2010.07.01 - 2010.07.31

2010 07 30 B/k irklavimo regata „Jūros šventė“ 2010

 

             Su š/m rugpjūčio 1 dieną, Klaipėdoje, „Jūros šventės“ 2010 metu vyksiančios b/k irklavimo regatos, veteranų varžybų, preliminariais starto protokolais galite susipažinti čia.....  Amžiaus grupėse kuriose bus nedaug dalyvių gali būti sujungtos, tačiau asmeninių vietų nustatymui bei apdovanojimui įtakos tai neturės.

 


              
                       
2010 07 28 Baidarių ir kanojų irklavimo regata „Jūros šventė“ 2010

 

              Kaip jau buvo skelbta, šiais metais b/k irklavimo regata „Jūros šventė“ 2010 organizuojama rugpjūčio 1 dieną. Varžybų pradžia 13 valandą. Šias varžybas pradės jaunieji irkluotojai. Varžybose dalyvaus ne tik Klaipėdos sportininkai, bet ir svečiai iš kitų šalies vietovių bei užsienio.

 

              Po sportininkų pasirodymo į varžybas kviečiami  b/k irklavimo veteranai kurie galės rungtyniauti 1000, 200 ir 100m rungtyse vienvietėmis bei dvivietėmis valtimis.

 

              Organizatorių prašymas – į šias veteranų varžybas registruotis internetu, užsiregistravusiems internetu ir atlikus bankinį pavedimą, dalyvio mokestis 20 Lt. Registruojantis varžybų vietoje, dalyvio mokestis 30 Lt. Su varžybų nuostatais bei registracijos tvarka galite susipažinti čia.... 

 


 

 

 

 

2010 07 25 Lietuvos čempionatas ir Lietuvos meistrų taurė

 

              Trakuose baigėsi Lietuvos Respublikos b/k irklavimo čempionatas bei Lietuvos meistrų taurės varžybos. Senokai Galvės ežeras nematė tiek daug irkluotojų, norinčių atstovauti šaliai Pasaulio b/k irklavimo čempionate Poznanėje. Rungtyniauti dėl šalies čempionų titulų ir teisės dalyvauti Pasaulio čempionate, susirinko beveik visi pajėgiausieji irkluotojai, nesimatė tik š/m Europos čempiono Jevgenijaus Šuklino.

                  

              Didžiausią susidomėjimą kėlė vyrų baidarių vienviečių 200 metrų lenktynės, kuriose susirinko daugiau kaip pusė šimto dalyvių. Užtikrintai šias varžybas laimėjo vienas tituluočiausių Lietuvos irkluotojų Egidijus Balčiūnas.

 

              Kur kas daugiau pastangų ir ryžto prireikė Alvydui Duonelai ir E. Balčiūnui,  baidarių dviviečių 200 metrų rungtyje, kad iškovotu teisę atsovauti Lietuvos Respublikai Pasaulio čempionate. Atrankiniame plaukime jie finišavo tik treti ir kelią į finalą turėjo prasiskinti pusfinalio plaukime. Daugelis specialistų ir žiūrovų abejojo ar po tokio nogdauno  A.Duonela besugebės išsitiesti. Tačiau finaliniame plaukime jie plėšte, išplėšė pergalę prieš Lietuvos čempionate dalyvavusius Rusijos irkluotojus bei sparčiai tobulėjančius Roką Malinauską ir Andrejų Oliniką.

 

              1000 metrų nuotolio rungtyje, labai gerai rungtyniavo mūsų klubo atstovai, Justas Vaičiulis ir Marius Dainauskas, kurie baidarių dviviečių plaukime iškovojo sidabro medalius. Dar po vieną sidabro medalį  jie laimėjo baidarių keturviečių lenktynėse  kartu su Karoliu Rimkūnu bei Arminu Miežiečiu.

            

               Kituose plaukimuose didesnių konkurencijų bei staigmenų nebuvo, gal kiek netikėta, kanojiniko J. Miasniankino pergalė 200 m. rungtyje prieš pasaulio čempionus - T. Gadeikį ir R. Labucką.

            

               Lietuvos b/k irklavimo meistrų per šias varžybas Trakuose, taip pat netrūko. Vieni atvyko stebėti varžybas, kiti pasitikrinti savo galimybęs bei jėgas prieš rugpjūčio 14 -15 dienomis Poznanėje, vyksiantį Pasaulio meistrų sprinto čempionatą.

 

                Veteranai dėl Lietuvos Respublikos meistrų taurės rungėsi 500 metrų nuotolyje, vienvietėmis valtimis. Geriausią laiką tarp veteranų pučiant stipriam priešiniam – šoniniam vėjui pasiekė Vidas Kupčinskas iš Kauno, jo rezultatas 1,57, 2 min. Nugalėtojais atskirose amžiaus grupėse  tapo ir meistrų taures iškovojo V. Kupčinskas, S. Bulovas, G. Švenčionis, A.Nazarovas, R. Kudirka, K. Bortelis, A. Gaigalas bei A. Vilimienė. Vyriausiojo dalyvio taurė atiteko Antanui Mickevičiui „Kalviui“ jam 75 – eri.

 

                 Kai kurie veteranai jėgas išbandė ir Lietuvos čempionate - Vadimas Čižys iš Visagino 200 metrų keturviečių baidarių rungtyje laimėjo bronzinį apdovanojimą.  Mūsų klubo atstovai A. Nazarovas ir V. Rimša C-2 200 ir 1000m rungtyse finišavo penkti.

 

                 Su Lietuvos čempionato rezultatais galite susipažinti Lietuvos b/k irklavimo federacijos svetainėje arba  paspaudę čia...

 

                 Skyrelyje foto jau galite rasti užfiksuotų akimirkų iš šių varžybų.

            


 

 

 

2010 07 21 Lietuvos čempionato varžybų programa

 

Lietuvos Respublikos čempionatas vykdomas liepos 24 - 25 d. Trakuose.
Atvykimas liepos 24d. iki 11 val.
Varžybų pradžia 24 d. 12 val.
200 m - atrankiniai, pusfinaliai, finalai
Vyrams K-1, K-2, K-4, C-1, C-2
Moterims K-1, K-2 
Pertrauka 1,5 val.
500 m - atrankiniai, pusfinaliai, finalai
Moterims K-1, K-2, K-4
Veteranai ir veteranės K-1, C-1 35 – 44, 45 – 54, 55 – 64, 65 ir vyresnių amžiaus grupėse
Liepos 25 d. pradžia 10 val.
1000 m - atrankiniai, pusfinaliai, finalai
Vyrams K-1, K-2, K-4, C-1, C-2, C-4
             
              Pagrindinis federacijos reikalavimas meistrams - į varžybas iš anksto užsiregistruoti internetu federacijos tinklapyje canoe.lt Dalyvio mokestis 5 lt (uzsiregistravus per canoe.lt) ir 100 plius 15 lt registruojantis vietoje, varžybų dieną iki 11.00 val.
              
               Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacija ir Vilniaus baidarių ir kanojų irklavimo klubas diskutuoja kaip pavadinti meistrų varžybas vykdomas  Lietuvos Respublikos čempionato metu. Šiuo klausimu diskusijų neturėtu būti. Jeigu varžybos vykdomos Lietvos čempionato metu jos ir turėtu vadintis Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo meistrų  čempionatas.

 


 

2010 07 18 Meistrų varžybos Trakuose

             Š/m Liepos 24-25 dienomis, Trakuose, vyks Lietuvos Respublikos b/k irklavimo čempionatas, kuriame pagrindiniai šalies irkluotojai kovos dėl teisės atstovauti šaliai Pasaulio čempionate.

             Tuo pačiu metu šalies b/k irklavimo federacija bei Vilniaus baidarių ir kanojų irklavimo klubas, organizuoja Lietuvos meistrų taurės varžybas, kuriose b/k irklavimo meistrai galės išbandyti jėgas 500 metrų nuotolyje, vienvietėmis valtimis, varžybos bus vykdomos 35 – 44, 45 – 54, 55 - 64 ir per 65 – ių metų amžiaus grupėse.

             Registracija į šias varžybas bus vykdoma internetu, Lietuvos b/k irklavimo federacijos svetainėje canoe.lt  Registruotis galima per irklavimo klubus. Pavieniai meistrai nepriklausantys jokiems  klubams, registracijos klausimus turi derinti su artimiausiais klubais. Iš anksto užsiregistravusiems per canoe.lt dalyvio mokestis 5 Lt. registruojantis vietoje, varžybų dieną iki 11 val. dalyvio mokestis 15 lt.

             Šios varžybos vyks Liepos 24 dieną t.y šeštadienį po pietų, tikslus laikas bus praneštas kiek vėliau.

             P.S Išankstinė registracija internetu būtina.


 

2010 07 17 Jūros šventės varžybos

              Š/m Liepos 31 dieną, Klaipėdoje, jūros šventės metu buvo numatyta baidarių ir kanojų irklavimo regata. Tačiau Klaipėdos miesto valdžiavyriai, nežinia kodėl ir dėl kokių priežasčių, nusprendė kad baidarių ir kanojų irklavimo varžybos turi būti vykdomos rugpjūčio 1 dieną.  

             

              Nuo 11 val. vyks akademinio irklavimo varžybos.  13 valandą prasidės b/k irklavimo regata,  iš pradžių rungtyniaus jaunimas, po jų varžybas pradės veteranai. Veteranų varžybų reglamentas kuris yra paskelbtas skyrelyje „tvarkaraštis“, nesikeičia. Peržiūrėti galite čia...

 


 

2010 07 13 Veteranai varžėsi Rusijoje ir Lenkijoje

 

              Ne per seniausiai, Rusijos mieste Nižnij Novgorode, vyko Rusijos b/k irklavimo atminimo varžybos skirtos Rusijos trenerei I.Sviridovai atminti. Idomu tai kad šios varžybos vyko kepinant 37 laipsnių karščiui pavėsyje. Dalyviai rungėsi 500, 1000 ir  2000 metrų rungtyse. Tiek vyrų, tiek moterų rungtyse buvo dalyvių kuriems per 80 metų ir jie gana sėkmigai pasirodė šiose varžybose. Plačiau apie tai galite paskaityti ir su šių varžybų rezultatais susipažinti paspaudę čia....

 

               Tuo pačiu laiku kaip ir kad Panevėžyje vyko Lietuvos veteranų varžybos, Lenkijos mieste Bydgoszcz varžėsi Lenkijos veteranai jie rungėsi 500 metrų nuotolyje vienvietėmis, dvivietėmis ir keturvietėmis valtimis. Paspaudę čia.... galite peržiūrėti Lenkijos čempionato rezultatus

 


 

Panevėžio irklavimui sukako 50-metų, šia proga Klaipėdiečiai Panevėžio irklavimo lyderiui Petrui Šiurskui padovanojo Klaipėdos miesto vėliavą su Klaipėdos komandos dalyvių autografais.
        
2010 07 11 Lietuvos veteranų čempionatas 
             
               Šeštadienį Panevėžyje vyko 15-asis Lietuvos b/k irklavimo veteranų čempionatas bei Vaidoto Ščiukos atminimo taurės varžybos. Nors oro temperatūra siekė per 30 laipsnių karščio, išbandyti jėgas bei paminėti Panevėžio irklavimo 50 metų sukaktį susirinko nemažai b/k irklavimo veteranų

               Rungtyniauti dėl Lietuvos b/k irklavimo veteranų čempionų vardų rinkosi irkluotojai ne tik iš įvairių šalies vietovių, bet ir lietuviai gyvenantys užsienyje. Iš Niujorko (JAV) atvyko bei dalyvavo varžybose Rimantas Raščius ir Pasaulio meistrų žaidynių nugalėtojas Aleksandras Ambotas. Taip pat jėgas išbandė iš Belgijos atvykę Ričardas Balčiulis ir Ivanas Suchorukovas.

                 Be nuolatinių veteranų varžybų dalyvių, pirmą kartą ir gana sėkmingai, jėgas išbandė klaipėdiečiai Romas Daugnora ir Virginijus Rimša. Kur kas daugiau buvusių irkluotojų stebėjo šias varžybas, iš kurių daugelis ateityje žada atnaujinti kiek pamirštas irklavimo treniruotes.

                 Šių varžybų nugalėtojų bei prizininkų apdovanojimą vykdė ir veteranams sėkmės linkėjo Lietuvos Respublikos b/k irklavimo federacijos generalinis sekretorius Virmantas Galdikas ir prezidentas Anatolijus Korolkovas.

                 Minint Panevėžio irklavimo 50 – ties metų sukaktį, buvo prisiminti ir paminėti labiausiai prie Panevėžio irklavimo klestėjimo prisidėję sportininkai, treneriai ir kiti sporto specialistai t. y. Algirdas Liepa, Petras Šiurskas, Vytautas Vaičikonis, Rimantas Raščius ir daugelis kt.

                 Rezultatus jau galite žiūrėti rezultatų skyrelyje, atitinkamame skyrelyje jau rasite ir keletą foto.


 
Š/m Vohandu maratono 100km.nugalėtojas  Arūnas Dubauskas ne kartą išbandė jėgas ultramaratonuose, šį kartą greičiausiai jis įveikė 50km. Baltijos jūros bangose.
                            
2010 07 07 Atviras Jūrmalos maratonas

             Praėjusį savaitgalį du Lietuvos b/k irklavimo meistrai išbandė jėgas Latvijoje vykusiame, atvirame Jūrmalos baidarių irklavimo 50 km maratone. Iš jų 35 km. dalyviai įveikė atviroje jūroje, o 15 km. Lielupės upe. Šį nelengvą nuotolį ryžosi įveikti 7 dalyviai iš jų du lietuviai, kaunietis Arūnas Dubauskas ir Jonas Ragauskas iš Visagino.            
            
             Visus varžovus nugalėjo ir metrines Baltijos jūros šonines bangas greičiausiai įveikė Arūnas Dubauskas.  50 km jis įveikė per 5 val 37 min. Antras finišavo Jonas Ragauskas 5 val. 44 min., o trečiąją vietą užėmusio Latvijos atstovo laikas 6 val. 14 min.

              Sveikiname Arūną Dubauską ir Joną Ragauską su puikiu pasirodymu tarptautinėje arenoje.


 

2010 07 03 Europos čempionatas

               Šiuo metu Trasonoje (Ispanija) vyksta Europos b/k irklavimo čempionatas. Kaip sekasi Lietuvos atstovams? - galite sužinoti ofiicialioje Europos b/k irklavimo čempionato svetainėje. Spauskite čia....    Šias varžybas galite stebėti  Liepos 4 d. per SPORT 1 kanalą 11.00 val., 13.25 val. ir 16.00 val., o per EUROSPORT - 11.00 val. ir 20.15 val.



 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas