2012.09.01 -2012.09.30
2012 09 28 Ūlos maratonas

Praėjusį savaitgalį Dzūkijoje vyko tradicinis baidarių irklavimo turizmo maratonas Zervynos – Puvočiai (32km), kuriame jėgas išbandė gausi jungtinė  Baidarių sporto klubo „Angelai“ ir UAB „Baidarių centras“ komanda „Angelai – Baidarė.com“ .

Dalyviai varžėsi vienvietėse ir dvivietėse baidarėse, vyrų, moterų ir mišrių įgulų grupėse. Už pirmają vietą kiekvienoje valčių klasėje buvo skiriami 16, už antrąją  12, už tręčią 9, už ketvirtą 7, už penktą 5, už šeštą 4, už septintą 3 komandiniai taškai. Visos kitos įgulos įveikusios distanciją greičiau kaip per 4 val. savo komandoms pridėdavo po 2 taškus, o įgulos sugaišusios trąsoje daugiau kaip 4 val. po vieną tašką.

Komandinėje šių varžybų įskaitoje nugalėjo Kauno m. Vandens slalomo ir turizmo klubas „Yris“ jų sąsklaitoje 112 taškų.  „Angelai – Baidarė.com“ komanda surinkusi 35 taškus tarp 11 komandų užėmė 4-ąją vietą.

Daugiausiai 9 taškus į komandinę „Angelų – Baidarės.com“ taupyklę įnešė Renata Ražanskaitė ir Justas Vaičiulis kurie mišrių įgulų grupėje laimėjo bronzinius apdovanojimus, 5 taškais taupyklę papildė baidarių irklavimo sporto meistrai Arvydas Petraitis ir Verneris Šermokas.

Po du taškus pridėjo vienvietes irklavę Virginijus Šlevinskis, Arūnas Znotinas, Arnoldas Valčiukas, Darius Raupelis ir Vygantas Viršilas bei vyrų dvivietės įgulos Kazimieras Jakovlevas ir Alvydas Mažonas, Marius ir Laurynas Vaičekauskai. Tik 1 min. iki 2 taškų pritrūko Mindaugui Džermeikai ir Dariui Kurpavičiui. Labai gerai irklavo Ignas ir Gabrielė Vaičiuliai bei Rasa Gradickienė ir Artūras Tamkevičius kurie rungėsi mišrių įgulų grupėje ir į komandinę taupyklę įdėjo taip pat po 2 taškus.

Šių varžybų rezultatus galite peržiūrėti čia....


 
 
 
 Lietuvos atstovai Pasaulio maratone Romoje - Sigitas Bulovas ir Ričardas Gabrilavičius

 2012 09 27 Pasaulio maratonas

Daugiau nei 350 baidarių ir kanojų irklavimo meistrų iš 31 valstybės praėjusią savaitę Tiberio upėje Romoje (Italija) rungėsi dėl Pasaulio maratono čempionų titulų.

Lietuvos Respublikai atstovavo baidarininkas Sigitas Bulovas, kuriam perbėgimo ruožuose talkino Ričardas Gabrilavičius.

Sigitas rungėsi 45-49 metų amžiaus vyrų grupėje.

2010 metais Banyoles (Ispanija) vykusiame čempionate po startinio įsibėgėjimo S. Bulovas laikėsi 26-28 pozicijoje ir visą distanciją teko kopti į viršų iki 12-tos pozicijos. Šį kartą rungties eiga buvo visiškai kitokia - po veržlaus įsibėgėjimo pirmuosius 4 km Sigitas gana lengvai yrėsi lyderių grupėje kartu su belgu E.Verduyck bei Rusijos „oligarchais“, žiemas praleidžiančiais Jungtiniuose Arabų Emiratuose, Aleksėjumi Terechovu ir Igoriu Zarubinu, tačiau išlaikyti savo paties užkelto spartaus irklavimo tempo jam nepavyko. Nepavyko „beprotiško“ tempo išlaikyti ir rusui Zarubinui, kuris kelis kartus metė irkluoti ir net nebaigus pirmojo rato nusiėmė.

Nugalėjo šioje amžiaus grupėje vienas tituluočiausių pasaulio maratonininkų belgas Erik Verduyck, antras finišavo visą distanciją pirmavęs rusas Aleksėjus Terechovas, trečias ispanas Herrardor Jose Miguel. Sigitas įveikęs nuotolį per 1val.47min,26s finišo liniją pasiekė 12-tas.

Nors ir nepavyko pasiekti aukštesnės vietos, mūsų veteranas per daug nenusiminė - ypač greitas, kaip niekada anksčiau, jis buvo perbėgimo ruožuose, pakankamas startinis greitis irkluojant ir užsiimant gerą poziciją, tad belieka sukaupti daugiau valios bei ištvermės ir 2013 metais Kopenhagoje bus galima tikėtis geresnių rezultatų ir aukštesnės vietos.

Rezultatai čia....

Video pagrindinių sportininkų čia...    startas   perbėgimas   


 
 
 2009 metai Crestuma (Portugalija) startui ruošiasi 45-49 metų amžiaus vyrai

2012 09 13 World Cup Masters

Net 349 meistrai iš 29 pasaulio valstybių rugsėjo 19 dieną Romoje (Italija) ruošiasi susigrumti aukščiausio lygio b/k irklavimo meistrų varžybose WORLD CUP MASTERS.

Gausiausiai šiose varžybose bus atstovaujama Ispanijos, Italijos, Australijos, Didžiosios Britanijos ir  Pietų Afrikos Respublikos komandoms. Kukliausios delegacijos JAV, Šveicarijos ir Lietuvos. Pastarosioms šalims atsovaus po vieną dalyvį.

Lietuvos Respublikos garbę gins baidarininkas Sigitas Bulovas , kuris rungtyniaus 45-49 metų amžiaus grupėje. Jo laukia vienas už kitą galingesni 32 varžovai - Rusijos maratono čempionai Aleksėjus Terechovas ir Igoris Zarubinas, dar visai neseniai buvęs vienas stipriausių maratonininkų pasaulyje belgas Erik Verduyck bei kiti įvairių maratonų nugalėtojai bei prizininkai - australas Mcgill Cameron, norvegas Andersen Anders Winter, valčių konstruktorius Tomas Zastera iš Čekijos, tituluoti ispanai Herrardor Jose Miguel, Quitana Jose Maria ir kiti.

Sigitas savo jėgas šiose aukščiauso rango varžybose jėgas išbandys ketvirtą kartą. 2008 metais Tyn nad Vltavou (Čekija) jis finišavo 17-tas, 2009 metais Crestumoje (Portugalija) 11-tas, o 2010 metais Banyoles (Ispanija) finišo liniją pasiekė 12-tas.

Visą informaciją apie šių varžybų dalyvius, startinius protokolus bei  kitą informaciją galite rasti čia....


 

2012 09 04 Pergalingi meistrų yriai Vokietijoje

Praėjusį savaitgalį Brandenburge vyko tarptautinės b/k irklavimo federacijos organizuojamos pasaulio b/k irklavimo meistrų varžybos, kuriose dalyvavo 280 irkluotojų iš 26 šalių.  Gausiausiai buvo atstovaujamos Vokietijos, Baltarusijos ir kitos rytų Europos valstybės. Lietuvai atstovavo 24 dalyviai bei gausi palaikymo komanda.

Dalyviai, kurių amžius per 35 metus, rungėsi 200 ir 2000 metrų nuotoliuose vienvietėmis ir komandinėmis valtimis. Šiose varžybose yra leidžiama sudaryti įgulas ir dalyviams iš skirtingų šalių. Tokios įgulos atstovavo Tarptautinės baidarių ir kanojų  irklavimo federacijos komandą, t.y.,  ICF.

Sėkmingiausiai šiose varžybose rungtyniavo Jungtinėse Amerikos Valstijose gyvenantis ir šiai šaliai atstovaujantis lietuvis Aleksandras Ambotas. Jis neturėjo sau lygių varžovų 55-59 metų amžiaus grupėje 200 ir 2000 metrų rungtyse irkluojant vienviete baidare ir mišrių įgulų grupėje su Larisa Antonova iš Rusijos. Vyrų dviviečių baidarių grupėje Aleksandras irklavo 50-54 metų amžiaus grupėje su Gintautu Šiaškumi. 200 metrų rungtyje jie iškovojo bronzinius apdovanojimus, o 2000 metrų nuotolyje jiems atiteko sidabriniai apdovanojimai.

Aukščiausią apdovanojimą iškovojo kanojininkas Romas Daugnora, kuris nurungė visus savo 50-54 metų amžiaus grupės varžovus C-1 200 metrų nuotolyje, o  C-1 2000 metrų nuotolio rungtyje Romas iškovojo bronzinį apdovanojimą. Be šių apdovanojimų jo sąskaitoje dar 5 įvairių spalvų medaliai, kuriuos iškovoti jam padėjo porininkas Aleksandras Šarafutdinovas bei keturvietės įgulos partneriai Aleksandras Nazarovas bei Ričardas Balčiulis.

Dar vienas auksinis medalis atiteko klaipėdiečiui Sigitui Bulovui. Greičiausias jis buvo su ICF komandos draugais Antony Prodanu (Maskva), Igoriu Lyčiovu (Sankt Peterburgas) bei Genadijumi Meženikovu (Gomelis) K-4 2000  metrų 45-49 metų amžiaus grupėje. Be šio auksinio medalio Sigitą kur kas labiau šildė sidabrinis apdovanojimas iškovotas K-1 2000 metrų rungtyje. Viso Sigito sąskaitoje 1 auksinis ir 3 sidabriniai apdovanojimai.

Sidabro medalį 40-44 metų amžiaus grupėje 200 metrų nuotolyje iškovojo baidarininkas Vidas Kupčinskas. Tokį patį medalį iškovojo ir kanojininkas Kęstutis Bortelis, kuris C-1 2000 metrų nuotolyje užėmė antrąją vietą. Tačiau šis apdovanojimas nelabai pradžiugino Kęstutį - 200 metrų nuotolyje jis įveikė visus savo varžovus, o teisėjų kolegija dėl nesuprantamų priežsačių K. Bortelį diskvalifikavo ir jo pasiektą rezultatą anuliavo.

Iš šių varžybų dauguma Lietuvos atstovų grįžo su įvairių spalvų apdovanojimais.

Šių varžybų rezultatus galite peržiūrėti čia....  (Kol kas tik 2000 m rezultatai) 

Dėl jau šį savaitgalį Trakuose vyksiančios tarptautinės „Galvės“ regatos metu  veteranų varžybų, žinių kol kas nėra.

Rugsėjo 19-23 dienomis Romoje vyks Pasaulio maratono čempionatas kuriame išbandyti jėgas ruošiasi  baidarininkas Sigitas Bulovas.

 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas