2013.04.01 - 2013.05.31
 
 
 
2013 05 31 Lietuvos sporto veteranų asociacijai "Penki žiedai" 20 metų

Šiemet Sporto veteranų asociacija „Penki žiedai“ mini 20 metų veiklos jubiliejų. Šventinis vakaras vyks gegužės 31 d., Konstitucijos pr. 14, Best Wester Hotel Vilnius. Renginio pradžia 16.00 val.

Renginio metu bus apžvelgta asociacijos istorija, nuveikti darbai, pasidalinta rūpesčiai, pagerbti iškyliausi sporto veteranai ir sporto klubai, aktyviai dalyvaujantys asociacijos veikloje. Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininko Vydo Gedvilo padėkomis ir suvenyrais bus apdovanoti Jūratė Daktaraitė, Jurgis Kęstutis Kaziūnas, Nijolė Kašelionienė, Antanas Bagdonavičius, Birutė Kaledienė, Birutė Keršulienė, Rimantas Bakas, Ramunė Gilienė, Asta Girdauskienė, Pranas Majauskas, Anatolijus Čupkovas ir kiti.

Garbės ženklais už svarų indėlį plėtojant sporto veteranų sąjūdį bus apdovanoti buvę asociacijos prezidentai – Jonas Pinskus, Vytautas Briedis, Rimvydas Vaštakas ir Kęstutis Daukšys.

Asociaciją taip pat sveikins Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės, Vilniaus miesto savivaldybės, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto, Lietuvos sporto federacijų sąjungos atstovai, Lietuvos sporto draugijos „Žalgiris" prezidentas Vytas Nėnius, Vilniaus olimpiečių asociacijos sporto organizatorius Edvinas Krungolcas.

Asociacijos padėkomis ir atminimo dovanomis bus pagerbti sporto klubai ir rėmėjai.


 


 
2013 05 28 Judėk pirmyn su viltimi
 
Š/m gegužės 25 dieną Klaipėdos raj. vyko akcija „Judėk pirmyn su viltimi“. Akcijos dalyviai dalyvavo  baidarių ralio 17 km., irklavimo 32 km. bei dviračių 25 km. maratonuose, šios akcijos metu surinkti starto mokesčiai antrus metus iš eilės buvo aukojami Šv.Pranciškonaus onkologijos centrui.
 
Šiam projektui įgyvendinti reikia 6 milijonų litų. Pusę sumos tikimasi gauti iš ES struktūrinių fondų. Dar 3 milijonus litų reikia surinkti iš aukotojų, todėl organizuojamos labdaros akcijos, koncertai ir projektų pristatymai. Aukos statybai renkamos ir pardavinėjant simbolines „plytas“. Akcija „Aš nupirkau plytą  Šv. Pranciškaus onkologijos centro statybai“ pasklido po visą Lietuvą. Simbolinės „plytos“ nukeliavo į tūkstančių žmonių namus, darbovietes, ministerijas, savivaldybes, mokyklas, kaip mūsų vienybės ir solidarumo su kenčiančiais nuo vėžio ženklas.

Šimtai baidarių irklavimo mėgėjų bei dviratininkai onkologinio centro kasą papildė dar 4 tūkstančiais litų.

Minijos  irklavimo maratone dalyvavo ir baidarių sporto klubo „Angelų“ komanda Sigitas Bulovas, Verneris Šermokas, Virginijus Šlevinskis, Sandra Bulovaitė ir Ričardas Gabrilavičius kuri neliko be apdovanojimų. Baidarių ralio varžybose 4-ją komandinę vietą užėmė „Angelų“ klubui gimininga Tarptautinės policijos asociacijos Klaipėdos skyriaus komanda kuriai atstovavo Klaipėdos AVPK pareigūnas Sigetomas Olšauskas su sūnumi Skirmantu.

Prie šios akcijos prisidėjo ir Aleksandras Nazarovas kuris dalyvavo 10 km  Vilties bėgime.

Baidarių maratono rezultatus žiūrėkite čia...

Baidarių ralio rezultatai čia...

Bėgimo rezultatai čia...



2012 05 23 Juodosios jūros taurė

Šių metų gegužės 11-12 dienomis Londono olimpinių žaidynių nugalėtojo Jurijaus Čebano gimtajame mieste Južnij (netoli Odesos) rungtyniavo Ukrainos, Rusijos, Baltarusijos ir Moldovos baidarių ir kanojų irklavimo veteranai. Patyrę irklo meistrai kovojo dėl Juodosios jūros taurės. Savo jėgas jie išbandė ne tik tradicinėse 200 m ir 2000 m baidarių ir kanojų irklavimo  rungtyse, bet ir aiškinosi santykius kvadratlono distancijoje bei dalyvavo drakoniškų valčių lenktynėse.

Baidarių ir kanojų irklavimo varžybų rezultatus galite peržiūrėti čia...

Kvadratlono rezultatai čia...

Drakonų lenktynių rezultatai čia...


 

 

Šiandien gimtadienį švenčia Lietuvos Respublikos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos generalinis sekretorius, vienas iš įžymiausių Lietuvos irkluotojų Pasaulio ir Europos čempionatų prizininkas, 2004 metų Olimpinių žaidynių Atėnuose dalyvis - Romas Petrukanecas.

2012 05 16 Romui Petrukanecui - 40

Baidarių ir kanojų irklavimo klubas "Rovingas" ir sporto klubas "Angelai" 40 -ojo gimtadienio proga sveikina generalinį sekretorių Romą Petrukanecą ir linki jam laimės bei viso ko geriausio, taip pat sėkmės sukiojant Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo flagmano vairą.


 

Tarptautinio baidarių kroso nugalėtoja Kauno "Yrio" komanda iš kairės Vaidas Linkevičius, Raimundas Paškevičius, Sigitas Bulovas, Jonas Ragauskas, Juozas Gurevičius ir Arūnas Dubauskas

2012 05 13 Lietuvos irkluotojų pergalės Lenkijoje

Praėjusį šeštadienį Lenkijoje 11-ą kartą vyko baidarių irklavimo kroso varžybos. Šios varžybos buvo skirtos  praėjusiais metais tragiškai žuvusio lenkų baidarių irklavimo entiuziasto Jozefo Serafinskio vardui atminti.

Varžybų dalyviams teko įveikti nelengvą 40 km trasą Gdynės apylinkėse ne tik ežerais ir upeliais, bet ir 5-iuose, iš jų 2-juose – 2km ir 1,5km, alinančiuose bei daug jėgų atimančiuose perbėgimo ruožuose, kurie driekėsi per įvairius kemsynus, arimus, miškus bei miesto gatves.

Dviviečių baidarių grupėje greičiausiai šią trąsą per 3 val. 37 min. 27s. įveikė Sigitas Bulovas ir Juozas Gurevičius, kuriems pagal amžių į vaikus tinkantys varžovai intrigą sugebėjo išlaikyti tik apie 10 min.  Sportinių vienviečių valčių grupėje greičiausias buvo Jonas Ragauskas, kuris trąsoje užtruko 3 val. 37min.16s. Turistinių vienviečių laivų grupėje auksiniu apdovanojimu pasidabino Arūnas Dubauskas, o bronziniu medaliu šioje valčių klasėje pasipuošė Raimundas Paškevičius. Labiausiai nusivilti teko praėjusių metų šios valčių klasės trečios vietos laimėtojui Vaidui Linkevičiui, kuriam sidabrinis apdovanojimas atrodė jau ranka pasiekiamas, tačiau iki finišo likus nedideliam atstumui Vaidas pasiklydo painiuose ežerų labirintuose ir įveikęs papildomus 10 km. finišą pasiekė gerokai vėliau.

Susumavus visų dalyvių taškus komandinėje įskaitoje triumfavo Kauno VSTK „Yrio“ komanda kuri buvo apdovanota ne tik didžiule taure, bet ir lenkų gamybos vienviete baidare.



2013 04 27 Sigitui Bulovui - garbingas valstybinis apdovanojimas

2013-04-24 Kūno kultūros ir sporto departamente  (KKSD) sporto veteranams ir nusipelniusiems sporto darbuotojamas buvo įteikti garbingi apdovanojimai. Garbingiausi apdovanojimai Sporto garbės kryžiai įteikti 90-ties metų jubiliejų švenčiančiai Žanetai Mackevičienei – už reikšmingą indėlį į automobilių sporto plėtrą Lietuvoje bei 50-ties metų jubiliejaus proga Lietuvos sporto universiteto Senato pirmininkui profesoriui Aleksui Stanislovaičiui ir olimpinei plaukimo čempionei Linai Kačiušytei.

Eilė sporto veteranų ir nusipelniusių sporto darbuotojų buvo apdovanoti įvairiais valstybiniais apdovanojimais. KKSD generalinis direktorius Klemensas Rimšelis 50-ties metų jubiliejaus proga už indėlį į baidarių ir kanojų sporto plėtrą Lietuvoje sidabro medaliu „Už nuopelnus Lietuvos sportui“ apdovanojo ir mūsų klubo prezidentą Sigitą Bulovą.

Foto galeriją iš apdovanojimų ceremonijos galite peržiūrėti čia.....


 

 

Sigitą Bulovą ir Joną Ragauską Estijos aistruoliai palydėdavo šūksniais: Viva Lietuva, Lietuvos rytas, Žalgiris, Sabonis

2013 04 21 Dramatiškos Vohandu lenktynės su laiminga pabaiga

Nebe pirmą kartą Estijos Respublikos Vohandu upėje yra organizuojamas 100 km irklavimo maratonas. Ne išimtis buvo ir šie metai. Irklavimo maratono data buvo numatyta 2013-04-20. Tačiau šiemet, likus kelioms dienoms iki varžybų pradžios, maratono organizatoriai vis dar suko galvas, ar verta tęsti  irklavimo maratono organizacinius darbus, nes keletas vandens telkinių, per kuriuos driekiasi irklavimo trasa, dar buvo sukaustyti ledo šarvais.  Tik varžybų išvakarėse buvo patvirtina informacija, kad beveik visa 100 km irklavimo trasa Vohandu upėje yra laisva nuo ledų. Užšalusi liko tik 5 km pločio Tamulos ežero dalis, kas sąlygojo maratono distancijos sutrumpinimą. Dėl šios priežasties varžybų dalyviams teko įveikti tik 95 km atstumą.   

Šiais metais į 100 km irklavimo maratoną Estijoje susirinko rekordinis dalyvių skaičius. Todėl  irklavimo maratonas prasidėjo šeštadienį  7 val. ryte startą paskelbus plaustus ir kitokias irklavimo priemones irkluojantiems varžybų dalyviams. 8 valandą ryto nuo starto linijos pajudėjo kanojos, dar po valandos prie Roosisaare tilto startui jau rikiavosi apie 250 baidarių įgulų dalyvių.

Vieniems iš šių varžybų favoritų Baidarių sporto klubo “Angelai“ atstovams 50-čiui Sigitui Bulovui ir 37-erių metų amžiaus Jonui Ragauskui olimpinę ramybę kiek pakuteno prie starto linijos išsirikiavę sportiškos išvaizdos jaunuoliai, plaukiantys su žvilgančiomis naujausio modelio „Plastex“ baidarėmis ir kitokiais sportiniais laivais.

Po ne itin stipraus startinio įsibėgėjimo ir lengvo apie 30 km apšilimo  Lietuvos baidarių irklavimo veteranai įjungė kreiserinį greitį ir ėmė nenumaldomai tolti nuo savo persekiotojų, taip nepalikdami jokių šansų išsiveržti į priekį didžiausiems savo konkurentams estams Raigo ir Koit Poderams bei  kitai Lietuvos įgulai iš   Kauno Mariui Butrimavičiui ir Arūnui Dubauskui. Sraunius ir staigius Vohandu upės posūkius Sigitas ir Jonas įveikdavo tiesiog juvelyriniu tikslumu. Tik stebuklas, ar koks nors nelemtas atstitiktinumas galėjo sustabdyti mūsų veteranų skrydį link finišo. Ir tai įvyko.  Iki finišo likus 23 km lūžo Sigito ir Jono irkluojamos baidarės vairalazdės tvirtinimo mechanizmas. Laivas tapo visiškai nevaldomas. Dėl šios priežasties vyrams  teko gerokai pasimurkdyti lediniame vandenyje,siekiant pašalinti baidarės vairą, tapusį judėjimo į priekį kliūtimi.  Likę be vairo,  Sigitas ir Jonas yrėsi toliau tarsi sužeistas žvėris. Su kiekviena minute didėjo pavojus, kad juos pasivys bei pralenks kiti maratono dalyviai. Paskutiniame varžybų perbėgimo ruože, kai iki finišo buvo likę apie 9 km, Lietuvos vyrams  žybtelėjo viltis - ant estų mašinos jie pamatė dvivietę baidarę. Tačiau estai, minėtos baidarės savininkai, nei paskolinti nei išnuomoti baidarės už siūlomą 100 eurų sumą nesutiko. Visų nuostabai, nors ir negalėdami darniai irkluoti, tačiau atiduodami visas jėgas, Sigitas ir Jonas finišą pasiekė pirmieji, gerokai aplenkdami antroje vietoje likusius estus.

Tręčiąją vietą vyrų dviviečių baidarių grupėje iškovojo vilniečiai Marius ir Dainius Jaraminai. Tarp moterų nenugalima buvo Aida Vilimienė.  

Šių varžybų rezultatai čia….



2013 04 19 VIII-asis Vohandu maratonas

Į š/m balandžio 20 dieną, Estijoje, vyksiantį VIII-ąjį 100km irklavimo maratoną užsiregistravo rekordinis dalyvių skaičius, - viso 530 įgulų. Daugiausia dalyvių užsiregistravo dviviečių baidarių vyrų grupėje (117 įgulų)  tarp kurių startuoti ruošiasi ir Baidarių sporto klubo „Angelai“ komanda Sigitas Bulovas ir Jonas Ragauskas.

Sigitas praėjusiais metais su Vidu Kupčinsku tapo absoliučiais šio maratono nugalėtojais. Jonui  K-1 valčių klasėje niekas nesugebėdavo sudaryti rimtesnės konkurencijos, šioje valčių klasėje jis nugalėjo tris kartus iš eilės. Mažai tikėtina, kad ši įgula kam nors užleistu lyderių pozicijas, tačiau irklavimo sportas tuom ir įdomus, kad nuspėti kas nugalės labai sudėtinga. 

Paspaudę čia... balandžio 20 dieną galėsite tiesiogiai stebėti šio maratono eigą.

Kaip informavo Estijos atstovai dėl meterologinių sąlygų (Tamulos ežeras dar kol kas sukaustytas ledo šarvais) keičiasi varžybų tvarka. Startą planuojama duoti prie Tamulos ežero esančio Roosisaare tilto Vohandu upėje. 7 valandą ryte plaustams ir irklinėms valtims (51 įgula),  8 valandą C-1 ir C-2 valčių klasėms (175 įgulos), 9 valandą K-1 ir K-2 valčių grupei (277 įgulos).



 
 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas