2011.04.01 - 2011.04.30

Sportinis baidarės priekis, įveikiant įvairias iškilusias kliūtis upių maratono varžybose, nepasiteisino
 
VI- ojo tarptautinio b/k irklavimo 100km maratono eigą galite stebėti čia....

2011 04 27 Iki tarptautinio Vohandu maratono 3 dienos

             Kaip jau anksčiau buvo rašyta š/m balandžio 30 dieną Estijoje, Tamulos ežere VI- tą kartą startuos tarptautinis 100 km b/k irklavimo upių maratonas.

             Startiniame dalyvių sąraše 361 įgula, šiame maratone jėgas išbandys ir nemažai atstovų iš Lietuvos, tarp kurių Kauno klubui „Yris“ atstovausiantys keturi klaipėdiečiai -  Sigitas Bulovas dviviete baidare irkluos su Juozu Gurevičiumi iš Kauno. Nestandartinėje trivietėje baidarėje Aidui Pelešinui ir Aidai Vilimienei talkins Darius Šukevičius, komandą varžybų metu lydės Artūras Daniusevičius. Šiose varžybose, vienviete baidare startuoti ruošiasi Baltijos jūros nugalėtojas Domantas Laukevičius.

             Veteranų flotilei atstovausiantys Sigitas Bulovas ir Juozas Gurevičius šiame maratone  dalyvaus antrą kartą, praėjusių metų rezultatas 8val. 04min. 47s antras tarp iki šiol vykusių visų maratonų. Nors vieneri metai prabėgo ne veteranų naudai, tačiau jie nusiteikę ryžtingai, ruošiasi startuoti nauju prancūzų firmos „Poliform“ dvivietės baidarės „Adonf“ analogu, pagamintu iš anglies pluošto audinio Lietuvoje. Šis laivas yra beveik 10 kg. lengvesnis nei lenkiška dvivietė baidarė (sverianti daugiau kaip 30 kg.) su kuria teko startuoti praėjusiais metais. Valtyje, variklio funkcijas atlieka Sigitas, Juozo darbas ne ką lengvesnis, jam tenka ne tik „arti“, bet ir atsakomybė, už tai, kad laivas upėje plauktu giliausioje ir srauniausioje vietoje. t.y ten kur šalia plaukiantiems varžovams tektu įdėti daug daugiau jėgų, kad išlaikytu tą patį greitį. Jo atsakomybei tenka suvaldyti laivą sraunios upės posūkiuose, kad srovė jo neapsuktu, kad laivas plauktu tikslia trajektorija ir t.t.

               Praėjusiais metais vienviete baidare nugalėjęs Jonas Ragauskas irklavo su 18 kg sveriančia kalnų upių baidare vadinama "krokodilu", šiais metais Jonas ruošiasi įveikti 100km su seno modelio sportine baidare. 

              Šiose maratono varžybose pralaimėjusių nebūna, nugali visi kas tik įveikia 100km. Nuirkluoti 100km tai jau savotiškas pasiekimas. Visi dalyviai pasiekę finišą apdovanojami diplomais, nepriklausomai nuo užimtos vietos, o prizininkai pamaloninami vertingais prizais.


 
 
 
 
2011 04 22 Sveikiname
 
Juk dovanos pavasaris gegužę
Sugrįš vėl paukščiai,
Sužydės žiedai..
Tegul Šv. Velykų varpo dūžiai
Širdy palieka laimę amžinai..
Su Šv. Velykom!

              Sporto veteranų asociacijos „Penki žiedai“ narių vardu
              Prezidentė Danutė Ivašauskienė

2011 04 17 B/k irklavimo treniruočių procesas

             Pastaruoju metu daug diskutuojama apie b/k irklavimo treniruočių procesą, apie tai kaip reikia ruoštis irklavimo sezonui žiemą ir panašiai.

             Siūlome pažiūrėti, kaip prieš tris dešimtmečius aukščiausio lygio b/k irklavimo varžyboms ruošdavosi stipriausia tuo metu pasaulyje, buvusios Tarybų Sąjungos rinktinė. Spauskite čia...  

            Paspaudę čia...   pamatysite kaip irklavimo techniką demonstruoja penkis kartus pasaulio čempionas Sergejus Superata


2011 04 12 Iki tarptautinio Vohandu maratono 17 dienų

              Š/m balandžio 30 dieną Estijoje, Voru (tariasi Vyru) mieste, Tamulos ežere startuos 6-asis 100 km tarptautinis b/k irklavimo maratonas Vohandu (tariasi Vyhandu) upe.

               Šiame maratone dalyvauja įvairaus lygio irkluotojų nuo sunkiai rankose nulaikančių irklus iki prityrusių meistrų bei sportininkų. Vieni siekia nugalėti ar kuo aukštesnės vietos, kiti puikiai praleisti laiką, pasigrožėti nuostabia Estijos gamta, slėniais, prie upės stovinčiais senoviškais malūnais ir t.t.

              Stipri Vohandu upės srovė, daugelį  išmaudžiusi, vėliau ar anksčiau atneša iki finišo, kam nebepakanka jėgų gali nusiimti anksčiau laiko, kontroliniuose punktuose. Pirmosios įgulos šį atstumą įveikia maždaug per 8-12 val. likusios kurios užkandžiauja, ilsisi ir kitaip atsipalaiduoja kontroliniuose punktuose, finiše pasirodo po 13-19 val.

              Prizininkų laukia ne tik apdovanojimai, bet ir kančia – nuo vandens išbrinkusios rankos, delnuose atsivėrusios žaizdos, surakintos strėnos, geliančios ir kraujuojančios sėdynės, krečiantis šaltkrėtis ir t.t. Šių varžybų pasekmės jaučiasi gana ilgą laiką, sutrinka treniruočių procesas, viską pradedi iš naujo tarsi nuo nulio.

               Nebijantys bei trokštantys iššūkių, norintys išbandyti save, dar nevėlu, gali užsiregistruoti ir dalyvauti šiame renginyje.

               Šiai dienai maratonui jau užsiregistravo 322 įgulos tarp kurių daugiausiai – 94 K-2, 54 K-1 ir 87 C-2 vyrų įgulų.

              Dviviete baidare startuoti ruošiasi  praėjusių metų antros vietos laimėtojai Sigitas Bulovas ir Juozas Gurevičius.

               Praėjusių metų pajėgiausio vienvietininko titulą ruošiasi apginti Jonas Ragauskas. Iškovoti šį titulą sieks praėjusių metų maratono nugalėtojas dvivietėje baidarėje Arūnas Dubauskas bei  du kartus šio maratono nugalėtojas dvivietėje baidarėje, estas Uko Kirge, kurio porininkas Kaubi Turnpuu praėjusiais metais tragiškai žuvo (nuskendo Estijoje vykusio baidarių maratono varžybų metu)

              Visus nustebinti ruošiasi Darius Šukevičius, Aidas Pelešinas ir Aida Vilimienė kurie startuoti ruošiasi  iki šiolei niekam nematyta triviete baidare, kurią pagamino „Yrio“ klubas.

               Visų dalyvių sąrašas čia...



 

P1030404.JPG
 
Justas Vaičiulis ir Andžej Radzevič

2011 04 08 Trikovės varžybos

              2011 m. balandžio 5 d. įvyko Klaipėdos apskrities policijos taikomosios trikovės varžybos, kuriose dalyvavo 48 policininkai iš Klaipėdos, Šilutės, Kretingos, Gargždų, Palangos , Skuodo bei Neringos.  Be konkurencijos varžėsi ir svečiai - Lietuvos policijos mokyklos kursantų komanda.

 

              Šiose varžybose visus pranoko Lietuvos policijos mokyklos kursantas Andžej Radzevič prie skersinio prisitraukęs 34 kartus, per 11 min. 44 s. nubėgęs 3km ir šaudymo rungtyje surinkęs 91 tašką iš 100 galimų jis tapo absoliučiu šių varžybų nugalėtoju. Antroje vietoje liko Andžejaus treniruočių draugas bei porininkas Klaipėdos apskrities VPK personalo skyriaus vyresnysis specialistas Justas Vaičiuliis kuris prie skersinio prisitraukė 24  kartus, 3 km nubėgo per 11 min. 58 s. Ir šaudymo rungtyje surinko 94 taškus.

 

              Minėti sportininkai labai gerai pasiruošė š/m irklavimo sezonui, žiemą daug dėmesio skyrė bendram fiziniam pasiruošimui. Šiuo metu vyrai neturi laiko verkšlenti dėl nepriteklių ir sunkios materialinės padėties, jie rimtai ir atsakingai ruošiasi atrankai į aukščiausio lygio varžybas ir tikisi, kad pavyks garbingai išsikovoti teisę, atstovauti Lietuvai, aukščiausio lygio varžybose.


 

  

Maratono varžybose lengva nebūna, visada daug dalyvių ir didelė konkurencija

2011 04 04 Šiaurės maratonas

                  Š/m gegužės 27-29 dienomis, Porije (Suomija) vyks Šiaurės šalių b/k irklavimo maratono čempionatas. Čempionatas bus vykdomas pagal Tarptautinės b/k irklavimo maratono federacijos taisykles K-1, K-2, C-1 ir C-2 valčių klasėse - Vyrams 30km, moterims ir jaunimui 25km, meistrams 21km, kanojininkams, meistrams kuriems per 60 metų ir jauniams 17 km. Meistrų varžybose, dalyviai skirstomi į amžiaus grupes kas 5 metus 35-39, 40-44 ir t.t. Dviviečių valčių klasėse amžiaus grupė nustatoma pagal įgulos amžiaus vidurkį.

                   Startinis mokestis 25 eurai.

                   Daugiau informacijos apie šį čempionatą rasite paspaudę čia....

P.S. Nors Šiaurės šalių čempionatas tai ne Pasaulio ar Europos čempionatai, tačiau tikimasi, kad tituluotų dalyvių pasaulio čempionatų nugalėtojų ar prizininkų  Iš Skandinavijos šalių tikrai susirinks.

                   Turintys minčių dalyvauti šiose varžybose rašykite rovingas@gmail.com


 

 
Ar atsiras Lietuvoje norinčių išbandyti jėgas įspūdingose baidarių irklavimo varžybose?

2011 04 01 ICF – SurfSky World Series 2011

              Š/m liepos 29 dieną, Norvegijos baidarių irklavimo federacija kviečia visus norinčius išbandyti jėgas baidarių  irklavimo 32 km maratone, vandenyne. Šias varžybas organizuoja Tarptautinė b/k irklavimo federacija kartu su Norvegijos baidarių irklavimo federacija. Varžybos vyks K-1 ir K-2  valčių klasėse.

                   Šių lenktynių prizinį fondą sudaro 12 000 eurų.

              Daugiau informacijos apie šį renginį galite rasti paspaudę čia.....

 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas