Irkluotoju laimikis - aštuoni medaliai


2007 m. rugsėjo 1 d.

 

Lenkijos mieste Poznanėje vykusiame trečiajame Europos baidarių ir kanojų irklavimo veteranų čempionate Klaipėdos sporto klubo "Rovingas" atstovai iškovojo 2 aukso, 3 sidabro bei 3 bronzos medalius.

Senojo žemyno pirmenybėse dalyvavo iš viso beveik trys šimtai senjorų iš Vokietijos, Lenkijos, Ukrainos, Moldovos, Latvijos, Rusijos, Baltarusijos, Bulgarijos ir Vengrijos. Tarp Lietuvos komandos narių buvo ir 7 klaipėdiečiai - baidarininkai Sigitas Bulovas ir Andrejus Babachinas bei kanojininkai Kęstutis Bortelis, Olegas Chrulevičius, Aleksandras Šarafutdinovas, Aleksandras Nazarovas bei Rolandas Samuolis.

Jau pirmąją varžybų dieną sidabrą 40-44 metų amžiaus vyrų grupės 1000 m lenktynėse pelnė S. Bulovas. Jis taip pat startavo vienviete baidare 200 m distancijoje ir čia liko trečias.

Aukščiausią apdovanojimą S. Bulovas iškovojo atstovaudamas Lietuvos komandai 50-54 m. amžiaus grupės vyrų keturviečių baidarių 1000 m lenktynėse. Jis kartu su Jevgenijumi Sokolovskiu iš Trakų, vilniečiu Sergejumi Kononeko ir kauniečiu Bronislovu Ivanausku tapo Europos čempionais. Šioje rungtyje atsižvelgiama ne į pavienių sportininkų, o į įgulos amžiaus vidurkį, kuris Lietuvos komandoje siekė 50 metų.

Šioje distancijoje titulą gynusi Klaipėdos atstovų keturvietė - K. Bortelis, A. Nazarovas, A. Šarafutdinovas ir R. Samuolis finišavo antra.

KLaipėdiečiai atsigriebė keturviečių kanojų lenktynėse. 45-49 amžiaus grupės varžybose irklavę K. Bortelis, O. Chrulevičius, A. Nazarovas ir A. Šarafutdinovas aplenkė visus varžovus ir tapo nugalėtojais.

Rugsėjį Klaipėdos irklavimo meistrai ruošiasi dalyvauti Tarptautinėje Galvės regatoje Trakuose, Edmundo Gaigalo taurės varžybose Kaune bei spalį vyksiančiame Baltijos šalių maratone Jelgavoje. Iš šių varžybų taip pat tikimasi grįžti ne tuščiomis.

Valdas PRYŠMANTAS

 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas