2010.04.01 - 2010.04.30

2010 04 30 Rusijos prezidento taurė

 

                                                          

               Š/m gegužės 27-31 dienomis Sankt Peterburge, vyks irklavimo sporto šakų varžybos, skirtos Rusijos prezidento Dmitrijaus Medvedevo taurei laimėti. Programoje numatytos akademinio, baidarių ir kanojų bei slalomo irklavimo varžybos, anksčiau paskelbtuose nuostatuose buvo minma kad regatos metu vyks  baidarių ir kanojų irklavimo veteranų, studentų bei invalidų varžybos. Kai kurie Lietuvos veteranai organizuoja įšvyką į šias varžybas.

 

               Š/m balandžio mėnesį šių varžybų nuostatai buvo patvirtinti už Rusijos irklavimo spoto šakas, atsakingų asmenų. Ar laukiami Lietuvos b/k irklavimo veteranai Sankt Peterburge?  Į šį klausimą – atsakymą  galite surasti perskaitę šių varžybų nuostatus. Tai galite padaryti paspaudę čia...  
                                                                              

 

 

                                                                                  


 

 

Iš kairės Sergejus Kononeko, Saulius Svaldenis, Arvydas Petraitis ir Darius Čereška

 

 

2010 04 24 Trakai 

 

                Vilniaus b/k irklavimo veteranai labai aktyvūs, žiemą irklavo Elektrėnuose, Vilniuje kankino irklavimo treniruoklius. Šiuo metu kiekvieną dieną, kelia bangas Galvės ežere, Trakuose.

 

                Vyrai nusiteikę rimtai, ruošiasi tinkamai atstovauti Lietuvos Respublikai Pasaulio meistrų čempionate Poznanėje bei kitose varžybose.

 

 

 

 

2010 04 20 ICF meistrų sprinto čempionatas Poznanėje  

               Lietuvos b/k irklavimo federacija gavo kvietimą dalyvauti tarptautinės baidarių ir kanojų irklavimo federacijos rengiamame meistrų sprinto čempionate, kuris vyks rugpjūčio mėn. 14 -15 dienomis Poznanėje (Lenkija).

      Varžybų programoje numatyta K-1, K-2, K-4, C-1, C-2 ir C-4 500m. ir 2000m. nuotoliai. 500m. nuotolyje vyks atrankiniai ir finaliniai plaukimai. 2000m. nuotolyje iš karto finaliniai plaukimai. Amžiaus grupės nustatytos 35-44; 45-54; 55-64; ir virš 65 metų. Komandinių valčių amžiaus grupės nustatomos pagal dalyvių amžiaus vidurkį.

      Varžybų dalyvio mokestis:  450 PLN – šiuo metu tai sudaro apie 400 Lt.

      Valčių nuoma: K-1, C-1 160 PLN,  K-2, C-2 240 PLN,  K-4, C-4 320 PLN

      Daugiau informacijos apie šias varžybas galite rasti skyrelyje tvarkaraštis arba paspaudę čia...

 

 

 

5- ojo Tarptautinio 100 km. maratono nugalėtojai Marius Butrimavičius ir Arūnas Dubauskas nestokojo Estijos žiniasklaidos dėmesio

2010 04 18 Lietuvos irkluotojų triumfas Estijoje.

       Baigėsi 5–asis tarptautinis b/k irklavimo 100 km maratonas Vohandu upe. Startas buvo duotas 7 val. ryte Tamulos ežere raketos šūviu. Tarp 316 startavusių įgulų dominavo mūsų šalies irkluotojai. Finišo liniją pasiekė 268 įgulos. Dviviečių baidarių vyrų grupėje startavo 86 įgulos - finišavo 73,  vienviečių baidarių vyrų susirinko 57 - finišą pasiekė 46.

      Galingai startavo Estijos bei Latvijos sportininkai, kurie greitai atitrūko nuo pagrindinės grupės, tačiau jų iš akiračio nepaleido Marius Butrimavičius ir Arūnas Dubauskas bei Sigitas Bulovas ir Juozas Gurevičius – šie irkluotojai dominavo jau po 15 km. Jiems ant bangų bandė laikytis 2–ojo ir 3–ojo maratono nugalėtojai, estai Uko Kirge ir Kaubi Turnpuu, bei praėjusių metų nugalėtojai, latviai Marcis Laidins ir Ervins Veveris.

     Sėkmingai vienvietėmis baidarėmis yrėsi Jonas Ragauskas ir estas Koit Poder.    

     Intriga šiose lenktynėse prasidėjo po 40 km, per užtvanką persinešant valtis. Greičiausiai su šia užduotimi susidorojo M. Butrimavičius ir A. Dubauskas, kurie gana tolokai atitrūko nuo visų varžovų. Nesėkmė ištiko J. Ragauską, kuris išlipdamas iš valties apvirto.  S. Bulovas ir J. Gurevičius išsilaipino saloje, iš kurios teko bristi vandeniu iki juosmens. Po šios klaidos pastariesiems teko atiduoti daug jėgų vejantis bei lenkiant nutolusius varžovus.  

      Po 53 km. lyderių poziciją susigrąžino S. Bulovas ir J. Gurevičius, nes M. Butrimavičius ir A. Dubauskas įveikinėdami kliūtį atsidūrė vandenyje. Tačiau srauniuose posūkiuose veteranai padarė keletą klaidų ir lyderių pozicijas vėl  prarado.

       Irkluojant šia 100 km distancija sukaisti neleido šaltas Vohandu vanduo. Įveikinėjant upės slenksčius teko pranerti keletą metrų po vandeniu. Irkluota ežere, nugalėtos šoninės Tamulos ežero bangos, įveikti sraunūs posūkiai bei įvairios kliūtys, atsiradusios išsiliejusios upės apsemtose pievose.

       Maratono nugalėtojai, M. Butrimavičius ir A. Dubauskas, šį nuotolį įveikė per 7val. 58 min. 37 s. – įveikiant šią distanciją pasiektas geriausias laikas. Iki šių varžybų geriausias rezultatas buvo pasiektas praėjusiais metais –  Latvijos įgula šį nuotolį buvo įveikusi per 8 val. 28 min. 07 s.

       Antri finišavo S. Bulovas ir J. Gurevičius 8 val 04 min. 47 s. treti estai Uko Kirge ir Kaubi Turnpuu 8 val. 08 min. 10 s.

       Baidarių vienviečių grupėje nugalėjo Jonas Ragauskas, labai gerai pasirodė Kauno „Robinzonas“ Linas Samaška, kuris užėmė  7-tą vietą.

       Nugalėtojai bei prizininkai apdovanoti diplomais, atminimo dovanėlėmis bei piniginiais prizais.

       Pasiekti puikių rezultatų Lietuvos irkluotojams padėjo b/k irklavimo veteranas Aleksas Orlovas ir Darius Šukevičius, kurie lydėjo ir padėjo sportininkams, suteikiant reikaligą pagalbą bei informaciją varžybų metu.

       Su rezultatais galite susipažinti čia....

       Užfiksuotas akimirkas iš šių varžybų galite pamatyti čia...

 

 

2010 04 18   Sveikiname Vohandu maratono dalyvius

St.Nr.

Valtis

Dalyviai

Laikas

Absoliuti įsk.

Valčių klasėje

 179

K-1

Jonas Ragauskas

8:16.41

         4

1

 201

K-1

Linas Samaška

10:16.54

       29

         7

 270

K-2

J. Gurevičius, S. Bulovas

8:04.47

        2

         2

 303

K-2

A. Steckevičius, D. Steikūnas

11:23.55

       67

       26

 304

K-2

A. Dubauskas, M. Butrimavičius

7:58.31

        1

         1

Distanciją baigė 268 ekipažai.

 

 

 

2010 04 15 Iki Vohandu maratono 1 diena

      Š/m balandžio 17 dieną 7 val. ryto Tamuulos ežere, Estijoje, bus duotas startas 5–ojo b/k irkalvimo 100km. maratono Vohandu upe dalyviams. Kaip jau žinoma, šiame maratone dalyvaus ir keletas įgulų iš Lietuvos.

      Šių varžybų eigą  bus galima stebėti tiesiogiai – užėjus į varžybų tvarkaraštį  arba tiesiog paspaudę čia ONLINE.  

 

 

 2010 04 11 Vohandu maratonas

       Š/m balandžio 17 dieną Estijoje vyks 5 –asis tarptautinis b/k irklavimo 100 km. maratonas Vohandu upe. Startas maratono dalyviams bus duodamas 7 val ryte, Tamulos ežere. Visi dalyviai startuos bendru startu.

       Tarp 328 jau užsiregistravusių įgulų iš Latvijos, Estijos, Suomijos, Švedijos ir Danijos, pirmą kartą tokiame maratome dalyvaus ir Lietuvos atstovai. Baidare vienviete startuoti ruošiasi Kauno „Yrio“ atstovas Jonas Ragauskas ir Kauno „Robinzonas“ Linas Samaška. Dvivietėmis baidarėmis šį nuotolį bandys įveikti  „Yrio“ atstovai Sigitas Bulovas ir Juozas Gurevičius, Marius Butrimavičius ir Arūnas Dubauskas bei „Robinzonados“ komanda - Alfredas Steckevičius ir Domanntas Steikūnas.

       Aukščiausią tikslą šiame maratone sau kelia Jonas Ragauskas, kuris tikisi nugalėti visus varžovus. Mariaus Butrimavičiaus ir Arūno Dubausko tikslas kiek kuklesnis - aplenkti veteranus Sigitą Bulovą ir Juozą Gurevičių. Pastarieji nuo, bet kokių prognozių susilaiko. Apie „Robinzonų“ tikslus ir siekius mums nėra žinoma.

 

 

2010 04 05 Varžybos „Žvelsa 2010“

       Š/m balandžio 3 dieną VŠĮ Vandens sporto ir turizmo klubas „Prie Žvelsos“ organizavo ir vykdė b/k irklavimo slalomo varžybas  Žvelsos upėje.

       Niekas šiais metais negalėjo nuspėti gamtos kaprizų - jeigu prieš keturias dienas Žvelsos vanduo netilpo savo vagoje, tai varžybų dieną sraunioji Žvelsa atrodė išsikvėpusi ir ne be tokia klastinga.

      Dėl „Žvelsos 2010“ varžybų nugalėtojų vardų rungtyniauti susirinko  per 30 įvairaus lygio ekstramalaus irklavimo mėgėjų iš Kauno m., Klaipėdos m. bei Klaipėdos raj.

      Dalyviai rungėsi 5 km. ilgio nuotolio trasoje su 10–čia slalomo vartų, kuriuos reikėjo įveikti ne tik priekiu, bet ir nugara bei irkluojant prieš srovę. Kliudžiusiems vartus dalyviams buvo skiriama 10 baudos sekundžių, nepataikiusiems į vartus - 50 baudos sekundžių. Bet ne tai distancijoje buvo sudėtingiausia - kur kas daugiau laiko buvo galima prarasti nesuvaldžius baidarės kituose daug sraunesniuose ruožuose, t.y užplaukus ant seklumos, užšokus ant akmenų ar dar blogiau - apsivertus.   

      Didžiausia konkurencija vyko vyrų vienviečių baidarių grupėje, kurioje rungėsi 22 dalyviai. Nugalėtojo vardą šioje grupėje apgynė klaipėdietis Aidas Pelešinas, antras - Linas Semaška iš Kauno, trečiają vietą iškovojo Sigitas Bulovas. Tarp moterų nugalėjo Rita Kavaliauskaitė. Dviviete baidare triumfavo K.Rajauskas ir E. Jūrevičiūtė, o dviviete kanoja - Artūras Daniusiavičius ir Kęstutis Vinčiauskas. Šią trasą iveikė ir klubo „Rovingas“ atstovai - Arvydas Maciūnas su Rolandu Samuoliu, kurie buvo apdovanoti bronzos medaliais.

      Rezultatus galite rasti skyrelyje  “Rezultatai“.

               Filmuotų vaizdų iš šių varžybų galite pamatyti paspaudę čia.... . 

 

 

 

 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas