2011.07.01 - 2011.07.31

2011 07 29 EMG žaidynės

   Europos meistrų žaidynių organizatoriai informuoja, kad visi Europos meistrų žaidynių dalyviai žaidynių akreditacijos metu privalo pateikti medicinos sertifikatus t.y. nustatytą formą apie dalyvio sveikatos tinkamumą dalyvauti varžybose. Be šių sveikatos sertifikatų dalyvauti žaidynėse nebus leidžiama. Atsispausdinti nustatytos formos sertifikatus galite čia…

 

   Kiekvienas asmeniškai privalo pasitikrinti sveikatą ir užpildyti nustatytos formos pažymą kurioje turi būti gydytojų išvada apie sveikatos būklę, medicinos įstaigos antspaudas ir gydytojo parašas.


 

2011 07 28 ICF ir IDBF nesutarimai

   Rugpjūčio 26-28 dienomis vyks Pasaulio b/k irklavimo meistrų čempionatas Szegede bei Kijeve IDBF (tarptautinė “Dragon boat” federacija) organizuojamas Europos klubų čempionatas (jaunimas, senjorai ir meistrai), t.y., lenktynės drakonų valtimis. Pastaroji irklavimo sporto rūšis labai išpopuliarėjo Rusijoje ir Ukrainoje. Dėl šios priežasties dauguma Rusijos ir Ukrainos veteranų pasaulio b/k irklavimo čempionate Szegede nedalyvaus.

 

   Sparčiai populiarėjančių lenktynių drakonų valtimis organizatoriai tarpusavyje nesutaria. Šie nesutarimai vyksta tarp ICF (tarptautinė b/k irklavimo federacija) ir IDBF (tarptautinė “Dragon boat” federacija), kurios nepasidalina įtakos sferų šiai sporto šakai. Š/m rugpjūčio 26-28 dienomis ICF Europos klubinių komandų čempionatą ruošėsi organizuoti Brandenburge, o IDBF tas pačias varžybas ir tomis pačiomis dienomis Kijeve. Nežinia dėl kokių priežasčių ICF savo planuojamas varžybas š/m liepos 22 dieną atšaukė. IDBF (kurios veiklą labai įtakoja Ukrainos ir Rusijos federacijos) rengiamame Europos klubinių komandų čempionate atstovauti Lietuvai, t.y. „Birštono Nemuno“ D-22 komandai, ruošiasi nemažas būrys ir Lietuvos b/k irklavimo veteranų, kurių amžius per 50 metų.

 

   Šių metų pasaulio čempionatą ICF vykdė Toronte, o IDBF Tampa Bėjuje (JAV).  Apie tai, kad šios dvi tarptautinės federacijos ieškotų bendrų kompromisų, ženklų nėra. 2012 metais IDBF pasaulio čempionatą organizuoja Honkonge, o ICF - Milane, 2013 metų IDBF - Irane, o ICF - Dnepropetrovske. Atrodo juokingai, deja, tokia yra šios sporto šakos realybė.


Netikėta rankos trauma Sigitui greičiausiai sutrukdys sudalyvauti š/m Pasaulio čempionate ir Europos meistrų žaidynėse, tačiau pats Sigitas neatmeta galimybės susikaupusią šių metų energiją išlieti rudenį vyksiančiuose “Rusanovskoje kolco” maratone Kijeve ar Pasaulio maratone Singapūre.

2011 07 27 ICF meistrų čempionatas ir EMG žaidynės

     Svarbiausiems šių metų veteranų startams aktyviai ruošiasi b/k irklavimo veteranai iš daugelio pasaulio šalių. Pasaulio b/k irklavimo veteranų čempionatui vyksiančiam  rugpjūčio 26-28 dienomis Vengrijoje ir rugsėjo 10-15 dienomis Italijoje vyksiančioms Europos meistrų žaidynėms, b/k irklavimo klubas „Rovingas“ užregistravo  Sigitą Bulovą, Aleksandrą Nazarovą, Virginijų Rimšą, Romą Daugnorą, Kęstutį Bortelį, Eugenijų Taparauską, Romualdą Kudirką ir Antaną Gaigalą. ICF čempionatui Vengrijoje - Aleksandrą Šarafutdinovą ir Aidą Vilimienę, EMG žaidynėms Italijoje - Artūrą Keselmaną.

 

     Be šių mūsų klubo atstovų Pasaulio veteranų črempionate ir meistrų žaidynėse dalyvauti ruošiasi Gintautas Šiaškus, Saulius Svaldenis, Vygantas Zenkevičius, Vidas Kupčinskas bei kiti Lietuvos atstovai.

 

     Šių metų Pasaulio čempionate, Vengrijoje, dalyvaus ir vienas stipriausių veteranų pasaulyje - Aleksandras Ambotas, gyvenantis JAV, kuris neturi sau lygių varžovų ne tik Amerikoje, bet ir Europoje. Kiekvieną dieną Aleksandras sistemingai treniruojasi kartu su ukrainiečiu Borisu Markinu, kuris jam padeda ruoštis svarbiausiems metų startams. Iki treniruočių bazės Aleksandras kasdien  įveikia 80km į vieną pusę, o tai nėra taip paprasta, atsižvelgiant į tai, kad automobilių spūstys Amerikoje yra didžiulės. Pasaulio čempionate jis ruošiasi startuoti vienviete bei dviviete baidare su Vytu Rudzinsku.


2011 07 25 Veteranų varžybos "Jūros šventės" metu

     Šį šeštadienį, t.y. liepos 30 d., Klaipėdoje “Jūros šventės 2011” metu bus organizuojamos  b/k irklavimo varžybos.

 

     Šiose varžybose kviečiami dalyvauti ir šios sporto šakos veteranai, kuriems planuojamos šios rungtys: K-1, C-1 vyrams ir K-1 moterims 200 metrų iki 35m, iki 45m, iki 55m ir virš 55m amžiaus grupėse. K-2 vyrams ir moterims, C-2, K-2mix, K-2 sportininkas – meistras, C-2 sportininkas – meistras iki 45 ir virš 45 metų amžiaus grupėse.

 

     Starto mokestis 30 Lt. Veteranų varžybas planuojama pradėti apie 17 val.

2011 07 21 Europos maratono čempionatas

         Vakar Prancūzijoje Saint Jean de Losne prasidėjo 2011 metų Europos b/k irklavimo maratono čempionatas. Pirmąją varžybų dieną rungėsi meistrai vienvietėmis valtimis, šiandien bus vykdomos meistrų varžybos dvivietėmis valtimis. 22-24 dienomis į kovą stos suaugusieji ir jaunimas.            

         Paspaudę čia… galite peržiūrėti šiu varžybų starto ir finišo protokolus. Lieka apgailestauti, kad mūsų šalies  atstovų pavardžių šio čempionato protokoluose neaptiksime.


 

 

2011 07 20 Nacionalinis Lietuvos čempionatas

         Š/m liepos 16-17 dienomis Trakuose vyko Lietuvos b/k irklavimo čempionatas, kuriame stipriausieji šalies irkluotojai rungėsi dėl teisės atstovauti Lietuvai Pasaulio čempionate bei kovoti dėl kelialapių į olimpines žaidynes, kurios vyks Londone 2012 metais. Šių varžybų rezultatus jau skelbė Lietuvos b/k irklavimo federacija. Kaip matyti iš rezultatų, netikėtų staigmenų šiose varžybose nebuvo - nugalėjo pripažinti favoritai. Visi b/k irklavimo pripažinti lyderiai teisę atstovauti savo šaliai išsikovojo garbingai. Šiose varžybose pirmą kartą buvo rungtyniaujama ir drakonų tipo laivais (deja tik tiek ir žinoma, kad buvo rungtyniaujama).       

        Daugelio sporto šakų varžybos, taip pat ir Lietuvoje, jau nekalbant apie nacionalinius čempionatus, yra organizuojamos ir vykdomos aukščiausiame lygyje, iš anksto yra žinomi nuostatai ir programos, varžybų pradžia ir pabaiga. Užsienio šalyse, net ir analogiškoje sporto šakoje, kur vykdoma kur kas daugiau plaukimų, startai yra suplanuojami sekundžių tikslumu.       

        Deja Lietuvoje pravedant aukščiausio lygio b/k irklavimo varžybas vyksta visiškas chaosas. Nors varžybų nuostatus ir šiokią tokią programą Lietuvos b/k irklavimo federacijos puslapyje ir galima surasti, tačiau neįgudusiam kompiuterio vartotojui tai padaryti gana sunkoka. Pabandžius paieškoti daugiau informacijos apie vyksiančius svarbiausius šių metų irkluotojų startus, t.y Nacionalinį Lietuvos čempionatą, Baltijos šalių žinių agentūros ELTA svetainėje aptiktas pranešimas yra gautas tik varžybų dieną. Informuojama tik tiek, kad bus vykdomas Lietuvos b/k irklavimo čempionatas, tačiau nenurodoma nei kur, nei kada jis vyks, nei varžybų pradžia, nei pabaiga.

        Apie tai, kad Lietuvos b/k irklavimo federacijoje nėra tvarkos diskutuojama jau daugelį metų. Asmenys, gerbiantys savo sporto šaką, turėtų ne diskutuoti, o imtis veiksmų organizuojant b/k irklavimo federacijos veiklą.


2011 07 14 Užsienio irklavimo veteranų varžybos         

         Praėjusį savaitgalį vyko Lenkijos b/k irklavimo veteranų čempionatas, kurio rezultatus jau skelbėme.          

         Ne per seniausiai Nižnij Novgorode vyko tradicinės  Rusijos b/k irklavimo veteranų varžybos. Rusijos veteranai varžėsi 200 ir 2000 metrų nuotolių rungtyse vienvietėmis valtimis. Su šių varžybų rezultatais galite susipažinti čia  200m. ir  2000m.        

         Aktyvūs b/k irklavimo veteranai ir JAV - liepos 2-4 dienomis Lake Plaside vyko tarptautinė b/k irklavimo regata, kurios metu 200, 500, 1000 ir 10 000 metrų nuotoliuose varžėsi ir veteranai. Mums pažįstamų pavardžių galite aptikti peržiūrėję šios regatos protokolus. Spausti čia….        

         Prieš keletą savaičių savo jėgas būsimoms tarptautinėms varžyboms tikrinosi Vokietijos veteranai, kurie Wiesbadeno mieste rungėsi 200, 500, 1000 ir 5000 metrų nuotoliuose. Kartu su patyrusiais meistrais rungtyniavo ir moksleiviai. Šių varžybų rezultatai čia…

       Artėjančioms tarptautinių veteranų kovų batalijoms ruošiasi ir ispanai. Nepaisant to, kad sprintas Ispanijoje ne itin mėgiamas ir dalyvių tiek daug kaip į maratono varžybas nesusirenka, sprinto varžybos vis tiek yra vykdomos. Praėjusį savaitgalį Ispanijos veteranai rungtyniavo Pontevedroje 1000 metrų nuotolio varžybose. Rezultatai čia…


2011 07 12 Lietuvos čempionatas

        Š/m liepos 16-17 dienomis Trakuose vyks Lietuvos Respublikos b/k irklavimo čempionatas, kurio metu bus rungtyniaujama ir drakonų valčių tipo laivais. Vilniaus baidarių ir kanojų irklavimo klubo atstovai informavo, kad čempionato metu b/k irklavimo veteranų varžybos nebus vykdomos.


2011 07 12 Lenkijos veteranų čempionatas

           Š/m liepos 8-10 Lenkijos mieste Bydgoszcz vyko Lenkijos b/k irklavimo veteranų čempionatas. Kad Lenkijoje rimtai organizuojamos veteranų varžybos galima susidaryti įvaizdį peržiūrėjus varžybų protokolus. Lenkai rungėsi 500 metrų nuotolio distancijoje vienvietėmis, dvivietėmis bei keturvietėmis valtimis. Esant grupėje daugiau kaip 9 dalyviams vyko atrankiniai ir pusfinaliniai plaukimai.

         Lenkijos veteranų čempionato rezultatus galite peržiūrėti čia…


 68-metų Antanas Gaigalas tik paskutiniuose metruose palaužė 76-erių metų amžiaus Antano Mickevičiaus „Kalvio“ pasipriešinimą

2011 07 11 Lietuvos veteranų čempionate dominavo Klaipėdiečiai (Papildyta)

        Š/m liepos 9 d. Panevėžyje vyko Lietuvos b/k irklavimo veteranų čempionatas bei Vaidoto Ščiukos atminimo taurės varžybos. Šių metų čempionate susirinko rekordiškai mažas dalyvių skaičius. Nežinia, ar karštas oras, ar pašėlęs gyvenimo tempas kiek apmažino dalyvių skaičių.  

        Šiais metais įvairias gautas traumas gydosi Sigitas Bulovas, Vadimas Čižys, Darius Čereška. Sklando kalbos, kad pilnu pajėgumu negali treniruotis Vidas Kupčinskas, o klaipėdietis Andrius Babachinas dingęs nežinia kur. 

        Nepaisant to, kad beveik visi varžybų dalyviai savo amžiaus grupėse tapo prizininkais, aštrių kovų pakako ir tai, kas nugalės, iš anksto nuspėti buvo neįmanoma. Niekas negalėjo nuspėti, kad tarp baidarininkų 40-44 metų amžiaus grupėje nugalės Vygandas Zenkevičius, o Pavelas Bespalovas tenkinsis tik bronziniu apdovanojimu, 45-49 metų amžiaus grupėje Artūras Keselmanas net minčių tokių neturėjo, kad gali pralaimėti Verneriui Šermokui.  

        Didžiulį susidomėjimą kėlė kanojininkų, 45-49 metų amžiaus grupės dalyvių Romo Daugnoros ir Aleksandro Nazarovo, dvikova. Prieš startą  Romutis neslėpė, kad jis laimėti turėtų lengvai, galbūt dėl to jautėsi labai drąsiai, jo veide nesimatė jokių jaudulio ženklų. Priešingai nei Romutis, Aleksandras tiesiog drebėjo iš jaudulio ir labai jau pasimetusiu bei išsigandusiu veidu dirsčiojo į kur kas įspūdingesnių gabaritų savo varžovą. Apie tai, kad šioje dvikovoje jam pavyktų pasiekti pergalę, jis nedrįso net pamąstyti. Tačiau, pasirodė, kad vien ryžto, kovingumo, noro ir pasitikėjimo savimi pergalei pasiekti nepakanka, reikia ir daug juodo darbo įdėti.  

        Visiems šių varžybų nugalėtojams bei prizininkamns rankas paspaudė bei apdovanojimus įteikė vienas iš tituluočiausių Lietuvos baidarininkų Pasaulio vicečempionas Vytautas Vaičikonis.

        Varžybas stebėjęs praeityje garsus sportininkas Tarybų Sąjungos moksleivių čempionas panevėžietis Rimantas Misevičius viešai pareiškė, kad po šių varžybų papildo Panevėžio irklavimo meistrų gretas ir pradeda aktyviai bei sistemingai treniruotis. Lieka tikėti, kad aukštas pareigas užimantis buvęs sportininkas šiaip sau žodžiais nesišvaisto.

         Akimirkas kurias užfiksavo Valerijus Memliukas galite peržiūrėti čia....  

         Vernerio Šermoko nuotraukų albume esančias foto iš šių varžybų žiūrėkite čia...

         Rezultatai čia...


 

2011 07 05 Lietuvos veteranų čempionatas (Papildyta 2011 07 06)

 

        Š/m liepos 9 d. Panevėžyje, vyks Lietuvos b/k irklavimo veteranų čempionatas bei ilgamečio Panevėžio baidarių irklavimo trenerio Vaidoto Ščiukos atminimo taurės varžybos. Apie tai, kad varžybos bus vykdomos, galima spręsti iš pokalbių bei komentarų skyrelyje, vykstančių entuziastų susirašinėjimo. Iš tų pačių šaltinių žinoma, kad varžybos prasidės 13 valandą. Daugiau informacijos apie šias  b/k irklavimo varžybas, nėra.

       

        Šių varžybų nuostatus jau galite skaityti skyrelyje tvarkaraštis arba paspaudę čia...


 

2011 07 01 Veteranų varžybos "Jūros šventės" metu

        Š/m liepos 30 d. Klaipėdoje “Jūros šventės 2011” metu vyks b/k irklavimo varžybos. Baidarių ir kanojų irklavimo klubas “Gabaja”  organizuoja ir veteraniško amžiaus sportininkų varžybas.

        Planuojama: K-1 vyrams ir moterims bei  C-1 200 metrų iki 35m, iki 45m, iki 55m ir virš 55m amžiaus grupėse. K-2 vyrams ir moterims, C-2, K-2mix, K-2 sportininkas – meistras, C-2 sportininkas – meistras iki 45 ir virš 45 metų amžiaus grupėse.

          Starto mokestis 30 Lt.


 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas