2013.08.01 - 2013.08.31

2013 08 30 Veteranų varžybos Kaune ir Trakuose

Rytoj Kaune vyks baidarių ir kanojų irklavimo meistrų atminimo taurės varžybos. Šių varžybų pradžia 13 val. Dalyvių registarcija vykdoma iki 12 val. Lampėdžių irklavimo bazėje. Varžybų programoje numatyta 1000 ir 200 metrų nuotoliai vienvietėmis valtimis. Plačiau apie tai skaitykite skyrelyje „Tvarkaraštis“ arba spauskite čia...

Rugsėjo 7-8 dieną Trakuose vyks b/k irklavimo tarptautinė „Galvės“ regata. Jos metu pirmąją varžybų dieną pietų pertraukos metu planuojama surengti veteranų varžybas 200 metrų nuotolyje vienvietėmis valtimis. Varžybų dalyviai bus skirstomi į dvi amžiaus grupes iki 45 ir virš 45 metų amžiaus.


2013 08 20 Europos ir Pasaulio meistrų žaidynės

Jau anksčiau buvo skelbta, kad sekančios Europos meistrų žaidynės vyks 2015 metais Nicoje (Prancūzija). Šiuo metu yra paskelbtas sporto šakų kurios įtrauktos į žaidynių programą, sąrašas. Baidarininkai galės išmėginti jėgas „Ocean racing “ lenktynėse. Baidarių ir kanojų irklavimo sprinto ir maratono rungtys 2015 metų Europos žaidynių programoje nenumatytos.

Sekančios Pasaulio meistrų žaidynės kuriose jėgas vėl galės išbandyti mūsų sporto šakos atstovai vyks 2017 metais Oklende (Naujoji Zelandija)


 

2013 08 16 Žiniasklaida apie Pasaulio meistrų žaidynes

Apie, ne per seniauisiai pasibaigusias Pasaulio meistrų žaidynes bei jose dalyvavusių Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo veteranų startus plačiau aprašo respublikinės, regioninės bei kitos žiniasklaidos priemonės.

Delfi.lt Sėkmingi Lietuvos baidarininkų startai Pasaulio veteranų žaidynėse

Šiaulių kraštas  Pasaulio veteranų žaidynėse pelnė tris medalius

Panskliautas.lt Malda padėjo susižerti įspūdingą medalių kolekciją

Vakarų ekspresas Klaipėdos meistrai - planetos lauretai

Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas Sveikiname kolegas, Pasaulio meistrų žaidynėse laimėjusius auksą ir sidabrą

Lietuvos Respublikos policijos departamento darbuotojų puslapis  Pasaulio veteranų žaidynėse - medalių liūtis


 
 

 

Sergejs Stepanovs 1949-2013

 

Paskutinį kartą Pasaulio meistrų žaidynėse aukso medaliu pasipuošė mūsų kolega iš Latvijos Sergejs Stepanovs. Grįžtant iš Italijos netoli savo namų tarp Klaipėdos ir Liepojos važiuojant automobiliu nustojo plakti Sergejaus širdis.

Sergejus Stepanovas buvo vienas iš aktyviausių Latvijos irklavimo veteranų. Reiškiame užuojautą jo artimiesiems, draugams bei visiems pažinojusiems buvusį sportininką – irklavimo veteraną.


 

Ant nugalėtojų pakylos Lietuvos keturvietės baidarės mišri įgula: Aida Vilimienė (3 aukso, 1 sidabrinis ir 1 bronzinis apdovanojiomas), baltarusas Sergejus Jašinas, Sigitas Bulovas ir Aleksandra Čechova (6 auksiniai ir 2 sidabriniai apdovanojimai)

Daugiau užfiksuotų akimirkų iš Aleksandros albumo pamatysite čia...

2013 08 09 Lietuvos meistrų pergalės Italijoje

 

Turine (Italija) artėja į pabaigą Pasaulio meistrų žaidynės (World Masters Games of 2013).  Pirmosios Pasaulio veteranų sporto žaidynės vyko dar 1985 metais Kopenhagoje. Jose dalyvavo 8 500 dalyvių. Po to sekė Brisbenas, Portlendas, Melburnas, Edmontonas, Sidnejus ir galiausiai šiais metais Turinas. Su kiekvienais metais dalyvių skaičius tik augdavo. Dabartinėse žaidynėse varžybos buvo organizuojamos daugiau kaip 30-yje sporto šakų. Bendras dalyvių skaičius pasiekė per 28 000.  Pagrindinė sąlyga, kuri keliama varžybų dalyviams - būti ne jaunesniems kaip 30 metų amžiaus.

Daugiau kaip 900 dalyvių iš 36 pasaulio valstybių rungėsi  baidarių ir kanojų plaukimuose. Gausiausiai tarp šios sporto šakos sportininkų buvo atstovaujamas Europos kontinentas, kur dominavo Vakarų ir Rytų Europos šalių, tokių kaip Vokietija, Italija, Rusija Ukraina, komandos. Taip pat nemažai dalyvių atvyko ir iš kitų pasaulio vietų: iš Šiaurės Amerikos - skaitlingos Kanados ir JAV komandos, iš Pietų Amerikos  - Argentiną, Urugvajų, Venesuelą, Čilę atstovaujantys sportininkai. Buvo sportininkų iš Australijos žemyno, o  Afrikos kontinentą reprezentavo Pietų Afrikos Respublikos komanda. Nemažą delegaciją sudarė ir iš Lietuvos atvykę baidarių - kanojų irklavimo meistrai. Kepinant 36-38 laipsnių karščiui, Lietuvos atstovai garbingai kovojo su labiau prie karštų oro sąlygų pripratusiais varžovais iš kitų šalių.

Išskirtinai  didžiulė konkurencija vyko tarp baidarininkų 40+, 45+, 50+ ir 55+ metų amžiaus grupėse. Norint startuoti finaliniuose plaukimuose, šiose amžiaus grupėse tekdavo įveikti ne tik atrankinius plaukimus, bet ir po 4 pusfinalius,  iš kurių tik po 2 pirmuosius sportininkus patekdavo į finalą.

Labiausiai šiose žaidynėse pasižymėjo Lietuvos baidarininkės moterys: tai panevėžietė Aleksandra Čechova, dalyvaudama skirtingo ilgio distancijų plaukimuose, iškovojo net 6 aukščiausius apdovanojimus , o klaipėdietės Aidos Vilimienės pasiekimai buvo pažymėti ne ką mažiau įspūdinga 3-jų aukso medalių kolekcija. Ypač išskirtinė buvo Aidos Vilimienės pergalė vienviečių baidarių plaukime 1000 m ilgio distancijoje. Be to Aida Vilimienė dalyvavo plaukimo varžybose 200 metrų laisvo stiliaus rungtyje užėmė antrąją vietą, o 400 metrų tokiu pat stiliumi iškovojo bronzinį apdovanojimą. Tarp vyrų pasižymėjo JAV gyvenantis Aleksandras Ambotas, kuriam taip pat 3 kartus teko lipti ant aukščiausio pakylos laiptelio.

Kaip sekėsi visiems kitiems šios sporto šakos Lietuvos atstovams minėtose žaidynėse, apie tai jau informavo Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos el. puslapis www.bki.lt.  

Išsamiau su Pasaulio žaidynių baidarių ir kanojų irklavimo rezultatais galite susipažinti čia...  arba  WMG-2013 oficialioje svetainėje     


 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas