2011.08.01 - 2011.08.31
2011 metų Pasaulio meistrų čempionai K-4 200 ir 2000 metrų Aleksandras Ambotas, Vytas Rudzinskas, Gintautas Šiaškus ir Eugenijus Taparauskas

 

2011 metų Pasaulio meistrų čempionai C-4 200 ir 2000 metrų Jefims Klementjevs (Latvija), Igor Frolov (Belgija), Romas Daugnora ir Ričardas Balčiulis

2011 08 28 Aleksandras Ambotas - neoficialus absoliutus Pasaulio meistrų čempionas

Baigėsi Vengrijoje dvi dienas trukęs III – asis Pasaulio b/k irklavimo meistrų čempionatas. Labai sėkmingai jame rungtyniavo Lietuvos atstovai, visi dalyviai namo grįžta su apdovanojimais.

Turtingiausias auksinių medalių skaičiumi iš Lietuvai atstovavusių dalyvių tapo Romas Daugnora, kurio sąskaitoje trys aukščiausieji ir vienas sidabrinis apdovanojimas. Po du aukso medalius į Lietuvą parveža baidarininkai Eugenijus Taparauskas ir Gintautas Šiaškus bei kanojininkas Antanas Gaigalas. Po vieną auksinį ir sidabrinį apdovanojimą pelnė kanojininkas Aleksandras Šarafutdinovas.

Visi kiti dalyviai namo parsiveš po vieną ar po keletą sidabrinių ar bronzinių apdovanojimų. Tačiau reikėtų pažymėti, kad medaliai medaliams nelygūs - vieniems reikėjo daug pastangų įdėti ir atiduoti visas jėgas, kad iškovoti apdovanojimus, kitiems medaliai nukrito tarsi iš dangaus, pakako tik nuotolį įveikti.

Nors absoliutaus šio čempionato nugalėtojo niekas neskelbė, bet jeigu būtų teikiama tokia nominacija, ji neabejotinai atitektų JAV gyvenančiam ir ten sportuojančiam Aleksandrui Ambotui. Aleksandras į JAV išsivežė įspūdingiausią medalių kolekciją - 5 aukso, 2 sidabro ir 1 bronzinį apdovanojimą.

Apie tai, kaip rungtis dėl Pasaulio meistrų čempionų titulų sekėsi Lietuvos atstovams bei kas kokius apdovanojimus iškovojo, galite susipažinti peržiūrėję šių varžybų rezultatų protokolus.

Spauskite čia...




2011 08 27 Aleksandras Šarafutdinovas, Romas Daugnora, Aleksandras Ambotas, Vytas Rudzinskas, Gintautas Šiaškus ir Eugenijus Taparauskas - Pasaulio čempionai
 
Šiandien po pietų Szegede, Pasaulio b/k irklavimo meistrų čempionato dalyviai tęsė kovas 200 metrų nuotolyje, dvivietėmis bei keturvietėmis valtimis.
 
Labai sėkmingai startavo Lietuvos atstovai. 45-49 metų amžiaus grupėje, pergalę išplėšė ir nugalėtojų titulus iškovojo dvivietę kanoją irklavę Aleksandras Šarafutdinovas ir Romas Daugnora. Šioje rungtyje nugalėtojų titulo siekė 7 įgulos. Dar vieną auksinį apdovanojimą Romas laimėjo irkluodamas keturvietę kanoją kartu su Ričardu Balčiuliu ir Igoriu Frolovu iš Belgijos bei Latvijos atstovu Jefimu Klementjavu.
 
Baidarių keturviečių 50-54 metų amžiaus grupėje pergalingai irklavo ir nugalėtojų titulus iškovojo Aleksandras Ambotas, Vytas Rudzinskas, Gintautas Šiaškus ir Eugenijus Taparauskas. Šiame plaukime pergalės siekė taip pat 7 įgulos. Pažymėtina, kad šia lietuvių komandos pergale lietuviai nelabai gali didžiuotis nes rezultatų protokoluose prie šios komandos  puikuojasi prierašas USA . Antroje vietoje likę ispanai tikriausisi taip ir nesupras, kad juos nuskriaudė ne amerikiečiai, o lietuviai. Užsienio b/k irklavimo mėgėjai peržiūrėdami šių varžybų protokolus taip pat nelabai supras, kad stiprių ir puikių tokio amžiaus irkluotuojų yra ir Lietuvoje.
 
Tarp mišrių keturviečių baidarių antra finišavo ir sidabro medalius laimėjo Rusijos įgula kurioje irklavo Aida Vilimienė.  
 
Bronziniais apdovanojimais džiaugėsi 40-44 metų amžiaus grupėje dviviete kanoja irklavę Virginijus Rimša ir Aleksandras Nazarovas, kurie po atkaklios kovos finišo liniją kirto treti.  
 
Be šių iškovotų titulų apdovanotas buvo 55-59 metų amžiaus grupėje keturviete kanoja kartu su Latvijos atstovais irklavęs Antanas Gaigalas, aukso medaliais apdovanoti jie buvo už tai kad sėkmingai pasiekė finišo liniją. Sidabrinis apdovanojimas įteiktas Aleksandrai Čechovai kuri keturvietėje baidarėje kartu su Rusijos atstovėmis  finišavo antros.
 

 

2011 08 27 JAV gyvenantis lietuvis - Pasaulio meistrų čempionas

Šiandien Szegede (Vengrija) 390 b/k irklavimo veteranų iš 27 šalių pradėjo kovas dėl Pasaulio čempionato nugalėtojų titulų. Šiame čempionate dalyvauja ir nemažas būrys Lietuvos atstovų. Pirmąją varžybų dieną dalyviai rungiasi 200 metrų nuotolyje, o antrąją dieną rungtyniaus dešimt kartų ilgesniame nuotolyje vienvietėmis, dvivietėmis bei keturvietėmis valtimis.

Šiandien ryte dalyviai rungtyniavo vienvietėmis valtimis vyko atrankiniai, pusfinaliai ir finaliniai plaukimai. Sėkmingiausiai iš lietuvių rungtyniavo išeivis iš Lietuvos JAV gyvenantis ir šiai šaliai atstovaujantis baidarininkas  Aleksandras Ambotas kuris 50-54 metų amžiaus grupėje tarp 26 dalyvių iškovojo čempiono titulą. Šioje amžiaus grupėje, JAV atstovaujantis Vytas Rudzinskas bei klapėdietis Gintautas Šiaškus atrankiniame plaukime užėmė atitinkamai 4-tą ir 5-tą vietas ir į finalinį plaukimą nepateko.

Bronzinius apdovanojimus iškovojo Romualdas Kudirka kuris tarp 13 kanojinikų, kurių amžius 50 -54 metai finišavo trečias, o Kęstutis Bortelis tarp 8 kanojinkų 55-59 metų amžiaus grupėje taip pat finišo liniją pasiekė trečias.

Kitiems Lietuvos atstovams sekėsi kur kas sunkiau, baidarininkas Vidas Kupčinskas (40-44) tarp 36 dalyvių nugalėjo atrankiniame plaukime, pusfinalyje finišavo 6-tas ir į finalinį plaukimą nepateko. Vygantas Zenkevičius toje pat amžiaus grupėje atrankiniame plaukime finišavo 6-tas ir nepateko į pusfinalį .

Finaliniuose plaukimuose dalyvavo baidarininkas  Eugenijus Taparauskas (55-59) kuris tarp 17 dalyvių užėmė penktą vietą bei kanojinikas Virginijus Rimša (40-44) taip pat tarp 17 dalyvių finišavo 8-tas.

Į finalinius plaukimus nepateko atrankiniuose plaukimuose kanojomis rungtyniavę - Romas Daugnora finišavo 4-tas, tame pačiame plaukime rungtyniavę Aleksandras Nazarovas finišavo 5-tas, o Belgijai atstovaujantis Ričardas Balčiulis finišo liniją pasiekė 9-tas, kitame atrankiniame plaukime rungtyniavęs Aleksandras Šarafutdinovas finišavo 5-tas. Viso šioje rungtyje rungėsi 26 dalyviai.

Iš karto finaliniame plaukime rungtyniavusios moterys Aida Vilimianė ir Aleksandra Čechova (45-49)  tarp 7 dalyvių atitinkamai užėmė 5-tą ir  7-tą vietas. Kanojinikas Antanas Gaigalas (65-69) tarp 7 dalyvių finišavo 6-tas.

Rezultatai čia..



 
 
 Pergalingas Raimundo Labucko ir Tomo Gadeikio finišas Szegede

2011 08 21 Raimundas Labuckas ir Tomas Gadeikis - stipriausi pasaulyje

Szegede vykstančiame Pasaulio b/k irklavimo čempionate paskutinę varžybų dieną vyko 200 metrų finaliniai plaukimai.

Trečius metus iš eilės lygių sau neturėjo dviviete kanoja rungtyniaujantys visaginietis Raimundas Labuckas ir Tomas Gadeikis iš Kauno. 200 metrų įveikę per 37,101 sekundės, jie užsitikrino nugalėtojų vardus. Antroje vietoje liko Rusijos dvivietė, trečioje Baltarusijos atstovai. Viso šioje rungtyje dalyvavo 18 įgulų.

Ne mažiau sėkmingai vienviete kanoja rungtyniavo Jevgenijus Šuklinas iš Visagino. Nors Jevgenijus šį kartą ir nepateko tarp prizininkų, tačiau jo užimta penktoji vieta tarp 48-ių kanojininkų jam garantavo kelialapį į 2012 metų olimpines žaidynes, vyksiančias Londone.

Nepasisekė šį kartą baidarininkui Egidijui Balčiūnui, kuris rungtyniavo B finale ir finišavo ketvirtas. Bendroje įskaitoje tarp 66 baidarininkų jis užėmė 13-tą vietą.

Dviviete baidare rungtyniavę šiauliečiai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas tarp 48 įgulų užėmė 21-ą vietą.

Finaliniai šių plaukimų rezultatai čia C-1 200metrų C-2 200metrųK-1 200metrų ir K-2 200 C Finalas 

Kanojininkai R.Labuckas ir T.Gadeikis tapo pasaulio čempionais   Delfi.lt




 

Ši akimirka atvertė naują Lietuvos b/k irklavimo istorijos puslapį, sidabrinėmis raidėmis bus įamžinti Ričardo ir Andrejaus vardai

2011 08 20 Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olinik - Pasaulio vicečempionai

Apdovanojimų ceremonija žiūrėkite čia...

Szegede vykstančiame pasaulio b/k irklavimo čempionate kauniečiai Ričardas Nekriošius ir Andrej Olinik nustebino ne tik Lietuvos irklavimo mėgėjus, bet ir viso Pasaulio b/k irklavimo specialistus.  

500 metrų nuotolį dviviete baidare jie įveikė per 1,28,524 min ir nežymiai nusileidę Vengrijos irkluotojams David Toth ir Tamas Kulifai (1,28,134 min) užėmė antrąją vietą. Šioje rungtyje nugalėtojų vardų siekė 23 įgulos.

Kad šiems mūsų sportininkams pasiseks iškovoti apdovanojimus, nesitikėjo niekas. Vien tai, kad minėti sportininkai pateko į pagrindinį finalinį pasaulio čempionato plaukimą, irklavimo specialistai vertino kaip didelį pasiekimą.

Baidarių ir kanojų irklavimo klubas "Rovingas" džiaugiasi minėtų sportininkų pasiekimu ir sveikina juos bei jų trenerius su puikia pergale.

Šio atmintino finalinio plaukimo rezultatus galite peržiūrėti čia....  

Šį finalinį plaukimą galite pamatyti čia...

Lietuvos irkluotojai Andrejus Olijnikas ir Ričardas Nekriošius - pasaulio vicečempionai Vakarų ekspresas

R.Nekrošius ir A.Olijnikas - pasaulio baidarių ir kanojų irklavimo vicečempionai delfi.lt



 
 Per Lietuvos taurės varžybas nebuvo vykdomas olimpinis C-2 1000 metrų plaukimas nes nebuvo kam rungtyniauti. Per veteranų varžybas C-2 rungtyje klaipėdiečiai užėmė visą apdovanojimų pjedestalą.

2011 08 19 Veteranų yriai Kaune (Antanas Gaigalas)

Rezultatai čia...

Nepalankūs pastaruoju metu vyraujantys orai neišbaidė baidarių-kanojų sporto mėgėjų kurie gausiai susirinko rugpjūčio 13 d. Kaune į atminimo taurės varžybas.   

Atminimo taurės varžybos Kaune organizuojamos jau gerą dešimtmetį, pradžioje jos buvo pavadintos vienam iš pirmųjų žymesnių Anapilin išėjusių Kauno irkluotojų Edmundui Gaigalui atminti. Jau keleri metai jos vadinamos „Meistrų atminimo taurės“ varžybomis, pagerbiant ir kitus garsius irklavimui atsidavusius žmones: Antaną Barisą, Petrą Grigonį, Vygintą Čekaitį, Vilių Sasnauską. Šios varžybos jau tapo tradicinėmis ir paprastai yra organizuojamos rugsėjo pradžioje.

Kadangi dauguma Lietuvos meistrų numatę vykti į pasaulio irklavimo čemoionatą Vengrijoje bei Europos meistrų varžybas Italijoje, varžybos vyko anksčiau.

Varžybų dalyviai lenktyniavo 1000 ir 200 m nuotoliose.

Tarp jauniausių baidarininkų nugalėjo Vidas Kupčinskas, parodęs meistrišką laiką 3.54,9 min 1000 m nuotolyje.  Jis pirmavo ir sprinto rungtyje. Tarp kanojininkų pirmavo Klaipėdos atstovai Aleksandr Nazarov, Virginijus Rimša ir Jonas Greičius,  ilgesniame nuotolyje nugalėjo A.Nazarov, o sprinte pirmas finišavo V.Rimša. 45- 59 m amžiaus kanojininkų grupėje abiejuose nuotoliuose pirmavo kaunietis Romas Kudirka. Vienintelį aukso madalį sostinei laimėjo baidarininkas Sergej Kanonenko (1000 m}, sprinte šioje amžiaus grupėje pirmavo klaipėdietis Gintautas Šiaškus. Varžybose dalyvavo svečiai iš Latvijos - baidarininkė Ildzė Blumbaha užtikrintai nugalėjo abiejuose nuotoliuose, kanojininkas Sergej Stepanov 1000m nuotolyje turėjo pripažinti 6 metais vyresnio kauniečio Antano Gaigalo pranašumą. Sprinte S.Stepanov atsirevanšavo, aplenkdamas A.Gaigalą 0,07 sek. Pirmą kartą per atminimo taurės varžybas vyko lenktynės dvivietėmis kanojomis ir jas gan užtikrintai laimėjo intensyviai tarptautinėms varžyboms besirengiantys V.Rimša ir A.Nazarov.

Prizininkai buvo apdovanoti medaliais, o nugalėtojai ir atminimo taurėmis. Varžybų dalyviai liko patenkinti varžybų oranizavimų (organizatorius A.Gaigalas}. Po varžybų dalyviai neskubėjo į namus aptarinėjo varžybas, dalijosi įspūdžiais.


 
2011 08 18 Pasaulio b/k irklavimo čempionatas

    Daugiau kaip 1000 atletų iš 88 pasaulio šalių šiandien Szegede (Vengrija) pradėjo kovas dėl pasaulio čempionato nugalėtojų titulų bei kelialapių į 2012 metų Londone vyksiančias olimpines žaidynes. Patekti į Londono olimpines žaidynes puoselėja ir keletas Lietuvos atstovų. Realias galimybes dalyvauti olimpiadoje turi kanojininkas Jevgenijus Šuklinas ir baidarininkas Egidijus Balčiūnas. Dalyvauti olimpinėse žaidynėse vilties nepraranda K-2 200 metrų startuosiantys Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas, K-2 1000 metrų nuotolyje Ričardas Nekrošius ir Andrejus Olinik bei C-1 1000 metrų rungtyje dalyvausiantis Jevgenijus Miasniankinas.

 
    Apie šio čempionato dalyvius, jo eigą bei tai, kaip sekasi mūsų sportininkams šių metų pasaulio čempionate, operatyviai galite sužinoti paspaudę čia...

 


 

Iš kairės Lauryna Paulauskaitė, Pavelas Bespalovas ir Bernadeta Kairytė

2011 08 14 Pavelas Bespalovas - geriausias treneris Lietuvoje

(Papildyta 2011 08 17)

    Auksiniai yriai Šiauliuose   "Sekundė"

 

   Rugpjūčio 6-7 dienomis Šiauliuose vyko Lietuvos Respublikos b/k irklavimo jaunių žaidynės, kuriose varžėsi ne tik sportininkai, gimę 1993 metais ir jaunesni, bet buvo skaičiuojami taškai tarp sporto mokylų, komandų, miestų ir trenerių.

 

   Trenerių įskaitoje geriausiu treneriu pripažintas panevėžietis Pavelas Bespalovas, kurio auklėtiniai surinko 567,75 taškus.

 

   Tai, kad trenerio Bespalovo sėkmė ne vienadienė, byloja faktas, kad jo treniruojamos megaitės, Bernadeta Kairytė ir Lauryna Paulauskaitė, yra kur kas jaunesnės už varžoves, su kuriomis joms teko rungtyniauti. Bernadeta yra gimusi 1995, o Lauryna - 1997 metais. Nežiūrint į tai, kad jų varžovės buvo kur kas vyresnės, jos per šias varžybas pasipuošė aukso bei sidabro medaliais. Šios jaunutės mergaitės yra vienos perspektyviausių Lietuvos sportininkių.

 

   Tik antrus metus irklavimo paslapčių vaikus mokinantis Pavelas ( jo atlyginimas tik 500 lt) savo ryžtu, atkaklumu, pasitikėjimu savimi bei pasitelkdamas šiuolaikinio mokslo žinias pasiekė tai, ko kitiems treneriams, dirbantiems dešimtmečiais (ir gaunanatiems keletą tūkstantines algas), nieko panašaus nepavyksta pasiekti.

 

   Jaunių žaidynių rezultatai paskelbti Lietuvos b/k irklavimo federacijos svetainėje.

 

   Čia galite susipažinti su trenerių įskaitos rezultatais.


2011 08 13 Tarptautinis de Sella maratonas

   Rugpjūčio 6 dieną Ispanijoje, Astūrijos kunigaištystėje, vyko vienas įspūdingiausių b/k irklavimo renginių pasaulyje, Ariondo – Ribadeselos (20km) maratonas kuriame kiekvienais metais jėgas išbando ne tik Ispanijos, bet ir irkluotojai iš kitų šalių. Šiais metais prie Selos upės krantų išsirikiavo apie 3000 irkluotojų iš Ispanijos, Argentinos, Čekijos, Belgijos, D.Britanijos, Danijos, Vokietijos, PAR ir Prancūzijos. Visiems dalyviams vievietėmis bei dvivietėmis valtimis, jaunimo, suaugusių ir veteranų amžiaus grupėse buvo duodamas bendras startas.

 

   Įspūdingą šių varžybų vaizdą  galite pamatyti čia.... 

   Finišo rezultatų protokolai čia...


2011 08 13 Rusijos veteranų čempionatas

    Praėjusį savaitgalį, t.y. rugpjūčio 6-7 dienomis, Puškino mieste esančiame netoli Maskvos vyko Rusijos b/k irklavimo veteranų čempionatas. Dalyviai susirinkę iš 33 Rusijos miestų rungėsi dėl stipriausiųjų šios šalies b/k irklavimo veteranų titulų, 200 metrų nuotolio rungtyje vienvietėmis ir dvivietėmis valtimis bei 1500 metrų nuotolyje vienvietėmis valtimis.

 

   Šių varžybų rezultaus galite peržiūrėti čia 200 metrų, 1500 metrų


 

2011 08 11 Meistrų atminimo taurės varžybos

               

   Šį šeštadienį, t.y. rugpjūčio 13 dieną, Kaune eilinį kartą organizuojamos Kauno miesto b/k irklavimo veteranų, atgulusių amžinam poilsiui, atminimo varžybos. Šių varžybų organizatorius Antanas Gaigalas kviečia visus Lietuvos b/k irklavimo mėgėjus dalyvauti minėtame renginyje.      

    Su meistrų atminimo taurės varžybų nuostatais galite susipažinti čia…


                      
Darius Čereška užfiksavo įspūdingą vaizdelį. Virginijus Rimša nors ir dėjo daug pastangų išsilaikyti ant vandens, tačiau jos buvo bevaisės
 
2011 08 01 Varžybos “Jūros šventė 2011” (Papildyta 08-06 08val 30min)

   

    Paspaudę čia.... galite peržiūrėti Aleksandros Čechovos albumą iš jūros šventės.

   Dariaus Čereškos užfiksuotas akimirkas galite peržiūrėti bki.lt svetainėje arba tiesiog paspaudę čia....   Video K-2 200m

 

   Kaip jau įprasta kiekvienais metais, paskutinį liepos mėn. šeštadienį, b/k irklavimo veteranai  rinkosi rungtyniauti į Klaipėdoje vykdomas varžybas. Praėjusį šeštadienį Danės upėje, bangas kėlė ne tik Klaipėdos veteranai, bet ir svečiai iš Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Alytaus, Trakų, Plungės, Joniškio, Ignalinos bei Liepojos.

   Šį kartą veteranai rungėsi 200 metrų nuotolio lenktynėse, vienvietėmis bei dvivietėmis valtimis. Daugiausiai aukščiausiųjų apdovanojimų iškovojo klaipėdiečiai - baidarininkas Gintautas Šiaškus ir kanojininkas Aleksandras Nazarovas, kurie šiose varžybose triumfavo net po tris kartus. Savotišką rekordą pasiekė klaipėdietis Andrejus Babachinas kuris per šias varžybas du kartus t.y 50 procentų savo startų baigė vandenyje. Pačios atkakliausios kovos vyko tarp dvivietėmis baidarėmis rungtyniavusių veteranų  ir veteranų – sportininkų plaukimų, kurių nugalėtojus bei prizininkus skyrė tik kelios dešimtosios sekundės.

   Nugalėtojai bei prizininkai buvo apdovanoti taurėmis bei medaliais.  Visiems varžybų dalyviams bei žiūrovams teko ragauti jūrų gėrybių bei žuvienės, kurią išvirė nuolatinis šių varžybų rėmėjas –  baidarininkas Eduardas Mataitis.

   Prieš Pasaulio čempionato kovas Vengrijoje bei Europos meistrų žaidynes Italijoje, veteranai dar kartą jėgas pasitikrins rugpjūčio 13 dieną vyksiančiose „Meistrų atminimo taurės“ varžybose, Kaune.

   Šių varžybų rezultatų protokolus galite peržiūrėti čia....

 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas