2011.11.01 - 2011.11.30

Iš kairės: Antanas Gaigalas, Kęstutis Bortelis, Romas Daugnora, Virginijus Rimša, Oleg Chrulevič ir Romas Kudirka įsiamžino su Lietuvos Respublikos sporto veteranų asociacijos "Peki žiedai" prezidente Danute Ivašauskiene bei Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos vyriausybės generaliniu direktoriumi Klemensu Rimšeliu.

2011 11 30 Pagerbti sportininkai - veteranai

„Džiugu, kad žmonės, kurie kūrė Lietuvos sporto istoriją ir garsino jos vardą savo aktyvios karjeros metu, toliau tęsia šį darbą. Jūs, gerbiami sportininkai, iš tiesų patvirtinate posakį – pradėjęs bėgti, nebegali sustoti. Jūs esate pavyzdys, įkvepiantis visus ir parodantis, kaip reikia gyventi kultūringai prižiūrint ir branginant savo kūną“, – tokiais žodžiais vakar Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Klemensas Rimšelis sveikino ir dėkojo sportininkams - veteranams už aktyvų dalyvavimą Pasaulio meistrų čempionatuose bei Europos meistrų žaidynėse.

Padėkota Pasaulio čempionato bei Europos meistrų žaidynių baidarių ir kanojų irklavimo varžybų nugalėtojams bei prizininkams. Generalinio direktoriaus K. Rimšelio padėkos įteiktos šių metų pasaulio sporto veteranų krepšinio čempionato vyrų ir moterų komandoms, parvežusioms keturis komplektus aukso medalių, taip pat Europos sporto veteranų žaidynių lengvosios atletikos, sunkiosios atletikos, paplūdimio tinklinio, šaudymo iš lanko, vandens sporto varžybų medalių laimėtojams bei įvairių amžiaus grupių Europos makabiados  nugalėtojams bei prizininkams.

Be šių padėkų KKSD  prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės generalinio direktoriaus įsakymu Už nuopelnus Lietuvos sportui Sidabro medalis įteiktas: Arūnui Tomkevičiui – už svarų indėlį plėtojant baidarių kanojų irklavimo sportą Lietuvoje bei 50 metų sukakties proga.


 
 
 

2011 11 16 Žurnalas 40+

Žurnalas „40+“ skirtas tiems, kurie jau peržengė keturias dešimtis, ir visiems, kam ant pečių viena kita dešimtimi dar daugiau. Ar tiesa, kad tikras gyvenimas prasideda tik po keturiasdešimties? O gal atvirkščiai – vyresnės kartos žmonėms mūsų visuomenėje nėra vietos?

Žurnalas „40+“ rašo ir apie praktiškus dalykus, ir apie valdžios sprendimus, ir apie amžiną žmogaus troškimą tobulėti – mokytis, domėtis kultūros pasauliu, patiems kurti, įgyvendinti savo idėjas, keliauti, sportuoti. Taip pat apie daugelio procesų varomąją jėgą – entuziazmą. 

Žurnalo „40+“ leidėjai tikisi, kad jis pasieks tokius pačius entuziazmo gyventi, nepasiduoti aplinkybėms, keisti jas, kad ir kokios sudėtingos būtų, nepraradusius žmones ir t.t

Paspaudę čia... galite paskaityti Mykolo Sakavičiaus straipsnį iš žurnalo „40+“ „Vėjo ir upės brolis plaukia tyliai“


 

 
170 km maratono prizininkai Jonas Ragauskas ir Dainius Jaraminas bei nugalėtojas Arūnas Dubauskas

2011 11 13 Dipolio Iššūkio nugalėtojas – Arūnas Dubauskas

Š/m lapkričio 11 dieną Vilniuje 2-ą kartą startavusio baidarių irklavimo 170 km maratono nugalėtoju tapo kaunietis 38-erių metų Arūnas Dubauskas.

Tik iki finišo likus apie 500 metrų Arūnas sugebėjo įrodyti savo pranašumą prieš antroje vietoje likusį šių varžybų favoritą, praėjusių metų  maratono nugalėtoją Joną Ragauską. Arūnas iš Vilniaus Kauną pasiekė per 13 val. 33 min. Jono rezultatas - 13 val. 34 min. Už tai, kad pagerino praėjusių metų rezultatą (14 val. 15 min), jie buvo apdovanoti specialiuoju piniginiu prizu - 1000 Lt. Trečiasis finišo liniją pasiekė vilnietis Dainius Jaraminas (daugeliui žinomas kaip “Slenkstis”) jo rezultatas 14 val. 27 min.

Iš viso šiame maratone startavo 20 įgulų iš jų 170km įveikė 12 įgulų. Tarp startavusių dalyvių dvi moterys - viena iš jų Jurgita Gedminaitė pasiekė galutinį tikslą per 22 valandas ir visų nuostabai ji atrodė labai žvali.

Šio maratono nugalėtojas Arūnas Dubauskas, kuris varžyboms ruošėsi rimtai ir atsakingai (kas antrą naktį irkluodavo po tris valandas), yrėsi savo gamybos baidare “Giedra”. Arūną lydėjo bei kontroliniuose punktuose pagalbą suteikinėjo Ričardas Nekrošius. Jonas Ragauskas yrėsi seno modelio Samarkando gamybos sportine baidare.

Oro temperatūra buvo nukritusi iki -3 laipsnių, ko pasėkoje apšarmojo bei apledijo sportininkų rūbai ir laivai. Tamsoje sportininkai orientavosi prožektorių (pritvirtintais ant valčių priekio bei galvos) pagalba.

Maratono nugalėtojas bei prizininkai buvo apdovanoti piniginiais prizais, medaliais, diplomais bei vertingomis dovanomis. Šį renginį organizavo bei rėmė Linas Samaška bei jo vadovaujama įmonė UAB “Robinzonada”.

Šiai dienai 170 km maratono nugalėtojas bei kiti varžybų dalyviai jaučia visų raumenų skausmus.

Rezultatus galite peržiūrėti Dipolio iššūkio 2011 svetainėje arba tiesiog paspaudę čia....



2011 11 07 Airijos maratonas
 

Paspaudę čia... galite pažiūrėti vaizdų iš baidarių irklavimo maratonų Airijos Respublikoje.

 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas