2009.07.01 - 2009.07.31

 

2009 07 24 Pirmieji lietuvių medaliai, oficialiose Europos maratono varžybose ( Apie dviviečių baidarių lenktynes rašo lenkų spauda, galite skaityti čia... )   

 Š/m liepos 22-23 dienomis Ostrodoje (Lenkija) vyko Europos b/k irklavimo meistrų maratonas (21.5km), į kurį susirinko ne itin daug dalyvių (apie 100), palyginus su pasaulio čempionatu (260), tačiau pripažintų maratono lyderių ir kitų stiprių irkluotojų, pasiryžusių kovoti 32 laipsnių karštyje, tikrai netrūko. 

 Lietuvai šiame Europos čempionate atstovavo Sigitas Bulovas, Aleksandras Nazarovas, Aleksandra Čechova, Aida Vilimienė bei šiuo metu Belgijoje gyvenantis Ričardas Balčiulis.

 Pirmają dieną dalyviai rungėsi vienvietėmis valtimis. Varžybas 15.30 val. pradėjo baidarininkai vyrai – 35-44 metų amžiaus ir 45-54 metų amžiaus grupių dalyviai. 45-54m.a. grupėje startavęs S. Bulovas tarp 13 dalyvių finišavo 5-as. Tarp kanojininkų – 35-44 metų amžiaus – A.Nazarovas iš 7 dalyvių finišavo 4-tas. A. Čechova šiais metais maratono varžybas baigė po pirmojo rato, t.y., po 4,5 km. A. Vilimienė nepasidavė ir garbingai šį nuotolį įveikė. 

 Antrąją dieną 10 val. Varžybas vėl pradėjo vyrai dvivietėmis baidarėmis. 35-44 ir 45-64 metų amžiaus grupėse prie starto linijos išsirikiavo 20 įgulų. Vieną jų sudarė taurptautinė įgula – vokietis Knut Hitzschke (K-1 finišavo 4) ir Sigitas Bulovas, kurie nuotolį įveikė per 1val.38 min. Ir užėmė trečiąją vietą. Šiame plaukime nugalėjo Lenkijos įgula, antri finišavo ispanai. 

 Dviviečių kanojų “Open” plaukime prie starto linijos išsirikiavo 6 įgulos iš kurių vieną sudarė Aleksandras Nazarovas bei Belgijos Niuvporto NKKC klubui atstovaujantis Ričardas Balčiulis iš Panevėžio. Šiame plaukime nugalėjo Vengrijos atstovai, antri finšavo ispanai, o mūsų atstovai A. Nazarovas ir R. Balčiulis buvo apdovanoti bronzos medaliais. Kitos trys įgulos nuotolio nebaigė.  

 Moterų baidarių dviviečių plaukimui užsiregitrvusi įgula, A.Čechova ir A.Vilimienė, į starto liniją nestojo.  

 R. Balčiulis nemažai prisidėjo ir prie 1976 metų olimpinio čempiono ruso Anatolijaus Šarykino  pergalės, baidarių vienviečių 55-64 metų amžiaus grupėje. Kiekvienas sportininkas maratono varžybose gali turėti po vieną oficialų padėjėją, kuris techninėje zonoje paduoda maitinimą, t.y gėrimus, ar padeda tvarkyti valtį. Šiose varžybose R.Balčiulis buvo A. Šarykino oficialus padėjėjas. Beje, visus titulus irklavimo sporte turintis A.Šarykinas meistrų maratono viršūnę šturmavo trečius metus iš eilės, Pasaulio čempionatuose 2007 m. Vengrijoje finišavo 4-tas 2008 m. Čekijoje 9-tas. 

 Nesėkmingai meistrų varžybose debiutavo garsus Latvijos kanojinikas Jefimas Klementjavas. Į tai niekas nebūtų atkreipęs dėmesio, jei ne jo iššaukiantis elgesys po varžybų. 45-54 metų amžiaus grupėje jis finišavo 4-tas, tačiau motyvuodamas tuo, kad jį aplenkė kur kas vyresni varžovai, iš varžybų organizatorių pareikalavo aukščiausiojo apdovanojimo už 45-49 metų amžiaus grupę bei  pagrąsino jiems nutraukti dviviečių valčių varžybas. Galų gale, Jefimas griebė nuo stalo auksinį medalį – tokiu būdu pats save titulavęs nugalėtoju šoko į mašiną ir išvažiavo namo. Jefimui išvykus buvo ištaisyta techninė klaida. Pasirodė, kad jam priklauso bronzinis apdovanojimas, nes vienas varžybų dalyvis buvo diskvalifikuotas. 

 Užfiksuotas akimirkas iš vienviečių valčių varžybų jau galite rasti skyrelyje “Foto” , jau yra ir antros dienos keletą nuotraukų. 

 Rezultatai priklauso nuo lenkų operatyvumo.    

 

 

2009 07 19 Europos maratono starto protokolai     

 Jau galite susipažinti su Europos maratono meistrų dalyvių sąrašu, bei starto protokolais, tai galite padaryti paspaudę čia...

 

 

2009 07 17 Pasaulio maratonas    

 Rytoj paskutinė diena kai priimamos preliminarios ( Numericial entries) paraiškos dalyvauti Pasaulio maratono čempionate  rugsėjo 15-17 dienomis Portugalijoje. Vardines paraiškas ( Nominal entries)  į šį maratoną reikia pateikti iki rugsėjo 4 dienos. Taip, kad norintiems sudalyvauti aukščiausio lygio maratono varžybose, laiko dar yra ne tik apsisprendimui, bet ir šiokiam, tokiam pasiruošimui. Yra keletas meistrų kurie planuoja iš Pasaulio sprinto čempionato Čekijoje, vykti tiesiai į Portugaliją. Informaciją, apie Pasaulio maratoną, galite rasti skyrelyje „Tvarkaraštis“

 

 

2009 07 16 Artėja į pabaigą registracija į Pasaulio sprinto čempionatą  

 Š/m Rugsėjo 4-6 dienomis Čekijos mieste Račicėje, vyks pasaulio b/k irklavimo meistrų sprinto čempionatas. Meistrai norintys dalyvauti Pasaulio čempionate iki Liepos 20 d. privalo varžybų organizatoriams išsiusti vardines paraiškas, bei pervesti dalyvio mokestį 60 eurų.

 Mūsų irklavimo klubas atstovauti Lietuvai, 1-ajme Pasaulio meistrų čempionate užregistravo Sigitą Bulovą, Artūrą Keselmaną, Kęstutį Bortelį, Aleksandrą Nazarovą, Rolandą Samuolį, Aidą Vilimienę, Vidą Kupčinską, Romualdą Kudirką, Antaną Gaigalą, Aleksandrą Čechovą, Pavelą Bespalovą ir Vadimą Čižį.

 Mūsų turimomis žiniomis individualia tvarka registruojasi ir dalyvauti ruošiasi Gintautas Šiaškus, Andrejus Babachinas ir Raida Normantienė.

 Gaila, kad abejoja dalyvauti šiose varžybose b/k irklavimo meistrų pradininkai Lietuvoje, vieni pirmųjų tarptautinių meistrų varžybų dalyviai, bei prizininkai vilniečiai Saulius Svaldenis ir Darius Čereška. Tikimės kad jie užsiregistruos ir 1-ajame Pasaulio čempionate dalyvaus, tuo labiau kad pagerinti sportinę formą, laiko dar yra.

 

 

2009 07 16 Artėja Europos maratonas  

 Š/m Liepos 22-23 dienomis Ostrodoje (Lenkija) vyks Europos b/k irklavimo maratono čempionatas. Praėjusiais metais Pasaulio čempionate pirmą kartą mūsų atstovai išbandė jėgas panašaus lygio varžybose.

 Šiais metais susirungti su pajėgiausiais Europos maratonininkais nepabūgo ne tik Sigitas Bulovas, Aleksandras Nazarovas ir panevėžietė Aleksandra Čechova, bet ir Aida Vilimienė, bei Vadimas Čižys iš Visagino. Jau šį pirmadienį jie išvyksta į Lenkiją dalyvauti maratone. Taip pat išmėginti jėgas šiose varžybose planavo, tačiau paskutiniu metu šių ketinimų atsisakė Jonas Ragauskas iš Visagino, bei Kauno „Yrio“ atstovas Arūnas Dubauskas.

 Kad ateityje, ši akiai patraukli baidarių ir kanojų irklavimo sporto rūšis populiarės Lietuvoje ir išmėginti jėgas panašiuose renginiuose norinčiųjų daugės, tuo mūsų klubo vadovas neabejoja.

 

 

2009 07 14 Veteranų varžybos, Jūros šventės metu  

 Š/m rugpjūčio 1d. Klaipėdoje Jūros šventės metu vyks baidarių ir kanojų irklavimo varžybos, kuriose dalyvauti kviečiami ir šios sporto šakos veteranai. Jau daugelį metų šias varžybas organizuoja ir vykdo Klaipėdos miesto savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyrius, bei BĮ Klaipėdos miesto sporto centras. Šių varžybų metu visada vykdavo ir veteranų plaukimai.

 Paskutinius dvejus metus mūsų irklavimo klubas organizavo atskiras veteranų varžybas, kurias pakėlė iki tarptautinio lygio. Dėl įvairių aplinkybių mūsų klubas šiais metais šių varžybų neorganizavo.

 Džiugu kad baidarių ir kanojų irklavimo mėgėjai, nuolatinis Jūros šventės rėmėjas buvęs baidarininkas Edvardas Mataitis, bei šiuo metu vis dar aktyvūs, įvairiose varžybose dalyvaujantys veteranai Gintautas Šiaškus, Andrejus Babachinas ir Algimantas Jonauskas ėmėsi iniciatyvos ir savo lėšomis parėmė, bei neleido numirti, jau tradicija tapusiam renginiui.

 Šių varžybų nuostatai jau paskelbti tinklapyje www.bki.lt  arba juos galite perskaityti, tiesiog paspaudę čia...

 

 

2009 07 12 Lietuvos veteranų čempionatas 

 Šeštadienį Panevėžyje baigėsi Lietuvos Respublikos b/k irklavimo veteranų čempionatas bei V. Ščiukos atminimo taurės varžybos. Šiame jau 14-tą kartą surengtame čempionate dalyvavo beveik visi Lietuvos irklavimo veteranai kurie šiuo metu bent retkarčiais paima irklą į rankas, bei patys aktyviausi irklo broliai iš Latvijos. Senokai Nevėžio upės Senvagės vandenis nedrumstė tiek daug irklavimo meistrų. Nors pūtė tik lengvas vėjalis, tačiau Senvagėje vanduo tiesiog kunkuliavo nuo valčių gausos. Virto veteranai į vandenį ne tik prieš startą (gal veikiami startinio jaudulio), bet ir finišo tiesiojoje (gal būt atiduodami paskutines jėgas) , tik vieniem labiau pasisekė, virto už finišo linijos, o kai kam pritrūko keleto metrų iki finišo linijos.

 Aštrių ir įtemptų kovų šiose varžybose tikrai netrūko, tik akimirka teskyrė kauniečio Vido Kupčinsko pergalė prieš Vadimą Čižį iš Visagino 30-39 metų amžaius baidarininkų  grupėje. Kaip visada, kvapą gniaužianti kova vyko tarp kanojininkų, Kęstučio Bortelio ir Romualdo Kudirkos, šį kartą pergalę šventė mūsų klubo atstovas. Intriguojančiame plaukime kuriame varžosi patys vyriausieji varžybų dalyviai kanojinikai Antanas Mickevičius „Kalvis“ ir Antanas Gaigalas, šį katą dominavo svečias iš Latvijos. Mišrių dviviečių baidarių iki 45 metų amžiaus grupės rungtyje, pirmą kartą varžovų pranašumą teko pripažinti  panevėžiečiams Editai Simonaitytei ir Vaidui Vaitiekūnui, juos nugalėjo Vadimas Čižys ir Virginija Buivydienė. Akimirka teskyrė ir mišrių dviviečių baidarių virš 45 metų amžiaus grupės rungties nugalėtojų, Aidos Vilimienės ir Sigito Bulovo pergalę, prieš Raidą Normantienę ir Gintautą Šiaškų.

 Kituose plaukimuose didesnių staigmenų ar  netikėtų rezultatų nebuvo, tačiau  tokių grupių kuriose norint patekti į prizininkų trejetą, reikia išlieti nemažai prakaito, pastaruoju metu ypač gausėja. Kad ateityje konkurencija dar didės, įrodo tai kad šiuo metu bent kiek irkluojantys veteranai žvalgosi šiuolaikiško inventoriaus, senos raudonmedžio ar panašios į jas valtys, veteranų varžybose, po truputį tampa jau atgyvena.

 Kaip visada tradicškai, po varžybų veteranai aptaria  rezultatus, prisimena senus laikus, kaip gyvena vienas ar kitas buvęs irkluotojas. Daugeliui netikėta žinia kad jau apie 10 metų gyvujų tarpe nebėra baidarininko Aleksandro Mrychino g.1964m. kuris žuvo Vilniuje, muštynių metu.

 Užfiksuotas akimirkas iš šio čempionato jau galite žiūrėti skyrelyje Foto.

 Varžybų rezultatus jau galite žiūrėti tinklapyje www.bki.lt arba paspaudę čia... , greitu laiku ištaisytus ir pakoreguotus rezultatus bus galima surasti skyrelyje "Rezultatai" 

 

 

2009 07 10 Romas Daugnora

 Po daugelio t.y. 29 –erių metų pertraukos treniruotis pradėjo, 1980 metais buvęs, vienas perspektyvesnių kanojininkų Romas Daugnora g. 1963 m. Šiuo metu jis aktyviai treniruojasi, bet dėl dalyvavimo varžybose kol kas susilaiko, tačiau jau šiemet žada nugalėti visus Lietuvos kanojininkus.

 Linkime Romui geros sportinės formos  ir daug pergalių, greitu laiku.  

 

 

2009 07 09 Baidarių lenktynės

Siūlome pasižiūrėti nekasdieninių vaizdelių iš įvairių lenktynių baidarėmis.

Ardeche marathon 2007 , Liffey dascent tutorial Part IMarathon racing

World marathon

  

 

2009 07 08 Plaukimo maratonas Kaunas 2009

 Š/m Liepos 4 dieną Kaune, Lampėdžių irklavimo bazėje rinkosi Lietuvos Respublikos plaukimo veteranai, dalyvauti VIII –ajame plaukimo maratone. Lampėdžių maratonas tai vienas iš trijų Lietuvoje rengiamų Gran prix plaukimo etapų.

 Džiugu paminėti kad šiame etape, moterų tarpe, savo amžiaus grupėje 2000m nuotolyje, lygių sau netutrėjo mūsų atstovė daugiakartinė panašių plaukimo varžybų nugalėtoja bei prizininkė Aida Vilimienė. 

 Beje plaukimo veteranai varžėsi irklavimo trasoje, startavo ir finišavo ties  irklavimo trasos finišo linija, apiplaukę visą irklavimo distanciją.

 Plačiau apie šias varžybas galite paskaityti čia... 

 

                  

2009 07 08 Lietuvos veteranų čempionatas ir V. Ščiukos atminimo taurė

 Primename kad jau šį šeštadienį t.y. Liepos 11 dieną Panevėžyje, Nevėžio upės senvagėje vyks Lietuvos Respublikos b/k irklavimo veteranų čempionatas, bei irklavimo veterano ir ilgamečio Panevėžio trenerio Vaidoto Ščiukos atminimo taurės varžybos. Varžybų dalyvių registracija vykdoma šeštadienį, Panevėžio irklavimo bazėje iki 12 val.

 Mūsų irklavimo klubui šiose varžybose atstovaus baidarininkai Sigitas Bulovas, Artūras Keselmanas, Ramūnas Šideikis, Arvydas Maciūnas ir Aida Vilimienė, bei  kanojininkai Kęstutis Bortelis, Aleksandras Nazarovas, Rolandas Samuolis ir Igoris Šarafutdinovas.

 

 

2009 07 07 Lietuvos čempionatas 

 Šių metų Liepos 3-5 dienomis Trakuose vyko Lietuvos Respublikos b/k irklavimo nacionalinis čempionatas. K-1 1000m nuotolyje trečią rezultatą 3.47,549 pasiekė ir bronzinį apdovanojimą laimėjo mūsų klubo atstovas, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato, personalo skyriaus vyresnysis specialistas Justas Vaičiulis.

 Klaipėdos apskrities VPK straipsnelį "Ne iš kelmo spirtas naujasis sporto instruktorius" galite skaityti čia...

 Šio čempionato rezultatus galite pažiūrėti paspaudę čia...                         

 

  

2009 07 01 Aida Vietaitė-Vilimienė Pasaulio Lietuvių žaidynių čempionė 

 Baidarių ir kanojų irklavimo klubas „Rovingas“ atstovai pastaruoju metu pergales skina ne tik baidarių ir kanojų irklavimo įvairaus lygio varžybose, bet ir kaip lygūs su lygiais rungtyniauja ir kitų sporto šakų varžybose.

 Praėjusį savaitgalį Vilniuje vykusių VIII Pasaulio Lietuvių žaidynių plaukimo varžybose 25 m ilgio baseine triumfavo mūsų klubo atstovė 46-metų Aida Vietaitė-Vilimienė tarp 30-50 metų amžiaus moterų  laisvu stiliumi 400m nuotolį  įveikusi per 5.49,53 ji tapo šių žaidynių nugalėtoja. Dar vieną apdovanojimą Aida prisidėjo plaukdama vienu sunkiausiu stiliumi 50m peteliške, įveikusi nuotolį per 0,38,77 ji tapo vicečempione, šioje rungtyje nugalėjo kaunietė 36-metų Daiva Dėdonienė 0,37,54.

 

 Šiose žaidynėse pasižymėjo ir kiti buvę irkluotojai, Arvydas Petraitis iš Vilniaus poroje su Gediminu Jakavoniu atstovaudami komandai „Su Žalgiriu už Lietuvą“ keliautojų sporto varžybose pasidabino bronziniais apdovanojimais.

 Šiose žaidynėse dalyvavo apie 800 lietuvių iš 19 užsienio valstybių. Gausiausiai buvo atstovaujamos Kanados, JAV, Rusijos, Australijos lietuvių komandos kurios varžėsi 25 sporto šakose.

 IX-ąsias Pasaulio Lietuvių žaidynes numatyta surengti 2013 metais taip pat Lietuvoje.

 Nuotraukas iš Pasaulio Lietuvių žaidynių plaukimo varžybų galite pažiūrėti skyrelyje „Foto“  

 

 

 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas