2011.02.01 - 2011.02.28

2011 02 27 Europos meistrų žaidynių b/k irklavimo programa

               2011m. rugsėjo mėn. 10 – 20 dienomis Lignano Sabiadoro (Italija) taps Europos meistrų žaidynių kuriose varžysis įvairių sporto šakų atstovai, sostine. B/k irklavimo meistrai rugsėjo mėn. 10 – 15 dienomis rungtyniaus San Giorgio di Nogaro miestelyje.

                Meistrų žaidynių programoje numatytos 200m ir 1000m rungtys K-1, K-2, K-4 valčių klasėse (vyrams ir moterims) bei C-1, C-2, C-4 vyrams ir maratono rungtis 10 jūrinių mylių K-1, K-2 (vyrams ir moterims) bei C-1, C-2 valčių klasėse. Žaidynėse dalyvaus ir neigalūs sportininkai, kurie varžysis sportinėmis ir turistinėmis baidarėmis.

                Vienam dalyviui leidžiama dalyvauti 200m nuotolyje 3-jose, 1000m 2-jose rungtyse ir maratone

                Amžiaus grupės: 35-39, 40-44, 45-49, 50-54 ir t.t. Komandinėse valčių klasėse įgulos amžiaus grupė bus nustatoma pagal jauniausiojo dalyvio metus.

                Registracija į Europos meistrų žaidynes vykdoma iki Liepos 31 dienos. Dalyvio mokestis 120 eurų, užsiregistravusiems iki gegužės 16 dienos taikoma 15 procentų nuolaida - mokestis 102 eurai.


2011 02 26 Pasaulio b/k irklavimo meistrų čempionato programa

              2011m. rugpjūčio 26 – 28 dienomis, Szegede (Vengrija) vyks Pasaulio b/k irklavimo meistrų čempionatas. Šių varžybų programa, nuostatai, registracijos terminai, dalyvio mokesčio dydis ir mokėjimo tvarka jau yra paskelbta oficialioje  Szegedas 2011 svetainėje.

               Varžybos bus vykdomos šiose valčių klasėse: Moterims - 200m K-1, K-2, K-4 ir 2000m  K-1, K-2  Vyrams - 200m  K-1, K-2, K-4, C-1, C-2, C-4 ir 2000m K-1, K-2, C-1, C-2  Mix - 200m  K-2, K-4 ir 2000m K-2, K-4

               Amžiaus grupės: 35-39, 40-44, 45-49, 50-54 ir t.t. Komandinėse valčių klasėse įgulos amžiaus grupė bus nustatoma pagal jauniausiojo dalyvio metus.

               Registracija į šias varžybas vykdoma iki birželio 26 dienos, dalyvio mokestis 100 eurų.  Už papildomą 40 eurų mokestį bus galima registruotis ir po birželio 26 dienos, tačiau ne vėliau kaip iki rugpjūčio 14 dienos. Vardines paraiškos teikiamos iki rugpjūčio 14 dienos.

Valčių rezervacija

Iki birželio 26d

Po birželio 26d

K-1/C-1

 30€/ 1 dienai

 60€/ 1dienai

K-2/C-2

 50€/ 1 dienai

100€/ 1dienai

K-4/C-4

    70€/ 1 dienai

140€/ 1dienai

 

 

 

 

                

                Šalia irklavimo kanalo nuo rugpjūčio 25 d.12 valandos iki rugpjūčio 29 d. 12 valandos veiks kempingas, kuriame vieta palapinei kainuos 35 eurai. Kemperio vieta 35 eurai ir 30 eurų vienam žmogui. Vietą kempinge reikia rezervuoti iki birželio 26 dienos.

                Apsigyventi galima ir Szegedo mieste, kuriame yra daug viešbučių ir įvairiausių apartamentų. Viešbučius ar apartamentus patariama rezervuoti taip pat iš anksto.


         

Latvijos olimpinio centro plaukimo baseine, Aida pasiekė net du Lietuvos Respublikos rekordus

2011 02 25 Aida Vilimienė pagerino Lietuvos Respublikos rekordus

            2011m. vasario 19 – 20 dienomis, Rygoje, labai gerame Latvijos olimpinio centro 50 m plaukimo baseine, vyko atviras Baltijos šalių „Gintarinės taurės“ plaukimo  veteranų čempionatas. Jame dalyvavo plaukikai iš Rusijos, Latvijos, Estijos ir Lietuvos.

            Baseine,  išradingai padalintame į du baseinus po 25 m, labai sėkmingai tarp moterų 45 – 49 m. amžiaus grupėje, rungtyniavo mūsų klubo atstovė - irkluotoja Aida Vilimienė, kuri 400 m laisvu stiliumi  įveikusi per  5.40,57 sek, o 200 m laisvu stiliumi  per 2.41,37 sek. pasiekė naujus Lietuvos Respublikos plaukimo rekordus.

            Be šių pasiekimų Aida iškovojo 1-ąją vietą plaukdama 100 m kompleksiniu būdu , o 100 m laisvu stiliumi plaukime, laimėjo sidabrinį apdovanojimą

Šiame čempionate, pagal  taškų skaičiavimo sistemą buvo renkami geriausi varžybų TOP 10 dalyviai, vyrų ir moterų grupėse. Moterų grupėje Aida Vilimienė surinkusi 1851 tašką užėmė  9 vietą.

Šiuo metu Aida Vilimienė ruošiasi ne tik greitai prasidėsiančiam irklavimo sezonui, bet ir dar vienam plaukimo veteranų tarptautiniam turnyrui, kuris vyks kovo mėnesį, Kaliningrade.


    

Sergejus Kononenko, Darius Čereška ir Saulius Svaldenis, artėjančio naujojo sezono pasiruošimui, išliejo nemažai prakaito

2011 02 21 Vilniaus "BKI" nesnaudžia

              Artėjančiam naujajam sezonui aktyviai ruošiasi Vilniaus „Baidarių ir kanojų irklavimo“ klubo meistrai. Jie ne tik pastoviai dalyvauja įvairiuose slidinėjimo žygiuose, kilnoja sunkumus, bet ir žaidžia lauko tenisą.

              Aktyviausiai slidinėjimo trasose reiškiasi Sergėjus Kononenko ir Silvestras Aidietis. Treniruoklių salėje su štanga pastoviai kankinasi Darius Čereška, o Saulius Svaldenis nori lygiuotis į Ričardą Berankį, jis sistemingai prakaitą lieja lauko teniso aikštelėje.

             Artėjantiems rinkimams besiruošiančio Arvydo Petraičio sportuojančio niekas nematė, tačiau tai nesutrukdė jam nugalėti slidinėjimo varžybose „Snaigės žygis“.

             Šiuo metu traumą gydosi Gintaras Švenčionis kurią patyrė slidinėdamas kalnuose ir bent jau jis į Elektrėnus su Romo Petrukaneco komanda, irkluoti nevažinėja.

             Labai intensyviai Pasaulio meistrų čempionatui ir Europos meistrų žaidynėms ruošiasi Vygantas Zenkevičius gyvenantis Alytuje, jam kompaniją sudarė Rytis Ptašnykas kuris šiuo metu išvyko į treniruočių stovyklą Portugalijoje.

            Tai tiek žinių iš Vilniaus b/k irklavimo meistrų gyvenimo

            P.S. Linkėjimai visiems Klaipėdos meistrams.

            Saulius


2011 02 17 LBKIF konferencija

              Š/m vasario 4 dieną, Vilniuje, vyko Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos konferencija, kurios metu buvo patvirtintas 2011 metų Lietuvos b/k irklavimo varžybų kalendorius kuris skiriasi nuo kiek anksčiau paskelbto varžybų kalendoriaus projekto.

              Federacijos konferencijos posėdžio metu (Panevėžio ir Vilniaus veteranų atstovų iniciatyva) nuspręsta, kad Lietuvos b/k irklavimo veteranų čempionatas negali būti rengiamas Trakuose, normalioje distancijoje, o turi būti rengiamas tradiciškai, Panevėžyje, Liepos mėn. 9-tą dieną.

              Lietuvos čempionatas (suaugę ir drakonai) vyks Liepos mėn.16-17 dienomis Trakuose, o Tarptautinė „Galvės“ regata bus vykdoma rugsėjo mėn. 10-11 dienomis. 


2011 02 15 Pagerbti pareigūnai, garsinę Lietuvos policijos vardą

 Policijos departamento informacija  

              Antrą kartą Lietuvos policijos istorijoje buvo organizuoti geriausių policijos sportininkų dešimtuko rinkimai. Geriausi sportininkai buvo renkami iš gausaus būrio kandidatų, kuriuos pateikė policijos įstaigos. Šiandien Policijos departamente apdovanoti geriausi praėjusių metų policijos sportininkai.

              Sveikindamas pareigūnus, policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas pasidžiaugė jų pasiekimais 2010 metais. „Sveikinu Jus, pasiekus puikių rezultatų, kurie garsina Lietuvos policijos vardą ne tik mūsų šalyje, bet ir už jos ribų"-sakė policijos vadovas.

              Antrindamas policijos generaliniam komisarui, jo pavaduotojas, kuruojantis sporto sritį policijoje, Visvaldas Račkauskas teigė, kad šie darbuotojai yra savotiški policijos ambasadoriai. „Policijos vadovybė vertina ir didžiuojasi Jūsų pasiekimais.Palaikome Jus ir stengiamės sudaryti kuo geresnes sąlygas sportuoti"-sakė V.Račkauskas.

             Geriausia 2010 metų policijos sportininkė, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šilutės r. policijos komisariato darbuotoja Eglė Vaitkutė. Ji šiemet tapo ir pasaulio ir Europos rankų lenkimo čempione.

              Antrąją vietą užėmė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdybos atstovas Svajūnas Polikevičius (imtynės), kuris tapo pasaulio sambo imtynių meistrų čempionu.

              Trečioji vieta atiteko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnui Sigitui Bulovui (irklavimas). Sigitas šiemet tapo pasaulio baidarių-kanojų irklavimo meistrų čempionu.

              E.Vaitkutė džiaugėsi, kad rankų lenkimas tampa vis populiaresne sporto šaka Lietuvoje. "Pasaulyje konkurencija gana didelė, varžovės stiprios, tad iškovoti titulus tampa vis sunkiau"-kalbėjo daugkartinė pasaulio ir Europos čempionė Eglė.

              S.Polikevičius teigė, kad išlaikyti meistriškumą padeda kasdienės treniruotės ir paprasta mankšta. „Esame jau subrendę sportininkai ir varžytis su jaunimu vis sunkiau. Tačiau per daugelį metų įgyta patirtis leidžia laimėti gudraujant, panaudojant tam tikrus triukus"-teigė Svajūnas. Pasak jo, sambo nėra tokia populiari kaip dziudo, tačiau ją kultivuoja apie 50 pasaulio šalių, kai tuo tarpu dziudo - apie 150.

              S.Bulovas teigė, kad sportas padėjo jam atsikratyti sveikatos problemų. „Prieš dešimt metų buvau priaugęs svorio, pakildavo spaudimas, cholesterolio kiekis, tačiau sportas padėjo išspręsti visas šias negandas". Sigitas prisiminė 100 km. maratono varžybas, kurių starte jaunesni varžovai su pašaipa žiūrėjo į savo vyresnį konkurentą. „Starte girdėjau, kaip jie kuždasi rodydami į mane, kaip vyresnį dalyvį, juokėsi, kiek tas senukas ištemps, tačiau artėjant finišui jų juoką keitė pagarba vyresniam dalyviui, palikusiam jaunimą toli už savo nugaros"-šypsojosi Sigitas.

              P.S. Antrąją vietą šiuose rinkimuose užėmęs Vilniaus policijos atstovas Svajūnas Polikevičius gali ne tik rungtis ant kilimo ar skraidyti lėktuvais (Jis yra baigęs aukštąją aviacijos mokyklą), bet ir irkluoti kanoja, jau šiais metais jis  bandys paimti į rankas irklą su kuriuom jaunystėje teko draugauti 5 metus. 


 

Niewporto miestelio gyventojų simpatijas užkariavęs Ričardas Balčiulis neliko nepastebėtas ir vietinės valdžios,  jis buvo pagerbtas oficialioje ceremonijoje. 

2011 02 13 Ričardas Balčiulis geriausias Niewporto miesto sportininkas

               Užsienyje gyvenantys lietuviai ne tik aktyviai sportuoja ir propaguoja mūsų mėgstamą sporto šaką, bet ir užkariauja vietos gyventojų simpatijas.

               Belgijoje gyvenantis Ričardas Balčiulis kartu su Igoriu Frolovu (kilusiu iš Rusijos) atstovaudami Belgijos karalystei, praėjusių metų b/k irklavimo meistrų pasaulio  čempionate, Poznanėje, irkluodami dvivietę kanoją  500 metrų nuotolio rungtyje, 45-49 metų amžiaus grupėje, iškovojo bronzinius apdovanojimus, o C-4 2000 metrų rungtyje su jau minėtu I.Frolovu ir Jefimu Klementjevu iš Latvijos bei mūsų klubo atstovu R. Daugnora pasipuošė aukso medaliais.

               Už šiuos sportinius pasiekimus R. Balčiulis ir I.Frolovas neliko nepastebėti vietos valdžios. Ričardas ir Igoris išrinkti geriausiais 2010 metų Belgijos karalystės Vakarų Flandrijos provincijos vandens sporto šakų sportininkais. Be to  Ričardas Balčiulis pripažintas geriausiu Niewporto (11 000 gyventojų) miesto sportininku.

               Paskatintas šios sėkmės Ričardas dar aktyviau ruošiasi ateinančiam sezonui, dėl permainingų orų, sausio mėnesį ant vandes išėjo tik apie 10 kartų, o nuo vasario mėn. aktyviai irkluoja kiekvieną dieną.

               Be moralinio paskatinimo Niewporto miesto valdžia pradėjo remti b/k irklavimo sporto šaką, prie ežero skyrė geras patalpas su persirengimo kambariais, dušais bei  treniruoklių sale. Nuo šiol, Niewporto b/k irklavimo klubas turės idealias irklavimo sąlygas, kuriame treneriu dirbs išeivis iš Latvijos Ivanas Suchorukovas.


2011 02 09 Kanojininkams krepšinio aikštelėje kovingumo netrūksta

              Vakar į sporto salę Klaipėdos kanojininkai surinko visas pajėgas kokias tik begalėjo surinkti. Neseniai iš jūros grįžęs A.Šarafutdinovas ėmėsi organizacinių reikalų. Iš Italijos parskubėjo R.Daugnora, iš Norvegijos iškviestas R.Samuolis, visus neatidėliotinus verslo reikalus turėjo nutraukti V.Rimša, priverstas atvykti į sporto salę buvo ir ne itin krepšinį žaisti mėgstantis K.Bortelis. Be jau minėtų komandoje buvo A.Nazarovas, S.Šajauka jaunėlis Šarafutdinovas bei dar vienas kanojininkas.

              Kadangi šį kartą baidarininkų buvo dvi komandos rungtynės vyko kiek neįprastai. Rungtyniaujama buvo iki 11 taškų, o pralaimėjusioji komanda iškrenta.

              Vieną baidarininkų komandą sudarė veteranai A.Miežietis, G.Šiaškus, V.Šermokas, A.Babachinas ir S.Bulovas, o kitą jaunimas Arminas Miežietis, A.Jokubaitis, M.Dainauskas, D.Malinauskas ir T.Babachinas.

              Pirmose rungtynėse  baidarininkai veteranai kaip įprasta rezultatu 11-6 aplošė kanojininkus, sekančiame žaidime vyko labai atkali kova tarp baidarininkų veteranų ir  jaunimo, kad palaužti veteranus jaunimas taip išsisunkė, kad sekančiame žaidime nebesugebėjo rimčiau pasipriešinti kanojininkams, jaunimas buvo sutriuškinti 11-3.

              Antrą kartą žaisti prieš baidarininkus veteranus, kanojininkai susikaupė ir pasiruošė kaip paskutiniam mūšiui, tarsi tai būtu sprendžiamas gyvybės ir mirties klausimas, iš paskutinių jėgų jie grūmėsi ir kovojo už kiekvieną kamuolį, kovingumo kanojininkams tikrai netrūko už tai juos galima pagirti, tačiau psichologinio pasiruošimo jiems pritrūko, skaičiuojant rezultatą ginčijo kiekvieną tašką. Rungtynių pabaiga tiesiog dramatiška, kanojininkai pataiko ir persveria rezultatą savo komandos naudai 10-9 ir triumfuodami palieka aikštelę nors žaisti reikia iki 11. Taip ir liko neaiški situacija - ar kanojininkai laimėjo, ar pralaimėjo psichologiškai.


2011 02 07 Ričardas Nekrošius Žvelsoje

              Š/m vasario 6 dieną į Gintauto Rusteikos sodybą „Prie Šaltinio“, Lapiuose, jau ne pirmą kartą šiais metais, rinkosi aštrių pojūčių išsiilgę baidarininkai. Šį kartą pasigalinėti su galinga Žvelsos vandens jėga, jos srove, sūkuriais, akmenimis ir medžių išvartomis ryžosi ne tik fanatiški „Žvelsiniai“ ir Juozo Gurevičiaus kompanija, bet ir vienas iš šiuo metu geriausių Lietuvos baidarininkų, Ričardas Nekrošius.

               Pirmajį nusileidimą Trumpės ir Žvelsos upe tituluotas sportininkas įveikė sėkmingai, antrą kartą leidžiantis Ričardas pasijautė kaip 1000 metrų distancijoje ir drąsiai bandė įveikti iškilusias kliūtis, tačiau Žvelsa nedovanojo padarytų klaidų, žemyn galva į ledinį vandenį, Ričardą vertė net tris kartus. Krito į vandenį ir kiti irkluotojai, kas po vieną, kas po keletą kartų. Sausi išliko tik labiausiai patyrę - Aidas Pelešinas ir Juozas Gurevičius.


2011 02 03 Po pergalės džiaugsmo triuškinantys pralaimėjimai

              Po užvakar žaistų krepšinio rungtynių, sporo salę labai nuliūdęs paliko Romas Daugnora. Po praėjusių rungtynių pergalės džiaugsmo, jis įgijo dar didesnį pasitikėjimą savo jėgomis, planavo ir ruošėsi baidarininkus tiesiog sutrypti.

               Kanojinikai kruopščiai rengėsi šioms rungynėms, gerai apšilo, aptarė rungtynių planą, bet tai jų negelbėjo, negelbėjo jų ir iš jūros sugrįžęs bei kovingai nusiteikęs Aleksandras Šarafutdinovas bei jo energingas, bei augalotas sūnus taip pat Aleksandras. Šį kartą komandose buvo net atsarginių žaidėjų suoliukai, komandos rungtyniavo 7x7, tačiau rungtynės vyko į vieną kanojininkų krepšį. Po dviejų triuškinančių kėlinukų, trečiajame kėlinuke kanojinikai šiek tiek pasipriešino, tačiau pralaimėjimo išvengti jiems nepavyko .

               Romas niekaip negali atsitokėti ir patikėti tuo kas įvyksta eilinį kartą, jis  primygtinai reikalavo dar žaisti ketvirtą kėlinuką ir jėgas išbandyti dar kartą. Baidarininkai atsisakė, nes taip rungtynės galėtu tęstis iki begalybės ir Romas turbūt vis tiek nepatikėtu, kad jie yra silpnesni už baidarininkus.

                Po šių rungtynių Romutis sekančią dieną išskrido į Italiją, ten jis tikisi atgauti jėgas, įgyti dar didesnio kovingumo ir sekančią savaitę ruošiasi reabilituotis už visus patirtus pralaimėjimus.


 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas