2015.04.01 - 2015.05.31
 
 
 
Aida Vilimienė ir Verner Šermokas su iškovotais trofėjais  
 
2015 05 25 Praėjusio savaitgalio "Angelų" klubo atstovų triumfas!

Praėjusį savatgalį Valmieroje  (Latvija) XX-ą kartą vyko tarptautinės plaukimo veteranų varžybos „Otra Elpa“ (Antras kvėpavimas). Jose dalyvavo daugiau kaip 150 plaukikų iš Latvijos, Estijos, Suomijos, Rusijos ir Lietuvos.

Lietuvos Respubliką šiose plaukimo varžybose, labai sėkmingai reprezentavo Baidarių sporto klubo „Angelai“ atstovė Aida Vilimienė. 50-54 metų amžiaus grupėje, 800m  laisvu stiliumi rungtyje Aida pasiekė ir net 16 sek. pagerino sau pačiai priklausiusį Lietuvos Respublikos rekordą.

Šių varžybų nugalėtojai bei prizininkai buvo renkami pagal taškų skaičių pasiektą visose rungtyse.  Aida Vilimienė surinkusi surinkusi 897 taškus šiame turnyre iškovojo III-ąją vietą.

Be šių varžybų praėjusį šeštadienį vandens ir sporto mylėtojai rinkosi į Lapius (Klaipėdos raj.) dalyvauti tradiciniame renginyje „Judėk pirmyn su viltimi“. Šio renginio rėmėjai bei dalyviai savo dalyvavimu Šv. Pranciškaus onkologinio centro statybai paaukojo daugiau kaip 4000 eurų.

Varžybų dalyviai rungėsi dviračių kroso trasoje bei baidarių ralio ir maratono rungtyse. Džiugu, kad ir negausiai, tačiau prie šių aukų prisidėjo ir mūsų „Angelų“ klubo atstovai – Verner Šermokas greičiausiai įveikė maratono trąsą Kartena – Lapiai (32km) , o Virginijus Šlevinskis finišavo antruoju ir pasipuošė sidabriniu apdovanojimu.


 
 
 
 
2015 05 21 World Masters Games - 2021 Kansai

Tarptautinė meistrų žaidynių asociacija pirmą kartą priėmė sprendimą 2021 metų Pasaulio meistrų žaidynes surengti Azijos žemyne, Kansai mieste (Japonija). Jos turėtu būti vykdomos  Gegužės mėn. (Data turi būti patikslinta iki 2016 metų, spalio mėn.).

Į žaidynių programą  numatyta įtraukti iki 30 sporto šakų. Džiugu kad mūsų sporto šaka - baidarių ir kanojų irklavimas įtrauktas į 16-os privalomų sporto šakų sąrašą. Be mūsų b/k irklavimo į privalomų sporto šakų sąrašą pateko šaudymas iš lanko, lengvoji atletika, badmintonas, krepšinis,dviračiai, futbolas, ledo rutulys, orientavimasis, irklavimas, skvošas, stalo tenisas ir sunkioji atletika.

Dar keturiolika sporto šakų organizatoriai turi pasirinkti  savo nuožiūra, iš šių sporto šakų, tai – beisbolas, boulingas, sportiniai šokiai, rankinis, dziudo, karate, regbis, buriavimas, plaukimas, tenisas, tinklinis, paplūdimio tinklinis ir t.t. Papildomas sporto šakas varžybų organizatoriai privalo pasirinkti taip pat  iki 2016 metų spalio mėn.


 
 
Virginijus Rimša ir Aleksandras Nazarovas Lietuvos taurės varžybose pasipuošė bronziniais apdovanojimais (Foto 2010-09-23 Banyoles, Ispanija)
 
2015 05 18 Lietuvos Respublikos taurė bei Z. ir D. Survutų atminimo varžybos

Praėjusį savaitgalį, Trakuose,  vyko Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos taurės bei anapilin įšėjusių buvusių kanojininkų, tėvo Zbignevo ir sūnaus Dariaus atminimo varžybos. Beveik 200 irkluotojų Galvės ežere rungėsi  dėl 25 medalių komplektų.

Labiausiai intriguojanti dvikova vyko vienviečių kanojų irklavimo 200 metrų rungtyje, kurioje varžėsi 2012 metų Londono olimpinių žaidynių sidabro medalininkas Jevgenijus Šuklinas ir 2014 metų pasaulio jaunimo čempionas Henrikas Žustautas.

Visą distanciją abu favoritai yrėsi vienas šalia kito tik paskutiniuose metruose 20-etis H. Žustautas įgijo pranašumą prieš labiau patyrusį ir tituluotą  J. Šukliną.  Henrikas 200 metrų nuotolį, įveikė per 38,576 sek, Jevgenijaus laikas 38,779 sek.

Tarp baidarininkų niekas nesugebėjo rimčiau pasipriešinti Europos čenpionato prizininkams I. Navakauskui, E.Ramanauskui bei A.Lankui.

Sėkmingai šiose varžybose pasirodė ir labiausiai užgrūdinti irklavimo meistrai (veteranai). Dviviečių kanojų 1000 metrų rungtyje mūsų klubo atstovai Virginijus Rimša (46) ir Aleksandras Nazarovas (49) pasipuošė bronziniais apdovanojimais. Vienviečių baidarių 1000 metrų nuotolio distancijoje Vidas Kupčinskas (44) užėmė 7 vietą.


 

 
2015 04 21 ICF World Canoe Sprint Masters - 2015

Šių  metų Liepos 17-19 dienomis Montemore o Velho (Portugalija) vyks Pasaulio b/k irklavimo meistrų čempionatas. Jau paskelbti šių varžybų nuostatai ir pradėta registracija. Kaip ir buvo anksčiau skelbta varžybos bus vykdomos 200 ir 2000 metrų nuotolio rungtyse. Registruojantis iki birželio mėn.19 d. Dalyvio mokestis 100 eurų, po birželio 19 d. 150 eurų. Valčių nuomos mokestis K-1, C-1 35 eurai, K-2, C-2 70 eurų ir K-4,C-4 100 eurų.

Su čempionato nuostatais galite susipažinti čia...

Registruotis galite čia...


 
 
Apdovanojamas Karaliaus Vilhelmo kanalo regatos nugalėtojas Verner Šermokas

2015 04 20 Pirmieji meistrų startai naujajame sezone

Šių  metų balandžio 11 dieną, Drevernoje, Karaliaus Vilhelmo kanale sezoną atidarė Klaipėdos irkluotojai bei svečiai iš kitų Respublikos miestų. 6000 m nuotolyje rungėsi akademinio ir baidarių bei kanojų irklavimo mėgėjai. Dalyviai buvo skirstomi į įvairias amžiaus grupes pradedant vaikais ir baigiant veteranais – meistrais. Baidarininkų – meistrų grupėje Verneris Šermokas nurungė Rolandą Jablonskį iš Skuodo, o kanoja irklavęs Aleksandras Šarafutdinovas nepaliko jokių vilčių Sauliui Šajaukai. Tarp moterų triumfavo Aida Vilimienė. Šių varžybų rezultatai čia...

Balandžio 18 dieną stipriausieji Europos b/k irkluotojai rinkosi į Amsterdamą išbandyti jėgas tradiciniame 23 km nuotolio maratone Vaterlendas – Amsterdamas. Dalyviai taip pat buvo skirstomi į įvairias amžiaus grupes pradedant jauniais ir baigiant meistrais. Tarp baidarininkų meistrų jėgas išbandyti nepabūgo kanoja irkluojantis klaipėdietis Aleksandras Šarafutdinovas.  Šių varžybų rezultatus galite pamatyti čia....

Tą pačią dieną Estijoje, vandes turizmo ir sporto mėgėjai dalyvavo tradicinėse 10 kartą organizuojamose  100 km irklavimo ultramaratono varžybose Vohandu upe. Šiose varžybose jau keletas metų iš eilės triumfuoja Lietuvos atstovai. Šį kartą greičiausiai 100 km įveikė Jonas Ragauskas ir Juozas Gurevičius. Šių varžybų rezultatus žiūrėkite čia...


 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas