2011.05.01 - 2011.05.31
 
35-39 amžiaus grupės nugalėtojas suomis Wallin Jussi tik akimirksniu finišo liniją kirto anksčiau už Sigitą
 
2011 05 31 Sigitas Bulovas - Šiaurės šalių maratono nugalėtojas
 
           Š/ m gegužės 28-29 dienomis, Poryje (Suomija), vyko Šiaurės šalių baidarių ir kanojų irklavimo maratonas.

          Tarp Suomijos, Danijos, Švedijos, Norvegijos ir Rusijos vėliavų plevėsavo ir lietuviška trispalvė. Lietuvai atstovavo baidarininkas Sigitas Bulovas.

         Oro temperatūra termometro stulpelyje nors ir rodė 9 laipsnius šilumos, tačiau šaltas šiaurės vėjas ir šaltas vanduo į kurį teko šokinėti iš valties, perbėgimo ruožuose, neleido jos pajausti.  

       Varžybas pradėjo seniors amžiaus grupės sportininkai kurie rungėsi 30 km ilgio nuotolyje, jaunimas irklavo 25 km, o jauniai 17km. Meistrai kurių amžius iki 59 metų rungėsi 21 km ilgio nuotolyje su 4 perbėgimais, o meistrai kurių amžius virš 60 metų irklavo 17 km be perbėgimų.

        Visų meistrų amžiaus grupių dalyviai startavo bendru startu. Tarp meistrų, atkakli ir permaininga kova vyko nuo starto iki paskutinio 21km nuotolio centimetro. Lyderiai keitėsi visą distanciją.  Suomis Tainio Vesa  perbėgimo ruožuose nors ir įgydavo apčiuopiamą pranašumą, tačiau Sigitas Bulovas irkluodamas gana greitai jį pavydavo. Tarp šių sportininkų ir vyko pagrindinė kova dėl 45-49 metų amžiaus grupės nuglėtojo vardo. Likus iki finišo maždaug 200 metrų Tainio Vesa  (trijuose pasaulio čempionatuose Vesa būdavo stipresnis) neatlaikė lietuvio spurto, o 35-39 amžiaus grupės nugalėtojas suomis Wallin Jussi tik akimirksniu finišo liniją kirto anksčiau nei Lietuvos atstovas.

            Šiaurės maratono varžybų rezultatai čia…

         Užfiksuotas akimirkas galima peržiūrėti čia… . Petteri Ehoniemi nuotraukos.       


 

2011 05 24 Organizuojamas seminaras - "Sporto reikšmė asmenybės formavimui"

          Sporto veteranų asociacija „Penki žiedai“  asociacijos nariams organizuoja seminarą – „Sporto reikšmė asmenybės formavimui“. Seminaras vyks 2011 m. gegužės 28 d.(šeštadienis) Smiltynėje. Seminaro pradžia 14.00 val. Dalyvių registracija nuo 13.30 val. Seminare pranešimus skaitys kvalifikuoti lektoriai – Ričardas Rupkus, Edmundas Daukantas, Daiva Viningienė ir kt. Po lektorių pranešimų vyks praktiniai užsiėmimai, seminaro apibendrinimas. Seminaras nemokamas ir dalyvių skaičius neribojamas. Seminaro dalyviams bus įteikti pažymėjimai

           Seminaro programa čia…


 
 
2011 05 24 Praėjusio savaitgalio renginiai
 
            Š/m gegužės 21 dieną Klaipėdoje, Danės upėje, valstybinio Klaipėdos jūrų uosto direkcija  20-ies metų savo veiklos jubiliejaus proga, organizavo šventinį renginį, kurių vienas pagrindinių renginių akcentų – „Drakonų“ laivų lenktynės. Dalyviai rungėsi vikingų laivais (8 irkluotojai, būgnininkas ir vairininkas) papuoštomis drakonų galvomis. Šiose lenktynėse jėgas išbandė 22 komandos atstovaujančios įvairias Klaipėdos organizacijas. Visos komandos lenktyniavo 600 metrų nuotolio atrankiniuose plaukimuose. Dvi geriausią laiką pasiekusios komandos rungėsi finaliniame plaukime. Klaipėdos b/k irklavimo veteranai Artūr Keselman, Romas Daugnora, Aleksandras Nazarovas, Virginijus Rimša, Igoris Šarafutdinovas ir Gintautas Šiaškus atstovavo „Novikonto“ komandai. Atrankiniame plaukime „Novikonto“ komandos pasiektas rezultatas 3min.18s  garantavo jiems trečiąją vietą.

            Tą pačią dieną Lapiuose vyko baidarių irklavimo maratonas Minija 2011 ir orientacinės baidarių varžybos turistams ir mėgėjams. Apie šį renginį žinoma tik tiek, kad daug dalyvių dalyvavo varžybose skirtose turistams ir mėgėjams, ir tai, kad eilinį kartą Minijos baidarių irklavimo maratoną laimėjo Kauno „Yrio“ komanda aplenkusi Klaipėdos „Žvelsinius“.

            Praėjusį savaitgalį Anykščių rajone vykusias nuotykių lenktynes "Nykštietiškas triatlonas" aptemdė tragedija - Šventosios upėje nuskendo vienas varžybų dalyvių 29 metų klaipėdietis Almantas B. Pirmą kartą rengiamose  tokiose varžybose dalyvavo  daugiau nei šimtas dalyvių. Jie turėjo važiuoti dviračiais, bėgti ir plaukti baidarėmis. Tačiau šventę aptemdė klaipėdiečio mirtis. Žiūrovai sugebėjo paduoti diržą Šventosios sūkuriuose besikapanojančiam Agniui Č. ir ištraukė jį į krantą, bet jo porininko išgelbėti nespėjo - jį paskandino stipri srovė. Klaipėdiečių baidarė buvo vienintelė, nėrusi žemyn nuo daugiau kaip dviejų metrų aukščio užtvankos. Įvykus nelaimei lenktynės buvo nutrauktos. Varžybų organizatoriai tvirtino, kad prieš startą dalyviai dėl užtvankos buvo įspėti. Kitokių perspėjimų nebuvo.


 
 

2011 05 22 Absurdiškas Lietuvos b/k irklavimo federacijos sprendimas

      Š/m gegužės 14-15 dienomis, Trakuose, vykusiose Lietuvos b/k irklavimo taurės varžybose, visi pajėgiausieji Lietuvos irkluotojai, kovojo dėl teisės atstovauti Lietuvai, Pasaulio taurės etape, Europos čempionate ir dėl tolimesnės kovos siekiant patekti į 2012 metų Londono olimpines žaidynes.

      Baidarių dviviečių 200m nuotolio rungtyje, šią teisę išsikovojo vilniečiai Vitalijus Seja ir Ignas Navakauskas bei šiauliečiai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas.

      Tačiau, Lietuvos b/k irklavimo federacija priėmė sprendimą, kad Lietuvai vietoje garbingai šią teisę išsikovojusių A.Lanko ir E.Ramanausko turi atstovauti Alvydas Duonėla ir Rytis Ptašnykas kurie per Lietuvos taurės varžybas atrodė beviltiškai ir užėmė tik 9- ąją vietą. Apie šį sveiku protu nesuvokiamą sprendimą  plačiau aprašo Lietuvos rytas.  

      Minėti sportininkai ne vienerius metus liejo prakaitą ir atkakliai siekė atstovauti savo šaliai aukščiausio lygio varžybose. Per keletą metų nudrožė ne vieną valtį, kurios kainuoja tūkstančius, o kur dar irklai, sportinės aprangos, maisto papildai, kelionių išlaidos ir kt. bei neturtinė žala padaryta šiems sportininkams, tai turėtu sudaryti šimtatūkstantines sumas. Neabejotinai teismas šią sumą priteistų minėtiems sportininkams iš Lietuvos b/k irklavimo federacijos, o tolimesniame procese yra galimybė šią sumą išieškoti iš atsakingo asmens ar asmenų kurie pamynė sportinius principus bei akivaizdžiai viršijo jam ar jiems suteiktus įgaliojimus.

      Baidarių ir kanojų irklavimo veteranai negali taikstytis su tokia sporto funkcionierių, neturinčių supratimo, kas yra sportas, savivale ir reikalaujame kuo greičiau atšaukti tokius niekam nesuprantamus sprendimus.

      Palaikome šiauliečius Aurimą Lanką ir Edviną Ramanauską bei agituojame savo teises apginti teisme.


 

2011 05 20 B/k irklavimo maratonas Gauja xxl

             Š/m gegužės 13-15 dienomis ir naktimis, Latvijoje, vyko vienas ilgiausių Europoje 310 km b/k irklavimo maratonas Gaujos upe. Išbandyti jėgas vienvietėmis bei dvivietėmis valtimis ryžosi 31 įgula iš Estijos , Latvijos, Lenkijos bei vienas dalyvis iš Lietuvos. Finišą pasiekė tik 6 įgulos. Vienviete baidare startavęs vilnietis Dainius Jaraminas g.1964m. mums labiau žinomas kaip „Slenkstis“ 310km iveikė per 37 valandas ir 38 minutes, jo rezultatas 5-as. Kad, kas nors Lietuvoje, būtu įveikęs tokį atstumą, girdėti neteko.

              Paspaudę čia... galite skaityti Dainiaus Jaramino įspūdžius iš vieno ilgiausio b/k irklavimo maratono Europoje.

              Plačiau apie šias varžybas bei peržiūrėti šių varžybų rezultatus galite čia...


2011 05 16 Lietuvos Respublikos taurė

             Dėl Lietuvos Respublikos taurės bei teisės atstovauti Lietuvai Europos b/k irklavimo čempionate, praėjusį savaitgalį, Trakuose, varžėsi visi pajėgiausieji Lietuvos irkluotojai bei svečiai iš Kaliningrado.

             Prie netikėtų rezultatų būtu galima priskirti Vitalijaus Sėjos ir Igno Navakausko pergalę bei Alvydo Duonėlos ir Ryčio Ptašnyko užimtą devintąją vietą, dviviečių baidarių 200 metrų rungtyje. Daugiau netikėtų rezultatų nebuvo, visose rungtyse ir teisę atstovauti Lietuvai tolimesnėje atrankoje dėl patekimo į aukščiausio lygio varžybas  išsikovojo pripažinti favoritai –  K-1 200m Egidijus Balčiūnas, K-1 1000m Ričardas Nekrošius, K-2 1000 R. Nekrošius ir  A.Olijink ir C-1 Jevgenij Šuklin. Tarp moterų nugalėjo Dovilė Sudeikytė.

            Staigmenų nebuvo ir jaunių varžybose. Visi dalyviai startavo pagal savo galimybes. Daug žadančiai irklavimo sezoną pradėjo jaunas treneris iš Panevėžio Pavelas Bespalovas, tačiau šiose varžybose jam nepavyko įgyvendinti savo planų, juos teko atidėti ateičiai.

             Stebina kanoja irkluojančių sportininkų masiškumas, C-2 200m rungtyje dalyvavo trys įgulos, o C-2 1000 metrų olimpinėje rungtyje iš viso neatsirado dalyvių kurie mėgintu įveikti šį nuotolį. Pažymėtina tai, kad Lietuvoje kanojininkus ruošia, daugiau kaip 10 irklavimo trenerių.

               Su Lietuvos taurės varžybų rezultatais galite susipažinti čia...

             Paspaudę čia…   galite pamatyti užfiksuotų akimirkų iš Lietuvos Respublikos taurės varžybų, o čia galite skaityti Panevėžio dienraščio Sekundė straipsnelį apie šias varžybas.

 


 

2011 05 12 Šio mėnesio renginiai

              Šį šeštadienį, visi pajėgiausieji Lietuvos b/k irkluotojai, Trakuose, pradės kovas dėl Lietuvos Respublikos taurės ir teisės atstovauti Lietuvai paties aukščiausio lygio varžybose t.y Europos čempionate, kuriame galima išsikovoti teisę atstovauti Lietuvai Pasaulio čempionate, per kurį bus skirstomi kelialapiai į 2012 metų olimpines žaidynes vyksiančias Londone. Šioje atrankoje dalyvaus  ir mūsų klubo atstovai - Justas Vaičiulis ir Andžej Radzevič, kurie turi potencialias galimybes K-2 200m rungtyje ne tik nugalėti Lietuvoje, bet ir tinkamai atstovauti Lietuvai už jos ribų.  Šiose varžybose dalyvaus ir veteraniško amžiaus sportininkai - Jonas Ragauskas bei Vidas Kupčinskas.

             Sekantį šeštadienį, VšĮ VSTK „Prie Žvelsos“, Klaipėdos rajone, organizuoja tradicines varžybas, Minijos maratonas, kuriame jėgas galės išbandyti ne tik sportininkai kurie rungsis 58km ilgio trasoje estafetės principu, bet ir turistai bei mėgėjai kuriems atskirai organizuojamos Minijos ralio varžybos. Plačiau apie šias varžybas skaitykite čia....

                 Tuo pačiu metu Klaipėdos mieste,  Danės upėje, valstybinio Klaipėdos jūrų uosto direkcija  20-ies metų savo veiklos jubiliejaus proga, organizuoja šventinius renginius, kurių vienas pagrindinių renginių akcentų – „Drakonų“ laivų lenktynės Klaipėdos uosto direkcijos taurei laimėti. Plačiau apie šį renginį skaitykite čia...

             Gegužės 27-29 dienomis, Poryje (Suomija) vyks Šiaurės šalių b/k irklavimo maratono čempionatas, kuriame atstovauti  Lietuvai ruošiasi  mūsų klubo atstovas - Sigitas Bulovas. Šio čempionato nuostatai čia...


 

Pavelo auklėtinės Bernardeta Kairytė ir Lauryna Paulauskaitė vienos perspekyviausių Lietuvos sportininkių

2011 05 03 Pavelo Bespalovo triumfas Jelgavoje

             Gegužės 1 dieną, Jelgavoje, vykusiose b/k irklavimo Baltijos taurės varžybose, sėkmingai Lietuvos Respublikai atstovavo vienas aktyviausių b/k irklavimo veteranų, Pavelas Bespalovas su savo auklėtinėmis. Panevėžiečiai puikiai pasirodė šiose varžybose, Pavelas Bespalovas vienviete baidare 2000m nuotolyje užėmė 1-ją vietą tarp veteranų. Nuo trenerio neatsiliko ir jo treniruojamos mergaitės L.Paulauskaitė tarp savo amžiaus (97-98m) grupės mergaičių tapo čempione, o B.Kairytė kitoje amžiaus (95-96m) grupėje užėmė 2-ją vietą.

              Šių varžybų rezultatus galite peržiūrėti čia...

              Pavydėtinas P.Bespalovo entuziazmas, balandžio 30 dieną Kaune, panevėžiečiai dalyvavo b/k irklavimo sezono atidarymo varžybose „Kauno maratonas“, o sekančią dieną skynė laurus Jelgavoje. Apie Kaune vykusias varžybas kaip ir įprasta Lietuvoje, informacijos nėra.


 

   

Lietuvos irkluotojai labai gerai irklavo tarptautinėse b/k irklavimo varžybose

Apie Lietuvos irkluotojų dominavimą Vohandu maratone rašo Estijos žiniasklaida

 

2011 05 01 VI-asis Vohandu 100 km maratonas

            Vakar, Estijoje, finišavo VI – ą kartą surengtos 100 km b/k irklavimo maratono varžybos. Kaip įprasta varžybų dalyviams startas buvo duotas 7 val. ryto Tamulos ežere, raketos šūviu.

             Iš viso, maratonui buvo užsiregistravusios 364 įgulos iš jų startavo 309. Lietuvos atstovai dalyvavo  K-2 (viso 96 įgulos) ir K-1 (viso 58 dalyviai) valčių klasėse, bei triviete baidare. Lietuvai atstovavo ir viena mergina, kuri lenktyniavo vienviečių baidarių moterų grupėje.

            Didžiulį susidomėjimą sukėlė iki šiol niekam nematyta trivietė baidarė, kurioje irklavo Aida Vilimienė, Aidas Pelešinas ir Darius Šukevičius. Kai kurie estų specialistai prognozavo, kad tokia valtis finišo nepasieks, nes jų manymu įveikiant upės slenksčius ji turėtu perlūžti per pusę bei strigti posūkiuose. Skeptikų nuostabai, iš karto po starto  K-3 įgulai darniai irkluojant ir net nededant didelių pastangų jie greitai  pradėjo nuo visų tolti nors kurį laiką estų dvivietė baidarė laikėsi jiems ant bangos, tačiau rimtesnės konkurencijos trivietei baidarei sudarytri neistengė, 45 sekundžių persvara prieš estų vyrų baidarės dvivietės įgulą neatspindi realios padėties. Trivietė baidarė buvo žymiai greitesnė.

             K-2 valčių grupėje dėl nugalėtojų titulų inirtinga kova prasidėjo po 76 km, kai net iki 7 min. persvarą turėjusius estus pasivijo mūsų veteranai Sigitas Bulovas ir Juozas Gurevičius, nuo kontrolinio punkto abi įgulos likus 24 km iki finšo pajudėjo kartu. S.Bulovas ir J.Gurevičius greitai įgijo apčiuopiamą persvarą. Likus iki finišo 15 km jų persvara siekė daugiau kaip 2 min, tačiau  estai sūnus Raigo (Estijos rinktinės narys, Pasaulio ir Europos čempionatų dalyvis) ir tėvas Koit Poder (daugiakartinis šio maratono nugalėtojas K-1 vačių klasėje)  buvo žymiai stipresni, finišą jie pasiekė per 7 val. 52 min. 09 s S.Bulovo ir J.Gurevičiaus rezultatas 7val 59 min. 02 s. Treti finišavo panevėžiečiai šiuo metu gyvenantys Kaune, Audrius Čeponis ir Vytenis Grigas jų rezultatas 8 val. 18 min. 20 s. Pažymėtina, kad šie ryžtingi ir atkaklūs vaikinukai veteranams ant bangų išsilaikė apie 40 km. iki  sraunių ir staigių posūkių.

              K-1 valčių klasėje, antrus metus iš eilės nugalėjo  Jonas Ragauskas, pažymėtina tai, kad Jonas pirmasis dalyvis kuris Vohandu įveikė Samarkando gamybos sportine baidare . Arūnas Dubauskas su savo gamybos naujaja „Giedra“ bandė sudaryti rimtą konkurenciją Jonui, tačiau Jonas buvo žymiai stipresnis jo rezultatas 8 val. 01 min. 04 s. Arūnas Dubauskas finišavo per 8 val. 12 min. 51 s. Trečias finišo liniją pasiekė estas Uko Kirge 8 val 52 min. 20 s. Gerai irklavo Baltijos jūros nugalėtojas Domantas Laukevičius , jo rezultatas 10-tas, iki finišo likus 9 km jis aplenkė net patį Robinzoną ( Liną Samašką) iš kurio  Vohandu šį kartą pareikalavo nemažai jėgų.

            Varžybų dalyviams pasiekti gerų rezultatų padėjo klaipėdietis VšĮ VSTK „Prie Žvelsos“ prezidentas Artūras Daniusevičius, bei Kauno VšĮ „Vandens turistai“ vadovė Ovidija Undžėnaitė ir jos kompanija, kurie negailėdami savo jėgų visokeriopai pagelbėjo varžybų dalyviams.

             Kiekvienas dalyvis tokiose varžybose patiria daug įspūdžių apie kuriuos diskutuoti galima ilgą laiką, tačiau aprašyti visko, nėra galimybių.

             Visi dalyviai sėkmingai įveikę šį nuotolį buvo apdovanoti atminimo medaliais ir diplomais, o nugalėtojai ir prizininkai pamaloninti atminimo dovanėlėmis bei piniginiais prizais.

              Rezultatus galima peržiūrėti čia.... 

              Užfiksuotas akimirkas iš šių varžybų galima peržiūrėti čia...

              Labai geros vaizdo kokybės nuotraukų  galite peržiūrėti Vandens turistų svetainėje 



 
 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas