2012.05.01 - 2012.05.31

 

 Varžybų akimirka: Jonas Ragauskas ir Juozas Gurevičius bei Arūnas Dubauskas

2012 05 23 Kauno „Yrio“ klubo viešnagė Lenkijoje

Praėjusį savaitgalį Kauno „Yrio“ klubo komanda viešėjo Lenkijoje. Gdynės mieste vyko tradicinės baidarių irklavimo kroso varžybos. Alinančiose ir daug ištvermės reikalaujančiose varžybose dalyviams teko įveikti 40 km. nuotolį iš jų  36 km irkluoti ežere bei per tris kartus persinešti valtis 4 km atstumą.

Absoliučioje šių varžybų įskaitoje nugalėjo dviviete baidare rungtyniavę Jonas Ragauskas ir Juozas Gurevičius.  Vienviete baidare visus pranoko Arūnas Dubauskas, trečiąją vietą užėmė Vaidas Linkevičius, o mišrių baidarių įgulų grupėje nepralenkiami buvo Aurelija Valainytė ir Darius Šukevičius.

Komandinėje įskaitoje Kauno „Yrio“ klubo komanda užėmė trečiąją vietą.


 


2012 05 21 Baidarininkas Andžej Radzevič vedė savo išrinktąją
 
Praėjusį šeštadienį Šv. Teresės bažnyčioje Vilniuje Lietuvos policijos kapelionas Aušvydas Belickas iškilmingai sutuokė Vilniaus apskrities VPK Patrulių rinktinės 1-osios kuopos patrulį Andžejų Radzevičių su jo išrinktąja. Kaip šiandien sakė policijos kapelionas kunigas Aušvydas, ceremonija bažnyčioje buvo ypač iškilminga ir graži. Taigi linkime jauniesiems, kaip sakoma, „ilgai ir laimingai...“, ir manome, kad šis puikus pavyzdys ir dar ne vieną kolegą paskatins svarbiausiems gyvenimo momentams rinktis policijos pareigūno uniformą.


 
 
 Egidijaus Balčiūno triumfo akimirka (9-tas vandens takelis)
 
2012 05 17 Kelialapį į olimpines žaidynes iškovojo Egidijus Balčiūnas

Poznanėje baigėsi Europos baidarių ir kanojų irklavimo kvalifikacinės varžybos dėl patekimo į š/m Londono olimpines žaidynes. Lietuvai vienintelį papildomą kelialapį į olimpiadą iškovojo 37-erių metų amžiaus baidarininkas Egidijus Balčiūnas, kuris tik akimirksniu nusileidęs Belgijos atstovui K-1 200 metrų rungtyje užėmė antrąją vietą. Egidijus ne tik iškovojo kelialapį į aukščiausio lygio sportines varžybas, bet ir visiems skeptikams įrodė, kad irkluotojams virš 30 metų tik prasideda branda ir gali siekti aukščiausių rezultatų.

Nuoširdžiausi sveikinimai Egidijui Balčiūnui pasiekus užsibrėžtą tikslą.



 
 
Penkis kartus pasaulio čempionas 40-metis Istvanas Bee pareiškė: patekti į olimpines žaidynes tai gyvybės ir mirties klausimas

2012 05 16 Patekti į olimpines žaidynes siekia ir veteranai 

(Papildymas)

Nepasisekė Istvanui Bee, kelialapį į olimpines žaidynes iškovojo Rusijos įgula. Istvanas Bee ir Sik Martonas finišo liniją kirto 7-ti, Lietuvos įgula Egidijus Balčiūnas ir Ignas Navakauskas 8-ti.

Šiuo metu Poznanėje vyksta Europos baidarių ir kanojų irklavimo kvalifikacinės varžybos dėl patekimo į š/m Londono olimpines žaidynes. Šiandien vyko kvalifikaciniai plaukimai. Rytoj vyks finalai. Tik šių varžybų nugalėtojai įgis teisę dalyvauti olimpinėse  žaidynėse. Didelį susidomėjimą kelią vengro 40 metų amžiaus Istvan Bee startai kuris su savo porininku 28 metų Sik Martonu K-2 200m rungtyje tikisi patekti į olimpines žaidynes. Šiandien šį įgula savo atrankiniame plaukime finišavo antra ir pateko į finalą.

Šių varžybų svetainę galite rasti čia...

Tiesioginę transliaciją matyti čia.... 


 

2012 05 16 Juodosios jūros taurė

Gegužės 12-13 dienomis Južnij miestelyje netoli Odesos apie 130 baidarių ir kanojų irklavimo veteranų iš Ukrainos, Rusijos, Baltarusijos ir Moldovos rungėsi dėl „Juodosios jūros taurės“. Veteranai varžėsi ne tik tradiciniuose 200m ir 2000m nuotoliuose, bet išbandė jėgas ir kvadratlono (Plaukimas, irklavimas, važiavimas dviračiu ir bėgimas) rungtyje bei dalyvavo drakoniškų valčių lenktynėse.

Plačiau apie šį renginį skaitykite „Juodosios jūros taurės“ svetainėje.

 

   

 Sandra Bulovaitė ir Ričardas Gabrilavičius

2012 05 14 Pergalingi "Angelų" yriai Minijoje

Praėjusį šeštadienį vandens ir sporto mėgėjai, kurių neatbaidė net žvarbus vėjas, rinkosi į Rūdaičius dalyvauti tradiciniuose renginuose - baidarių irklavimo Minijos maratone ir ralyje. Varžybų organizatoriai kaimo turizmo sodybos “Prie šaltinio” bei VšĮ Vandens sporto ir turizmo klubo “Prie Žvelsos” vadovai džiaugėsi pavykusiu renginiu bei dalyvių gausa. Visi surinkti starto mokesčiai (daugiau kaip 3500 Lt.) buvo paaukoti Klaipėdos pranciškonų onkologiniam centrui.

Baidarių irklavimo maratono dalyviai irklavo nuo Kartenos iki Rūdaičių  dvivietėmis ir vienvietėmis valtimis. Greičiausiai šį atstumą per 2val.21min. įveikė dviviete baidare irklavę “Angelų” sporto klubo atstovai Justas Vaičiulis ir Sigitas Bulovas, antri finišo liniją pasiekė kita “Angelų” įgula Verneris Šermokas bei Karolis Rimkūnas. Bronziniais apdovanojimais džiaugėsi Kauno “Yrio” atstovai Aurimas Bartušis bei Darius Šukevičius.

Mišrių dviviečių baidarių įgulų grupėje triumfavo “Angelai” Sandra Bulovaitė ir Ričardas Gabrilavičius.

Kauno “Yrio” komandos garbę išgelbėjo pats klubo prezidentas Juozas Gurevičius, nugalėjęs visus varžovus vienviete baidare. Antrąją ir trečiąją vietas užėmė svečiai iš Latvijos, o ketvirtąją vietą šioje grupėje užėmė “Angelų” atstovas Virginijus Šlevinskis.

Komandinėje maratono įskaitoje nugalėjo baidarių sporto klubas “Angelai”.

Baidarių ralio (17km) varžybose dalyviams (daugiau kaip 80 įgulų) teko nustatytu laiku irkluoti tam tikrą atstumą, surasti pažymėtus kontrolinius punktus, įveikti greičio ruožą ir slalomo vartus. “Angelų” komandai atstovavo mišri įgula Inga Jarutienė ir Evaldas Jucius bei vyrų įgula broliai Andrius ir Eduardas Andrejavai. Dauguma šio baidarių ralio dalyvių išsiskirstė vėlai vakare taip ir nesulaukę rezultatų, nes varžybų teisėjų kolegijai dėl nežinomų priežasčių sunkiai sekėsi priimti galutinį sprendimą.

Paspaudę čia... galite išreikšti savo nuomonę apie šias varžybas.

Rezultatai čia...

Artūro Daniusevičiaus foto čia...


 
 
 
Vidas Kupčinskas per 4 dienas Nemune nuirklavo 450 km

2012 05 10 Žygis baidare

Šių metų tarptautinio baidarių ir kanojų irklavimo 100 km maratono nugalėtojas Vidas Kupčinskas neretai leidžiasi į žygius baidare. Iš pažiūros kuklus 41- erių metų vyras, niekada nesigiriantis savo pasiekimais, prasitarė, kad treniruočių metu išsiruošė paplaukioti baidare ilgiausia Lietuvos upe – Nemunu, kuri vingiuoja Lietuvos Respublikos teritorija 475 km. Nuo Druskininkų iki Rusnės, apie 450 km, Vidas įveikė per 4 dienas. Pirmą dieną nuo Druskininkų iki Prienų nuirklavo 150 km, kitas tris dienas po 100 km.  Ties Pagėgiais, kur Nemunas skiria Lietuvos ir Rusijos teritorijas, buvo iškilę pasienio formalumų, tačiau juos susitvarkius Vidas sėkmingai finišavo Rusnėje.


2012 05 04 "ICF Canoe Sprint Masters Competitions" Brandenburge

Tarptautinė baidarių ir kanojų irklavimo federacija informavo, kad daugelio b/k irklavimo sporto veteranų mėgiamos varžybos “ICF Canoe Sprint Masters Competitions” 2012 metais vyks rugsėjo mėn. 1-2 dienomis Brandenburge (Vokietija).

Daugiau informacijos apie šias varžybas kol kas nėra.


2012 05 04  Maratonas "Gauja XXL"

Paskutinėmis balandžio mėnesio dienomis Latvijoje vyko vienas ilgiausių tarptautinių  b/k irklavimo maratonų Europoje “Gauja XXL”.

Greičiausiai 310km Gaujos upe įveikė tarptautinė baidarės dvivietės įgula kurioje irklavo latvis Arnis Kalninš  ir Lietuvos atstovas Linas Samaška (Robinzonas).

Antras finišavo vilnietis Dainius Jaraminas, o trečiąją vietą užėmė mišri įgula iš Estijos Uko Kirge ir Tina Chodakova.

Plačiau apie šį maratoną skaitykite Gauja XXL svetainėje.

Rezultatus galite peržiūrėti čia...


 
 
 
 
 Startui ruošiasi veteranai (2010m)

2012 05 01 Baltijos šalių ilgų nuotolių čempionatas

Š/m gegužės 1 dieną Jelgavoje (Latvija) vyko b/k irklavimo Baltijos šalių pavasario ilgų nuotolių čempionatas kuriame dominavo Latvijos ir Estijos irkluotojai. Be Latvijos ir Estijos sportininkų dalyvavo ir keletas Lietuvos atstovų - trenerių Vytauto Vaičikonio ir Pavelo Bespalovo auklėtiniai iš Panevėžio bei mūsų klubo atstovai Sigitas Bulovas ir Igoris Šarafutdinovas. 

Vyrai rungėsi 6 km nuotolio distancijoje, jauniai 4 km, o veteranams ir įvairių amžiaus grupių vaikams pakako įveikti 2 km. Iš Lietuvos atstovų nugalėtoju tapo Sigitas Bulovas,  kuriam Latvijos veteranai rimtesnės konkurencijos sudaryti nepajėgė. Nedaug iki 3-iujų vietų trūko dviems trenerio Pavelo Bespalovo auklėtiniams kurie atitinkamai savo amžiaus grupėse užėmė 4-ąsias vietas.

Stiprus vėjas ir didžiulis bangavimas ne visiems leido pasiekti finišą, tarp nepasiekusiųjų finišo ir mūsų kanojininkas Igoris Šarafutdinovas.

Varžybų rezultatus galite pamatyti bki.lt svetainėje .

 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas