2012.11.01 -2012.11.30

 

2012 11 18 Trečiasis Dipolio iššūkis (Robinzonados informacija)

Praėjusį savaitgalį vyko jau trečiasis ištvermės irklavimo maratonas „Dipolio iššūkis“. Šiais metais dalyviai nustebino tiek organizatorius, tiek palaikymo komandas – tikrai nesitikėta taip anksti sulaukti pirmųjų finišavusių! Renginio idėjos autorius – “robinzonas” L.Samaška sako, kad pirmaisiais metais tikrai net nesvajojo apie tai, kad dalyviai 170 km atstumą įveiks mažiau nei per 12 val., tačiau šiemet tai pavyko net dviems ekipažams!

„Dipolio iššūkis“ tiek irkluotojų, tiek visų aktyvių žmonių tarpe jau tampa tam tikru garbės ir „kietumo“ įrodymu. Metų bėgyje galima išgirsti ne vieną besigiriantį, kad įveikė Dipolio iššūkį ir siūlantį tai padaryti kitiems. Visgi tikrai ne kiekvienas gali praleisti apie 15 val baidarėje ir įveikti 170 km, tik trumpam sustojant ir pramankštinant kojas kontroliniuose punktuose. Dar reikia nepamiršti, kad didžiąją dalį irklavimo dalyvius lydi tamsa ir pirmieji lapkričio šaltukai.

Kad ir kaip ekstremaliai atrodytų visos dalyvavimo varžybose sąlygos, organizatoriai džiaugiasi, kad kiekvienais metais dalyvių ratas nors ir negausiai, tačiau didėja. Vienais metais dalyvavo 27, kitais 34, o šiemet jau 40 drąsuolių! Džiugu, kad atsiranda vis daugiau ekstremalų, nepabūgstančių nakties tamsos ir norinčių išbandyti savo galimybes tokiu netradiciniu būdu. O ir kaimynai latviai nepamiršta ir jau tradiciškai atvyksta ne tik sudalyvauti, bet ir kovoti dėl prizinių vietų – šįmet latvių A. Kalnins ir M. Vecvagaris ekipažas nušluostė nosį lietuviams ir užėmė trečią vietą dviviečių baidarių kategorijoje.

“Dipolio iššūkyje 2012” pirmąją vietą užėmė Jonas Ragauskas, pirmaisias metais jau buvęs absoliučiu varžybų nugalėtoju, o pernai likęs antras. Iškart po finišo nugalėtojas atrodė pavargęs, tačiau patenkintas. O juk tikrai buvo ko džiaugtis, Jonas pagerino ne tik savo ankstesnių metų rezultatą, bet ir nustatė naują rekordą būsimiems dalyviams – 11 val. 40 min. Irkluotojas po varžybų sakė, kad iki pirmadienio pailsės, o paskui vėl treniruosis, juk rekordai neatsiranda savaime.

Antri absoliučioje įskaitoje liko visą kelią nugalėtojui ant kulnų lipęs šeimyninis duetas - Dainius ir Marius Jaraminai. Jų laikas – 11 val. 43 min. Tėvas ir sūnus tapo lyderiais dviviečių baidarių kategorijoje, 42 min aplenkę irkluotojus A. Sorokin ir A. Radzevič. D. Jaraminas turbūt galėtų daugiausiai papasakoti apie dalyvavimą šiame ištvermės maratone – 2010 m. jis plaukė pripučiama valtimi, 2011 m. – vienviete baidare, šiemet – dviviete. Įdomu kuom nustebins kitais metais?

Vienviečių baidarių grupėje antras liko D. Steikūnas (13 val. 20 min.), o dėl trečios-ketvirtos vietos kova vyko iki pat paskutiniųjų metrų. Tik po įdėmios video medžiagos peržiūros paaiškėjo, kad trečioji vieta atiteko visus kartus dalyvavusiam, bet ant nugalėtojų pakylos taip ir nelipusiam D. Šatikui (13 val. 21 min. 34 s.), o ketvirtoji – tik šį sezoną aktyviau pradėjusiam irkluoti, tačiau jau ženkliai patobulėjusiam R. Paškevičiui (13 val. 21 min. 54 s.).

Dalyvių finišas išsitęsė nuo ankstyvo ryto iki vėlyvos popietės, startavęs Vilniuje, paskutinysis ekipažas finišą Kaune pasiekė po 21 val. 33 min. Visi dalyviai atrodė pavargę, tačiau patenkinti savimi, nes jie priėmė ir įveikė „Dipolio iššūkį“. Visų kalbintų dalyvių teigimu, vertėjo praleisti naktį vandenyje, o tie, kuriems pritrūko jėgų ar valios ir savo iššūkį baigė vienam iš kontrolinių punktų, žadėjo būtinai sugrįžti ir užbaigti trasą kitais metais.

Visi, užbaigę trasą, buvo apdovanoti medaliais ir diplomais, o varžybų nugalėtojai džiaugėsi laimėtais piniginiais apdovanojimais, tolimesnėse treniruotėse padėsiančiais širdies ritmo monitoriais bei kitais vertingais prizais. Laimingiausias tą vakarą buvo visuose „Dipolio iššūkiuose“ dalyvavęs latvis Andris Stavro – jis namo išvyko su laimėta vienviete baidare!

 

Pirmojo ir trečiojo 170 km maratono nugalėtojas Jonas Ragauskas apdovanotas ne tik medaliu ir vertinga dovana, bet ir specialiuoju 1000 litų piniginiu prizu.

2012 11 02 Maratono Vilnius – Kaunas nugalėtojas Jonas Ragauskas

Praėjusį savaitgalį, 3-ą kartą startavusio baidarių ir kanojų irklavimo 170 km maratono nugalėtoju tapo 36-erių metų sportininkas Jonas Ragauskas iš Viniaus.

Startas buvo duotas lapkričio 9 d. 18 val. Vilniuje prie Baltojo tilto, Kauną Neries upe Jonas pasiekė per 11 val. 40 min. Praėjusių metų nugalėtojo Arūno Dubausko rezultatas 13 val. 33 min.

Plačiau apie šį renginį skaitykite Kauno dienoje


 
 

Baidarių ir kanojų irklavimo veteranai pagerbti Kūno kultūros ir sporto departamente

2012 11 09 KKSD apdovanojimai – sporto veteranams

Vakar Vilniuje, kūno kultūros ir sporto departamente už indėlį į Lietuvos sporto plėtrą pagerbti ir apdovanoti sportininkai, treneriai, sporto darbuotojai.
 
Renginyje asmeninių jubiliejų progomis ir už nuopelnus bei indėlį į įvairias sporto šakas įteikta 17 aukso medalių, 19 sidabro medalių, 22 plaketės, 3 atminimo medaliai, 3 žmonės pagerbti „Laudatio“ apdovanojimu, 12 komandų apdovanotos reprezentaciniu prizu, įteiktos 56 padėkos.

„Mūsų olimpiniai rezultatai yra aukšti dėl tokių žmonių, tai yra Jūsų, kurie šiandien čia susirinkote, todėl valstybė privalo Jums padėkoti už tai, kad esate. Mūsų sporto veteranai – patys stipriausi veteranai pasaulyje!“ – sveikinimo kalboje sakė Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Klemensas Rimšelis.

Kūno kultūros ir sporto departamento padėkomis apdovanota ir eilė baidarių ir kanojų irklavimo sporto veteranų, pasiekusių reikšmingų rezultatų tarptautiniuose vandenyse. 

Plačiau apie šį renginį skaitykite Sportas.info

Baidarių ir kanojų irklavimo veteranai sporto departamente


  

 Įvairių ultramaratonų nugalėtojas bei prizininkas Linas Samaška "Robinzonas" jau trečią kartą organizuoją "Dipolio iššūkį"

2012 11 07 Trečiasis Dipolio iššūkis kviečia įrodyti sau ir kitiems, kad "esi kietas"

Ištvermės maratonas „Dipolio iššsūkis“ jau trečius metus iš eilės kviečia nuotykių bei ekstremalių pojūčių ieškotojus, irkluotojus, sportininkus ir visus, norinčius išbandyti savo galimybių ribas, į 170 km irklavimo varžytuves.

Plačiau apie tai skaitykite čia...


 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas