2012.04.01 -2012.04.30

 Iš kairės Vidas Kupčinskas, Virginijus Šlevinskis, Justas Vaičiulis, Sigitas Bulovas, Aida Vilimienė, Vladas Vaičiulis, Ričardas Gabrilavičius ir Juozas Gurevičius

2012 04 22 Lietuvių triumfas Estijoje

Estijos televizija apie pergalingą lietuvių finišą spauskite čia...

Video siužetas iš Vohandu čia...

Estijos foto apie Vohandu 2012

Estijoje - auksiniai klaipėdiečių yriai

Š/m Balandžio 21 d.  Estijoje VII – ajame tarptautiniame b/k irklavimo 100km maratone užsiregistravo dalyvauti 880 irklavimo mėgėjų. Nors Estijoje šiomis dienomis ir jautėsi šiluma tačiau daugelyje vietų dar matėsi sniego, o Tamulos ežeras kuriame tradiciškai maratono dalyviams būdavo duodamas startas, dar neišlaisvintas iš ledo šarvų. Dėl šios priežasties 10 – čia kilometrų buvo trumpinama distancija, todėl vietoje tradicinių 100km šį kartą dalyviams teko įveikti 90 km.

440 – įgulų iš Estijos, Latvijos, Lenkijos, Čekijos, Suomijos, Danijos, Prancūzijos, Rusijos ir Lietuvos prie starto linijos rikiavosi siauroje Vohandu upėje. Nors ir kaip ankšta buvo upėje, tačiau tie kurie siekė rezultatų visi įvairiausiais būdais prie starto linijos sugebėjo prasibrauti į pirmutines gretas.

Šį kartą dalyviai iš pirmutinių gretų startavo tarsi jie rungtusi 200 metrų nuotolyje. Ypač galingai Danijos firmos Struer  “Paccer” modelio sportine baidare startavo Latvijos įgula kuri po 100 metrų turėjo didelę persvarą, tačiau neįvertino tai, kad priekyje dar 90 km. Po 200 metrų lenktynių tempą jau diktavo Sigitas Bulovas ir Vidas Kupčinskas kurie be klaidų įveikdami sraunius upės posūkius bei pasiekdami geriausius rezultatus visuose kontroliniuose punktuose, finišą pasiekė su nemaža jėgų atsarga. Jų rezultatas 6 val. 49 min. 24,5 s. absoliučioje įskaitoje geriausias.

Puikiai šiose varžybose pasirodė visi mūsų klubo atstovai atstovai. Justas Vaičiulis vienviete baidare užėmė antrą vietą, nugalėjo šioje valčių klasėje Jonas Ragauskas. Mišrių dviviečių baidarių grupėje greičiausi buvo Aida Vilimienė ir Juozas Gurevičius.

Subjektyviai vertinant visų dalyvių rezultatus didžiausią pasiekimą pasiekė Virginijus Šlevinskis kurio atkaklumu daugelis stebėjosi. Praėjusiais metais 41-erių metų amžiaus vyras paėmęs pirmą kartą į rankas irklą įveikė Ūlos maratoną. Žiemą treniruočių metu virsdavo į vandenį po 8 kartus. Nedaug kas tikėjo, kad Virginijus nugalės Vohandu upę, tačiau visų skeptikų nuostabai jis pavargęs, bet iš laimės besišypsantis, sugaišęs trąsoje 9val.28min.33s. tarp 343 finišavusių įgulų užėmė 55-tą vietą, o tarp 90 vienviečių baidarių jo rezultatas 17-tas. Sportiniu inventoriumi Virginijų parėmė Milita ir jos komanda www.baidare.com

Nepasisekė Aidui Pelešinui kuris atsakingai ruošėsi šioms varžyboms, tačiau dalyvauti jose negalėjo dėl ligos.

Kad mūsų sportininkai pasiektų gerų rezultatų pasiaukojančiai dirbo jungtinė “Rovingo” ir “Yrio” klubų techninės pagalbos komanda Vladas Vaičiulis, Ričardas Gabrilavičius, Artūras Daniusevičius ir Darius Šukevičius.

Varžybų rezultatus galite matyti čia….

Užfiksuotas akimirkas galite žiūrėti čia...


 

 "Cobrata" testuojama Minijoje

2012 04 17 Iki Vohandu maratono 3 dienos

Š/m Balandžio 21 dieną Estijoje Tamulos ežere startuos 7-ą kartą rengiamas tarptautinis baidarių ir kanojų irklavimo 100 km maratonas. Kiekvienais metais šių varžybų dalyvių skaičius didėja šiemet užregistruota 425 įgulos iš Estijos, Latvijos, Suomijos, Lenkijos, Rusijos, Čekijos, Olandijos ir Prancūzijos bei 20 įgulų iš Lietuvos. Daugiausia dalyvių registruota K-2 valčių klasėje 106 įgulos. 97 įgulos ruošiasi dalyvauti C-2 valčių klasėje, bei 87 dalyviai rungsis vienvietėmis baidarėmis.

Šiame maratone dalyvaus ir mūsų klubo komanda, kuri rungtyniaus K-2 ir K-1 valčių klasėse. K-2 Rovingo komandai atstovaus vienas tituluočiausių Lietuvos irkluotojų 47 kartus Lietuvos čempionas, įvairių tarptautinių regatų nugalėtojas bei prizininkas, Atlantos olimpinių žaidynių dalyvis Vidas Kupčinskas kuris irkluos poroje su Sigitu Bulovu. Minėti sportininkai vakar  Jurbarke Mituvos upėje išbandė naują baidarę, Latvijoje pagamintą Nelo firmos “Viper” (Angis) bei Elio firmos “Cobra duo” analogą Cobratą kuri atitinka turistinių baidarių tarptautinius reikalavimus ir yra viena iš greičiausių tokio tipo baidarių pasaulyje.

Vienviete baidare rungtyniaus daugiakartinis Lietuvos čempionas Justas Vaičiulis. Savo galimybių ribas išbandyti sieks Virginijus Šlevinskis kuris praėjusiais metais pirmą kartą dalyvavo baidarių irklavimo maratono varžybose. Dėl rankos riešo traumos varžybose dalyvauti negalės Arnoldas Valčiukas.

Varžybų dalyvių sąrašą galite matyti čia....



 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas