2015.01.01 - 2015.03.31

Vilhelmo kanalas (arba Klaipėdos kanalas) – 18631873 m. prancūzų karo belaisvių rankomis iškastas kanalas, tiesiogiai sujungęs Klaipėdos uostą ir Miniją (o per ją ir su Nemunu), šitaip aplenkiant Kuršių marias. Kanalo ilgis 25–27 km, plotis 28–30 m, vidutinis gylis 1,7 metro. Puiki vieta irklavimo treniruotėms bei ilgų nuotolių varžybų vykdymui.

2015 03 26 Karaliaus Vilhelmo kanalo regata

Šių  metų balandžio 11-tą dieną, Drevernoje, 4-tą kartą Klaipėdos irklavimo centras ir Lietuvos irklavimo bei baidarių ir kanojų irklavimo federacijos organizuoja sezono atidarymo varžybas Karaliaus Vilhelmo kanale.

Šiose varžybose kviečiami išbandyti jėgas bei aptarti būsimuosius sezono startus ir baidarių bei kanojų irklavimo meistrai - veteranai. Varžybų nuotolis 6000 metrų, amžiaus grupės - iki 45 metų ir virš 45 metų. Dalyvio startinis mokestis 5 eurai.

Daugiau informacijos rasite čia....


 

 

2015 03 23 World masters Cup - 2015

 

Šių  metų Pasaulio b/k irklavimo meistrų maratono čempionatas vyks rugsėjo mėn. 8-10 dienomis Gyore (Vengrija).

Šiuo metu jau pradėta vykdyti registracija į šias varžybas. Dalyvio mokestis 100 eurų, maratoninių valčių nuoma iki gegužės mėn. 18 dienos K-1,C-1 40 eurų, K-2,C-2 60 eurų, po gegužės mėn. 18 dienos atitinkamai 60 ir 90 eurų. Viena iš naujovių tai, kad varžybų programoje numatyta  mišrių dviviečių baidarių rungtis.

Daugiau informacijos apie šį renginį rasite čia.....


 

2015 03 14 Lietuvos sporto meistrų asociacija "Penki žiedai"

 

 

Vakar Vilniuje, Kūno kultūros ir sporto departamente vyko Lietuvos sporto veteranų asociacijos „Penki žiedai“ susirinkimas.

Susirinkimo metu aptarti 2015 metų asociajacijos veiklos planai. Vienas svarbiausių susirinkimo akcentų pakeistas sporto veteranų asociacijos pavadinimas į Lietuvos sporto meistrų asociacija „Penki žiedai“ kurios vienas pagrindinių tikslų yra dalyvavimas aukščiausio rango sporto meistrų varžybose.

Šiuo metu Lietuvos sporto meistrų asociacija vienija 41-ą įvairių sporto šakų šalies klubus plėtojančius sporto meistrų judėjimą.    

Pagrindinis šių metų asociacijos tikslas dalyvauti Europos meistrų žaidynėse Nicoje. „Penkių žiedų“ asociacijos delegaciją šiose žaidynėse sudarys daugiau kaip 150 asmenų iš jų daugiau kaip 100 išbandys jėgas plaukimo, lengvosios atletikos, tinklinio, krepšinio ir kitose sporto šakose. Šių Europos meistrų žaidynių programoje baidarių ir kanojų irklavimo sprinto bei maratono rungčių nėra, tačiau  šios sporto šakos atsovams yra galimybė išbandyti jėgas „Ocean racing“ rungtyje.


 

 

2015 02 19 Romas Daugnora Tailande

Kiekvienais metais klaipėdietis Romas  Daugnora pačias šalčiausias žiemos dienas leidžia šiltuose kraštuose. Šią žiemą jis pramogauja Tailande Puketo saloje, kuri yra pati mėgstamiausia Europos, Amerikos ir Azijos turčių atostogų vieta. Į Lietuvą ruoštis sezonui Romas planuoja grįžti Kovo mėn. pradžioje.


 

2015 01 30 ICF Canoe Masters Championships -2015 Portugalijoje

Pasaulio baidarių ir kanojų irklavimo meistrų varžybos ”ICF Canoe Masters Championships“ šiais metais bus organizuojamos liepos 18-19 dienomis Montemore o Velho (Portugalija). Liepos 23-26 dienomis taip pat Montemore o Velho bus vykdomas ir pasaulio jaunių bei jaunimo U-23 čempionatas.

Meistrų varžybose numatytos 200 ir 2000 metrų nuotolių rungtys vienviečių ir komandinių valčių klasėse, vyrų, moterų ir mišrių įgulų grupėse. Artimiausiu metu Tarptautinė b/k irklavimo federacija paskelbs šių varžybų nuostatus.

Daugiau iformacijos galite rasti čia....


 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas