2011.06.01 - 2011.06.30

2011 06 30 Užuojauta

       Kapų tyla ir juoda žemelė amžinam poilsiui priglaus brolių Aleksandro ir Igorio Šarafutdinovų mylimą mamą...

       Dalijamės skausmu ir nuoširdžius užuojautos žodžius skiriame Aleksandrui ir Igoriui bei jų artimiesiems.

       Klubo narių vardu BKIK “Rovingas” prezidentas Sigitas Bulovas


 

 
Lietuvos baidarių irklavimo mėgėjai sėkmingai ir garbingai  rungtyniauja svetur, iš įvairiausio rango varžybų grįžta su akščiausiaisiais apdovanojimais.

2011 06 27 Lietuvos irkluotojų pergalės Lenkijoje 

            Praėjusį savaitgalį, nemažas būrys Lietuvos baidarių irklavimo mėgėjų, dalyvavo jubiliejinėse LXX kartą organizuojamose, tarptautinėse baidarių irklavimo varžybose, Dunajeco upe. Tarp daugiau kaip 300 dalyvių iš 14 komandų bei pavienių dalyvių atstovavusių Lenkijai, Vokietijai, Vengrijai bei kitoms šalims, rungėsi ir gausus irkluotojų būrys iš Lietuvos. Šiose varžybose lietuvaičiai atstovavo Kauno vandens slalomo ir turizmo klubą „Yris“. 

              Varžybų dalyviams startas buvo duotas Novy Targo mieste. Per tris varžybų dienas jie turėjo įveikti apie 90 km. labai sraunia, klastinga, įvairių pavojų tykančia, palei Lenkijos ir Slovakijos sienas, kalnuose tekančia, nepaprasto grožio Dunajeco upe. Finišo liniją, įveikusieji šį nuotolį kirto  Novy Sącze.

            Pirmąją varžybų dieną dalyviai rungėsi tikslaus nusileidimo ir laisvo plaukimo rungtyje. Antrąją dieną jėgas išbandė greičio ir slalomo ruožuose, o trečiąją dieną vyko komandinės lenktynės greičio ruože.

 

             Novy Sącze iškilmingoje aplinkoje buvo pagerbti šių varžybų nugalėtojai bei prizininkai. Apibendrinus trijų dienų varžybų rezultatus, tarp vienvietėmis baidarėmis rungtyniavusių vyrų nugalėtoju paskelbtas kaunietis Arūnas Dubauskas (38m). Mišrių dvejetų porose niekas neprilygo panevėžietei Aurelijai Valainytei (20m) ir Juozui Gurevičiui (48m), vyrų dvejetų varžybose nugalėjo kaunietis Darius Šukevičius (25m) ir Aidas Pelešinas (40m) iš Klaipėdos, o moterų grupėje panevėžietė Toma Burkauskaitė (17m) poroje su klaipėdiete Sandra Bulovaite (23m) pasidabino sidabriniais apdovanojimais. Komandinėse lenktynėse nepralenkiemia buvo „Yrio“ 1-a komanda. Susumavus visų dalyvių rezultatus, galutinėje įskaitoje „Yrio“ komanda užėmė aukštą 4-tą vietą.

 

            Prie to, kad „Yrio“ komanda užėmė aukštą vietą,  daug prisidėjo nemažai taškų į komandos taupyklę įnešę, sėkmingai ir garbingai šias varžybas užbaigę Žana Deveikienė, Jurgita Gedminaitė, Darius Tamašauskas, Jolita Tamulaitienė, Remigijus Dainius, Ričardas Gabrilavičius, Kęstutis Vinčiauskas, Artūras Daniusevičius, Aurimas ir Augenijus Baravykai.

 

           Šių varžybų nugalėtojų bei prizininkų pagerbimo metu buvo maloniai nustebintas „Yrio“ klubo prezidentas Juozas Gurevičius, kuriam tą dieną sukako 48-eri metai. Visi varžybų dalyviai gimtadienio proga Juozui sugiedojo himną ir palinkėjo geros sveikatos.

 

            Užfiksuotų akimirkų iš šių varžybų galite pamatyti čia...


           


Sporto pasaulyje žinomi žmonės Vidmantas Urbonas ir Pavelas Bespalovas sporto magistrų diplomų įteikimo proga pasodino ąžuoliuką. Plačiau apie tai skaitykite čia...

2011 06 20 Lietuvos moksleivių varžybos.  Irkluotojų medalių liūtis Sekundė.lt

             Baigėsi Lietuvos Respublikos mokinių b/k irklavimo varžybos. Pirmus metus dirbantis jaunas treneris Pavelas Bespalovas iš Panevėžio, skambiais šūkiais pradėjęs šį irklavimo sezoną, pagaliau savo žodį ištęsėjo, jo treniruojami vaikinukai ir mergaitės per Lietuvos moksleivių varžybas susišlavė net 16 apdovanojimų iš jų 6 pačius aukščiausius.

             Apdovanojimus skynė ne tik vaikinai ir mergaitės, bet ir Pavelo treniruojami kanojininkai.

             Pavelas neatsimena atvejo, kad pirmus metus Lietuvoje dirbantis treneris pasiektu tokių pasiekimų.

             Sveikintinas jauno trenerio ryžtas, atkaklumas ir užsispyrimas, šios sąvybės ypač reikalingos geram sportininkui, džiugu, kad baidarių irklavimo veteranas jas perduoda savo auklėtiniams, kurie tikėtina ateityje pasieks svarių pergalių ir tarptautinėje arenoje.

             Pažymėtina, kad Pavelas Bespalovas šiemet baigė Vilniaus pedagoginio universiteto Sporto ir sveikatos fakulteto, kūno kultūros specialybės magistro studijas, jam buvo įteiktas sporto magistro diplomas.


 

2011 06 19 Europos b/k irklavimo čempionatas

         Šiandien Belgrade (Serbija), baigėsi š/m baidarių ir kanojų irklavimo Europos čempionatas. Penktus metus iš eilės aukso medalius iškovojo, darniai irkluojantis, lietuvių duetas Raimondas Labuckas ir Tomas Gadeikis. Eilinį kartą, visus varžovus, jie nugalėjo 200 metrų nuotolio dviviečių kanojų lenktynėse.         

             Plačiau apie tai skaitykite Vakarų eksprese 


2011 06 15 Pagrindinės š/m meistrų varžybos

          Baigėsi išankstinė registracija į Europos meistrų žaidynes vyksiančias Lignano Sabiadoro (Italija). Iki liepos 31 dienos, už 120 eurų mokestį dar galima registruotis šioms žaidynėms.

          Baidarių ir kanojų irklavimo meistrų varžybos vyks San Giorgio di Nogaro mieste, rugsėjo 10-15 dienomis. Jau paskelbta šių varžybų programa - rugsėjo 10 dieną bus vykdomi 200m atrankiniai plaukimai, 11 dieną 200m pusfinaliai ir finaliniai plaukimai. 12 dieną 1000m atrankiniai plaukimai, 13 dieną 1000m pusfinaliai, 14 dieną 1000m finalai, o 15 dieną dalyviai jėgas galės išbandyti maratono rungtyje.           

              Plačiau apie Europos meistrų žaidynių b/k irklavimo varžybas skaitykite čia…

         Primename, kad iki birželio 26 dienos vyksta išankstinė registracija į Pasaulio meistrų čempionatą vyksiantį rugpjūčio 26-28 dienomis Szegede (Vengrija), registracijos mokestis 100 eurų, už papildomą 40 eurų mokestį bus galima registruotis ir po birželio 26 dienos, tačiau ne vėliau kaip iki rugpjūčio 12 dienos.


 
 
 
“Brača – Sport“ b/k irklavimo veteranų varžybų nugalėtojai bei prizininkai

2011 06 12 "Brača - Sport" varžybos

               Š/m gegužės 11 dieną, Kaune, vyko b/k irklavimo varžybos sportinio inventoriaus firmos “Brača – Sport” ir Kauno irklavimo mokyklos taurei laimėti.
               Apie šias varžybas žinoma tik tiek, kad jose varžėsi ir veteranai, tarp baidarininkų nugalėjo Saulius Svaldenis iš Vilniaus, o tarp kanojininkų nepralenkiamas buvo kaunietis Romualdas Kudirka.
               Svetainėje bki.lt arba paspaudę čia jau galite susipažinti su šių varžybų rezultatais

 

 
 
 
 
  „Merkio 2011“ maratono nugalėtojai Sigitas Bulovas ir Juozas Gurevičius jaunimui kelio lengvai neužleidžia
2011 06 06 Merkio maratonas

             Š/m gegužės 4 d. vandens sporto ir turizmo mėgėjai rinkosi Varėnoje, kur Lietuvos keliautojų sąjunga organizavo tradicinį baidarių irklavimo maratoną „Merkys 2011“. Kepinant kaitriai saulei, 32km baidarių irklavimo maratono varžybos prasidėjo kiek neįprastai – kiekvienos valčių kategorijos grupės dalyviai startavo bendru startu.

           Varžybas pradėjo vyrai vienvietėmis baidarėmis, po 5 minučių startavo mišrios įgulos, o po 10 minučių vyrų dvivietės įgulos, 

           Vienviečių baidarių grupėje niekas neprilygo 100km maratono prizininkui kauniečiui Arūnui Dubauskui, antrają vietą užėmė Arvydas Petraitis iš Vilniaus, trečias finišo liniją kirto Ramūnas Jusevičius Iš Kauno.

           Mišrių įgulų grupėje atkakli kova vyko tarp Kauno „Yrio“ komandos Dianos Petrovaitės ir Jono Ragausko bei klaipėdiečių Aidos Vilimienės ir Aido Pelešino. Pergalę šventė kauniečiai. Treti finišavo „Yrio“ II-osios komandos atstovai Erika Baranauskaitė ir Gintaras Rasymas.

           Vyrų dviviečių baidarių grupėje triumfavo irklavimo veteranai Sigitas Bulovas ir Juozas Gurevičius, antri finišavo Darius Šukevičius ir Edvinas Brazaitis, atstovaujantys Kauno „Yrio“ II-jai komandai, o trečiąją vietą iškovojo sparčiai progresuojantys klaipėdiečiai Šarūnas Vilimas ir Artūras Daniusevičius.

            Komandinėje įskaitoje pergalę šventė Kauno „Yrio“ I-oji komanda, antri Klaipėdos „Žvelsiniai“, trečioje vietoje liko Kauno „Yrio“ II-oji komanda.

            Foto iš šių varžybų galite pamatyti čia...            Rezultatai čia...

 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas