2014.05.01 - 2014.07.31
 
 
 
 
 Klaipėdoje vykstančios veteranų varžybos visada pasižymi atkakliais plaukimais
 
2014-07-27 Jūros šventės b/k irklavimo meistrų regata

Šiandien Klaipėdoje Jūros šventės metu vyko tradicinės b/k irklavimo veteranų tarptautinės varžybos. Be gausiai dalyvavusių klaipėdiečių jėgas išbandė irklavimo meistrai iš Vilniaus, Kauno,  Alytaus, Trakų, Ignalinos, Gargždų, Joniškio, Lentvario bei  svečias iš Latvijos.

Prityrę irklavimo meistrai rungėsi 200 metrų nuotolio rungtyje, vienvietėmis bei dvivietėmis valtimis. Tarp varžybų dalyvių iki 50 metų amžiaus greičiausias buvo baidarininkas Vidas Kupčinskas iš Kauno, o kanoja greičiausiai yrėsi klaipėdietis Aleksandras Nazarovas. Tarp dalyvių kurių amžius per 50 metų pergalę po atkaklios kovos šventė klaipėdietis baidarininkas Gintautas Šiaškus, auksiniu apdovanojimu džiaugėsi ir klaipėdietis kanojininkas Romas Daugnora. Greičiausia moteris - Aida Vilimienė iš Gargždų.

Dviviečių baidarių valčių klasėje  auksiniais medaliais tarp jaunesniųjų meistrų pasipuošė Sigitas Bulovas ir Vidas Kupčinskas, o kiek vyresnių pagal amžių grupėje, nenugalimi buvo Stasys Berlinskas iš Ignalinos ir klaipėdietis  Verner Šermokas.

Rugpjiūčio 30 dieną b/k irklavimo veteranai ruošiasi  išbandyti jėgas „Meistrų atminimo taurės“ varžybose Kaune, o rugsėjo 12-14 dienomis Ottensheime (Austrija) vyks aukščiausio lygio meistrų varžybos kuriose jėgas 200 ir 2000 metrų nuotoliuose išbandys visi pajėgiausi Pasaulio b/k irklavimo meistrai.


 
 
 
 
 Nors varžybos Panevėžyje nepasižymėjo didele dalyvių gausa, tačiau  atkaklumo kovojant dėl medalių, veteranams netrūko

2014-07-23 Lietuvos b/k irklavimo meistrų čempionatas

Šių metų liepos 19-tą dieną, Panevėžyje vyko Lietuvos Respublikos b/k irklavimo veteranų čempionatas bei Vaidoto Ščiukos atminimo taurės varžybos.

Apie šias įvykusias varžybas žinoma tik tiek, kad jos nepasižymėjo didele dalyvių gausa. Į šias tradicines varžybas susirinko tik ištikimiausi šios sporto šakos entuziastai - tarp jų dvi moterys, keletas kanojininkų ir kiek daugiau baidarininkų. Skaitlingiausioje pagal dalyvių skaičių, baidarininkų grupėje kuriems virš 50 metų nugalėjo Gintautas Šiaškus, antras finišavo Arvydas Petraitis, o trečias Verner Šermokas, taip pat žinoma, kad tarp to paties amžiaus kanojininkų Kęstutis Bortelis užėmė antrą vietą, o tarp jaunesnių kanojininkų nugalėjo Rolandas Samuolis.

Šių varžybų organizatoriai ne tik, kad pašykštėjo informacijos apie šias varžybas, bet ir nemažą būrį šios sporto šakos entuziastų suklaidino keičiant varžybų datas. Atitinkamai pateikiami ir rezultatai apie jau įvykusias varžybas.


 

2014-07-08 Ukrainos veteranų čempionatas

Š/m birželio mėn. Dniepropetrovske vyko Ukrainos nacionalinis b/k irklavimo čempionatas. Šių varžybų metu buvo vykdomos ir Ukrainos b/k irklavimo veteranų pirmenybės. Ukrainos veteranai rungėsi 200 ir 1000 metrų nuotoliuose vienvietėmis bei dvivietėmis valtimis.... 

Šių varžybų rezultatus galite peržiūrėti čia... 


 

2014-07-08 Veteranų varžybos Panevėžyje

 

Daugelis b/k  irklavimo veteranų intensyviai ruošėsi dalyvauti 2014-07-05 Panevėžyje turėjusiame vykti Lietuvos b/k irklavimo veteranų čempionate. Kai kuriuos šios sporto šakos veteranus, žinia, kad Lietuvos čempionatas minėtą dieną nebus vykdomas, pasiekė tik likus keletai dienų ar valandų iki planuoto renginio......

Ištikimiausius šiai sporto šakai irklavimo veteranus informuojame, kad Lietuvos b/k irklavimo veteranų čempionatas bei Vaidoto Ščiukos taurės varžybos Panevėžyje bus vykdomos Liepos 19 dieną.

Su šių varžybų nuostatais galite susipažinti čia....


 

2014-06-27 Jūros šventės regata - 2014

Šiais metais Klaipėdoje Jūros šventės metu, baidarių ir kanojų irklavimo veteranų varžybos bus vykdomos liepos 27 dieną. Atvykimas iki 13 val. Varžybų programoje numatyta 200 metrų nuotolio rungtis K-1, K-2, C-1 ir C-2 valčių klasėse. Dalyvių amžiaus grupės iki 50 ir virš 50 metų.

Plačiau apie tai skaitykite šių varžybų nuostatuose .

Pagal baidarių ir kanojų irklavimo federacijos tvarkaraštį 2014-07-05 Panevėžyje turėtu vykti Lietuvos veteranų čempionatas, tačiau sklando gandai, kad šių varžybų numatytu laiku nebus. Ar bus kada  vykdomas Lietuvos veteranų čempionatas, apie tai informacijos nėra.


 

 Aida ir Aleksandra tiek irklavimo trasoje, tiek perbėgimo ruožuose buvo labai greitos, 19,2km nuotolio distancijoje savo varžovėms nepaliko jokių vilčių

Daugiau foto iš šių varžybų žiūrėkite čia...

2014-06-14 A.Vilimienė ir A.Čechova ištvermingiausios moterys Europoje

Birželio 11-12 dienomis Pieštany (Slovakija) vyko Europos b/k irklavimo maratono čempionatas. Tarp 140 dalyvių iš 25 Europos valstybių bei svečių iš Australijos,  remiami Klaipėdos rajono savivaldybės labai sėkmingai rungtyniavo Lietuvos atstovai - baidarių sporto klubo "Angelai" meistrai.

Pirmąją varžybų dieną kepinat 33 laipsnių karščiui varžybų dalyviai rungėsi vienvietėmis valtimis.

Tarp 50-54 metų amžiaus grupės moterų 19,2km atstumą Aida Vilimienė įveikė (1val.59min.23s) antra, o Aleksandra Čechova finišo liniją kirto trečia (2val.01min.24s). Greičiausia šioje grupėje buvo rusė Nadiežda Michailova.

Sigitas Bulovas 22,8km nuotolį įveikęs per 1val.54min.07s finišavo devintas.

Antrąją varžybų dieną rungtyniaujant dvivietėmis valtimis niekas negalėjo prilygti Aidai ir Aleksandrai, jos pergalingai įveikė 19,2 km nuotolio atstumą ir nugalėjo ne tik savo amžiaus grupėje, bet ir buvo greičiausios absoliučioje moterų įskaitoje.

Tarp vyrų 40-44 metų amžiaus grupėje Sigitui Bulovui (51m) ir ispanui Roberto Ortegai Ramirez (40m) atiteko bronziniai apdovanojimai. Greičiausiai šioje grupėje yrėsi vengrai, antri Ispanijos atstovai. 


2014-06-05 „Angelai“ ruošiasi dalyvauti Europos maratone

Birželio 11-12 dienomis Pieštany (Slovakija) vyks Europos b/k irklavimo maratono čempionatas. Šiai dienai Europos čempionatui užsiregistravo 221 dalyvis iš 22 šalių, o meistrų varžyboms 135 dalyviai iš 26 šalių.

Lietuvai šiame  čempionate, antrą kartą atstovaus Baidarių sporto klubo "Angelai" meistrai - Sigitas Bulovas, Aida Vilimienė ir Aleksandra Čechova. Sigitas 22,5 km distancijoje lenktyniauti ruošiasi vienviete baidare, o Aida ir Aleksandra 18,7 km nuotolio atstume jėgas išmėgins ne tik vienvietėmis valtimis, bet ir rungtyniaus kartu dviviete baidare.

2009 metais Ostrodoje (Lenkija) Sigitas Bulovas rungtyniaudamas dviviete baidare su vokiečiu Knut Hitzschke laimėjo bronzinį apdovanojimą, o vienviete baidare finišavo 5-tas, 5 ta finišo liniją tą kartą kirto ir Aida Vilimienė, o Aleksandra nuotolio nebaigė.

Nors dalyvių į šias varžybas užsiregistravo ne per daugiausiai, lengvo pasiplaukiojimo tikrai nebus, 50-54 metų amžiaus vyrų grupėje registruota 13 dalyvių, iš jų net 11 įvairių metų Pasaulio ir Europos maratonų čempionatų nugalėtojai bei prizininkai. Patenkinamas pasiekimas šiose varžybose būtu, užbaigti nuotolį ir būti ne 13-tam.


 

2014-05-26 A.Vilimienė ir V.Šermokas absoliutūs Minijos maratono nugalėtojai

Praėjusį šeštadienį Klaipėdos rajone, ketvirtą kartą startavo baidarių irklavimo kasmetinis Minijos maratonas ir dviračių lenktynės "Judėk pirmyn su viltimi". Šį kartą baidarių ir dviračių maršrutuose varžėsi net 240 dalyvių, kurie savo aukomis prisidėjo prie Klaipėdos Šv. Pranciškaus onkologinio centro išlaikymo.

Greičiausiai baidarių irklavimo maratono distanciją nuo Kartenos iki Rūdaičių (32km)  įveikė Baidarių sporto klubo "Angelai" mišri įgula Aida Vilimienė ir Verneris Šermokas,  jų laikas 2 val.44min. absoliučiai geriausias tarp visų varžybų dalyvių.

Vienvietėmis baidarėmis rungtyniavę "Angelai" - Virginijus Šlevinskis ir Artūras Zuzevičius atitinkamai iškovojo sidabro ir bronzinius apdovanojimus. Nugalėtoju šioje valčių klasėje tapo Eugenijus Taparauskas iš Joniškio.

Šių varžybų rezultatus galite peržiūrėti čia...


 

Varžybų nugalėtojų bei prizininkų apdovanojimas vyko Strenčių miestelio vasaros estradoje Daugiau foto galite matyti čia...

2014-05-18 Gargždų irkluotojų triumfas Latvijoje

Praėjusį šeštadienį Strenčiuose (Latvija) vyko tarptautinis 37,5km irklavimo maratonas Gaujos upe. Dėl šio irklavimo maratono nugalėtojų vardų rungėsi 32 irkluotojai iš Latvijos, Estijos, Rusijos, Baltarusijos ir Lietuvos.

Puikiai šiame maratone Lietuvą reprezentavo Klaipėdos rajono savivaldybės remiami Gargždų irkluotojai - Baidarių sporto klubo "Angelai" atstovai.

Greičiausiai šį atstumą per 2val.32min. įveikė ir absoliučiu šio maratono nugalėtoju tapo vienviete baidare rungtyniavęs Sigitas Bulovas, kuris po atkaklios kovos paskutiniuose distancijos metruose palaužė Baltarusijos atstovo Sergejaus Jašino (2val.32min.15s.) pasipriešinimą. Treti finišavo dviviete baidare rungtyniavę latviai Marcis Laidinš ir Janis Geidans.

Tarp moterų greičiausia buvo baltarusė Viktoryia Bobrazh, antrąją vietą iškovojo Aida Vilimienė, o trečia finišavo Krista Bondare iš Latvijos.

Vienviečių baidarių vyrų grupėje Verneris Šermokas užėmė 4-tą vietą, o Virginijus Šlevinskis finišo liniją pasiekė 7-tas.

Šio maratono rezultatus galite peržiūrėti čia...

 

 

 Pastaruoju metu Aida Vilimienė pergales skina ne tik irklvimo takeliuose, bet sėkmingai rungtyniauja ir gerina šalies rekordus, įvairaus rango plaukimo varžybose

2014-05-09 Auksiniai ir rekordiniai Aidos Vilimienės plaukimai Rygoje

Gegužės 02-03 d.d. Rygos “Dauguvos” baseine, plaukimo veteranai iš Estijos, Latvijos, Lietuvos, Rusijos ir Baltarusijos rungėsi  „Rygos Gintarinės Taurės” - 2014 varžybose.

Sėkmingai šiose varžybose dalyvavo baidarininkė iš Gargždų Aida Vilimienė.

Pačiu pirmuoju startu, 400 m laisvuoju stiliumi, Aida savo amžiaus grupėje pagerino sau pačiai priklausiusį Lietuvos rekordą, dabar jis yra – 5min.29,47sek. Rekordiniu tapo ir 100 m delfinu plaukimas – 1min.29,91sek. Keitėsi rekordų lentelėje ir Aidos rekordas 200 m nuotolyje laisvuoju stiliumi – 2min.35,91 sek., o 100 m kompleksiniame plaukime 1min.25,26sek. rezultatas tapo geriausiu asmeniniu pasiekimu. Visi šie startai buvo pergalingi.

Savo pergalių seriją Aida ruošiasi tęsti irklavimo takeliuose, gegužės 17 dieną Strenčiuose (Latvija) ji išbandys jėgas 37,5 km irklavimo maratone, o birželio 11 dieną Pieštany (Slovakija) susirungs su stipriausiomis mūsų kontinento atstovėmis, Europos b/k irklavimo meistrų, maratono čempionate.


 

 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas