2011.10.01 - 2011.10.30

 Ne visada lengva ir pačiam "Robinzonui" - ilgi nuotoliai atima nemažai jėgų
 
2011 10 27 Dipolio iššūkis 2011

„Dipolio iššūkis” – Tai išbandymas nuotykių ieškotojams, keliautojams, irkluotojams, sportininkams ir visiems, kurie negali gyventi nelaužydami gyvenimo stereotipų. Tai apie 170 km vandens, šalčio, akmenų, slenksčių ir rėvų. Tai apie 24 val. psichoemocinių ir fizinių išbandymų: netikėtai išnyrančių bebrų, neramios vienatvės ir stingdančios nakties tamsos. Tai du miestai – Vilnius ir Kaunas. Tai Neris nuostabiais šlaitais ir, rodos, niekada nesibaigsianti. Tai laikas, kurį Jūs gyvensit ir išgyvensit.

Startas - Vilniuje nuo Baltojo tilto žaliosios zonos smėlio pakrantės. Finišas – ten, kur pasiduosit, bet ne toliau nei Kauno senamiesčio ir Vilijampolės tiltas.

Tokiu kvietimu 2010 metais kaunietis Linas Samaška “Robinzonas” kvietė ir ragino dalyvius dalyvauti 170 km irklavimo maratone Vilnius – Kaunas.

Šių metų lapkričio 11 dieną “Robinzonas” ragina dar kartą išbandyti jėgas 170 km maratone.

Plačiau apie tai “Dipolio iššūkio” 2011 svetainėje


 
 
 

Crestuma (Portugalija) 2009 metai
 
2011 10 20 Pasaulio maratonas
 
Šiuo metu Singapūre vyksta pasaulio maratono b/k irklavimo čempionatas. Vakar kovas dėl pasaulio taurės pradėjo didžiausią patirtį turintys sportininkai – meistrai, kurie rungėsi vienvietėmis valtimis
 
Meistrai iki 55 metų amžiaus irklavo 21,5 km su 5 perbėgimais, virš 55 metų amžiaus - 17 km su 4 perbėgimais. Moterys ir kanojininkai, kurių amžius iki 55 metų, rungėsi 17 km nuotolyje su 4 perbėgimais, o moterims ir kanojininkams virš 55 metų pakako 12,5 km su 3 perbėgimais.
 
Šiandien meistrai rungtyniaus dvivietėmis valtimis.
 
Rytoj varžytis dėl nugalėtojų vardų pradės stipriausieji pasaulio irkluotojai. Vyrai rungtyniaus 30,5 km distancijoje, be to jiems teks 7 kartus perbėgti sausumos ruožą , o moterys, kanojininkai ir jaunimas U-23 26km nuotolyje su 6 perbėgimais.

 

 

 
   Irklavimo veteranui buvusios Tarybų Sąjungos čempionui Arūnui Tomkevičiui jau 50

2011 10 12 Arūnui Tomkevičiui 50

Rytoj savo gimtadienį švęs Lietuvos b/k irklavimo veteranas, vienas didžiausių pasaulio irklų bei sportinio inventoriaus gamintojas UAB „Brača-sport“ vadovas bei savininkas Arūnas Tomkevičius.

Šiais metais Arūnas švenčia dvigubą jubiliejų - spalio 13 dieną jam sukanka 50 metų, o jo įkurta įmonė „Brača-sport“ irklus ir kitokį sportinį inventorių gamina jau 20 metų.

Baidarių ir kanojų irklavimo veteranai dvigubo jubiliejaus proga Arūnui linki gyvenime - laimės, širdyje - juoko, lūpose – šypsenos, geros sveikatos ir neišblėstančios energijos gaminant aukščiausio lygio sportinį inventorių.

Paspaudę čia... galite perskaityti "Sporto" bendradarbės Marytės Marcinkevičiūtės pokalbį su Arūnu Tomkevičiumi.


 

 
Vidas Kupčinskas pademonstravo  tikras kovotojo savybes

2011 10 10 Kauno m. atviras ilgų nuotolių čempionatas

Šeštadienį  Lampėdžiuose vyko Kauno miesto atviras b/k irklavimo ilgų nuotolių čempionatas. Nors daug kas prognozavo nepalankias oro sąlygas, tačiau šios prognozės nepasitvirtino - varžybos vyko idealiomis irklavimui oro sąlygomis.

Suaugusieji, jauniai ir jaunučiai rungėsi 10 000 metrų nuotolio distancijoje, vaikai, g.1997 metais ir jaunesni, bei veteranai - 5000 metrų nuotolio rungtyje.

Labiausiai šiame čempionate įsiminė veterano Vido Kupčinsko pademonstruotas kovotojo charakteris. Jis rungėsi su vyrais bei jaunimu 10 000 metrų distancijoje. Nors po startinio įsibėgėjimo Vidas atsidūrė šaltame Lampėdžių karjero vandenyje, tačiau tai neatvėsino jo užsidegimo ir noro nugalėti. Visų nuostabai jis išplaukė į krantą  ir toliau tęsė varžybas. Sutelkęs ryžtą ir valią V.Kupčinskas priartėjo prie lyderių, tačiau distancija per trumpa, 10 000 metrų nepakako prisivyti nutolusius varžovus. Nugalėjo Ričardas Nekrošius antras liko Jonas Ragauskas.

Tarp veteranų pirmas finišo liniją pasiekė Sigitas Bulovas, antras Vadimas Čižys, o trečiąją vietą iškovojo Artūras Petrovas.

Šių varžybų rezultatus žiūrėkite bki.lt arba tiesiog paspaudę čia...

Veteranų foto čia...


 

 
Vytenis Grigas, Audrius Čeponis ir Juozas Gurevičius labai sėkmingai galynėjosi su Vltava
Daugiau foto žiūrėkite čia...

2011 10 09 Iš Čekijos su sidabro medaliais

Vakar Česky Krumlove (Čekija) vyko tradicinis tarptautinis b/k irklavimo maratonas. 36km Vltavos upe sėkmingai įveikė 285 įgulos iš įvairių Europos šalių.

Labai sėkmingai šiame maratone rungtyniavo kauniečiai Vytenis Grigas, Audrius Čeponis ir Juozas Gurevičius. Vytenis, Audrius ir Juozas trivietę baidarę irklavo su kanojų irklais, todėl jie rungėsi C-3 ir C-4 valčių klasėje. Distanciją jie įveikė per 2.42,18 val. ir tarp 9 įgulų užėmė antrą vietą. Bendroje įskaitoje jie finišavo 78-ti.

Kaunietis Arūnas Dubauskas rungtyniavo su savo gamybos baidare “Giedra”, kuris 36 km įveikė per 2.34,40 val. ir veteranų grupėje tarp 44 baidarininkų užėmė aukštą 9-tą vietą. Bendroje įskaitoje jo rezultatas 57-tas.

Šių var žybų rezultatus galite peržiūrėti čia....

Daugiau informacijos apie Česky Krumlovo maratoną rasite čia...




2011 10 06 Kauno miesto ilgų nuotolių čempionatas

Šį šeštadienį, Lampėdžiuose vyks Kauno miesto atviras b/k irklavimo ilgų nuotolių čempionatas, šiose varžybose veteranams numatyta K-1 ir C-1 5000 metrų rungtys.

 Varžybų pradžia 12 val.  Šių varžybų nuostatai čia...


2011 10 02 Trakų regata 2011
 
Tradiciškai spalio 1 dieną, 9-tą kartą iš eilės Artūro Vietos sporto klubas organizavo sezono uždarymo varžybas - Trakų regatą. Kaip jau įprasta, ši regata organizuojama siekiant kelti jaunų sportininkų meistriškumą. Šiose varžybose rungtyniavo jauniai ir vaikai 7-iose amžiaus grupėse, o savo nenuilstantį optimizmą vaikams demonstravo  veteranai.
 
Varžybos vyko aplink Plytničios salą (1300 metrų). Priklausomai nuo amžiaus grupės dalyviams teko įveikti nuo 1 iki 3 ratų. Veteranai iki 50 metų irklavo 2 ratus, o kuriems daugiau kaip 50 metų pakako 1 rato.
 
Stiprus Galvės vėjas vertė iš valčių ne tik vaikus, bet ir šiokios tokios patirties turinčius sportininkus, virtimų neišvengė ir veteranai. Ilgai šią regatą prisimins panevežietė Toma Burkauskaitė g.1994m. Kuriai, apsukus du ratus aplink salą, aukso medalis buvo ranka pasiekiamas. Iki finišo likus keletai metrų Toma atsidūrė šaltose ežero bangose.
 
Gausios komandos rungėsi ne tik dėl asmeninių vietų, bet ir dėl komandinės pergalės. Daugiausiai taškų šiose varžybose surinko Visagino komanda, kuriai atiteko taurė bei 500 litų piniginis prizas, antri liko  Trakai, trečioje vietoje vilniečiai.
 
Nugalėtojus ir prizininkus šiose varžybose apdovanojo Lietuvos Respublikos b/k irklavimo federacijos generalinis sekretorius Virmantas Galdikas. Net ir tie sportininkai, kuriems nelabai gerai  sekėsi distancijoje namo grįžo su apdovanojimais - jiems laimė nusišypsojo loterijoje, kurioje varžybų organizatoriai nepagailėjo įvairių atminimo dovanėlių.
 

 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas