2012.08.01 - 2012.08.31
 
 Lietuvos ir Latvijos b/k irklavimo meistrai Lampėdžiuose

2012 08 19 Meistrų atminimo taurė 2012

Praėjusį savaitgalį jau 12-tą kartą Kaune rinkosi Lietuvos Respublikos b/k irklavimo sportininkai – veteranai, tarptautinėse arenose vadinami meistrais, pagerbti ir prisiminti amžino poilsio atgulusius savo bendražygius. Šiame renginyje dalyvavo ir svečiai iš Latvijos.

Šios varžybos buvo paskutinis jėgų išbandymas prieš rugsėjo 1-2 dienomis Brandenburge vyksiantį Pasaulio b/k irklavimo meistrų sprinto čempionatą. Jose dalyviai rungėsi 1000 ir 200 metrų nuotoliuose 30-44 metų, 45-59 metų ir per  60 metų amžiaus grupėse.

Pučiant palankiam vėjui į nugarą, buvo rungtyniaujama dėl 12 atminimo taurių ir 13 medalių komplektų.

Kaip ir visose Lietuvoje rengiamose veteranų varžybose, taip ir šiose sėkmingiausiai yrėsi Klaipėdos atstovai, kurie išsivežė ne tik 5 taures, bet ir po kai kurių plaukimų užimdavo visą apdovanojimų pjedestalą, 3 taurės liko šeimininkų rankose Kaune ir po 2 taures pasidalijo svečiai iš Liepojos bei Daugpilio. Vilniaus miesto veteranų garbę gelbėjo Sergejus Kononenko ir Fiodoras Zubkovas. Sergejus pasipuošė sidabriniu apdovanojimu, o Fiodoras su visaginiečiu Vadimu Čižiu nugalėjo baidarių dviviečių plaukime.

 Su šių varžybų rezultatais galite susipažinti čia....

Aleksandros foto žiūrėkite čia...


 

 "Angelai" su iškovotais laimėjimais

2012 08 14 Minijos žemupio regata 2012

Praėjusį savaitgalį, rugpjūčio 11-12 dienomis, Klaipėdos r. vyko Minijos žemupio regata, kurioje dalyvavo ir baidarių sporto klubo „Angelai“ komanda. Regatos dalyviai turėjo įveikti 30km atstumą nuo Gargždų iki Priekulės.

Apie 150 dalyvių, t.y., 21 komanda rungėsi tik komandinėje įskaitoje - dalyvių bei įgulų skaičius komandoje buvo neribojamas, o laikas buvo fiksuojamas pagal antrosios valties finišo linijos kirtimo laiką.

Greičiausiai šį nuotoli įveikė „Angelų“ pirmoji komanda - vienvietėmis baidarėmis irklavę Sigitas Bulovas ir Virginijus Šlevinskis bei mišri dvivietė įgula - Sandra Bulovaitė ir Ričardas Gabrilavičius. Pastarųjų laikas, 3val. 08min, ir buvo užfiksuotas kaip komandos pasiekimas. Tačiau varžybų organizatoriams ši įgula atrodė per daug „profesionali“, todėl „Angelų“ pirmoji komanda buvo paskelbta kaip dalyvavusi be konkurencijos, toks pats likimas ištiko ir už pusvalandžio finišavusią „Baidare.com“ komandą, kurioje vienvietėmis baidarėmis irklavo Arnoldas Valčiukas ir Arūnas Znotinas.

Tarp likusių 19 komandų antrąją vietą iškovojo „Angelų“ antroji komanda, kurioje irklavo Klaipėdos policijos pareigūnai Inga Jarutienė, Vladimiras Loginovas, Mindaugas Šneideris bei Žydrūnas Janavičius.

Įveikę minėtąjį atstumą, varžybų dalyviai turėjo galimybę išbandyti savo jėgas įvairiuose sportiniuose žaidimuose - tinklinio varžybose „Angelai“ užėmė antrąją vietą, Inga Jarutienė ir Algimantas Kuzminskas nurungė per 100 dalyvių krepšinio aikštelėje, baudų metimo konkurse. Tarp 60 dalyvių, panorusių išbandyti jėgas žvejo bato metimo rungtyje, niekas neprilygo „Angelui“ Žydrūnui Janavičiui. Pastarajam, beje, buvo įteiktas pagrindinis apdovanojimas – Klaipėdos raj. mero taurė.

Areštinės darbuotojai skynė laurus Minijos žemupio regatoje


 

 
 Viena iš Jevgenijaus triumfo akimirkų, kelyje į olimpo viršūnę

2012 08 12 Lietuvos kanojininkas olimpinis vicečempionas

 

Visa Lietuva, visi Lietuvos irkluotojai džiaugiasi ir didžiuojasi Jevgenijaus Šuklino pasiekimu. Savo kelią į olimpo viršūnę Jevgenijus pradėjo prieš 9 metus, laimėdamas pasaulio jaunių čempiono titulą Japonijoje. O dabar jis jau vienas pirmųjų pasaulyje  ir tarp suaugusiųjų. Mes tikime, kad 2016 metai Jevgenijui Šuklinui bus dar labiau sėkmingesni ir Rio de Žaneire pačiame aukščiausiame taške suplazdės Lietuvos trispalvė, o Jevgenijaus bei Lietuvos valstybės garbei nuskambės  ir mūsų šalies himnas.

Nuoširdžiausi sveikinimai Jevgenijui Šuklinui.

Apie mūsų kanojinko pasiekimą skaitykite. Lietuvos vėliavą per olimpinių žaidynių uždaryma neš Jevgenijus Šuklinas

Jevgenijus Šuklinas: olimpinis medalis buvo mano svajonė

Sidabrą iškovojęs J.Šuklinas: "Maniau jog finišavau ketvirtas"


 
 
 
Aleksandra Čechova ir jos dukra Lada vienos aistringiausių Lietuvos b/k irklavimo mėgėjų jos dalyvauja visose Lietuvoje vykstančiose varžybose ir tik tai Klaipėdoje nusišypsojo laimė mamai ir dukrai irkluoti vienoje valtyje
 
2012 08 06 Jūros šventės 2012 meistrų regata
 

Vakar Klaipėdoje vyko tradicinė Jūros šventės baidarių ir kanojų irklavimo regata, kurioje 200 metrų nuotolio distancijoje varžėsi šios sporto šakos veteranai iš Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Alytaus, Trakų bei Liepojos.

Kaip ir visose veteranų varžybose gausiausiai savo miestą atstovavo Klaipėdos irkluotojai.

Be nuolatinių veteranų varžybų dalyvių savo jėgas išbandė Virginija Gražinienė - Gučaitė, Jūratė Gajauskienė - Adomaitytė, Regina Gelžinienė - Rimkūnaitė, Valdas Ramoška. Šiose varžybose tap pat debiutavo Arvydas Miežietis, kuris darniai irklavo dvivietėje baidarėje su savo nuolatiniu porininku Gintautu Šiaškumi. Visi paminėti veteranai ne tik demonstravo savo sugebėjimą išsilaikyti ant vandens, bet ir pasipuošė įvairiausių spalvų apdovanojimais.

Be įprastų rungčių buvo organizuojama komandinė estafetė dvivietėmis valtimis, t.y., K-2 mišri įgula, C-2 bei K-2 vyrai.

Tradiciškai varžybų rezultatai bei ateities planai aptarti ragaujant jūrų gėrybes bei Eduardo Mataičio išvirtą žuvienę.

Š/m rugsėjo 1-2 dienomis mūsų miesto irkluotojai Sigitas Bulovas, Gintautas Šiaškus, Artūras Keselmanas, Verner Šermokas, Romas Daugnora, Kęstutis Bortelis, Aleksandras Nazarovas, Virginijus Rimša, Aleksandras Šarafutdinovas ir Jonas Greičius išbandys jėgas Brandenburge (Vokietija) vyksiančiame Pasaulio b/k irklavimo meistrų čempionate. Iki svarbiausių šio sezono varžybų pasitikrinti jėgas bus galima rugpjūčio 18 dieną Kaune vyksiančiose meistrų atminimo taurės varžybose (200m ir 1000m nuotoliai).

Aleksandros Čechovos užfiksuotas akimirkas galite peržiūrėti čia...

Arvydo Miežiečio įamžintus vaizdus žiūrėkite čia...

Rezultatai čia...


 

 

 Superfinalinio plaukimo dalyviai "Gigo" ir "Novikonto" komandos buvo pagerbtos "Anikės" aikštėje (Nuotraukoje "Novikonto" komanda)

2012 08 05 "Nors mes seniai, bet laimingi mūsų yriai dar galingi"

 

Irklavimo varžybos Danėje - tarsi dalis olimpiados

Vakar Klaipėdoje valstybinio jūrų uosto direkcija Danės upėje antrą kartą organizavo  lenktynes Vikingų žalčių tipo laivais, paprasčiau vadinamas „drakonų lenktynėmis“, kuriose dalyvavo 19 komandų, atstovaujančių įvairioms Klaipėdos miesto organizacijoms.

 Klaipėdos miesto jūrininkų ruošimo centrui “Novikontas” atstovavo baidarių ir kanojų irklavimo veteranų flotilė.

 Komandos, burtu keliu suskirstytos į poras, dalyvavo atrankiniuose plaukimuose. Dvi komandos, greičiausiai įveikusios distanciją nuo Jono kalnelio iki Pilies tilto (apie 700m) bei pasiekusios geriausius rezultatus, susitiko superfinale.

 Varžybas pradėjo praėjusių metų nugalėtojai „Bega“ ir mūsų komanda „Novikontas“. Šios lenktynės susiklostė dramatiškai dėl laivų susidūrimo, ko pasėkoje mūsų komandai buvo leista dalyvauti kitame, paskutiniame plaukime, kuriame laukė grėsmingi varžovai - irklavimo klubas “Gigas”, t.y. akademinio irklavimo elitas - pasaulio čempionas Zigmantas Gudauskas su savo treniruojamaisiais auklėtiniais. Šių komandų plaukimas į šipulius sudaužė iki tol startavusių visų komandų lūkesčius. „Gigas“ nuotolį įveikė per 2,59min, o mūsiškių rezultatas - 3,05min garantavo vietą superfinale. Trečią vietą užėmusi „Limarko“ komanda nuotolį įveikė per 3,11min. Finaliniame plaukime „Gigas“ pakartojo savo rezultatą 2,59min, o mūsų komandos finalinio plaukimo rezltatas - 3,04min.

 „Novikonto“ komandoje irklavo Artūras Keselmanas, Justas Vaičiulis, Virginijus Rimša, Aleksandras Nazarovas, Sigitas Bulovas, Tomas Kojis, Verner Šermokas ir Jonas Ragauskas, laivo vairalazdę sukiojo Andrius Kavaliauskas, o irklavimo ritmą būgno mušimu palaikė Ragausko atžala Romas.

 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas