2011.09.01 - 2011.09.30

Klaipėdos policijos - Nikos komanda Ūlos maratone buvo viena iš gausiausių

2011 09 27 Rasa Gradickienė ir Artūras Tamkevičius Ūlos maratono nugalėtojai

Džiugi žinia pasiekė mus tai, kad suvedus galutinius Ūlos maratono rezultatus paaiškėjo, kad mūsų komandos atstovai Rasa Gradickienė ir Artūras Tamkevičius tapo Ūlos maratono nugalėtojais mišrių dviviečių baidarių  “Cepelinų” valčių klasėje. Bendroje mišrių dviviečių valčių grupėje jie užėmė 7-tą vietą bei pelnė komandai 3 įskaitinius taškus.

“Yrio” klubo prezidentas Juozas Gurevičius atsiprašo už grubias technines šių varžybų teisėjų klaidas.

Vietoje sidabrinių apdovanojimų Rasai Gradickienei ir Artūrui Tamkevičiui bus įteikti aukso medaliai.

Sveikiname Ūlos maratono debiutantus su puikia pergale.

Šių varžybų rezultatatus galite žiūrėti čia...


2011 09 26 Ūlos maratonas

Šeštadienį  į Varėnos raj.  esantį Zervynų kaimą rinkosi vandens sporto ir turizmo mėgėjai iš įvairiausių Lietuvos kampelių bei svečiai iš Lenkijos, dalyvauti tradiciniame baidarių irklavimo maratone Ūlos upe.

Į 32 km ilgio trąsą iš jų 25 km vingiuota bei klastinga Ūlos upe ir 7 km srauniuoju Merkiu išsiruošė 110 įgulų. Varžybų dalyviai startavo pavieniui  kas 1 min. Finišo liniją kirto Puvočiuose.

Gausiausiai  net 34 įgulos atstovavo Klaipėdos policijos – Nikos komandą  kuri buvo sudaryta iš Nikos bei Žvelsinių klubų atstovų, Klaipėdos visuomenės remenčios policiją bei Klaipėdos policininkų.

Daugiausiai - 16  taškų, Policijos - Nikos komandai pelnė Aida Vilimienė ir Aidas Pelešinas, kurie nugalėjo mišrių dviviečių baidarių grupėje. Sidabrinius apdovanojimus iškovojo bei 12  taškų į komandos taupyklę įnešė dviviete baidare  tarp vyrų rungtyniavę Justas Vaičiulis ir Sigitas Bulovas. 9 taškus pridėjo ir bronziniais apdovanojimais džiaugėsi moterų dviviečių baidarių grupėje rungtyniavusios Klaipėdos miesto moksleivės Ineta Jocytė ir Greta Marozaitė. Vienviečių baidarių grupėje rungtyniavęs Verneris Šermokas pridėjo 3 taškus, jis užėmė aukštą 7-tą vietą.  

Sidabrinius apdovanojimus atskiroje mišrių dviviečių valčių klasėje (politeleninių „cepelinų“) laimėjo policininkai - klaipėdietis Artūras Tamkevičius bei Polcijos departamento atstovė Rasa Gradickienė, pastarieji irklus į rankas paėmė po daugelio metų pertraukos. Artūras anksčiau irklavo Klaipėdoje, o Rasa sportinės duonos yra krimtusi Kaune.

Geros kokybės inventoriaus stoka sutrukdė aukštesnių rezultatų pasiekti Ramūnui Šideikiui ir Ignui Vaičiuliui, pastarasis taip pat irklavo po kelerių metų pertraukos.

Pažymėtina, kad dauguma įgulų įveikė nelengvą maršrutą greičiau kaip per 4 valandas  ir pelnė komandai po 2 įskaitinius taškus, irklavusieji ilgiau kaip 4 valandas komandai pridėjo po tašką.

Komandinėje įskaitoje surinkę 120 taškų nugalėjo Kauno „Yris“ kuriems atstovavo ne tik kauniečiai, bet sportininkai iš Visagino, Vilniaus bei Trakų. Antri Klaipėdos policija – Nika, jų sąskaitoje 90 taškų, treti Robinzono „Robinzonada“ – 67 taškai.

Prie šios klaipėdiečių sėkmės labiausiai prisidėjo UAB „Baidarių centro“ vadovai Rimas ir Milita Valčiukai, bei „Nikos“ ir „Prie Žvelsos“ klubų vadovai Vytautas Egertas ir Artūras Daniusevičius. Be to Artūras rūpinosi ne tik organizaciniais reikalais, bet ir pats sėkmingai įveikė šią nelengvą distanciją.

Klaipėdos policijos pareigūnai galynėjosi su Ūla

Greitai turėtu būti šių varžybų rezultatai.


 
 

 Henrikas savo sportinį kelią pradėjo Plungėje, šiuo metu jis irkluoja Vilniuje

2011 09 21 Olimpinių vilčių taurė

Praėjusią savaitę Bydgoszcz (Lenkija) vyko b/k irklavimo Olimpinių vilčių taurės varžybos, kuriose savo jėgas išbandė Pasaulio b/k irklavimo ateitis.

Labai gerai šiose varžybose pasirodė Henrikas Žūstautas, kuris rungtyniaudamas vienviete kanoja tarp 1994 metais gimusių vaikinų aplenkė visus varžovus 200 metrų rungtyje, o 1000 metrų nuotolyje užėmė 6-tą vietą. Šiose varžybose dalyvavo 1994-96 metais gimę sportininkai iš 19 pasaulio valstybių.

Net 17 Lietuvos komandos atstovų dalyvavo pagrindiniuose finaliniuose plaukimuose - šiais puikiais Lietuvos jaunųjų irkluotojų kartos pasiekimais džiaugėsi treneris Pavelas Bespalovas, kuris šiose varžybose vadovavo Lietuvos komandai.


 

2011 09 19 Nemuno regata

Praėjusį savaitgalį, t.y. rugsėjo 17 dieną, Kaune vyko tradicinė turistinių baidarių irklavimo regata Nemuno upe. Renginys buvo skirtas pasaulinei turizmo dienai ir dienai be automobilio paminėti.

Dalyviai rinkosi prie Kauno HE dešiniajame Nemuno upės krante žemiau užtvankos. Įprastai dalyviai finišuodavo prie Aleksoto tilto, tačiau šį kartą dėl krepšinio varžybų, t.y. tam, kad irkluotojai negadintų vaizdo netoli naujosios arenos, finišo vieta buvo perkelta už Nemuno - Neries upių santakos.

Varžybų dalyviams, kurie rungėsi dvivietėmis bei vienvietėmis baidarėmis, plaustais bei kitomis plaukimo priemonėmis, startas buvo duotas 12 val.

Atkakliausios kovos šioje regatoje vyko tarp dvivietėmis baidarėmis rungtyniavusių vyrų - tik paskutiniuose metruose pergalę išplėšė ir pirmieji 15 km pasroviui per 57,18 min įveikė klaipėdiečiai Justas Vaičiulis ir Sigitas Bulovas. Yrio-1 komandos atstovų Jono Ragausko ir Vaido Linkevičiaus laikas 57, 20 min. Treti finišavo Audrius Čeponis ir Vytenis Grigas. 57, 28 min. 

Ne mažiau atkali kova vyko tarp mišrių įgulų - tik akimirksniu  finišo liniją anksčiau “Yrio-1” komandos atstovų, Aurelijos Valainytės ir Juozo Gurevičiaus, kirto  “Žvelsiniai” Aida Vilimienė ir Aidas Pelešinas, treti finišavo Julija Alekrinskaja ir Edvinas Brazaitis.

Komandinėje įskaitoje nugalėjo Yrio 1-oji komanda, antri „Žvelsinai“, trečioje vietoje liko Yrio 2-oji komanda.

Greitai turėtų būti ir šių varžybų rezultatai.


 

 
Vidas Kupčinskas EMG žaidynėse 1000 metrų rungtyje pegalę išplėšė atkaklioje kovoje

2011 09 15 Iš Italijos su įvairių spalvų medaliais

Kaip ir, kad 200 metrų  taip ir 1000 metrų rungtyse San Giorgio di Nogare labai gerai rungtyniavo Lietuvos b/k irklavimo veteranai. Šiandien vyko ir maratono varžybos.

Išskirtines ir svariausias pergales pasiekė Aleksandras Ambotas ir Vidas Kupčinskas lenktyniaudami vienviečių baidarių plaukimuose, kuriuose buvo didžiausia konkurencija ir daugiausiai dalyvių. Norint išsikovoti vietą finale jiems reikėjo įveikti atrankinius ir pusfinalinius barjerus.

Aleksandras rungtyniavo 50-54 metų amžiaus vyrų grupėje, 1000 metrų jis įveikė per 3.57,67min. Antras finišavo italas Canu Giusepe 4.02,89min. Trečioje vietoje likusio lenko Florzako Wojciech rezultatas 4.05,34 min.

Vidas Kupčinskas pergalę iškovojo 40-44 metų amžiaus grupėje, jo rezultatas 3.56,17min. Labai atkakliai jam  priešinosi Andžej Grychko iš Lenkijos 3.56,55min. Trečias finišavo rusas Ivanas Kirejevas gyvenantis JAV jo rezultatas 4.00,55min.

Beveik visi Lietuvos atstovai dalyvavę šiose žaidynėse namo grįš pasipuošę įvairių spalvų medaliais, dauguma iš jų aukso. Visi dalyviai nežiūrint į tai, kas kokios spalvos medalius iškovojo ar kokiais medaliais buvo apdovanoti ir tie kuriems iki jų pritrūko keleto sekundžių, verti pagarbos už tai, kad jie nepasiduoda savo metų naštai, nenurašo savęs anksčiau laiko, jaučiasi jaunatviški tinkamai atstovaudami savo gimtąją šalį, aukščiausio lygio varžybose.

1000 metrų finalų rezultatus galite peržiūrėti čia...

18 km nuotolio varžybų rezultatai čia...

 

Be apdovanojimų neliko ir vienas tituluočiausių sportininkų šiose žaidynėse, Seulo olimpinių žaidynių bei keleto Pasaulio čempionatų prizininkas vokietis 46-erių metų Hans - Jorg Bliesner (Vokietijos keturvietėje antras numeris). Nors Hansas šiuo metu yra įspūdingų gabaritų (naudoja specialiai jam padarytą sėdynėlę tam kad jis galėtu sėdėti virš valties bortų), tačiau jam tai nesutrukdo nusiirti 1000 metrų vienviete baidare greičiau kaip per 4 min.

2011 09 11 Aukso medalių liūtis Italijoje

Europos meistrų žaidynių antrąją varžybų dieną vyko 200 metrų finaliniai plaukimai. Labai gerai juose rungtyniavo Lietuvos atstovai.

Kaip Pasaulio čempionate, taip ir šiose žaidynėse lygių sau neturi Aleksandras Ambotas, kuris nugalėjo 30 varžovų vienviete baidare. Rungtyniaudami dviviete baidare su Gintautu Šiaškumi sau už nugaros jie paliko 10 įgulų. Neturėjo Aleksandras ir Gintautas sau lygių varžovų ir keturviečių baidarių klasėje, nepralenkiami jie buvo kartu su ukrainiečiais Viktoru Kločko ir Aleksandru Ivaščenko.

Netikėtą pergalę pasiekė Aleksandras Nazarovas, kuris nugalėjo visus varžovus 45-49 metų amžiaus grupėje vienviete kanoja. Dar vieną aukso medalį jis gavo irkluodamas keturviete kanoja kartu su Virginijumi Rimša bei dviem užsienio atstovais.

Po du aukso medalius laimėjo Kęstutis Bortelis ir Olegas Chrulevičius, po vieną Aleksandras Šarafutdinovas ir Eugenijus Taparauskas.

Romas Daugnora šį kartą 200 metrų rungtyje tenkinosi dviejais sidabriniais apdovanojimais. Romas Kudirka ir Antanas Gaigalas laimėjo bronzinius apdovanojimus.

Objektyvumo dėlei reikėtų pažymėti baidarininko Vido Kupčinsko užimtą 4-ąją vietą tarp keliasdešimt varžovų. Tai tikrai kur kas aukštesnis pasiekimas negu kai kurių medalininkų.

200 metrų nuotolio finalinius rezultatus galite peržiūrėti čia… .



 
Šių metų "Galvės" regatoje baidarių keturviečių rungtyje triumfavo (ant aukščiausios pakylos iš kairės)  Silvestras Aidietis, Sigitas Bulovas, Sergej Šablo ir Vaidas Vaitiekūnas

2011 09 11 "Galvės" regata

Rugsėjo 10-11 dienomis Trakuose vyksta tradicinė tarptautinė “Galvės” regata. Šiemetinėje regatoje dalyvauja ne tik pajėgiausieji ir perspektyviausieji  Lietuvos irkluotojai, bet ir svečiai iš Rusijos, Latvijos bei Estijos.

Kaip ir buvo numatyta varžybų programoje, pirmąją varžybų dieną, t.y šeštadienį, vyko  veteranų plaukimai. Varžybų dieną oras Trakuose buvo labai permainingas - iš po debesų išlindusi saulutė prie finišo bokštelio, kur vyko veteranų registracija, priviliojo net 13 prityrusių irklo meistrų, kurie užsiregistravo baidarių vienviečių plaukimui aplink salą. Tačiau prieš startą gamta tarsi pasveikino veteranus - šaltas vėjas pašiaušė Galvės bangas, iš apačios ir iš viršaus vanduo nuprausė prakaito lašus, išspaustus apšilimo metu. Po tokio apšilimo prie starto linijos išsirikiavo tik 7 vyrai. Šiame plaukime nugalėjo po priverstinės pertraukos treniruotis pradėjęs Sigitas Bulovas.

Nepabūgo gamtos siurprizų Aleksandra Čechova, Kristina Geišienė bei Eugenija Varkuliavičienė, kurios startavo kartu su vyrais ir garbingai iveikė nuotolį.

Vyrų keturviečių baidarių, kurios buvo suskirstytos burtu keliu, 200 metrų plaukimas jau vyko, kaip irkluotojai sako, “stikliniu vandeniu”, t.y. šviečiant ir šildant saulutei.

Šių varžybų rezultatų protokolas čia...


 

2011 09 11 EMG žaidynių pirmoji diena 

Italijoje kovas dėl Europos meistrų žaidynių nugalėtojų vardų pradėjo b/k irkluotojai. Vakar vyko atrankiniai, pusfinaliniai plaukimai 200 metrų rungtyse. Žaidynėse dominuoja Rusijos ir Ukrainos irkluotojai. Labiausiai džiugina tai, kad Aleksandras Ambotas atstovauja mūsų šalį ir visuose plaukimuose, kur jis dalyvauja, nepalieka jokių vilčių varžovams. Tiek vienviete baidare, tiek dviviete su Gintautau Šiaškumi bei keturviete baidare kartu su Gintautu bei ukrainiečiais Viktoru Kločko ir Aleksandru Ivaščenko pateko į finalinius plaukimus.

Į finalinį plaukimą iš karto pateko ir baidarininkas  Vidas Kupčinskas.

Kai kuriems kanojininkams sekėsi kiek sunkiau, kelią į finalus teko skintis per pusfinalius, o kai kurių laukia iš karto finaliniai plaukimai. Šiandien vyksta 200 metrų finaliniai plaukimai.

200 metrų atrankinių ir pusfinalių plaukimų rezultatai čia…  


 

2011 09 03 Video iš Pasaulio meistrų čempionato


Paspaudę čia... galite pamatyti kaip bronzinius apdovanojimus iškovojo 40-44 metų amžiaus grupėje C-2 200 metrų rungtyje rungtyniavę  Virginijus Rimša ir Aleksandras Nazarovas.
 
Auksinį Aleksandro Šarafutdinovo ir Romo Daugnoros finišą 45-49 metų amžiaus grupėje C-2 200 metrų rungtyje galite pamatyti čia...
 
Kaip po finišo švartuojasi auksinė C-4 įgula, žiūrėkite čia...

 

2011 09 02 „Galvės regata“ 2011 (Papildyta 09.08. 15,45 val.)

Š/m rugsėjo 10—11 dienomis Trakuose vyks tradicinė b/k irklavimo tarptautinė „Galvės“ regata. Vilniaus baidarių ir kanojų irklavimo klubo atstovai informavo, kad regatos metu bus organizuojamos ir veteranų varžybos. Veteranų varžybos vyks šeštadienį t.y. rugsėjo 10 dieną.

Registracija bus vykdoma varžybų vietoje Trakų irklavimo bazėje, varžybų dieną  nuo 11  iki 12 valandos. Varžybų laikas bus patikslintas registracijos metu.

Išankstinė registracija darius@seifuva.lt

Programoje numatyta K-1 ir C-1 iki 45 ir virš 45 metų amžiaus grupės plaukimai aplink salą (maždaug 1200 metrų) bei K-4 200 metrų. K-4 įgulos bus sudaromos burtu keliu, dalyvių amžius nuo 30 metų.

Dalyvio mokestis 10 Litų.

 


 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas