2010.09.01 - 2010.09.30

  

 

Virginijus Rimša ir Aleksandras Nazarovas po bronzinio apdovanojimo

 

2010 09 28 Pasaulio maratonas

 

              Rugsėjo 21- 23 dienomis Ispanijos miestelyje Banyoles, ežere netoli Barselonos vyko ICF Canoe Marathon Masters World Cup čempionatas. Kuriame tarp pajėgiausių 400 b/k irklavimo meistrų iš daugiau kaip 30 pasaulio valstybių  rungėsi ir keletas Lietuvos atstovų.  Baidarininkai rungtyniavo 21,5 km nuotolio rungtyje, o kanojininkai, moterys ir baidarininkai kurių amžius  virš 60 metų rungėsi 17 km  distancijoje.

 

               Oro temperatūra varžybų dienomis siekė 25-26 lapsnius šilumos. Pirmąją varžybų dieną startas dėl tiršto rūko buvo atidėtas 2 valandom.

 

               Pirmieji varžybas pradėjo baidarininkai 35-39 metų amžaius vyrai, po jų intervalu kas 5 minutes startavo atitinkamai vyresni varžybų dalyviai 40 -44 amžiaus vyrų grupė ir t.t . Po baidarininkų į startą stojo moterys ir po jų kanojininkai.

 

                Pirmas iš Lietuvos atstovų  tarp  45 – 49 metų amžiaus grupės vyrų, startavo Sigitas Bulovas. Tarp šios grupės dalyvių plaukimas vyko labai permainingai.  Po startinio įsibėgėjimo Sigitas liko trečiame dešimtuke, po pusantro rato t.y. po 6 -7 km. buvo pakilęs iki 7-8 pozicijos, tačiau finišo liniją pasiekė 12-tas. Buvo momentų kai dalyvius skyrė kelių šimtų metrų atstumai,  pozicijos tarp 4 -20 vietų keitėsi labai greitai. Pažymėtina ruso Zarubino užimta ketvirtoji vieta kuriam užteko akaklumo po taip pat nesėkmingo startinio įsibėgėjimo iš daugaiu kaip 20 pozicijos pakilti iki ketvirtos vietos.

 

               Vienviete kanoja irklavęs Aleksandras Nazarovas 40 – 44 metų amžiaus grupėje garbingai rungėsi su Ispanijos atstovais, nedaug jam trūko iki bronzinio apdovanojimo, užimta 4 vieta tarp 8 dalyvių.
                    
                Vienvietėmis kanojomis rungtyniavę, atitinkamai 45 – 49 ir  55 – 59 metų amžiaus grupėse, Ričardas Balčiulis ir Kęstutis Bortelis savo pasirodymus baigė po pirmo rato.

 

                Antąją varžybų dieną varžybos vyko analogiška tvarka dvivietėmis valtimis. Ypač atkaklios kovos vyko tarp vyrų baidarių dviviečių visose amžiaus grupėse. Vienu metu prie išlipimo tiltelių priplaukdavo po 6 – 7 įgulas, tarp kurių netrukdavo apsistumdymų ir net pasimojavimu irklais bei piktų pasiburnojimų vieni kitų atžvilgiu. Gausiausioje K-2 21,5 km. 45 – 49 metų amžiaus vyrų grupėje startuoti ruošėsi vokietis Knut Hitzschke ir Sigitas Bulovas, tačiau jie negavo valties ir šias kovas teko stebėti nuo kranto. Pažymėtina Lenkijos įgulos  45 – 49 metų amžiaus grupėje užimta 4 vieta.  Iki finišo likus apie 2 km. būdami pirmoje vietoje lenkai apvirto (vokiečiai užplaukė ant irklo), tačiau  išsipylę vandenį ir atsidūrę 8-9 pozicijoje savo pasiroymo jie nebaigė, o galingais yriais vijosi nutolusius varžovus ir visų nuostabai jie finišavo ketvirti.

 

              Tarp dviviečių kanojų 40 - 44 metų amžiaus grupėje galingai startavo Virginijus Rimša ir Aleksandras Nazarovas kurie ne tik labai gerai irklavo, bet ir perbėgimo ruožuose greičiu nenusileido kitiems varžovams. Sutelkę daug valios, ryžto ir atkaklumo jie iškovojo bronzinius apdovanojimus. Pirmają vietą užėmė Ispanijos, antrą Prancūzijos atstovai.

 

              Tarp dviviečių kanojų 45 -49 metų amžiaus grupėje rungtyniavęs Ričardas Balčiulis su Rolandu Samuoliu šį kartą rankų nenuleido, kovojo iki galo ir finišo liniją pasiekė garbingai.

 

               Abi varžybų dienas nedidelės žiūrovų tribūnos buvo pilnai užpildytos, ypač palaikomi buvo Ispanijos bei Pietų Afrikos Respublikos atstovai, bėgant jiems pro tribūnas saviškiai palaikydavo juos būgnų mušimu bei pučiamujų muzikos instrumentų gaudimu. 
                                    
               Šių varžybų rezultatus galite peržiūrėti čia   Vienvietės    Dvivietės 

 

 

 

 

2010 09 11 Dalyvių registracija

 

               

              Rugsėjo 9 dieną baigėsi dalyvių registracija į Pasaulio martono varžybas vyksiančias š/m rugsėjo 21- 26 dienomis Banyoles (Ispanija). Iki rugsėjo 9 dienos  Canoe Marathon World Championships ir Masters World Cup varžyboms užsiregistravo 842 irkluotojai iš daugaiu kaip 30 pasaulio šalių.

 

              World Champioships varžybose dalyvaus 461 irkluotojas. K-1 valčių klasėje varžysis 168 irkluotojai, 94 įgulos registruotos K-2 valčių klasėje ir 79 įgulos C-1 ir C-2 valčių klasėje kartu.

 

              Masters World Cup varžybose registruotas 381 dalyvis iš kurių 170 varžysis K-1 valčių klasėje, 78 K-2 įgulos ir 40 įgulų C-1 ir C-2 valčių klasėje kartu.

 

               Lietuvos atstovai dalyvaus Masters World Cup varžybose, K-1 ir K-2 su vokiečiu Knut Hitzschke 45 – 49 metų amžiaus grupėje rungtyniauti ruošiasi Sigitas Bulovas. C-1 ir C-2 su Virginijumi Rimša 40 – 44 metų amžiaus grupėje rungtyniaus Aleksandras Nazarovas, o C-1 ir C-2 valčių klasėje su Rolandu Samuoliu 45 – 49 metų amžiaus grupės varžybose dalyvauti planuoja Ričardas Balčiulis.


 

2010 09 09 Klubo prezidentas

               Klubo prezidentas Sigitas Bulovas – „Džiaugiuosi kad tarp pasukusiųjų ne tais keliais nepažįstu nė vieno irkluotojo. Vėjas ir vanduo žmogų užgrūdina“. 

                Paspaudę čia...  galite skaityti š/m rugsėjo 4d. dienraščio „Respublika“ straipsnį apie Sigito Bulovo gyvenimo kelią


 

 Ivanas Suchorukovas ir Ričardas Balčiulis ant aukščiausios pakylos

2010 09 07 Ričardas Balčiulis Belgijos čempionas

              

              Praėjusį savaitgalį Hazewinkelyje, vyko Belgijos b/k irklavimo nacionalinis čempionatas kuriame  jaunučių, jaunių, jaunimo, senjorų ir veteranų amžiaus grupėse varžėsi 260 dalyvių ( Iš jų 5 kanojininkai). Per dvi dienas buvo pravesti  326 plaukimai.

                

              Belgijos čempionate dalyvavo visiems mums gerai pažįstamas šiuo metu gyvenantis Neuwporte Ričardas Balčiulis, daugeliui labiau žinomas kaip Biora. R. Balčiulis tapo absoliučiu Belgijos čempionu C-1 1000m ir C-2 1000m poroje su taip pat mums gerai pažįstamu Ivanu Suchorukovu. Dar keturis kartus Ričardas nugalėjo tarp veteranų. Nepralenkiamas jis  buvo C-1 200 ir 500m bei C-2 200 ir 500m su jau minėtu I.Suchorukovu, kuris nuo šio rudens žada irkluoti tik kanoja.

 

              R. Balčiulis poilsiauti nesiruošia jau šį šeštadienį išbandys jėgas Zevemgemo regatoje 200, 500, 1000, ir 5000 metrų nuotoliuose, o rugsėjo 22-23 dienomis ruošiasi dalyvauti Pasaulio maratone Banyoles (Isapanija) C-1 ir C-2 su Rolandu Samuoliu.

 

              R. Balčiulis Pasaulio maratone startuos už Lietuvą, kadangi Belgijoje kaip ir daugelyje kitų valstybių yra griežti reikalavimai maratonų dalyviams. Norint kad Belgijos federacija užregistruotu Pasaulio maratonui, sportininkas privalo būti dalyvavęs ne mažiau kaip trijuose Belgijos maratonuose ir visuose būti prizininku. Kai kuriose valstybėse, nacionalinių maratonų, visų veteranų amžiaus grupių nugalėtojus, finansuoja federacijos, o prizines vietas užėmę sportininkai gali vykti į Pasaulio maratonus savo lėšomis su sąlyga, jei jų laikai atitinka maratonų rezultatų vidurkius.


  

2010 09 05 Meistrų atminimo taurės varžybos

 

 

              Š/m rugsėjo 4 dieną, Lietuvos Respublikos b/k irklavimo meistrai rinkosi į Kauną pagerbti anapilin išėjusių Kauno miesto b/k irkluotojų. Šių varžybų pagrindinis organizatorius Antanas Gaigalas pasidžiaugė, kad prisiminti anapilin išėjusių buvusių draugų ir bendražygių susirinko, ne tik , beveik visi šiuo metu Lietuvoje esantys aktyviausieji b/k irklavimo veteranai, bet ir svečiai iš kaimyninės Latvijos.

 

 

              Varžybų dalyviai bei visi susirinkusieji tylos minute pagerbė Anatno Bariso, Edmundo Gaigalo, Vygando Čekaičio, Petro Grigonio ir Viliaus Sasnausko atminimą.

   

              Veteranai rungėsi K-1 ir C-1 1000 ir 200 metrų nuotoliuose, 30-44; 45-59 ir per 60 metų amžiaus grupėse bei K-2 200 metrų nuotolyje, bendroje amžiaus grupėje. Sklandžiai vykusiose varžybose buvo išdalinta 15 komplektų medalių. Net 8 pirmąsias vietas laimėjo mūsų klubo atstovai, 4 aukščiausieji apdovanojimai iškeliavo į Latviją, 1 į Visaginą, 1 atiteko Klaipėdos baidarių irklavimo sporto klubo „Gabaja“ atstovui, o dviviečių valčių rungtyje nugalėjo ir aukščiausios prabos medalių komplektą pasidalijo jau minėto sporto klubo „Gabaja“ ir sporto klubo „Avrora“ iš Panevėžio atstovai.

 

 

              Antanas Gaigalas dėkingas už paramą organizuojant šias varžybas Romualdui Kudirkai, Eugenijui Taparauskui bei Arūnui Tomkevičiui.

 

              Kad renginys vyktu sklandžiai, pasistengė šių varžybų teisėjai Egidijus Gustas, Algimantas Kvietkauskas bei Algis Liaudanskas. Starto linijoje griežtai, bet teisingai visus lygiavo Alfredas Kaminskas, o visus plaukimus lydėjo ir , bet kokiu momentu, meistrams nepasiekusiems finišo, pagalbą suteikti, buvo pasiruošęs Vydūnas Banelis. 

 

              Varžybų nugalėtojų bei prizininkų apdovanojimą vykdė, praeityje garsūs irkluotojai - Pasaulio čempionato prizininkas, tarptautinės klasės sporto meistras Jonas Zautra ir Olimpinių žaidynių dalyvis, tarptautinės klasės sporto meistras Romutis Višinskis.

 

               Rezultatai jau yra rezultatų skyrelyje, juos galite peržiūrėti tiesiog paspaudę čia...


 


 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas