2014.10.01 - 2014.12.31

Kaip ir kiekvienais metais Klaipėdos miesto valdžia nepamiršo sporto veteranų - meistrų garsinusių Klaipėdos miesto vardą tarptautiniuose vandens takeliuose bei arenose. Ypatingai pasižymėjo krepšininkai, irklavimo, baidarių ir kanojų irklavimo, lengvosios bei sunkiosios atletikos atstovai

2014 12 19 Pagerbti geriausieji Klaipėdos miesto sportininkai

 

Ketvirtadienio vakarą į "Amberton Klaipėda" viešbučio "Vakaris" konferencijų salę sportinius kostiumus pakeitę šventiniais apdarais rinkosi 2014 metais labiausiai nusipelnę Klaipėdos sportininkai - tradiciškai jie buvo pagerbti ir apdovanoti už miesto vardo garsinimą.

Geriausiu Klaipėdos sportininku pripažintas 23 metų sunkiaatletis Aurimas Didžbalis, kuris geriausiojo laurus nuskynė be didesnių abejonių ir diskusijų. Jis lapkričio mėnesį Almatoje (Kazachstanas) vykusiame pasaulio suaugusiųjų čempionate iškovojo du medalius - sidabro ir bronzos.

A. Didžbalis (iki 94 kg) dvikovėje surinko 399 kg, rovimo rungtyje (185 kg) iškovojo sidabrą, o stūmimo rungtyje (214 kg) buvo penktas. Dvikovės rezultatas jam garantavo bronzos medalį.


 

 Baidarių ir kanojų irklavimo veteranai su Lietuvos Respublikos Ministru pirmininku Algirdu Butkevičiumi ir asociacijos "Penki žiedai" viceprezidente Danute Ivašauskiene

Daugiau foto iš apdovanojimų vyriausybėje žiūrėkite čia...

2014 12 05 Baidarių ir kanojų irklavimo veteranai apdovanoti Vyriausybėje

 

Trečiadienį Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius įteikė apdovanojimus geriausiems Lietuvos sportininkams veteranams. Krepšinio, šuolių į vandenį, baidarių ir kanojų irklavimo, irklavimo, sambo imtynių, lengvosios ir sunkiosios atletikos meistrai šiemet iškovojo ir į Lietuvą parvežė 108 medalius, iš kurių net 56 aukso, 22 sidabro ir 30 bronzos.

„Mūsų šalies sporto meistrai veteranai, verti didelės pagarbos – kas ketveri metai aktyviai dalyvaudami Pasaulio veteranų žaidynėse, per dvidešimtmetį iškovojo daugiau kaip 250 medalių“, – sveikindamas sportininkus sakė premjeras.

Per dvidešimt vienus metus iš viso 40 sporto veteranų klubų suvienijo ir daugiau kaip 1,2 tūkst. sportininkų iš įvairių Lietuvos miestų subūrė Lietuvos sporto veteranų ir olimpinio judėjimo propaguotoja asociacija „Penki žiedai“. Asociacija ne tik padeda Lietuvos sporto meistrams dalyvauti Pasaulio ir Europos sporto veteranų žaidynių ir kitose įvairaus rango varžybose, bet daug dėmesio skiria ir socialinei veiklai: organizuoja sveikatinimo renginius, skatina bendradarbiavimą tarp sporto veteranų klubų ir sportininkų, buvusiems sportininkams padeda integruotis į visuomenę.

Pasak Ministro Pirmininko, ypač svarbu, kad asociacija „Penki žiedai“ vienija įvairaus amžiaus aktyvius sporto bendruomenės narius, kurdama ryšį tarp būsimų sporto profesionalų, dabartinių mėgėjų ir vis dar sportuojančių veteranų.

Visų sporto šakų apdovanotų sporto veteranų sąrašas čia...


 

2014 10 12 Sporto veteranų asociacijos „Penki žiedai“ susirinkimas

 

Spalio 10 dieną Vilniuje, Kūno kultūros ir sporto  departamente vyko Lietuvos sporto veteranų asociacijos „Penki žiedai“ susirinkimas.

Susirinkimo metu aptarti asociacijai aktualūs klausimai dėl nario mokesčio rinkliavos, dėl Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo skirtų lėšų panaudojimo ir numatytų veiklų įgyvendinimo, dėl ataskaitų už 2014 ir 2015 metų veiklos planų pateikimo ir metinio ataskaitinio asociacijos narių susirinkimo organizavimo, taip pat aptarti kiti einamieji klausimai.

Vienas svarbesnių akcentų - šiame susirinkime į asociacijos narius buvo priimtas Baidarių sporto klubas „Angelai“.

Nuo šiol Sporto veteranų asociacija „Penki žiedai“ vienija 37 įvarių sporto šakų klubus iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Alytaus, Marijampolės, Kaišiadorių, Šilutės bei Gargždų.


 

2014 10 11 World Canoe Sprint Masters - 2015

 

Tarptautinė baidarių ir kanojų irklavimo federacija patvirtino 2015 metų pagrindinį baidarių ir kanojų irklavimo varžybų tvarkaraštį.  Numatyta, kad b/k irklavimo meistrų  svarbiausios varžybos World Canoe sprint masters vyks liepos 29 – rugpjūčio 3 dienomis Milane (Italija).

Daugiau informacijos apie tai rasite čia....


 

 Lietuvos atstovai sportininkai - veteranai dalyvavę Baltijos šalių maratono čempionate. Daugiau akimirkų kurias užfiksavo  Aleksandros objektyvas žiūrėkite čia....

Visus šių varžybų rezultatus galite peržiūrėti čia...

2014 10 05 Baltijos šalių maratono čempionatas

 

Praėjusį šeštadienį Jelgavoje vyko Latvijos Respublikos ir Baltijos šalių baidarių ir kanojų irklavimo maratono čempionatas, kuriame tarp Latvijos ir Estijos irkluotojų jėgas išbandė ir Lietuvos atstovai iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Panevėžio, Visagino, Zarasų, Skuodo, Joniškio, Gargždų. 

Suaugę vyrai ir jaunimas rungėsi 16 km nuotolio rungtyje, o veteranams ir jaunesniems sportininkams pakako 8 km.

Ypač sėkmingai šiame maratone rungtyniavo Lietuvos moterys  -  Elena Memliukaitė užėmė antrąją vietą, o Anelė Šakalytė finišavo trečia. Bronziniu apdovanojimu jaunių grupėje pasipuošė panevėžietė Lada Čechova, o jaunučių grupėje rungtyniavusi Viktorija Petravičiūtė tapo nugalėtoja. Įvairių spalvų apdovanojimais pasipuošė ir Lietuvos kanojininkai.

Tarp veteranų greičiausias buvo Sigitas Bulovas, kuris 8 km nuotolį įveikė per 38,47 min. Antrasis finišo liniją kirto Vadimas Čižys iš Visagino (40,31 min.) Trečias finišavo latvis Gundars Taurinš (40,34 min.).

Kanoja greičiausiai irklavo latviai Imants Orna bei Ramiro Gradans, o trečiasis finišavo Egidijus Šiaučiūnas iš Panevėžio.

Veteranų rezultatus gallima pamatyti čia...


 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas