2010.08.01 - 2010.08.31
                               
Perspektyviausieji Lietuvos baidarininkai: Rokas Malinauskas ir Andrejus Oliinikas.

 

2010 08 29 Pasaulio  studentų čempionatas

 

              Š/m rugpjūčio 27-29 dienomis Poznanėje, vyko 4-asis b/k irklavimo studentų Pasaulio čempionatas, kuriame tarp studentų iš 23 –jų pasaulio valstybių puikiai pasirodė ir Lietuvos atstovai.

 

              Vienviete kanoja 500m nuotolyje Jevgenijus Šuklinas iškovojo aukso medalį, o 200m nuotolio rungtyje jis finišavo antras.

 

              Baidarių dviviečių 1000 ir 500m nuotolio rungtyse Rokas Malinauskas ir Andrejus Oliinkas iškovojo sidabro medalius, nugalėjo Lenkijos atstovai.

 

              Baidarių ir kanojų irklavimo klubas „Rovingas“ sveikina minėtus studentus su puikiomis pegalėmis  studentų pasaulio čempionate ir linki ateityje sėkmingų startų dalyvaujant įvairaus lygio varžybose, kopiant į olimpines aukštumas.

 

              Studentų pasaulio čempionato oficiali svetainė ir rezultatai čia....


 

 

2009 09 16 Crestuma (Portugalija) startui ruošiasi 45-49 metų amžiaus vyrai

2010 08 26 Pasaulio maratonas
                  

              Š/m rugsėjo 21-23 dienomis Banyoles (Ispanija) netoli Barselonos vyks ICF Canoe Marathon World Masters Cup varžybos.

 

               Tai svarbiausias ir įspūdingiausias metų renginys b/k irklavimo meistrams į kurį kiekvienais metais susirenka per 300 dalyvių iš įvairiausių pasaulio šalių.

 

               Pirmąją varžybų dieną dalyviai startuoja savo amžiaus grupėse (35-39; 40-44; 45-49; 50-54 ir t.t.) vienvietėmis valtimis 21,5 km. Antrąją varžybų dieną tokiame pat nuotolyje ir tose pačiose amžiaus grupėse, dalyviai rungiasi dvivietėmis valtimis. Įgulos amžiaus grupė nustatoma pagal jaunesniojo dalyvio metus.

 

               Norintiems pajausti tikrą b/k irklavimo kovų azartą bei patirti neišdildomų įspūdžių iš įspūdingiausių varžybų, siūlome išbandyti save ir sudalyvauti nepakartojamame renginyje. Ketinantiems dalyvauti šios varžybose primename kad nominalias t.y. vardines paraiškas varžybų organizatoriams, reikia išsiusti iki rugsėjo 9 dienos.

 

                Po ICF Canoe Marathon World Masters Cup varžybų dėl Pasaulio maratono nugalėtojų titulų rungsis jauniai, jaunimas ir senjorai. Daugiau informacijos apie šias varžybas žiūrėkite skyrelyje „tvarkaraštis“ paspaudę atitinkamą nuorodą.

 

                 Crestuma Marathon Kayaking Mens 45-49


 

 

 

2010 08 22 Pasaulio čempionatas

 

                Š/m rugpjūčio 19-22 dienomis, Poznanėje, vyksta baidarių ir kanojų irklavimo Pasaulio čempionatas. Kaip sekasi Lietuvos Respublikos atstovams - kovoti dėl stipriausų planetoje b/k irkluotojų titulų.  Galite sužinoti paspaudę čia....

 

            Raimundas Labuckas ir Tomas Gadeikis 2010 metų pasaulio čempionai.

                Baidarių ir kanojų irklavimo klubas „Rovingas“ sveikina sportininkus ir jų trenerius su puikia pergale ir linki ateityje, dar ne kartą, ne tik užkariauti pasaulį, bet ir užkopti į olimpo viršūnę.


 

 

 

Baidarių ir kanojų irklavimo klubo „Rovingas“ pergalės pasaulio čempionate  Sporto veteranų asociacija

 

2010 08 16 ICF meistrų sprinto čempionatas Poznanėje

 

 

               Praėjusį šeštadienį, sekmadienį Poznanėje (Lenkija), vyko b/k irklavimo 2 – asis ICF meistrų sprinto čempionatas, kuriame gana sėkmingai dalyvavo nemažas būrys Lietuvos atstovų.

 

              Kiekvienais metais tarp ICF meistrų varžybų dalyvių galima išvysti vis daugiau praeityje žinomų irkluotojų, olimpinių žaidynių, pasaulio čempionatų nugalėtojų bei prizininkų. 

 

              Šiame čempionate išbandyti jėgas ryžosi Tarptautinės b/k irklavimo federacijos 1- asis viceprezidentas, olimpinis čempionas, 6 kartus pasaulio čempionas, vengras Istvanas Vaskuti. Taip pat buvo galima matyti rungtyniaujančius ne ką mažiau tituluotus, praeityje  žinomus sportininkus - olimpinį čempioną Viktorą Reneiskij, Seulo olimpinių žaidynių ir keleto pasaulio čempionatų prizininką , Hansą Jorgą Bliesnerį bei šių varžybų organizatorių, dvejų pasaulio čempionatų prizininką, Mariuszą Rutkovskį bei kitus daugiau ar mažiau žinomus irkluotojus. 

 

                Iš Lietuvos atstovų labiausiai pažymėtinas JAV gyvenančio Aleksandro Amboto pasirodymas tarp 45-54 metų amžiaus grupės vyrų, kuris  beveik visose rungtyse, iškovojo apdovanojimus. Taip pat pažymėtina Vido Kupčinsko užimta trečioji vieta K-1 500 metrų rungtyje tarp 35-44 metų amžiaus grupės vyrrų.

 

                Puikiai šiame čempionate dalyvavo mūsų klubo atstovai, kurie laimėjo tris auksinius bei tris bronzinius apdovanojimus.  Du aukso medalius tarp  45-54 metų amžiaus grupės vyrų iškovojo Sigitas Bulovas, K-4 500 m. nuotolyje kartu su Pavelu Bespalovu, Aleksandru Ambotu, bei Sergėjumi Strelcovu iš Rusijos užėmė 1 – ąją vietą. Dar po vieną aukso medalį  mūsiškiai iškovojo K-4 2000 metrų rungtyje, šioje rungtyje vietoje S. Strelcovo irklavo kitas Rusijos atstovas, JAV gyvenantis Ivanas Kireevas.

 

               Aukso medaliu pasipuošė  kanojininkas Romas Daugnora kuris kartu su Belgijoje gyvenančiais, panevėžiečiu Ričardu Balčiuliu ir Igoriu Frolovu iš Rusijos bei garsiuoju Latvijos atstovu Jefimu Klementjevu iš Rygos, tarp  45-54 metų amžiaus grupės vyrų,  C-4 2000 metrų rungtyje, nugalėjo visus varžovus. 

 

               Bronziniais apdovanojimais džiaugėsi - Aleksandras Nazarovas, Romualdas Kudirka ir Eugenijus Taparauskas.

 

               Aleksandras tarp C-1 2000 metrų rungtyje  35-44 amžiaus grupės startavusių vyrų, finišavo trečias. 

 

               Romualdas Kudirka kartu su Antanu Gaigalu iš Kauno bei Latvijos atstovais Sergejumi Stepanovu ir Jurijumi Koposovu C-4 500 metrų nuotolio rungtyje, užėmė trečią vietą.

 

               Eugenijus Taparauskas su Jevgenijumi Sokolovskiu iš Trakų, Sergejumi Kononeko iš Vilniaus bei šiuo metu Belgijoje gyvenančiu Ivanu Suchorukovu iškovojo trečiąją vietą  tarp  55-64 metų amžiaus grupės vyrų, K-4 500 metrų nuotolio lenktynėse. 

 

               35-44 metų amžiaus grupėje , dvivietę kanoją irklavę  A. Nazarovas ir Virginijus Rimša 500 metrų ir 2000 metrų lenktynėse finišavo penkti. 

 

 

               Apie kitų Lietuvos atstovų pasirodymą šiame čempionate galite sužinoti peržiūrėję rezultatus bei užfiksuotas akimirkas iš šių varžybų.  Rezultatai čia....  Nuotraukų jau yra foto skyrelyje.

 

 

               Klaipėdos irkluotojai - tarp planetos elito   Vakarų eksresas.

 

 

 


  

 

2010 08 12 ICF meistrų sprinto čempionatas

 

              Šį šeštadienį Poznanėje (Lenkija), prasidės b/k irklavimo 2 – asis ICF meistrų sprinto čempionatas, kuriame ruošiasi dalyvauti nemažas būrys Lietuvos atstovų. Su preliminariais čempionato starto protokolais galite susipažinti paspaudę čia....


 

 

 

2010 08 09 Meistrų varžybos Galvėje

 

             Pastaruoju metu  veteranai, neretai išbando jėgas ir tarp pagrindinių sportininkų, ne išimtis ir ši tarptautinė “Galvės” regata . Anksčiau jau buvo minėta apie sėkmingą kanojinikų A. Nazarovo ir V. Rimšos pasirodymą šiose varžybose. 

           
             Be šių meistrų, jėgas tarp pagrindinių sportininkų K-4 500m ir K-4 1000m rungtyse išbandė,  Pasaulio meistrų čempionatui  35 – 44 amžiaus vyrų grupėje besiruošianti startuoti Lietuvos meistrų rinktinė - Andrejus Babachinas, Vadimas Čižys, Vidas Kupčinskas ir Pavelas Bespalovas. Po atkaklios kovos  su beveik per pus jaunesniais varžovais 500m ir 1000m nuotoliuose prityrę meistrai pasipuošė bronziniais apdovanojimais.
                            
             Tarptautinės “Galvės” regatos varžybų metu, kaip ir kiekvienais metais vyko meistrų – veteranų varžybos keturviečių baidarių 200 metrų rungtyje. 
          
             Nors meistrų – veteranų šį kartą į “Galvės” regatą susirinko ne itin gausiai, tačiau jų kovų laukta su dideliu susidomėjimu. Vienviečių valčių varžybose dažnai nugalėtojai nuspėjami iš anksto, o štai tradicinėse “Galvės” regatos metu vykstančiose varžybose K-4 200 metrų rungtyje kuriose įgulos sudaromos burtu keliu, intriga išlieka visada. Kas nugalės? iš anksto niekada nebūna aišku. Šiais metais prie 200 metrų starto linijos išsirikiavo keturios keturviečių baidarių įgulos, kurios finišo liniją akimirkų skirtumu, kirto  šia tvarka:
 
1.Aleksej ReinVisaginas
 Arvydas PetraitisVilnius
 Vidas KupčinskasKaunas
 Saulius SvaldenisVilnius
   
2.Vaidas Vaitekūnas Panevėžys
 Sergej Tarasenko Kaliningradas, RF
 Vadimas Čižys Visaginas
 Sergej KononenkoVilnius
   
3.Jevgenij SokolovskijTrakai
 Gintautas ŠiaškusKlaipėda
 Darius ČereškaVilnius 
 Ramūnas TiminskasKaunas
   
4. Andrejus Babachinas Klaipėda 
 Nikolaj Goloskov  Visaginas 
 Vyganntas  Zenkevičius   Alytus 
 Vytas  Rudzinskas  Niujorkas, JAV
    

 

 

Justas Vaičiulis ir Marius Dainauskas
Tokios krūvos medalių per tarptautinę "Galvės" regatą net sapnuose nėra regėjęs nė vienas Klaipėdos  irkluotojas.

 

2010 08 08 „Rovingo“ triumfas Galvėje
               
                Trakuose, baigėsi dvi dienas trukusi baidarių ir kanojų irklavimo Tarptautinė „Galvės“ regata. Joje nedalyvavo pagrindinė šalies b/k irklavimo rinktinė kuri Latvijoje ruošiasi š/m pasaulio čempionato kovoms. 
                
                 Labai sėkmingai „Galvės“ regatoje startavo Klaipėdos b/k irklavimo klubo „Rovingas“ atstovai, baidarininkai - Justas Vaičiulis ir Marius Dainauskas kurie iškovojo tris aukso ir tris sidabro medalius bei kanojininkai - Aleksandras Nazarovas ir Virginijus Rimša kurie nugalėjo visus varžovus du kartus.                                

 

                 Pirmąją varžybų dieną, Justas Vaičiulis ir Marius Dainauskas K-2 500 metrų nuotolyje iškovojo aukso medalius dar po vieną aukso medalį Justas ir Marius kartu su Arminu Miežiečiu ir Andriumi Jokubaičiu laimėjo K-4 500 metrų rungtyje. Tą pačią dieną vykusiose K-2 1000 metrų lenktynėse, Justas ir Marius užėmė antrąją vietą, nugalėjo šioje rungtyje tituluoti Rusijos rinktinės atstovai - A. Riachovas ir I. Medvedevas. K-4 1000 metrų rungtyje mūsų atstovai irkluodami kartu su jau minėtais sportininkais finišavo antri.                

 

               C-2 1000 metrų olimpinėje rungtyje visus sportininkus įveikė ir aukso medaliais pasipuošė mūsų irklavimo veteranai 44 – metų Aleksandras Nazarovas ir 41 – metų Virginijus Rimša.                

 

               Antrąją varžybų dieną, dalyviai rungėsi 200 metrų nuotolio rungtyse. Baidarių dviviečių lenktynėse dar kartą triumfavo J. Vaičiulis ir M. Dainauskas kurie įveikė visus varžovus ir trečiąjį kartą tapo šios regatos nugalėtojais. Dar po vieną, sidabrinį apdovanojimą, jie laimėjo 200 metrų baidarių keturviečių plaukime.                

 

               Kanojų dviviečių 200 metrų lenktynėse dar kartą savo pranašumą prieš visus varžovus įrodė A. Nazarovas ir V. Rimša.                

 

               Nors  kanojų plaukimai nepasižymėjo dalyvių gausa, tačiau tai nemenkina ryžtingų ir atkaklių meistrų - veteranų, pergalių.            

              
               Daugeliui kyla pagrįstas klausimas, ką veikia ir už ką mokamas atlyginimas?, Lietuvos kanojų irklavimo treneriams? - kurių Lietuvoje yra daugiau, negu olimpinėje rungtyje, prestižinėje regatoje, dalyvaujančių sportininkų.
              
               Skyrelyje Foto jau yra nuotraukų iš šių varžybų.

 


 


 

2010 08 04 Meistrų varžybų nuostatai

 

               Su š/m rugpjūčio mėn. 7 dieną, tarptautinės „Galvės regatos metu, vyksiančių veteranų varžybų nuostatais, galite susipažinti paspaudę čia.... arba varžybų tvarkaraščio skyrelyje.

 


 

 

                   

2010 08 03 Tarptautinė „Galvės“ regata

 

               Š/m rugpjūčio 7-8 dienomis, Trakuose bus vykdoma tradicinė baidarių ir kanojų irklavimo tarptautinė „Galvės“ regata, kurioje 1000, 500 ir 200 metrų rungtyse varžysis stipriausieji Lietuvos irkluotojai bei svečiai iš užsienio. 
             
               Tarptautinės „Galvės“ regatos metu bus vykdomos ir b/k irklavimo veteranų varžybos. Veteranų  varžybų pradžia rugpjūčio 7 dieną t.y. šeštadienį po pietų. Programoje numatyta K-4 200m vyrai (įgulos sudaromos burtu keliu), C-2 200m  ir moterų 200m plaukimai (moterų valčių įgulos ar tai bus K-4, ar K-2, ar K-1 priklausys nuo susirinkusių dalyvių skaičiaus).

              

               Organizatorių prašymas – visiems veteranų varžybų dalyviams, registruotis elektroniniu paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo automatinių reklaminių žinučių, jums reikia veikiančio Javascript, kad galėtumėte pamatyti adresą   iki rugpjūčio 6 dienos t.y. penktadienio 12 val. Užsiregistravusiems elektroniniu paštu, dalyvio mokestis 10 Lt., registruojantis varžybų dieną, dalyvio mokestis 15 Lt.


 

 

 

2010 08 02 Tarptautinė b/k irklavimo regata „Jūros šventė“ 2010

 

              Š/m rugpjūčio 1 dieną, Klaipėdoje, „Jūros šventės“ 2010 metu Danės upėje vyko b/k irklavimo regata, kurioje dalyvavo apie 150 jaunų irkluotojų iš Klaipėdos, Skuodo, Plungės, Panevėžio, Zarasų, Šilutės, Šiaulių ir svečiai iš Latvijos bei Kaliningrado. Jie rungėsi 200 m nuotolio rungtyje, vienvietėmis bei dvivietėmis valtimis.               
             
              B/k irklavimo veteranai iš Klaipėdos, Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Plungės, Alytaus, Šilutės, Joniškio, Lentvario, Liepojos bei Kaliningrado varžėsi 1000 m vienvietėmis ir 200 m vienvietėmis bei dvivietėmis valtimis.               
             
              Kad susirinks tiek daug dalyvių nesitikėjo nei patys varžybų organizatoriai, todėl varžybos Danės upėje  užsitęsė iki vakaro. B/k irklavimo veteranų pasirodymas buvo planuotas pradėti apie 15 val. Tačiau dėl užsitęsusių jaunųjų sportininkų kovų, meistrai varžybas pradėjo  tik 18 val. Nors karštis per dieną išvargino b/k irklavimo veteranus, tačiau iš užsiregistravusių dalyvauti varžybose beveik visi stojo į starto liniją. Tik keletas, tarp jų ir praeityje žinomas irkluotojas Augutis Vasiliauskas, kuris pirmą kartą ruošėsi išmėginti jėgas su užgrūdintais meistrais, dėl subjektyvių priežasčių nebegalėjo dalyvauti varžybose.                        
             
               Didelių staigmenų šiose varžybose nebuvo, kaip kad ir tikėtasi nugalėjo ir prizines vietas pasiskirstė nuolatiniai, įvairaus lygio meistrų varžybose dalyvaujantys veteranai. Pažymėtinas praeityje žinomų irkluotojų Vernerio Šermoko, Valdo Ramoškos bei Dainiaus Valentos dalyvavimas varžybose.                        
              
               Veteranų varžybų nugalėtojus bei prizininkus apdovanojo ir palinkėjo  sėkmingų startų tarptautinėje arenoje, nuolatinis šių varžybų rėmėjas, buvęs baidarininkas, UAB „Rasytė“ savininkas Eduardas Mataitis. 

               

               Šiandien vakare bus šių varžybų rezultatai. Taip pat tikimasi sulaukti ir foto nuotraukų iš šių bei ankstesnių varžybų. Skyrelyje Foto jau galite rasti Arvydo Miežiečio nuotaukų iš varžybų vykusių praėjusį savaitgalį Trakuose. 


 

 

 


 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas