2013.06.01 - 2013.07.31

 

2013 07 24 Rezultatai

Lietuvos veteranų čempionato bei V.Ščiukos atminimo taurės varžybų rezultatus jau galite rasti rezultatų skyrelyje arba tiesiog paspaudę čia… .

Š/m liepos 20-21 dienomis Puškino mieste vyko Rusijos veteranų čempionatas šio čempionato rezultatus galite peržiūrėti čia…


 

2013 07 19 Lietuvos veteranų čempionato rezultatų belaukiant

 Nekantriai belaukiantiems Lietuvos veteranų čempionato vykusio Panevėžyje rezultatų, siūlome susipažinti su kitose šalyse vykusiais nacionaliniais baidarių ir kanojų irklavimo meistrų čempionatų rezultatais. Tą pačią dieną kaip ir Lietuvoje, Ostrodoje rungtyniavo Lenkijos, o Duisburge Vokietijos meistrai.

Kaip matyti iš Vokietijos veteranų rezultatų protokolų, puikią sportinę formą po sunkios traumos demonstruoja vokietis 1998 ir 1999 metų Pasaulio čempionas (K-1 1000m) 46-erių metų Lutz Liwovski kuris praėjusiais metais prieš pat ICF canoe sprint masters chamionships  varžybas Brandenburge pateko į autoįvykį ir buvo sunkiai sužalotas.

Lenkijos rezultatus galite peržiūrėti čia....

Vokietijos meistrai visada rungtyniauja kartu su moksleiviais jų rezultatai čia...

Lietuviškų pavardžių galite aptikti peržiūrėdami Lake Pleside (JAV) vykusios tarptautinės regatos rezultatus spausti čia...


 

 Lietuvos meistrų čempionato 2013 dalyviai. Daugiau foto iš šių varžybų žiūrėkite Aleksandros Čechovos nuotraukų galerijoje

2013 07 16 Lietuvos veteranų čempionatas ir V. Ščiukos taurė

 

Praėjusį šeštadienį Panevėžyje vyko Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo meistrų čempionatas bei Vaidoto Ščiukos atminimo taurės varžybos.

Greičiausiai lietingas ir apniukęs oras privertė kai kuriuos šios sporto šakos mėgėjus pakoreguoti savo planus, tačiau ištikimiausi ir šiuo metu stipriausieji Lietuvos b/k irklavimo meistrai, besiruošiantys dalyvauti Pasaulio meistrų žaidynėse, nepabūgo išbandyti jėgas Senvagėje „super“ sprinto rungtyje (apie 160 metrų).

Atkaklių kovų šiame čempionate netrūko. Tarp 30-39 metų amžiaus baidarininkų nugalėjo Vadimas Čižys (Visaginas). Daugiausiai dalyvių startavo 40-49 metų amžiaus grupėje. Čia, kaip ir tikėtasi, greičiausias buvo Vidas Kupčinskas (Kaunas). Tarp 50-59 metų amžiaus grupės vyrų nugalėjo Gintautas Šiaškus (Klaipėda), o tarp vyrų, kurių amžius virš 60 metų, triumfavo Jevgenijus Sokolovskis (Trakai).

Tarp kanojininkų pergalėmis džiaugėsi atitinkamai - Virginijus Rimša (Klaipėda), Ričardas Balčiulis (Belgija) ir Antanas Gaigalas (Kaunas), o tarp moterų niekas neprilygo panevėžietei Aleksandrai Čechovai.

Pagrindinė ir garbingiausia taurė atiteko vyriausiajam šių varžybų dalyviui Antanui Mickevičiui, jam šiais metais sukako 78-eri metai.

Taip pat varžybų dalyviai apdovanojimus išsidalijo komandinėse valtyse bei estafetėje.

Kol varžybų organizatoriai paruoš šių varžybų rezultatų protokolus, galite susipažinti su ne per seniausiai Dniepropetrovske vykusių Ukrainos sporto veteranų žaidynių b/k irklavimo rezultatais. Spauskite čia...


 

2013 07 07 Lietuvos veteranų čempionatas

Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo sporto veteranų čempionatas ir Vaidoto Ščiukos atminimo taurės varžybos Panevėžyje, šiais metais bus vykdomos liepos 13 dieną.

Su šių varžybų nuostatais bei vykdymo tvarka galite susipažinti čia.....


 
 
 
Per šias varžybas tik vienai įgulai nepasisekė pasiekti finišo
Daugiau foto iš Aleksandros albumo galite žiūrėti čia....
 
2013 06 20 Sportininkai - veteranai rungėsi Klaipėdoje

Praėjusį šeštadienį ne tik klaipėdiečiai, bet ir svečiai iš Kauno, Visagino, Ignalinos, Panevėžio, Lentvario ir Liepojos varžėsi Tarptautinėse baidarių ir kanojų irklavimo meistrų varžybose, kurios jau tapo gražia tradicija. Nežinia, ar iš baimės, ar dėl kokių kitų priežasčių, į šias varžybas neatvyko Vilniaus miesto sportininkai – veteranai. Nežiūrint į tai, tiek varžybų dalyvių, tiek žiūrovų nuotaika buvo giedra ir pakili.

Ypač įsimintinos kovos vyko vienvietėse valtyse 200 metrų nuotolio rungtyje tarp baidarininkų Vido Kupčinsko ir Vadimo Čižio bei kanojininkų Romo Daugnoros ir Kęstučio Bortelio. Nurodytuose plaukimuose po atkaklių varžytuvių triumfavo atitinkamai Vidas Kupčinskas ir Romas Daugnora.  Varžybų pabaigą vainikavo įspūdinga baidarininkų vienvietininkų kova 1000 metrų nuotolio rungtyje, kurią įveikiant buvo privalu atlikti posūkį. Pradžioje teisėjui - starteriui Dijonyzui Račkauskui sunkiai sekėsi išrikiuoti šios rungties dalyvius prie starto linijos. Noras tapti šios rungties nugalėtoju, skatino varžybų dalyvius užsiimti kuo palankesnę sau starto vietą. Neapsieita be įspėjimų ir falšstarto. Pati kova šioje rungtyje taip pat vyko itin atkakliai. Kovos įkarštyje Vidui Kupčinskui ir Sigitui Bulovui atliekant posūkį, pastarasis peržengė b/k irklavimo taisyklių ribas ir buvo diskvalifikuotas. Todėl nugalėtoju buvo paskelbtas Vidas Kupčinskas. Pažymėtina tai, kad abu sportininkai dėl incidento ilgai nepyko ir po finišo jau draugiškai spaudė vienas kitam rankas bei su kitais varžybų dalyviais aptarinėjo savo pasiruošimo planus, artėjant svarbiausiam šių metų įvykiui, t.y. kas ketveri metai organizuojamoms  Pasaulio meistrų žaidynėms.

Šiose žaidynėse ruošiasi dalyvauti ir nemažas būrys Lietuvos įvairių sporto šakų atstovų, iš kurių didžiausią delegaciją sudarys Lietuvos sporto veteranų asociacija „Penki žiedai“ (125 dalyviai). Tarp jų yra ir baidarininkai Sigitas Bulovas, Vidas Kupčinskas, Verner Šermokas, Artūras Keselmanas, Eugenijus Taparauskas, Aida Vilimienė ir Aleksandra Čechova bei kanojininkai Romas Daugnora, Aleksandras Šarafutdinovas, Aleksandras Nazarovas, Virginijus Rimša ir  Kęstutis Bortelis.

Paskutine gera galimybe pasitikrinti jėgas prieš nurodytas aukščiausio lygio varžybas tampa Lietuvos veteranų čempionatas Panevėžyje. Tačiau turimais duomenimis minėtų Lietuvos veteranų varžybų data dar nėra tiksliai suderinta. Nors oficialiame tvarkaraštyje skelbiama š.m. liepos 27 diena, bet gandų lygyje sklando kalbos, kad tai galėtų būti liepos 13 diena.

Klaipėdoje vykusių varžybų rezultatus galite pamatyti čia....


 
 
 
Klaipėdos b/k irklavimo veteranų varžybose net Pasaulio čempionai lieka už prizininkų trejeto. Ar išdrįs Lietuvos irklavimo veteranai mesti įššūkį "Rovingo" meistrams ?
 
2013 06 20  Meistrų varžybos Klaipėdoje

Kiekvienais metais Klaipėdoje, Jūros šventės metu organizuojamos tarptautinės b/k irklavimo veteranų varžybos. Šiais metais Jūros šventė vyks liepos 26-28 dienomis. Rugpjūčio 1-10 dienomis Turine (Italija) bus vykdomos Pasaulio meistrų žaidynės kuriose ruošiasi dalyvauti ir nemažas būrys Lietuvos irklavimo veteranų. Dėl daugumos veteranų išvykos į Pasaulio meistrų žaidynes šiais metais veteranų varžybos Klaipėdoje bus vykdomos  birželio 29 dieną.

Šių varžybų nuostatai jau yra paskelbti skyrelyje tvarkaraštis, juos taip pat galite perskaityti tiesiogiai paspaudę čia....


 

 

"Angelai" su laimėtais apdovanojimais

2013 06 10 Pergalingi „Angelų“ yriai Merkyje
 

Š/m birželio 9 dieną vandens sporto ir turizmo mėgėjai rinkosi į Senąją Varėną dalyvauti tradiciniame irklavimo maratone „Merkys-2013“.

Šiais metais 32-iejų kilometrų atstumą dalyviai ryžosi įveikti ne tik vienvietėmis ir dvivietėmis baidarėmis, bet ir gigantiškomis kanojomis – drakonų laivais D-10. Pastarajame plaukime prie starto linijos išsirikiavo 4 drakonų įgulos. Greičiausiai šį nuotolį, per 2 val 45 min., įveikė Gedimino Jakavonio vadovaujama baidarininkų ir kanojininkų veteranų įgula, kurioje irklavo pats Gediminas, Anatolijus Korolkovas, Romas Gimbutis, Arvydas Petraitis, Egidijus Šiaučiūnas, Vytautas Jakonis, Sergejus Kononeko, Fiodoras Zubkovas, Sergejus Šablo ir Valdas Ramoška. Šios įgulos vairą sukiojo Vaidas Vaitiekūnas.

Kaip kiekvienais metais, taip ir šiais baidarininkai rungėsi dėl komandinės taurės bei asmeninių vietų.

Iš anksto atrodė, kad viskas aišku, kas šį kartą laimės dviviečių baidarių vyrų grupėje - mažai kas abejojo Kauno m. „Yrio“ įgulos  Arūno Dubausko ir Vido Kupčinsko pergale.  Su tokiomis išankstinėmis nuostatomis taikstytis nė minčių neturėjo nauja Klaipėdos raj. Baidarių sporto klubo „Angelų“ įgula Sigitas Bulovas ir 19-etis Tomas Vauras. Atkakli kova tarp šių įgulų net neįvyko. „Angelai“ antrus metus iš eilės žaibiškai patiesė „Yrio“ atstovus, kurie taip ir nebeatsigavo bei rimčiau pasipriešinti neįstengė. Sigitas ir Tomas 32 km. nuotolį įveikė per 2val.05min. 

Mišrių įgulų grupėje, kaip ir tikėtasi, nugalėjo „Yrio“ atsovai Simona Steikūnaitė bei Jonas Ragauskas. „Angelų“ komanda Sandra Bulovaitė ir Verneris Šermokas finišo liniją pasiekė ketvirti, tačiau to pakako, kad bendroje komandinėje įskaitoje Klaipėdos raj. „Angelų“ klubas užimtu antrąją vietą. Pagrindinė taurė atiteko Kauno m. „Yrio“ klubui, trečiąją taurę išsivežė tai pat mūsų krašto atstovai - „Žvelsiniai“. 

Tarp vienvietininkų greičiausias buvo kaunietis Ramūnas Jusevičius. Sėkmingai vienvietėmis baidarėmis yrėsi ir mūsų „Angelų“ komandos atstovai Virginijus Šlevinskis ir Ričardas Gabrilavičius, kurie užėmė atitinkamai 6-tą ir 9-tą vietas.


 
2013 06 07 Europos maratono čempionatas

Šių metų birželio 5-7 dienomis Vila Verdėje (Portugalija) vyko Europos baidarių ir kanojų irklavimo maratono čempionatas.

Paspaudę čia... galite susipažinti su b/k irklavimo meistrų rezultatais.

Šiuo metu jau pradsidėjo registracija į Pasaulio baidarių ir kanojų irklavimo čempionatą Kopenhagoje (Danija) kuris vyks rugsėjo 18-23 dienomis. Registruotis galima online būdu oficialioje maratono svetainėje iki rugppjūčio 17 dienos.

 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas