2011.03.01 - 2011.03.31

2011 03 31 Danijos veteranai Portugalijoje

                     Iš neoficialių šaltinių gauta informacija, kad š/m Pasaulio b/k irklavimo veteranų čempionatui ir Europos meistrų žaidynėms rimtai ruošiasi ne tik Lietuvos, Rusijos, Lenkijos, Vokietijos ir  tokių šalių kaip Ispanija meistrai.

                Neseniai į 3 savaičių treniruočių stovyklą Portugalijoje, buvo atvykę per 30 irklavimo veteranų iš Danijos, kurie taip pat rimtai ruošiasi išbandyti jėgas aukščiausio lygio meistrų varžybose. Treniruočių stovykloje Portugalijoje, danai treniravosi po du kartus per dieną, vakarais nevengdami pagurkšnoti sauso vyno.

                Sprendžiant iš to, kad labai sparčiai plečiasi pasaulio b/k irklavimo veteranų judėjimas, galima tikėtis, kad ir kaip meistrų maratono varžybose, pasaulio meistrų sprinto čempionate dalyvaus, daug daugiau dalyvių iš įvairiausių šalių. Ankstesniuose b/k irklavimo meistrų sprinto čempionatuose didžiausią dalyvių skaičių sudarydavo, atstovai iš rytų Europos šalių.  


 

 

 
Pavelo Bespalovo kariauna, Nevėžyje  
 
2011 03 23 Pavelas Bespalovas jau ant vandens
 

                Pavelas Bespalovas nenustygsta vietoje, žiemos sezono metu sukaupė didžiulį potencialą energijos ir jau nuo pirmadienio su savo auklėtinėmis skaičiuoja nuirkluotus kilometrus Nevėžio upe.

                Paskatintas pernykštės sėkmės ir kolegų palinkėjimų, Pavelas irklavimo sezoną pradeda tiesiog “ant sparnų” ir drąsiai pareiškia, kad ne tik Dijus, bet ir niekas kitas jo sustabdyti šiais metais, nepajėgs.


 


Ispanijos pirmenybėse, pasiekti pergalę ar pakliūti tarp prizininkų, sudėtingiau negu nugalėti Pasaulio ar Europos čempionatuose.

2011 03 22 Ispanijos veteranai pradėjo irklavimo varžybų sezoną
 

               Praėjusį savaitgalį, Ispanijos b/k irklavimo veteranai – meistrai, Sevilijoje, pradėjo irklavimo varžybų sezoną. Net 221 –as  nuo 35 metų amžiaus  sportininkas rungėsi 5000 metrų nuotolyje, vienvietėmis valtimis dėl Ispanijos stipriausiųjų b/k irklavimo veteranų titulų.              

               Su šių varžybų rezultatais galite susipažinti paspaudę čia.....


2011 03 20 Arūnas Dubauskas aktyviai ruošiasi supermaratonui

               Daugeliui yra žinoma, kad praėjusių metų pabaigoje kaunietis baidarinikas Arūnas Dubauskas pasigamino baidarę kurią pavadinęs savo žmonos vardu Giedra, stebint Lietuvos ryto žurnalistams sėkmingai ją išbandė, Nemune.

               Tą kartą, “Yrio” klubo prezidentas Juozas Gurevičius, vizualiai nužvelgęs savo ilgamečio porininko gaminį, nepagailėjo kritikos dėl jo manymu per daug nuo vandens pasikėlusio priekio.

               Š/m pirmosios treniruotės ant vandens parodė, kad Arūnas su naujaja, kiek neįprasto dizaino baidare, irklavimo maratonuose trurėtu turėti didelį pranašumą, įveikiant įvairias kliūtis. 

                Jau š/m balandžio 30 dieną, Estijoje, Arūno ir jo “Giedros” laukia rimčiausias išbandymas, 100km tarptautinis maratonas, kuriame praėjusių metų nugalėtojas dviviečių baidarių klasėje, tikisi nugalėti ir irkluodamas su naujaja “Giedra”.

              Lengva nebus, praėjusių metų nugalėtojo titulą sieks apginti Jonas Ragauskas. Aukščiausią titulą vienviete baidare bandys iškovoti tris kartus dviviete baidare greičiausiai įveikęs supermaratoną estas Uko Kirge bei kiti, kiek daugiau, ar mažiau žinomi sportininkai.

               Paspaudę čia…. galite pamatyti kaip Arūnas su “Giedra” įveikia pasitaikiusias kliūtis treniruotės metu, Nemune.


Kuris kurį? Ar Dijonizas Pavelą, ar Pavelas Dijonizą nuleis ant žemės?

2011 03 18 Pavelas Bespalovas prieš Dijonizą Račkauską

                Artėjančiam naujajam sezonui aktyviai ruošiasi ne tik irkluotojai, bet ir juos irklavimo paslapčių mokinantys treneriai.

                Prieš keletą metų, Klaipėdoje, irklavimo trenerio karjerą po daugelio metų pertraukos pradėjo klaipėdietis Dijonizas Račkauskas, kuris greitai tapo vienu geriausiu mergaičių irklavimo treneriu Lietuvoje, jo treniruojamos mergaitės tapo vienos stipriausių irkluotojų Lietuvoje, įvairiose amžiaus grupėse.  

               Vienas aktyviausių Lietuvos Respublikos veteranų, baidarininkas Pavelas Bespalovas iš Panevėžio tik pernai pradėjo trenerio darbą.  Jo treniruojamos mergaitės praėjusio sezono pabaigoje pasiekė neblogų rezultatų, nugalėjo Lietuvos moksleivių varžybose, pasiekė pergales Žemaitijos taurės varžybose Klaipėdoje bei sezono uždarymo varžybose Trakuose. Jau praėjusiais metais Pavelas džiaugėsi, kad jo auklėtinės irkluodamos tik pirmą sezoną tapo vienos stipriausių Lietuvoje.

                 Šiais metais, Klaipėdoje, vyko b/k irklavimo bendo fizinio pasiruošimo varžybos į kurias susirinko Klaipėdos, Plungės, Šilutės, ir Skuodo irkluotojai. Patikrinti kaip D.Račkauskas pasiruošęs sezonui iš Panevėžio  atvyko  P.Bespalovas su savo persprektyviausiomis mergaitėmis. Klaipėdos lengvosios atletikos manieže vyko inirtinga kova tarp jau minėtų trenerių auklėtinių. Nežiūrint į šių varžybų rezultatų protokolus nei D.Račkauskas, nei P.Bespalovas nenori pripažinti vienas kito pranašumą. Tiek D. Račkauskas, tiek P.Bespalovas mano, kad būtent jų auklėtinės yra stipriausios. Kaip teigia Dijonizas tik esant netobulai taškų skaičiavimo sistemai Pavelo mergaitėms pavyko patekti į prizininkių tarpą, o Pavelo manymu tik per fuksą Dijonizo mergaitėms pavyko išlysti į pirmąją vietą. Abu treneriai nusiteikę kovingai ir tikisi greitu laiku parodyti kas, ko, yra vertas.

                  Esant tokiai sveikai konkurencijai bei atsižvelgiant į jau minėtų trenerių nusiteikimą ir rimtą požiūrį į savo darbą, galima tikėtis, kad Lietuvos vardą tarptautiniuose vandenyse greitu laiku garsins ne tik Duonela ir Balčiūnas ar Šuklinas bei Labuckas su Gadeikiu, bet rimtą konkurenciją Vokietijos ar Vengrijos irkluotojoms sudarys ir lietuvaitės.



2011 03 04 Pasaulio meistrų sprinto čempionatui ruošiasi ir Ispanijos atstovai

              2011m. pasaulio b/k irklavimo meistrų čempionate, ruošiasi dalyvauti ir Ispanijos meistrai, kurie yra vieni stipriausių Pasaulyje, apie tai, kad jie domisi š/m pasaulio meistrų sprinto varžybomis galima susidaryti įvaizdį apsilankius Ispanijos baidarininko – veterano Javiero Melus Lopez asmeninėje svetainėje.

              Šioje svetainėje galite peržiūrėti praėjusių metų Pasaulio meistrų čempionato, Poznanėje  K-1 2000m, K-2 2000m ir K-4 2000m 45-54 metų amžiaus grupės bei kitus plaukimus.

              Javiero Melus Lopez ir kiti Ispanijos meistrai, planuoja šiais metais išbandyti jėgas su rytų Europos šalių atstovais, sprinto rungtyse.

 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas