Senjorai susirungė uostamiestyje

2007 m. liepos 25 d.

Klaipėdoje vykusių atvirų miesto veteranų baidarių ir kanojų irklavimo pirmenybėse niekas neprilygo varžybų šeimininkams.

Uostamiesčio klubo "Rovingas" bei kiti Klaipėdos senjorai iš viso iškovojo 14 apdovanojimų, kauniečių sąskaitoje - 6, panevėžiečių ir vilniečių - po 2, Trakų atstovai laimėjo 1 medalį, o Plungės ir Lentvario irkluotojams ant nugalėtojų pakylos stovėti neteko.

Rungčių čempionais vienviečių valčių klasėse savo amžiaus grupėse tapo klaipėdiečiai Sigitas Bulovas, Kęstutis Bortelis, Ala Agafanova, Aida Vietaitė-Vilimienė, Virginija Gražinienė, Olegas Chrulevičius ir Aleksandras Nazarovas.

Veteranų dviviečių valčių klasėje visų žvilgsniai krypo į 1976 m. pasaulio čempioną panevėžietį Petrą Šiurską kuris su savo porininku taip pat Panevėžiečiu Pavelu Bespalovu nepaliko jokių vilčių varžovams jie 200 m. įveikę per 36,12 s. pasipuošė aukso medaliais.

Be įprastų varžybų vyko veteranų ir jaunimo duetų 200 m. lenktynės, kuriose nuotolį įveikę per 35,73 s. nugalėjo klaipėdietis 18-etis Marius Dainauskas bei Vilniaus atstovas 46 metų Arvydas Petraitis.

Mišrių baidarių 1000 m. distancijoje visus varžovus nugalėjo Sigitas Bulovas su dukra Sandra . Jauniausias šių rungtynių dalyvis - tryklikametis klaipėdietis Tomas Babachinas kuris rungtyniavo dviviete poroje su savo tėvu Andriumi Babachinu, bet deja Tomo jėgų ir pastangų nepakako kovoje su daug labiau patyrusiais irkluotojais. Vyriausias varžybų dalyvis 64 metų Antanas Gaigalas iš Kauno.

Nors atviros Klaipėdos senjorų pirmenybės uostamiestyje vyko pirmą kartą, jų organizatoriai tikisi jas paversti tradicinėmis ir rengti dažniau.

Šiuo metu senjorai ruošiasi atsakingesniems startams - liepos 28 dieną Panevėžyje vyksiančiam Lietuvos čempionatui ir Europos pirmenybėms, kurios vyks rugpjūčio pabaigoje Lenkijoje.

"Vakarų ekspreso" informacija

 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas