2013.01.01 - 2013.03.31

Taip treniruojasi Rusijos veteranai Sankt Peterburge

2013 03 26 Ispanai jau rungtyniauja

Lietuvoje dar dar visi ežrerai ir daugelis upių neišsilaisvino iš ledo šarvų, o Sevilijoje  2013-03-16 vyko Ispanijos baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas. 5000 metrų nuotolyje jėgas išbandė daugiau kaip 300 irklavimo veteranų, taip pat rungtyniavo jauniai, jaunimas bei suaugę sportininkai.

Rezultatus galite pamatyti čia...

Foto čia... (Nuotraukoje: startui ruošiasi 45-49 metų amžiaus grupės vyrai)


 

 

2013 03 08 Romas Daugnora Meksikoje

Prieš pat į Lietuvą atkeliaujant šalčiams, Klaipėdos kanojų irklavimo veteranas Romas Daugnora išvyko į Meksiką. Ten jis ne tik poilsiauja, bet ir gerina savo bendrą fizinį pasiruošimą prieš naująjį irklavimo sezoną, šildosi saulėje bei plaukioja jūroje su turistine baidare. Sugrįžti į tėvynę Romutis planuoja tada, kai iš Lietuvos pasitrauks šalčiai.



 

2013 03 06 B/k irklavimo naujienos

Ieškantiems baidarių ir kanojų irklavimo naujienų siūlome aplankyti Australijos svetainę http://www.sportscene.tv/ kurioje  rasite ne tik Olimpinių žaidynių, pasaulio sprinto ar maratonų varžybų rezultatus, bet ir sužinosite naujausias žinias apie baidarių ir kanojų irklavimą, susipažinsite su įvairių šalių sportininkais ir jų treneriais ir t.t.


 
 
 

2013 02 28 Aštrių pojūčių mėgėjams

Informuojame, kad šių metų rugsėjo mėn. 2-8 dienomis Jungtinėse Amerikos Valstijose Nanthala Gorge vyks Pasaulio baidarių freestylo čempionatas.

Aštrių pojūčių mėgėjai t.y. „Žvelsiniai“  bei kiti jiems prijaučiantys informaciją apie šias varžybas gali surasti oficialioje Freestyle Kayaking World Championships svetainėje.

Nuostatai čia...


 

 
Tarp geriausių Lietuvos policijos sportininkų ir baidarininkas Sigitas Bulovas

2013 02 15 Pagerbti geriausieji 2012 m. Lietuvos policijos sportininkai

Ketvirti metai Policijos departamente prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos išlaikoma graži tradicija: apibendrinami neseniai pasibaigusių metų policijos sportinio gyvenimo rezultatai, pagerbiami geriausi sportininkai.

Š. m. vasario 14 d. iš visos šalies į Vilnių suvažiavo geriausi policijos sportininkai, svariausių rezultatų šioje srityje pasiekę instruktoriai ir įstaigų vadovai. Su jais susitiko policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis ir pavaduotojas Algirdas Stončaitis, einantis ir Lietuvos policijos sporto asociacijos prezidento pareigas.

Plačiau apie tai skaityti galite čia....


 

Aleksandras Alekrinskis                 Romas Petrukanecas

2013 02 08 Išrinkta nauja valdžia

Š/m vasario 8 dieną Vilniuje vyko Lietuvos Respublikos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos konferencija. Konferencijos metu naujai ketverių metų kadencijai buvo renkami federacijos vadovai - prezidentas ir generalinis sekretorius.

Nauju Lietuvos b/k irklavimo federacijos prezidentu išrinktas Aleksandras Alekrinskis iš Kauno kuris iki šiol federacijoje eidavo atsakingas pareigas. Generalinio sekretoriaus pareigas eis vienas tituluočiausių Lietuvos Respublikos irkluotojų vilnietis Romas Petrukanecas.

Tikėkimės, kad nauji vadovai ras ryžto ir sugebės sustabdyti į pakalnę besiridenančią mūsų sporto šaką, nesitaikstys su varžybų metu įsišaknijusiais negatyviais reiškiniais, diskredituojančiais baidarių ir kanojų irklavimą ir t.t.

Baidarių ir kanojų irklavimo klubas „Rovingas“ sveikina naujus vadovus ir linki sėkmės bei ryžto keliant mūsų mylimos sporto šakos prestižą. 


2013 02 07 Išrinkti geriausi Lietuvos policijos sportininkai

(Policijos departamento informacija)

Policijos departamentas prie VRM kartu su policijos įstaigų atstovais sudarė geriausių praėjusių metų policijos sportininkų dešimtuką. Trečią kartą iš eilės geriausia sportininke išrinkta šilutiškė Eglė Vaitkutė, kuri 2012 m. tapo pasaulio ir Europos rankų lenkimo čempione tiek kaire, tiek dešine ranka.

Geriausių policijos sportininkų dešimtukas atrodo taip:

1. Eglė Vaitkutė (93 tšk.) - Tauragės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas;
2. Laurius Veličko (88 tšk.) - Lietuvos kriminalinės policijos biuras;
3. Rimvydas Spėčius (77 tšk.) - Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinė „Aras";
4. Silvija Morkūnaitė (73 tšk.) - Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas;
5. Aurelija Šukytė (59 tšk.) - Marijampolės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas;
6. Tomas Simokaitis (53 tšk.) - Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas;
7. Pavel Protaščiuk (43 tšk.) - Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas;
8. Sigitas Bulovas (42 tšk.) - Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas;
9. Vaidas Sabaliauskas (36 tšk.) Policijos departamento Investicijų planavimo ir techninės plėtros valdyba;
10. Šarūnas Liegus (32 tšk.) Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Be šių sportininkų 12-oje pozicijoje paminėta baidarininkė Aleksandra Čechova iš Panevėžio 24 tšk. ir klaipėdietis  Justas Vaičiulis 18-tas 11 tšk.

Su visais 2012 m. geriausiųjų policijos sportininkų rinkimų rezultatais galite susipažinti čia


 

2013 01 10 Vykdoma registracija į 100 km irklavimo maratoną

Š/m sausio 1 dieną prasidėjo registracija į 8-tą kartą organizuojamą 100km tarptautinį irklavimo maratoną, kuris vyks balandžio 20 dieną Estijoje. Šiai dienai dalyvauti maratone jau užsiregistravo 117 įgulų, daugiausiai iš Estijos.

Užsiregistravusiems iki vasario 1 dienos taikomas 30 eurų startinis mokestis, registruojantis vasario mėnesį startinis mokestis padidės iki 40 eurų, o nuo kovo mėn. 1 dienos teks mokėti po 50 eurų. Praėjusių metų visų valčių klasių nugalėtojai registruotis į šias varžybas gali nemokamai.

Per visus iki  šiol vykusius 7 maratonus Vohandu upe, 100km distanciją įveikė 1443 irkluotojai, dauguma po keletą kartų. Daugiausia dalyvavo estų – 1320, taip pat šį nuotolį įveikė 53 latviai ir 40 Lietuvos atstovų, 18 suomių po 4 čekus ir rusus, 2 prancūzai ir po 1 Lenkijos bei Švedijos atstovą.
 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas