2014.08.01 - 2014.09.30

2014 09 28 Trakų regata

Praėjusį šeštadienį Trakuose Artūro Vietos sporto klubas 11-tą kartą organizavo tarptautines baidarių ir kanojų irklavimo sezono uždarymo varžybas – Trakų regatą. Regatoje dalyvavo per 200 įvairaus amžiaus dalyvių iš Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos bei Kaliningrado.

Varžybų dalyviai, priklausomai nuo amžiaus, vienvietėmis valtimis rungėsi 1300m, 2600m ir 3900m nuotoliuose. Komandinėje įskaitoje regatos nugalėtojais tapo svečiai iš Kaliningrado, kurie buvo apdovanoti didžiule taure bei pagrindiniu 500 Lt prizu. Antrąją vietą užėmė Latvijos sportininkai, trečiąją – varžybų šeimininkai Trakų komanada.

Kaip ir kiekvienais metais, šioje regatoje 1300 metrų nuotolio rungtyje, rungėsi ir veteranai. Tarp veteranų, kurių amžius virš 50 metų, nugalėjo Sigitas Bulovas (Gargždai), antras buvo Sergejus Tarasenko iš Kaliningrado, o trečias – Verneris Šermokas (Klaipėda). Tarp jaunesnių veteranų nugalėjo Vadimas Čižys (Visaginas), antras – Silvestras Aidietis (Trakai), o bronziniu apdovanojimu pasipuošė svečias iš Baltarusijos. Moterų grupėje triumfavo Aida Vilimienė (Gargždai), antra – Aleksandra Čechova (Panevėžys). Kanoja greičiausiai yrėsi Egidijus Šiaučiūnas (Panevėžys)


 

2014-09-27 Pasaulio maratonas

Rugsėjo 24-25 dienomis Oklahomoje (JAV) vyko baidarių ir kanojų irklavimo pasaulinės maratono varžybos ICF Canoe Marathon Masters World Cup. Labai sėkmingai jose pasirodė JAV gyvenantys lietuviai Aleksandras Ambotas ir Andrius Zinkevičius.

Aleksandras vienviečių baidarių 55-59 metų amžiaus vyrų grupėje iškovojo bronzinį apdovanojimą, o dviviete baidare kartu su kitu JAV atstovu toje pačioje amžiaus grupėje tapo nugalėtojais. Andrius Zinkevičius vienviete baidare 45-49 metų amžiaus vyrų grupėje užėmė 9-tą vietą, o dviviečių valčių klasėje taip pat  su JAV atstovu užėmė trečią vietą

 
Šių varžybų rezultatus galite peržiūrėti čia....

 
 
 
  Klaipėdos policijos ir baidarių sporto klubo „Angelai“ komanda
2014-09-22 Ūlos maratonas

Praėjusį šeštadienį vandens sporto ir kelionių mėgėjai rinkosi į Zervynus (Varėnos raj.) dalyvauti tradiciniame 32 km baidarių irklavimo maratone. Maratono dalyviams 25 km teko įveikti Ūlos ir 7 km Merkio upėmis.  Finišą varžybų dalyviai pasiekė Puvočiuose.

Šiose varžybose dalyvavo ne tik vandens sporto mėgėjai. Pasivaržyti su srauniąja Ūla nestokojančia daugybę kilpų ir vingių bei išvirtusių medžių nepabūgo ir vieni iš garsiausių Lietuvos baidarininkų - Ričardas Nekrošius, Elvis Sutkus bei Andrejus Oliinik kuriems „lengvo pasivaikščiojimo“ tikrai nebuvo.

Puikiai šiame maratone sekėsi jungtinei Klaipėdos policijos ir baidarių sporto klubo „Angelai“ komandai. Pirmąją vietą dviviečių baidarių moterų grupėje iškovojo Lietuvos policijos mokyklos studentė Ineta Jocytė ir Aida Vilimienė, o  dviviečių baidarių vyrų grupėje Sigtas Bulovas ir Verneris Šermokas džiaugėsi sidabriniais apdovanojimais.

Komandinėje įskaitoje   surinkusi 44 taškus Klaipėdos policijos – „Angelų“ komanda iškovojo trečiąją vietą. 16 taškų į komandinę taupyklę idėjo Ineta Jocytė ir Aida Vilimienė, 12 taškų Sigitas Bulovas ir Verner Šermokas, 4 taškus Justas Vaičiulis ir Renata Vaičiulė, 3 taškus Darius Raupelis ir Deimantė Raupelytė po 2 taškus Arūnas Znotinas, Virginijus Šlevinskis, Marius ir Laurynas Vaičikauskai bei Almantas ir Audrius Knašai po 1 tašką pridėjo Tadas Petraitis ir Rusnė Kaikarytė, Alvydas Mažonas ir Martynas Jankauskas bei Marius Žvinklys ir Algirdas Antainaitis.

Šių varžybų rezultatus galite peržiūrėti čia...


 

 

 Daugiau foto ir video galite pamatyti oficialioje šių varžybų svetainėje arba tiesiog spauskite čia....

  Akimirkas kurias užfiksavo Jono objektyvas žiūrėkite čia...

2014-09-16 Pergalingi lietuvių yriai Austrijoje

Praėjusį savaitgalį Ottensheime (Austrija) vyko aukščiausio lygio baidarių ir kanojų irklavimo meistrų varžybos „ICF canoe masters competitions“, kuriose  dalyvavo 300 irklavimo veteranų iš 27 pasaulio valstybių.

Varžybų metu vyravo vėsus oras ir pastoviai krapnojo lietus, tačiau tai varžybų dalyvių netrikdė ir šventinės nuotaikos netemdė.

Ypač sėkmingai šiose varžybose startavo mūsų šalies irklavimo veteranai, kurie iškovojo nemažą kiekį įvairių spalvų medalių, ypač pažymėtinos JAV gyvenančio ir šiai šaliai atstovaujančio lietuvio Aleksandro Amboto pergalės įvairių valčių klasėse bei klaipėdiečio Aleksandro Šarafutdinovo iškovotas titulas vienviečių kanojų lenktynėse.

Prizines vietas  iškovoję Lietuvos atstovai :

C-1 200m
50-54m 
Aleksandras Šarafutdinovas
1 vieta
K-1 2000m
50-54m  Sigitas Bulovas
2 vieta
K-1 200m50-54m Aida Vilimienė
2 vieta
K-1 2000m
50-54m
Aida Vilimienė
2 vieta
K-1 2000m
50-54m
Aleksandra Čechova
3 vieta
C-2 200m
50-54m
A. Šarafutdinovas - R. Daugnora
1 vieta
K-2 200m mix
55-59m
E. Taparauskas - A Čechova
1 vieta
K-2 2000m
45-49m
S. Bulovas - V. Kupčinskas
2 vieta
K-2 2000m mix
50-54mA. Vilimienė - S. Bulovas
2 vieta
C-2 200m
45-49m
V. Rimša - A. Nazarov
2 vieta
K-2 200m
55-59m
A. Ambotas (JAV) - G.Šiaškus
3 vieta
K-4 200m
50-54m
A. Buliard (Kanada)- S. Bulovas - V. Kupčinskas - A. Petraitis
1vieta
K-4 200m
55-59mA. Ambotas (JAV) - G. Šiaškus - V. Šermokas - E. Taparauskas
1vieta
K-4 200m mix
50-54mA. Vilimienė - S. Bulovas - V. Šermokas - A.Čechova
1vieta
C-4 200m45-49mV.Rimša - A.Nazarov - O.Radomskij ir V.Radomskij (Baltarusija)
1vieta
C-4 200m50-54m
A.Šarafutdinov - R.Daugnora - R.Balčiulis (Belgija) - R.Samuolis
1vieta

Visus varžybų rezultataus galite peržiūrėti čia...


 

 Atkaklių kovų ir šiose meistrų varžybose netrūko, dviviečių valčių klasėje trečios vietos nustatyti nebuvo įmanoma, todėl bronzos medaliais apdovanotos dvi įgulos. Daugiau foto iš apdovanojimų ceremonijos žiūrėkite čia...

2014-09-01 Meistrų atminimo taurė

Praėjusį šeštadienį Kaune, Lietuvos Respublikos b/k irklavimo meistrai 15-tą kartą susirinko rungtyniauti, prisiminti ir pagerbti amžino poilsio išėjusių Kauno miesto b/k irklavimo meistrų. Visą varžybų dieną vyravo geras oras ir šventinė nuotaika.

Varžybų dalyviai rungėsi 1000 ir 200 metrų nuotoliuose, vienvietėmis bei dvivietėmis valtimis.

Viena labiausiai intriguojančių rungčių buvo vienviečių baidarių 1000 metrų rungtis, kurios nugalėtojui atiteko pagrindinis šių varžybų prizas - Brača VI irklas, kurį įsteigė „Brača – sport“ bendrovės savininkas Arūnas Tomkevičius.

Kad būtu galimybė visiems varžybų dalyviams kovoti dėl pagrindinio prizo nepriklausomai nuo jų amžiaus, rezultatai buvo skaičiuojami pridedant po 2 sekundes prie pasiekto rezultato už kiekvienus metus, skaičiuojant nuo vyriausiojo varžybų dalyvio amžiaus. Tokiu būdu pagrindinis prizas atiteko Sigitui Bulovui kuris 1000 metrų nuotolį įveikė per 4min.07s.(Galutinis rezultatas 4min.27s.) Nors Vidas Kupčinskas distancijoje buvo greitesnis 3min.54s., tačiau kovoje dėl pagrindinio prizo jam pritrūko 3 sekundžių (Galutinis rezultatas 4min.30s.)

Pagrindinis krūvis organizuojant šias varžybas teko Antanui  Gaigalui. Taip pat prie šių varžybų organizavimo ir teisėjavimo daug prisidėjo vienas iš labiausiai patyrusių Lietuvos b/k irklavimo meistrų, daugkartinis Lietuvos čempionas bei įvairių  tarptautinių regatų nugalėtojas bei prizininkas, 80-ąjį jubiliejų greitai švęsiantis, tačiau jaunatviškos energijos neprarandantis  Aleksas Orlovas.

Šių varžybų organizatorius Antanas Gaigalas tikisi, kad ateityje šios varžybos sulauks dar gausesnio dalyvių skaičiaus.

Varžybų rezultatus galite peržiūrėti čia...

K-1 200 metrų 45-59 metų amžaius vyrų plaukimą galite pamatyti čia....


 

  

2014-08-20 Rusijos b/k irklavimo veteranų čempionatas

Š/m rugpjūčio 15-17 dienomis, Puškino mieste netoli Maskvos, vyko Rusijos baidarių ir kanojų irklavimo veteranų čempionatas. Varžybų dalyviai rungėsi 200 ir 1500 metrų nuotolio rungtyse, vienvietėmis, dvivietėmis bei "drakonų laivų" valčių klasėse. Šių varžybų rezultatus galite peržiūrėti čia.....



2014-08-05 Jūros šventės b/k irklavimo meistrų rezultatai

Pauspaudę čia... galite peržiūrėti Liepos 27 dieną Klaipėdoje vykusių b/k irklavimo veteranų varžybų rezultatus. Šių varžybų rezultatų operatyviai paskelbti nebuvo galimybių dėl svetainės ir serverio sutrikimų.


 
 
 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas