2009.10.01 - 2009. 10. 31

2009 10 28  Pasaulio meistrų žaidynės

               Sekančios Pasaulio meistrų žaidynės vyks 2013 metais Italijos mieste Turine.

 

                                             

 

 

 Viktorija Gurevičūtė  1980 metais Trakuose 

 2009 10 26 Po 30 metų

               Kaip sekasi ir kaip gyvenimas susiklostė šiai draugiškai ir simpatiškai mergaičiukei, galite susidaryti įvaizdį, peržiūrėję jos nuotraukų albumą, tai galite padaryti tiesiog paspaudę čia....                                                                                                        

     

 

2009 10 24 Pasaulio meistrų sprintas                                                                                                                                                            Prisiminimui, apie  rugsėjo 4-6 dienomis Čekijoje vykusį Pasaulio meistrų sprinto čempionatą galite pažiūrėti dar keletą foto nuotraukų. Spauskite čia…

 

 

 

                                                                                    

 

     Vienas tituluočiausių ir aktyviausių Rusijos veteranų, Anatolijus Šarykinas g.1954 m.

 2009 10 21 Rusijos veteranų triumfas Krasnodare   

              Spalio 10 d. Krasnodare Rusijos b/k irkluotojai sezoną uždarė maratono varžybomis. Jie rungėsi vienvietėmis ir dvivietėmis baidarėmis ir kanojomis  42 km nuotolyje. Kartu su Rusijos sportininkais šiame maratone dalyvavo ir keletas veteranų, kurie savo puikiu pasirodymu įrodė, kad  ir Rusijoje jaunimui reikia dirbti, dirbti ir dar kartą dirbti.                      

               Varžybos vyko esant puikiam orui, +20 C  šilumos. Dalyviams reikėjo įveikti 8 ratus maždaug  po 5 km, kur   kas 2 ratus  reikėjo bėgti asfaltu su valtimi  apie 200 metrų.                                                                                         

               

               Prie starto linijos išsirikiavo 30 baidarininkų, pasiryžusių įveikti šį nuotolį. Tuoj po starto į priekį įšsiveržė jaunimas, kuris pirmus 20 km palaikė didžiulį irklavimo tempą.  Kaip pasakojo vienas šių varžybų dalyvis, jie yrėsi vien „gabalais“ stengdamiesi vienas kitą "numesti nuo bangos". Po 20 km prie pagrindinės grupės priartėjo  veteranai Aleksejus Terechovas, g.1967m., German Patris, g. 1968m., bei Anatolijus Šarykinas, g.1954m.  Po 25-28 km. jaunimas visai pavargo, kai kurie ties šia riba ir baigė savo pasirodymus.

 

                 Nugalėjo šiame maratone 42-jų metų Aleksejus Terechovas iš Maskvos, antras finšavo 41-ų metų German Patris iš Voronežo. 55-metų Anatolijus Šarykinas iš Maskvos finišavo 5-tas. Neblogai pasirodė dar keletas veteraniško amžiaus  sportininkų: 11- tą vietą užėmė 39 metų A. Matuškin, 12-tą -  43 metų V.Aksenov ir 18-tą - 42 metų O.Korotkov.  B/k  irklavime veteranu tampa  35 metų sulaukęs irkluotojas.

 

                 Už šias varžybas nusipelnusiam Tarybų Sąjungos sporto meistrui  A.Šarykinui bus suteiktas dar vienas titulas, Rusijos sporto meistro vardas. Jis yra suteikiamas užėmus 1-5 vietas Rusijos čempionatuose.

 

                 Sunkiausia šiame maratone, kaip pasakojo Anatolijus, buvo paskutiniai 8 km;  prasidėjo rankų ir pirštų traukuliai, baigus nuotolį  mėšlungis taip  sutraukė kojas, kad  iš valties tesugebėjo išlipti  tik po 3 minučių. Savo tikslą 55 metų vyras pasiekė, jam svarbiausia buvo išbandyti save ir garbingai užbaigti šį nuotolį.

 

                 Tiek sportininkai, tiek veteranai kurie norėtu išbandyti save, tokio lygio varžybose, kitais metais kviečiami ir  laukiami Krasnodare.

 

                 Su šio maratono rezultatais galite susipažinti paspaudę čia....

                 Keletas foto apie Rusijos veteranus čia....

 

 

 

Sandra Bulovaitė ir Edvinas Brazaitis (Česky Krumlov maratonas 36 km. 5 vieta)

Daugiau nuotraukų galite rasti oficialiame šio maratono tinklapyje.

 

2009 10 19 Pasaulio meistrų žaidynių b/k irklavimo sprinto rezultatai 

                2009-10-18 baigėsi Australijoje vykusios Pasaulio meistrų žaidynės. Baidarių ir kanojų irkluotojai 16-18 dienomis rungėsi sprinto rungtyse 1000m, 500m, ir 200m  nuotoliuose. 

                Šiose žaidynėse pažymėtinos išeivio iš Lietuvos  Aleksandro Amboto  pergalės K-1 1000m ir K-1 500m nuotoliuose (50-54 metų amžiaus grupėje). Jis atstovavo JAV komandai.

                Su žaidynių rezultatais galite susipažinti čia:  1000m;    500m;   200m;

 

 

 

 2009 10 16 Naujos foto

 

 

                  Įkelta keletas nuotraukų iš praėjusio savaitgalio vykusio Česky Krumlovo maratono.              

 

           

 

2009 10 16 Pasaulio meistrų žaidynių maratono dvivietėmis valtimis rezultatai 

               Praėjusį trečiadienį t.y. spalio 14 d. Australijoje vykstančiose Pasaulio meistrų žaidynėse b/k irkluotojai dar kartą varžėsi maratono rungtyse, dvivietėmis valtimis, jų rezultatai čia....         

 

 

 

 

Mirė ilgametis Lietuvos b/k irklavimo federacijos prezidentas Antanas Barisas

 

Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacija (LBKIF) informavo, kad pirmadienio vakarą eidamas 77-uosius metus mirė ilgametis LBKIF prezidentas Antanas Barisas. 1932 metų gruodžio pirmąją Papiškiuose gimęs A. Barisas buvo baidarių ir kanojų irkluotojas, treneris, sporto mokslininkas, dėstytojas, parašė 50 straipsnių ir buvo 5 knygų apie irklavimą bendraautoris.

 

1964-1990 metais specialistas dirbo Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo rinktinės vyriausiuoju treneriu, taip pat LBKIF trenerių tarybos pirmininku. Federacijai A. Barisas vadovavo 1992-2004 metais.

2002 metais irklavimo specialistas apdovanotas Olimpine žvaigžde, 1997 ir 2007 – KKSD medaliu „Už nuopelnus Lietuvos sportui“, 2007-aisiais jam įteiktas Sporto garbės komandoro ženklas.

Velionio palaikai urnoje bus pašarvoti Kaune, laidojimo namų „Liudinga“ šarvojimo salėje Vytauto pr. 44 a. A. Barisas bus laidojamas Petrašiūnų kapinėse.

 Atsisveikinti bus galima 2009-10-15 d., ketvirtadienį, nuo 10 iki 13.30 val.

Urna išnešama 13.30 val.

 

 

 

2009 10 13 Pasaulio meistrų žaidynių maratono rezultatai 

               Šiandien Sidnėjuje vyko Pasaulio meistrų žaidynių b/k irklavimo maratono varžybos kuriose dalyviai rungėsi vienvietėmis valtimis. Su jų rezultatais galite susipažinti paspaudę čia... , beje palyginus juos su Pasaulio ar Europos maratonais, žaidynių rezultatai kur kas kuklesni ne tik pagal rezultatus, bet ir pagal šalių bei dalyvių skaičių.  

 

 

2009 10 12 Tarptautinio maratono Česky Krumlove rezultatai  

               Jau galite matyti Česky Krumlove vykusio tarptautinio upių maratono rezultatus su jais galite susipažinti oficialiame maratono tinklapyje arba tiesiog paspaudę čia...                                                                                        

 

 

2009 10 11 Kauno miesto ilgų nuotolių čempionatas                               

               Šeštadienį Kaune vyko atviras miesto ilgų nuotolių čempionatas.  Tuo pačiu šios varžybos organizuojamos amžino poilsio atgulusiam Viliui Sasnauskui atminti. Į paskutines šiais metais  b/k irklavimo varžybas Lietuvoje, atvyko ir dalyvavo Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Skuodo, Panevėžio, Marijampolės, Visagino ir Trakų atstovai.                

               Dalyviai varžėsi įvairiose amžiaus grupėse pradedant nuo vaikų, gimusių 1996 metais ir jaunesnių, ir  baigiant veteranais. Priklausomai nuo amžiaus grupės vienvietėmis valtimis reikėjo įveikti  2500 m  5000 m ir 10 000 m nuotolius.                

                Veteranams šį kartą teko rungtyniauti  2500m nuotolyje, kuriame tarp baidarininkų nugalėjo Sigitas Bulovas,  antras buvo Vadimas Čižys iš Visagino, trečias - Pavelas Bespalovas iš Panevėžio.                 

                Kanojininkų grupėje nugalėjo Aleksandras Nazarovas, antras - Romualdas Kudirka, trečias - Romas Daugnora iš Klaipėdos. Tarp moterų stiprausia buvo Aleksandra Čechova iš Panevėžio.                 

                Keletas veteranų rungėsi  10 000 m nuotolyje kartu su vyrais ir jaunuoliais.  Jau kartą veteranų varžybose dalyvavęs Jonas Ragauskas iš Visagino  šioje rungtyje tapo nugalėtoju,  o Vidas Kupčinskas užėmė trečią vietą. Tai buvo savotiškas testas  Lietuvos jaunimui, kuriam dar reikia dirbti,dirbti ir dar kartą dirbti….               

                Visi nugalėtojai ir prizininkai apdovanoti medaliais bei atminimo dovanėlėmis.                

                Šias varžybas stebėjo ir nugalėtojų bei prizininkų apdovanojimus vykdė Lietuvos Respublikos b/k irklavimo federacijos generalinis sekretorius Virmantas Galdikas, kuris neabejingas šios sporto šakos  veteranų judėjimui Lietuvoje. Jis ketina spręsti klausimus ne tik dėl Lietuvos veteranų čempionatų organizavimo tradicinėse distancijose, bet ir svarstyti galimybes organizuoti tarptautines veteranų varžybas Lietuvoje.               

                 Užfiksuotas akimirkas iš šių varžybų ir rezultatus jau galite rasti atitinkamuose skyreliuose.  

 

 

2009 10 10 Naujausios žinios iš Česky Krumlovo               

                Baigėsi 7-tasis prestižinis, t.y., vienas masiškiausių pasaulyje tarptautinis Česky Krumlov  upių maratonas (36km) kuriame pirmą kartą dalyvavo ir Lietuvos atstovai, Kauno „Yrio“ komanda.

                Tarp daugiau kaip 500 įgulų dviviete baidare startavę Arūnas Dubauskas ir Juozas Gurevičius  finišavo 46 – ti, o savo valčių klasėje užėmė 8 – tą vietą. Sandra Bulovaitė ir Edvinas Brazaitis finišo liniją kirto 89 – ti, mišrių ekipažų grupėje jie užėmė 5 – tą vietą. Darius Šukevičius finišo liniją pasiekė 113 – tas, o tarp vienviete baidare startavusių dalyvių jis buvo 23 – ias.

                Tai tikrai neblogas Lietuvos atstovų pasirodymas tokio lygio tarptautinėse varžybose. Tikime, kad sekančiais metais šio ekstramalaus irklavimo meistrai sėkmingai sudalyvaus ne tik pirmajame šių varžybų etape Čekijoje, bet ir sekančiuose etapuose Italijoje bei Prancūzijoje.

 

 

2009 10 09  Pasaulio meistrų žaidynės

                Liko viena diena iki Pasaulio meistrų žaidynių atidarymo. Spalio 10 – 18 dienomis Australijoje  vyksiančiose 28-ių sporto šakų žaidynėse  planuoja dalyvauti 28 292 atletai iš 95 pasaulio šalių                

                Baidarių ir kanojų irklavimo t.y. kanupolo, maratono, slalomo ir sprinto rungtyse dalyvauti ruošiasi 866 irkluotojai. Gausiausiai bus atstovaujama Australijos komandai. Kai kurių rungčių startiniuose protokoluose mirga tik australų pavardės. Sprinto rungtyse yra ir Ukrainos, Rusijos bei kitų šalių atstovų. Tarp baidarininkų, kurių amžius per 50 metų, varžybų starto protokole registruotas Aleksandras Ambotas iš JAV, daugiau lietuviškų pavardžių tarp baidarių ir kanojų irkluotojų nėra.                  

                Lietuvos atstovai dalyvaus krepšinio, lengvosios atletikos , plaukimo, orientavimosi, irklavimo ir kt. sporto šakose.

                Informaciją apie Pasaulio meistrų žaidynes galite skaityti paspaudę čia.... 

              

 

2009 10 07 Sezono uždarymo varžybos                

               Šį šeštadienį Kaune, Lampėdžiuose vyks Kauno miesto b/k irklavimo ilgų nuotolių čempionatas, kurį būtu galima pavadinti sezono uždarymo varžybomis. Šiame čempionate yra laukiami ir b/k irklavimo veteranai, kurie galės išbandyti jėgas 5000m. nuotolyje. Varžybų pradžia 12 val.

 

2009 10 06 Česky Krumlov maratonas (36 km)

               Šį ketvirtadienį Kauno “Yrio” komanda išvyksta į Česky Krumlov (Čekija) vyksiantį Pasaulio upių maratono (36km.) pirmajį etapą. Antrasis etapas vyks Italijoje ,o trečiasis –Prancūzijoje. Šių varžybų prizinis fondas 9000 eurų. Į šį maratoną  jau užsiregistravo virš  400 įgulų.  Tarp jų ruošiasi dalyvauti ir trys  Kauno “Yrio” įgulos:  vyrų dviviečių  baidarių grupėje varžysis  Arūnas Dubauskas ir Juozas Gurevičius, mišrių dviviečių  -  Sandra Bulovaitė ir Edvinas Brazaitis bei vienviečių grupėje  startuoti ruošiasi Darius Šukevičius. Tai bus pirmasis Lietuvos   atstovų pasirodymas tokio lygio Tarptautinėse varžybose. Apie Lietuvos atstovų pasirodymą bus galima sužinoti oficialioje šių varžybų svetainėje paspaudus čia…

 

2009 10 04 Trakų regata

               Šeštadienį Trakuose baigėsi jau šeštą  kartą Artūro Vietos sporto klubo organizuojamos  Trakų regatos varžybos. Nors oras pasitaikė šaltokas, tačiau tarp dalyvių vyravo pakili nuotaika. Norinčių parungtyniauti baidarėmis ir kanojomis bei Drakonų  valtimis Galvės ežere susirinko apie 130 dalyvių iš įvairių šalies vietovių bei svečiai iš Latvijos. Varžybas pradėjo jaunimas, kuris rungėsi įvairiose amžiaus grupėse vienvietėse valtyse. Pradedantieji bei patys jauniausieji irkluotojai jėgas išbandė ir kanupolo baidarėse.            

            Veteranų plaukimai nepasižymėjo dalyvių gausa, bet norint patekti į prizininkų tarpą teko nemažai prakaito išlieti. Baidarininkai rungėsi  2600m. nuotolyje bendru startu (2 ratai aplink salą) Nugalėjo mūsų klubo atstovas Sigitas Bulovas, antrąją pozicija tik paskutiniuose metruose iškovojo Sergejus Kononenko, trečias - Gintaras Švenčionis. Kanojininkai rungėsi 1300m. nuotolyje pavieniu startu . Tarp kanojininkų taip pat dominavo mūsų klubo atstovai  Romualdas Kudirka bei Aleksandras Nazarovas. Šioje rungtyje dviem sekundėmis greitesnis buvo Aleksandras. Trečias finišavo Algimantas Jonauskas iš Klaipėdos.

             Moterų grupėje vienintelė veteranė buvo Aleksandra Čechova iš Panevėžio, kuri sėkmingai įveikė 1300 m nuotolį, parodydama savo dukrai Ladai ilgaamžiškumo sporte pavyzdį. Beje, ir mama ir dukra buvo labai patenkintos varžybų organizacija ir dėmesiu jauniesiems irkluotojams ir veteranams.           

             Drakonų valtimis D-22 (kurių svoris be ekipažo nuo 250 ik 300 kg, o  su ekipažu virš  2 tonų) ruošėsi dalyvauti Trakų, Panevėžio, Daugų bei  veteranų komandos.  Norinčių išbandyti jėgas šių valčių 500m. lenktynėse buvo labai daug, todėl daugelis veteranų užleido savo vietas jaunimui. Šioje valčių klasėje nugalėjo Jevgenijaus Sokolovskio vairuojama įgula. Antrąją vietą užėmė Panevėžio komanda kur Drakono vairą sukiojo Vaidas Vaitiekūnas. Beje, Panevėžio komandoje irklavo praeityje žinomas irkluotojas Valdas Čerkesas, kuris  ateityje žada dažniau paimti irklą į rankas. Trečia finišavo Daugų įgula.             

              Varžybos buvo gerai organizuotos, vyko sklandžiai. Bendroje komandinėje įskaitoje nugalėjo ir pereinamąją taurę išsivežė svečiai iš Latvijos. Visus varžybų nugalėtojus  ir prizininkus Artūras Vieta bei b/k irklavimo federacijos generalinis sekretorius Virmantas Galdikas apdovanojo medaliais, diplomais ir  vertingomis dovanomis.                         

              Užfiksuotos akimirkos ir rezultatai iš šių varžybų jau yra atitinkamuose skyreliuose. 

 

 

   

 

 

 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas