2010.11.01 - 2010.11.31

 

 

 

Anatolijus Molčanovas

 

 

2010 11 21 Anatolijus Molčanovas

 

             Š/m lapkričio 8 dieną  einant  84- uosius metus nustojo plakti vieno ilgaamžiškiausio Rusijos baidarininko Anatolijaus Molčanovo, užsienyje vadinamo Santa Klauso, o Rusijoje Seniu Šalčiu širdis. Iki 81-erių metų Anatolijus Molčanovas  aktyviai dalyvaudavo b/k irklavimo meistrų varžybose. Aplinkinai ilgą laiką žavėjosi jo jaunatviška energija. Iki pat paskutinės gyvenimo akimirkos jis kūrė įvairiausius planus, sporte. Š/m pavasarį atleido jį iš darbo,  tai sukėlė jam psichinį stresą, to pasekoje labai pablogėjo sveikata......


 
 

                                              
  Antanas Lankas visada pakilios nuotaikos ir gerai nusiteikęs, su Sergejumi Sorokinu
                                   
2010 11 18 Per gyvenimą – su irklu rankose

             Apie šiauliečių tėvo ir sūnaus, Antano bei Aurimo Lankų begalinę meilę irklavimo sportui  skaitykite „Šiaulių naujienų“ straipsnyje  „Per gyvenimą – su irklu rankose“.  Spauskite čia....


              

 

 

 2010-08-15 Poznanė

Pavelas Bespalovas testuoja jau antrąjį Pasaulio čempionato auksą
                                           
2010 11 12 Pavelas Bespalovas
             
              Nuo š/m  pavasario vienas aktyviausių Lietuvos b/k irklavimo meistrų (veteranų) Pavelas Bespalovas, Panevėžyje pradėjo dirbti trenerio darbą. Sukaupęs nemažą patirtį irklavimo sporte bei Vilniaus pedagoginiame universitete įgijęs sporto magistro diplomą Panevėžio irklavimo sporto mokykloje pradėjo baidarių irklavimo paslapčių mokinti mergaites ir berniukus.
                
              Pradžia kaip jaunam specialistui buvo sunki, reikėjo įsigyti inventoriaus - sportinių valčių, irklų ir t.t. Jo entuziazmą parėmė Panevėžio b/k irklavimo veteranai. Pats Pavelas aktyviai sportuodamas rodo puikų pavyzdį savo treniruojamiems vaikams, aktyviai dalyvauja ne tik šalyje rengiamose įvairiose varžybose, bet ir už jos ribų tinkamai atstovauja Lietuvos Respublikai.  Šiais metais pasaulio b/k irklavimo meistrų čempionate Poznanėje Pavelas Bespalovas iškovojo 2 aukso medalius.
                
              Nuo trenerio nenori atsilikti ir jo auklėtiniai,  irkluodami  tik pirmą sezoną jie tapo stipriausiais tarp savo bendraamžių Lietuvoje. Pavydėtinas Pavelo  entuziazmas - šiandien su savo vaikais rungiasi Klaipėdoje dėl Žemaitijos taurės, rytoj kovoja Trakuose dėl Trakų regatos nugalėtojų vardų, visur suspėja ir grįžta į Panevėžį su aukščiausiaisiais apdovanojimais.
                 
              Atkaklios kovos vyksta ne tik tarp sportininkų, bet ir tarp trenerių kurie skaičiuoja taškus po kiekvienų vaikų varžybų. Kaip sako Pavelas Bespalovas net ir Dijonyzas Račkauskas bei Kazimieras Rimkūnas tapo bejėgiai prieš jo komandą. 
              
              Daugiau apie trenerio P. Bespalovo ir jo auklėtinių pasiekimus Lietuvos moksleivių taurės varžybose galite skaityti čia...  Atkreiptinas dėmesys, Pavelo treniruojamos mergaitės apdovanojimus tikrina taip pat kaip ir jų treneris. 

 

2010 11 05 Sportą iškeis į rentą ?

 

               Paspaudę čia... galite skaityti dienraščio „Lietuvos rytas“ straipsnį apie vieną tituluočiausią Lietuvos irkluotoją Alvydą Duonelą. 


 

 

2010 11 03 „Dipolio iššūkio“ 2010 foto

 

              Š/m spalio 29 – 30 dienomis vykusio b/k irklavimo supermaratono Vilnius – Kaunas Neries upe, užfiksuotas akimirkas, galite peržiūrėti   paspaudę čia...  
            

              Kaip sakė šių varžybų organizatorius Linas Samaška tai ne vienkartinis renginys, ateityje jis numato organizuoti panašius tarptautinius sporto ir turizmo maratonus.  Šiuo metu Linas Samaška išvyko į Austrijos kalnus, atgauti jėgas po alinančio maratono.


 

 

 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas