Tarptautinis sporto festivalis "Auksinis drakonas"
     

 Panevėžietė Aleksandra Čechova pirmoji lietuvė ir tikriausiai vienintelė kuri savo rankose laikė Pekino olimpinį auksą.Olimpinė čempionė K-1 500 m. nuotolyje Ukrainietė Ina Osypenko-Radomska kartu su Pekino olimpiados bronziniu prizininku Juriju Čebanu C-1 500 m. nuotolyje, tiesiai iš Kijevo oro uosto atskubėjo pasveikinti "Auksinio drakono" varžybų dalyvių. Ina Osypenko- Radomska yra Ukrainos "Dragon boat" irklavimo federacijos viceprezidentė. Klaipėdietis Aleksandras Nazarovas įsiamžino su Jurijumi Čebanu. 

 

   Kijeve baigėsi dvi dienas trukęs tarpatutinis vandens sporto festivalis kuriame tarp 400 dalyvių iš Ukrainos, Rusijos, Baltarusijos, Moldovos, Kazachstano, Latvijos bei Anglijos varžėsi ir Lietuvos badarių ir kanojų irklavimo meistrai.  Prieš varžybas beveik visi Lietuvos komandos dalyviai savo galimybes vertino gana atsargiai kėlė sau uždavinius patekti nors į finalą. Baidarių ir kanojų vienviečių valčių varžybose 200 m. ir 500 m. nuotoliuose beveik visose amžiaus grupėse norint startuoti finaliniuose plaukimuose reikėjo iveikti atrankinius barjerus. 

  Varžybas pradėjo  baidarininkai 1000 m. nuotolyje ilgai laukti medalių nereikėjo 45-49 metų amžiaus grupėje Klaipėdietis Sigitas Bulovas nepaliko jokių vilčių varžovams pučiant palankiam vėjui į nugarą jis nuotolį iveikė per 3.34,45 ir užėmė pirmają vietą. Tą pačia dieną vyko ir 200 m. atrankiniai ir finaliniai plaukimai kuriame Sigitas užėmė trečią vietą. Sekmadienį vykusiose 500 m. nuotolio varžybose dar kartą triumfavo S. Bulovas pasiekdamas įspūdingą rezultatą kaip tokio amžiaus sportininkui 1.50,02.   

 Neblogai varžybose pasirodė ir kaunietis Bronislovas Ivanauskas 50-54 amžiaus grupėje startuodamas vienviete baidare nors ir nepateko į finalus tačiau jis dar kartą irodė kad komandinėje valtyjje jis yra nepakeičiamas  Su Ivanu Suchorukovu iš Latvijos K-2 200 m. nuotolyje nežymiai nusileido Ukrainos atstovams ir iškovojo sidabro apdovanijimus. 

  Tarp kanojininkų 50-54 metų amžiaus grupėje niekas negalėjo prilygti Kauniečiui Romualdui Kudirkai kuris iveikė varžovus visuose trijuose nuotoliuose ir dar prisidėjo bronzinį apdovanojimą C-2 1000 m. su Latvijos atstovu J.Blažėvičiu. 

 Įspūdingai pasirodė  Klaipėdiečiai Aleksandrai Nazarovas bei Šarafutdinovas kurie nugalėjo visuose trijuose C-2 40-44 metų amžiaus grupės plaukimuose. Be to A.Nazarovas užėmė pirmają vietą C-1 1000 (40-44) o 500 m. nuotolyje finišavo antras. A.Šarafutdinovas nugalėjo C-1 200 (45-49), o 500 m. užėmė antarą vietą.  

 Kęstutis Bortelis C-1 200 m. (50-54) užėmė 2 vietą 500 m. 3 vietą o 1000 m. 5 vietą 

 Olegas Chrulevičius C-1 500 m.(50-54) užėmė 5 vietą 1000 m. 6 vietą 

 Kaunietis Antanas Gaigalas irodė savo pranašumą C-1 (60-64) amžiaus grupėje iškovodamas tris akščiausius apdovanojimus. 

 Tarp moterų 45-49 amžiaus grupėje Panevėžietė Aleksndra Čechova laimėjo 1 auksinį 2 sidabrinius bei 1 bronzinį apdovanojimą.   

 Be šių varžybų didelį įspūdį paliko “Dragon boat” varžybos D-22 valčių klasėje 200m. 500m.1000m. ir 2000m. nuotoliuse. 200 ir 500 m. nuotoliuose tarp šių milžiniškų kanojų kurių svoris su igula siekia nuo 2,5 iki 3 tonų vyko net atrankiniai plaukimai, finaluose startuodavo po šešias įgulas.

 Varžybos vyko “Open”,“Master” , moterų ir mišrių įgulų grupėse. Idomiausia kova tarp šių valčių vyko 200 ir 500 m. nuotoliuose 200 m. Nuotolį laimėjo Kremenčiugo (Ukraina) komanda kurios įgulą sudarė įspūdingų gabaritų vyriukai kaip rusai juos vadino “kački” tai kultūristai,štangistai ir t.t iš baidarinikų ir kanoiininkų sudarytos įgulos jiems neprilygo. 500 m. nuotolyje “Kačiokai” turėdami didžiulį pranašumą jau nebesugebėjo išlaikyti savo persvaros juos tik paskutiniuiose metruose aplenkė ir finišo liniją keliomis šimtosios sekundės dalimis kirto įgula iš Odesos kuri buvo sudaryta iš irkluotojų.   

 Buvo gautas pasiūlymas sudaryti mums bendrą komandą su Rusijos atstovais iš Sankt Peterburgo kurie neseniai Malaizijoje vykusiame pasaulio “Dragon Boat” čempionate tapo pasaulio čempionais ir sudalyvauti šiose varžybose, tačiau pritrūko 5 įgulos narių ir išbandyti jėgas Drakoniškose valtyse nepavyko.   
 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas