2010.06.01 - 2010.06.30

  
2009 metų Pasaulio meistrų žaidynių nugalėtojas Aleksandras Ambotas ruošiasi dalyvauti Lietuvos čempionate.

2010 06 24 Lietuvos veteranų čempionatas

          Š/m liepos 10 dieną, Panevėžyje, vyks Lietuvos Respublikos b/k irklavimo veteranų čempionatas bei ilgamečio Panevėžio trenerio Vaidoto Ščiukos atminimo taurės varžybos. Šios varžybos neeilinės,  jos skirtos Panevėžio irklavimo 50 – ties metų sukakčiai pažymėti.

          

           Varžybų organizatoriai kviečia visus b/k irklavimo veteranus dalyvauti šiose varžybose. Varžybų pradžia 14 val. Senvagėje. Antrosios varžybų dalies t.y. 50 – mečio šventės pradžia 18 val.

           

            Plačiau apie tai skaitykite šių varžybų nuostatuose, skyrelyje tvarkaraštis.


 

2010 06 21 Priminimas

           Primename, kad registruojantis į ICF b/k irklavimo meistrų sprinto čempionatą, vyksiantį š/m rugpjūčio 14 – 15 dienomis, Poznanėje, vardines paraiškas varžybų organizatoriams būtina išsiusti iki liepos 15 dienos, iki nurodytos dienos būtina pervesti bent 50 procentų dalyvio mokesčio sumos.

            Š/m liepos 31 – rugpjūčio 1 dienomis, Klaipėdoje, jūros šventės metu vyks b/k irklavimo varžybos registruojantis internetu bei atlikus dalyvio mokesčio pavedimą taip kaip nurodyta nuostatuose iki liepos 1 dienos dalyvio mokestis 20 Lt. Nuo liepos 1d. dalyvio mokestis 30 Lt. Apie tai skaitykite varžybų nuostatuose, kuriuos galite rasti skyrelyje tvarkaraštis paspaudę atitinkamas nuorodas.


 

Kaubi Turnpuu

2010 06 13 Tragiškos varžybos Estijoje 

               Vakar, t.y. šeštadienį, Estijoje vyko baidarių irklavimo maratonas Kabernemė- Andinermė –Kabernemė, viso - 21 km. Šių varžybų pabaiga tragiška – dėl stipraus vėjo ir didelio bangavimo jūroje žuvo 3 baidarininkai – vienvietę baidarę irklavęs Kaubi Turnpuu ir dvivietę baidarę irklavę vyras su žmona Maire ir Veiko Ehasalu. Viso regatoje dalyvavo 37 įgulos.

                Kaubi Turnpuu buvo vienas iš labiausiai patyrusių Estijos maratoninikų. Irkluodamas poroje su Uko Kirge dviviete baidare jis 2 kartus, 2007 ir 2008 metais, tapo 100 km. Vohandu maratono nugalėtoju, 2009 metais užėmė 2-ąją vietą, o šių metų 100 km. maratone finišavo 3-ti.

                Baidarių ir kanojų irklavimo klubas „Rovingas“ dėl įvykusios nelaimės liūdi kartu su visais Estijos irkluotojais bei reiškia užuojautą žuvusiųjų artimiesiems.


 

2010 06 11 Žygis per Baltijos jūrą

           Praėjusio šeštadienio rytą žygį per Baltijos jūrą nuo Lietuvos krantų pradėjo trys klaipėdiečiai - Paulius Paulionis, Marius Norvaišas ir Domantas Laukevičius. Galutinį tikslą - Elando salą - jie pasiekė vakar apie 2 valandą nakties. Pirminiais apskaičiavimais, jūroje jie praleido apie 4 paras. Plačiau apie tai skaitykite Vakarų eksprese.

               Aie  žygeivių sutiktuves dienraštis Klaipėda   ir  Vakarų ekspresas


 

2010 06 10 Aistros dėl Rusijos prezidento taurės 

             B/k irklavimo mėgėjai aistringai reaguoja į rovingas.lt straipsnį apie Rusijos prezidento taurės varžybas. Elektroniniuose laiškuose priekaištaujama, kad portalas perlenkė lazdą.

               Informuojame, kad tai yra neišgalvoti faktai, juos galite skaityti originalo kalba paspaudę čia... . Niekas neneigia to, kad regata buvo puikiai organizuota. Internete yra gausu informacijos apie šių varžybų organizavimą, apie tai, kad šioms varžyboms buvo išleista per 80 milijonų ir t.t. Tačiau apie tai, kaip praėjo šios varžybos, apie dalyvius, jų pasiektus rezultatus, informacija tikrai skurdi.


 


Rusijos prezidentas su broliais Jurijumi ir Vladimiru Lizunovais bei Rusijos b/k irklavimo prezidentu Evgenijumi Archipovu.

2010 06 10 Rusijos prezidento taurė 

             Š/m gegužės 29-30 dienomis Sankt Peterburge vyko pirmą kartą organizuotos irklavimo sporto šakų varžybos. Dėl taurės, kurią įsteigė pats Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas, rungėsi akademinio bei baidarių ir kanojų irklavimo mėgėjai bei profesionalūs sportininkai. Į parodomają programą buvo įtrauktos ir lenktynės drakoniškomis valtimis bei vikingų laivais, taip pat dalyviai rungėsi jūriniais jalais bei jėgas išbandė slalomo trasoje. 

             

             Daug informacijos Rusijos spauda pateikė apie tai, kad prezidentinė regata bus vykdoma, tačiau, kaip nekeista, informacija apie tai, kaip buvo vykdoma ši regata, gana skurdoka. Žinoma tik tiek, kad keturvietės baidarės sudėtyje garbės ratą aplink irklavimo distanciją apsuko ir pats Rusijos prezidentas.

 

              Kaip teigia Rusijos spauda, tribūnos, kuriose sėdėjo žiūrovai buvo sausakimšos. Paprastam mirtingajam pamatyti besivaržančius sportininkus buvo galima nebent iš 500 metrų atstumo. Patekti į tribūnas, kurios buvo saugomos gausios milicijos, net ir patiems dalyviams nebuvo jokių galimybių.             

 

               Rusijos spaudos forumuose galima rasti ir tokią informaciją, kad olimpinė čempionė Nina Gopova buvo išvesta iš tribūnų užlauštomis rankomis už nugaros už tai, kad turėjusi VIP bilietą bandė pravesti į tribūną vieną nusipelniusį Rusijos trenerį.

             

                Vienas garsus Rusijos irkluotojas, tarptautinės klasės sporto meistras, norėdamas pakliūti į tribūną bergždžiai įrodinėjo apsaugos darbuotojui, kad jo motina daugiakartinė Tarybų Sajungos čempionė, o tėvas, 2001 metais dirbdamas treneriu, paruošė net 8 pasaulio čempionus. Šiam sportininkui apsauginis išaiškino, kad "tu niekalas, o kai būsi mažų mažiausiai Piterio gubernatorius, tada galėsi užeiti."

          

                Štai tokie atsiliepimai apie Rusijoje vykusią prezidentinę regatą. Konkrečiau apie varžybas bei šių varžybų rezultatus informacijos kol kas niekur nėra.


 

 

  

Triumfo akimirka 

2010 06 09 Pasaulio taurės etapas 

 

               2010-06-05 Duisburge vyko b/k irklavimo 3-ojo pasaulio taurės etapo varžybos, kuriose labai sėkmingai startavo mūsų šalies irkluotojai. 

                
               Vilniaus sporto klubo "BKI" atstovai, t.y. Saulius Svaldenis ir Darius Čereška, pasirūpino tuom, kad visi Lietuvos b/k irklavimo mėgėjai savo akimis galėtų pamatyti ne tik pergalingą Lietuvos irkluotojų triumfą, bet ir pirmojo ryškumo pasaulio b/k irklavimo žvaigždes, kurios mielai sutiko atsakyti į Lietuvos žurnalistų klausimus. 
                
                Lietuvos žurnalistams pavyko pakalbinti net pačią tituluočiausią pasaulio baidarininkę, 46-erių metų amžiaus Jozef Idem iš Italijos, kuri ruošiasi dalyvauti 8-osiose jos sportinės karjeros olimpinėse žaidynėse. Taip pat Lietuvos spaudos atstovams pasisekė prakalbinti Ukrainos sporto žvaigždę, Pekino olimpinių žaidynių čempionę Iną Osipenko – Radomską bei garsujį vokietį Ronaldą Rauhe. 
               
                Visą tai galėsite pamatyti 2010-06-16  21.30 val. per Sport1 TV bus transliuojamas 1 val. trukmės reportažas.

            


 


 

Amerikiečiai Vaidas Mizeras ir Eimantas Dubauskas, regatoje kurioje dalyvavo 650 įgulų užėmė trečiąją vietą

(Daugaiu nuotraukų žiūrėkite čia.. )

2010 06 07 Lietuvių startai už Atlanto

             Šių metų gegužės 16d. JAV, Ilinojaus valstijoje vyko The Des Plaines River Canoe and Kayak maratonas. Tai buvo 53-iosios kasmetinės varžybos, kurios surenka gausias irkluotojų komandas. Šios varžybos megėjiškos, tačiau jose dalyvauja buvę irkluotojai. Profesionalams jose neleidžiama startuoti, nors pasitaiko ir tokių.

              Šiose varžybose šiais metais ryžosi dalyvauti ir mūsų tėvynainiai, praeityje garsūs ir žinomi, daug pasiekę irkluotojai – Vaidas Mizeras ir Eimantas Dubauskas. Nepaisant to, kad šie garsūs sportininkai ilgai neirklavo, jiems pakako trijų treniruočių, kad tvirtai apsispręstų išmėginti sėkmę šiose varžybose.

Įgulos startavo Libertyvillio miestelyje, finišą pasiekė Mt. Prospect (Čikagos priemesčiai). Irkluodamos pasroviui Des Palines upe, komandos įveikė sekinančią 18.5 mylių (apie 30km) ilgio trasą. Prieš kelias dienas praūžusi audra atbaidė pradedančiuosius, o pirmą kartą dalyvaujančius organizatoriai stengėsi atkalbėti dėl pernelyg didelės srovės ir išsiliejusios upės, tačiau, nepaisant organizatorių atkalbinėjimų, užsiregistravo apie 650 (!!!) valčių įgulų, kurių dauguma trasą įveikė sėkmingai.

Lietuviai Vaidas Mizeras ir Eimantas Dubauskas startavo K-2 valčių klasėje ir užėmė garbingą 3-iąją vietą. Jų laikas -  2.09,13. Nuo pirmos vietos, kurią užėmė rusai, jie atsiliko tik 1,39min. Sidabro medaliais pasipuošė lenko ir bulgaro jungtinė įgula. Įdomu tai, kad šiose varžybose leidžiama dalyvauti su sportinėmis baidarėmis. Šią galimybę išnaudojo 1-osios bei 2-osios vietų laimėtojai. Lietuviai startavo turizmui pritaikyta valtimi, tačiau rezultatu liko patenkinti. Nenuvylė ir savo sirgalių, kurių susirinko itin gausiai.

Taigi, sveikiname mūsų šalies prizininkus, tikimes, kad tai buvo ne paskutinės varžybos, kuriose garsinate Lietuvos vardą, todėl linkime Jums dar geresnių startų ateityje, apie kuriuos mes taip pat tikimes būti informuoti.


 

2010 06 06 Merkio maratonas

             Vakar b/k irklavimo ilgų nuotolių mėgėjai iš įvairių šalies miestų ir miestelių bei svečiai iš Latvijos ir Lenkijos rinkosi į Varėną dalyvauti tradiciniame maratone Merkio upe. Oro sąlygos varžyboms buvo tiesiog idealios.             

              Į 32 km ilgio trąsą nuo Varėnos iki Puvočių pasroviui leidosi daugiau kaip 100 laivų. Dalyviai yrėsi ne tik vienvietėmis bei dvivietėmis baidarėmis, bet ir 10 vietų vikingų laivais, plaustais bei kanojomis.             

              Pirmieji į starto liniją stojo vienviečių baidarių dalyviai, tarp kurių laimėjo 100 km maratono nugalėtojas kaunietis Arūnas Dubauskas. Antras finišavo Arvydas Petraitis iš Vilniaus, kuriam patarimų negailėjo visų laikų vienas tituluočiausių Lietuvos irkluotojų, pasaulio čempionas Anatolijus Korolkovas. Trečiąją vietą užėmė Aurimas Baravykas iš Širvintų.             

              Mišrių ekipažų grupėje nugalėjo Klaipėdos “Žvelsinių” komanda - Aidas Pelešinas su nauja partnere Indre Norvaišaite iš Panevėžio, antri finišavo Eglė Pažėraitė ir Edvinas Brazaitis, o bronzos medaliais pasipuošė Sandra Bulovaitė ir Justas Vaičiulis.              

              Tarp vyrų dviviečių įgulų nenugalima buvo “Yrio” komanda - Jonas Ragauskas ir Darius Šukevičius. Antri liko Artūro Vietos spoto klubo atstovai - Martynas Čižas ir Marius Butrimavičius, o bronziniais apdovanojimais džiaugėsi Sigitas Bulovas ir Juozas Gurevičius.               

              Susumavus vyrų ir mišrių įgulų rezultatus, tarp komandų nugalėjo Kauno “Yrio” – 2, atstovaujama Jono Ragausko, Dariaus Šukevičiaus ir Sandos Bulovaitės bei Justo Vaičiulio. Antrą vietą užėmė “Yrio” – 1 komanda - Sigitas Bulovas, Juozas Gurevičius, Eglė Pažėraitė bei Edvinas Brazaitis. Trečiąją vietą užėmus Klaipėdos “Žvelsiniams” - Aidui Pelešinui, Indrei Norvaišaitei, Gintautui Rusteikai bei Artūrui Danusiavičiui, jų džiaugsmui nebuvo ribų.             

               Skyrelyje foto jau galima peržiūrėti keletą nuotraukų iš šių varžybų. Greitai bus galima pamatyti ir rezultatus.              

                Artimiausiu metu bus galima pamatyti užfiksuotas akimirkas bei paskaityti apie Jungtinėse Amerikos Valstijose gyvenančių Lietuvos b/k irklavimo veteranų, Vaido Mizero ir Eimanto Dubausko, startus panašaus nuotolio, bet kur kas masiškesnio renginio, varžybose


 

2010 06 04 Savaitgalio renginiai   

              Bene svarbiausias šiuo metu b/k irklavimo renginys vyksta Duisburge dėl pasaulio b/k irklavimo taurės ten rungiasi stipriausieji pasaulio irkluotojai, ypač gana sėkmingai 200m nuotolyje šiandien varžybas pradėjo Lietuvos irkluotojai. Šių varžybų programą bei operatyviai pateikiamus rezultatus žiūrėkite oficialiame Pasaulio taurės etapo portale,  spausti čia…..             

              Šį šeštadienį b/k irklavimo renginių netruks ir Lietuvoje. Baltijos jūrą antrą kartą bandys šturmuoti, trys klaipėdiečiai Paulius Paulionis, Marius Norvaišas ir Domantas Laukevičius, pamatyti startuojančius juos bus galima tarp 9 ir 11 val nuo Palangos tilto.            

              Ilgų nuotolių baidarių irklavimo mėgėjai rytoj renkasi į Varėną dalyvauti Merkio upe vyksiančiame 30 km maratone. Startas bus duotas senojoje Varėnoje, o finišą dalyviai pasieks Puvočiuose. Šiame maratone dalyvaus ir keletas mūsų klubo atstovų Sandra Bulovaitė ir Justas Vaičiulis jėgas išmėgins mišrių dviviečių baidarių lenktynėse, Sigitas Bulovas ir Juozas Gurevičius dalyvaus vyrų dviviečių baidarių plaukime, o Arvydas Maciūnas jėgas išbandys vienviete baidare.


 

2010 06 03 Padėka b/k irklavimo veteranams              

              Nuo š/m balandžio 1 dienos vienas aktyviausių Lietuvos b/k irklavimo veteranų Pavelas Bespalovas iš Panevėžio, pradėjo dirbti trenerio darbą. Pirmieji kaip jauno trenerio žingsniai Pavelui buvo itin sunkūs, todėl jis nuoširdžiai dėkoja baidarių ir kanojų irklavimo veteranams - Petrui Šiurskui, Egidijui Miksiui, Sauliui Svaldeniui, Sauliui Štaroliui, Valdui Čerkesui ir Rimantui Misevičiui už didžiulę finansinę pagalbą įsigyjant sportinio inventoriaus.

             Pavelas taip pat labai dėkingas Ričardui Balčiuliui gyvenančiam Belgijoje ir Gintarui Švenčioniui kurie prisidėjo prie to kad sportinis inventorius iš Belgijos pasiektu Panevėžio miestą.

              Nuoširdų  ačiū Pavelas taria ir Arūnui Tomkevičiui bei jo firmai “Brača-sport” kuri taip pat prisidėjo prie to kad Panevėžio mieste  suklestėtu b/k irklavimas.

             Vaikų norinčių kultivuoti šią sporto šaką yra labai daug, bet sportinio inventoriaus visiems nepakanka.

             Norintiems prisijungti prie šios akcijos bei prisidėti prie baidarių ir kanojų irklavimo populiarinimo bei plėtros Panevėžio mieste, su įvairiais pasiūlymais, ne tik finansiniais, galite kreiptis į Pavelą Bespalovą. Jį rasti galite kiekvieną dieną nuo 15 val. Panevėžio irklavimo bazėje.


 

2010 06 03 Baidarėmis per Baltijos jūrą

               Trys jauni klaipėdiečiai Paulius Paulionis, Marius Norvaišas ir Domantas Laukevičius jau šį šeštadienį nuo Palangos tilto planuoja pradėti, o tiksliau tęsti žygį su baidarėmis per Baltijos jūrą. Priminsime kad praėjusiais metais dėl Baltijos jūroje kilusios audros pradėtą žygį jiems teko nutraukti. Plačiau apie tai skaitykite vakarų eksprese ,  daugiau informacijos apie šį planuojamą žygį galite rasti  www.del-taves.lt  

                Linkime sėkmės šiems jauniems vyriukams, siekiant užsibrėžto ne taip jau lengvai pasiekiamo  tikslo.


 

 

 

 

 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas