2013.11.01 - 2013.12.31

 
 
 Geriausi linkėjimai iš Trakų nuo Vilniaus meistrų komandos
2013 12 28 Vilniaus ir Trakų irklavimo meistrai aktyviai ruošiasi sezonui
 
Vilniaus ir Trakų baidarių irklavimo meistrai aktyviai ruošiasi artėjnčiam naujajam sezonui. Segejus Kononeko, Jevgenijus Sokolovskis, Arvydas Petraitis, Saulius Svaldenis ir Gintaras Švenčionis nemiega ant iškovotų laurų. Minėti sportininkai sistemingai treniruojasi, gerina fizines - kondicines savybes ir ruošiasi sėkmingai dalyvauti įvairiose varžybose ne tik Lietuvoje, bet ir už Respublikos ribų.
 
Daugiau foto žiūrėkite čia...
 


 
 
 
Klaipėdos miesto sportininkai - veteranai pasiekę reikšmingų pergalių tarptautinėse varžybose
2013 12 19 Pagerbti Klaipėdos miesto sportininkai

Gruodžio 17d. Klaipėdoje „Amberton“ viešbučio salėje „Vakaris“, pagerbti Klaipėdos miesto sportininkai pasiekę svarių ir reikšmingų pergalių Pasaulio ir Europos čempionatuose bei įvairiose tarptautinėse varžybose.

Vakaro metu paskelbtas geriausų miesto sportininkų dešimtukas sukėlė daug aistrų ir diskusijų. Geriausia Klaipėdos miesto sportininke pripažinta legvosios atletikos atstovė Pasaulio universiados 100 metrų bėgimo sidabro medalio laimėtoja Lina Grinčikaitė. Visų nuostabai sunkiosios atletikos atstovui, Europos suaugusiųjų čempionato bronzos medalio laimėtojui Žygimantui Staniuliui (svorio kategorija iki 94 kg) skirta antra vieta.

Klaipėdos meras už parodytą ryžtą, paaukotą sunkų darbą ir pasiektus aukščiausius rezultatus, garsinančius Klaipėdos miesto vardą sporto pasaulyje, padėkojo 16-ai sporto veteranų iš jų - 7 baidarių ir kanojų irkluotojai, 4 lengvosios atletikos atstovai, 3 irkluotojai ir 2 plaukikai.

Taip pat buvo išrinktas neolimpinių sporto šakų dešimtukas, nustatytos geriausios žaidybinių ir nežaidybinių sporto šakų komandos. Pagerbti neįgalieji sportininkai. Įteiktos jaunųjų talentų nominacijos.


 
 
 
 
 
Sporto veteranai įsiamžino su Lietuvos Respublikos sporto veteranų asociacijos "Penki žiedai" prezidente Danute Ivašauskiene
 
2013 12 16 "Penkių žiedų" asociacijos pasitarimas

Gruodžio 6 d. Vilniuje „Šarūno“ viešbučio konferencijų salėje vyko Lietuvos Respublikos sporto veteranų asociacijos „Penki žiedai“ narių pasitarimas. Pasitarimo metu buvo apžvelgta 2013 metų asociacijos veikla, aptarti einamieji klausimai, pasidalinta įspūdžiais iš svarbiausio šių metų akcento - Pasaulio meistrų žaidynių.

Prie kalėdinės eglutės apsvarstytos Lietuvos sporto taip pat ir b/k irklavimo veteranų perspektyvos dėl dalyvavimo 2014 metų Pasaulio ir  Europos veteranų čempionatuose bei kituose įvairiuose renginiuose.

Sekančios Europos meistrų žaidynės vyks 2015 metais Nicoje (Prancūzija). B/k irklavimo sporto šakoje sprinto ir maratono rungtys Nicoje nenumatytos, tačiau yra galimybė Lietuvos b/k irklavimo atstovams išbandyti jėgas Ocean racing rungtyje. Artimiausios Pasaulio meistrų žaidynės bus vykdomos 2017 metais Oklende (Naujoji Zelandija).


 

 
Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato komanda užėmusi antrąją vietą Lietuvos policijos jėgos daugiakovės čempionate

2013 12 10 Justas Vaičiulis – Lietuvos policijos daugiakovės čempionate 3-as

Gruodžio 6 d. Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro lengvosios atletikos manieže vyko Lietuvos policijos jėgos daugiakovės čempionatas. Išbandyti savo jėgų susirinko 8 pareigūnų komandos iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Telšių, Utenos, Alytaus ir Lietuvos policijos mokyklos. Stipriausi policijos atstovai rungėsi trijose rungtyse.

Varžybų dalyviai kilnojo 24 kilogramų girą  kaire ir dešine ranka, per 2 minutes stengdamiesi iškelti kuo daugiau kartų. Po to laukė 60 kilogramų svorio štangos stūmimas, stengiantis išstumti kuo daugiau kartų per 1 minutę. Galiausiai varžytasi manekenų nešimo rungtyje, kur dalyviai turėjo kuo greičiau pernešti keturis apie 50 kilogramų sveriančius manekenus iš vienos vietos į kitą. Šioje rungtyje greičiausias buvo Alvydas Mažonas iš Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato komandos.

Asmeninėje įskaitoje varžybų nugalėtoju tapo Vitalijus Riabcevas iš Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato komandos. Antroji vieta atiteko Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovui Andriui Giršai. Trečioji vieta pripažinta Justui Vaičiuliui iš Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato. Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui atstovaujantis Andžėjus Radzevič užėmė ketvirtą vietą, o Klaipėdos apskrities stipriausias policijos pareigūnas Alvydas Mažonas liko 5-tas

Susumavus galutinius rezultatus, komandinėje įskaitoje čempionais pripažinti kauniečiai, antri liko klaipėdiečiai, o treti - vilniečiai. Puikiai šiose varžybose debiutavo Telšių apskr. VPK sportininkai, kuriems pavyko iškovoti garbingą ketvirtą vietą.

Šių varžybų rezultatus galite pamatyti čia...


 
 
 
 
Vadimas Čižys - "Buvo labai sunku ir psichologiškai, ir fiziškai tamsa ,rūkas, nuovargis darė savo, sunku buvo orentuotis, teko sukiotis vietoje kol surandi tinkamą kryptį" - dalinosi įspūdžiais Vadimas. "Tačiau džiaugiuosi, kad įveikiau šią distanciją per 15 valandų ir 19 minučių, kitiems buvo dar sunkiau"

2013 11 11 Irklavimo maratonas „Dipolio iššūkis“ Vilnius – Kaunas

Š/m lapkričio 9-tą dieną 18 val. Vilniuje prie baltojo tilto buvo duotas startas 4-ojo „Dipolio iššūkio“ Vilnius – Kaunas dalyviams.

Šių varžybų organizatorius Linas Samaška pasakojo, kad per keletą metų Dipolio dalyviai išsiskaidė į dvi kategorijas – pirmieji, kurie siekia įveikti savo iššūkį ir nepasiduoti trasoje, bei antrieji, kurie siekia ne tik pagerinti savo ar kolegų rekordus, bet kasmet priimti ir organizatorių mestą papildomą iššūkį – laiko limitą. Pirmaisiais metais atrodė neįmanoma 170 km atstumą įveikti greičiau nei per 14 val, tačiau sportininkai ruošiasi, visus metus intensyviai treniruojasi ir trečiąjame Dipolyje pasiektas 11 val 40 min rekordas tikrai dar nėra pabaiga. Laiką pagerinusiems ekipažams organizatoriai kasmet įteikia nemenkus piniginius prizus, tad stengtis tikrai yra dėl ko. Tie, kurie nepretenduoja į rekordus, irgi nelieka nuskriausti. Net distancijos nebaigusiam dalyviui įteikiamas atminimo raštas, kuris kaip gyvas priekaištas visus metus skatina sugrįžti ir užbaigti distanciją, įrodant sau, kad „Tu gali". Dauguma ir grįžta, ir įveikia. Šiame renginyje ypatingai gerbiamos ir laukiamos moterys – iki šiol dalyvavo keturios moterys, bet tik vienai pavyko įveikti visą atstumą.

Šį kartą greičiausiai 170 km atsumą per 13 val.14 min. Neries upe įveikė Arūnas Dubauskas. Antri finišavo dviviete baidare irklavę Jonas Ragauskas ir Aleksandras Sorokinas jų rezultatas 13 val. 35 min. Trečiąją vietą šiose varžybose užėmė Vadinas Čižys jo rezultatas 15 val. 19 min. 

Su šių varžybų rezultatais galite susipažinti čia....


 

 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas