2011.01.01 - 2011.01.31

2011 01 27  Pasaulio meistrų čempionatas rugpjūčio 27-28

 

 

              Kaip jau yra žinoma šių metų Pasaulio b/k irklavimo čempionatas vyks šalyje, kurioje irkluotojai yra žinomi ir dievinami kaip Lietuvoje krepšininkai, šalyje kurioje b/k irklavimas yra sporto šaka Nr.1

 

              Rugpjūčio mėn. 17-21 dienomis brandžiausi irkluotojai kovos dėl aukščiausiųjų  pasaulio apdovanojimų ir teisės rungtyniauti 2012 metų Londono olimpinėse žaidynėse.

             Jau yra žinoma, kad po šių varžybų rugpjūčio 27-28 dienomis vyks 3-ią kartą organizuojamos ICF Masters Championships varžybos, kuriose rungtyniauti susirinks b/k irklavimo meistrai – veteranai. Šiai dienai informacijos tik tiek.

              Nekantraujantys sužinoti daugiau apie šias varžybas, per skyrelį „tvarkaraštis“ dažniau užsukite į šių varžybų svetainę


   Kai visa tauta šąla Romutis lepinasi kaitria Brazilijos saule

2011 01 26 Romo Daugnoros pergalės džiaugsmas

              Iš trijų savaičių turnė po Braziliją sugrįžo Romas Daugnora jis gerai pailsėjo, pasilepino saulėje, oro temperatūra Brazilijoje siekė +30 + 32 laipsnius šilumos, vandens temperatūra Ramiojo vandenyno pakrantėse +27. Norėjosi Romui Brazilijoje ir pairkluoti, tačiau kanojų ten nebuvo, o baidarių dėl prastokų portugalų kalbos žinių (Brazilai angliškai nekalba) nepasisekė išsinuomoti, todėl Romutis liko neirklavęs.

              Tik sugrįžęs Romutis perskaitęs apie tai, kad krepšinio aikštelėje kanojininkams nelabai sekasi, labai supyko ir į vakar vykusias rungtynes iškvietė visus penkis stipriausius kanojininkus tuo metu buvusius Klaipėdoje. Romuko džiaugsmui pavyko du kartus laimėti prieš gerokai traumų ir ligų išretintą keturių baidarininkų komandą. Nors  Romo komanda ir turėjo kiekybinį pranašumą, trečiajame kėlinuke jiems pralaimėjimo nepavyko išvengti.

              P.S. Sklando kalbos, kad keturių baidarininkų komandoje žaidė Gintas ir Verneris kitų dviejų Romas nepažinojo, kiek vėliau paaiškėjo, kad iš tų nežinomų vienas taip pat kanojininkas, taip pat sklando kalbos kad Romas norėjo save parsiduoti baidarininkams, tačiau šie į jį neipirko.


 
2011 01 23 Pasaulio čempionatai ir Olimpinės žaidynės

               Paspaudę skyrelių “Pasaulio čempionatai” ar "Olimpinės žaidynės" nuorodas galėsite tiesiogiai pakliūti į internetinę enciklopedijos Wikipedija svetainę, kurioje galėsite susipažinti su visais pasaulio čempionatų bei olimpinių žaidynių b/k irklavimo nugalėtojais ir prizininkais. Ten pat rasite daug kitokios informacijos apie b/k irklavimo pasaulio  čempionatus bei olimpines žaidynes.


2011 01 21 Išrinkti geriausi 2010 m. policijos sportininkai

(Policijos departamento informacija )   

(Parengta pagal Vakarų ekspreso informaciją)               

                 Lietuvos policijos sistemoje dirba sportuojantys pareigūnai, kurie sėkmingai dalyvauja aukščiausio lygio tarptautinėse varžybose, garsina šalį visame pasaulyje, savo pavyzdžiu kelia policijos prestižą.

                 Antrą kartą Lietuvos policijos istorijoje buvo organizuoti geriausių policijos sportininkų dešimtuko rinkimai. Geriausi sportininkai buvo renkami iš gausaus būrio kandidatų, kuriuos pateikė policijos įstaigos. Kiekviena įstaiga sudarė po vieną, jos nuomone, geriausių policijos sportininkų dešimtuką. Į sąrašą nebuvo galima įtraukti savo įstaigoje dirbančių sportininkų.

                 Apibendrinus gautus rezultatus, paaiškėjo, kad geriausia 2010 metų policijos sportininke, surinkusi 126 balsus, tapo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šilutės rajono policijos komisariato darbuotoja Eglė Vaitkutė. Ji šiemet tapo ir pasaulio ir Europos rankų lenkimo čempione.

                 Trečioji vieta atiteko Klaipėdos apskrities VPK areštinės viršininkui Sigitui Bulovui (irklavimas). Jo sąskaitoje - 81 taškas. Sigitas šiemet tapo pasaulio baidarių-kanojų irklavimo meistrų čempionu.

                 Į dvidešimtuką taip pat pateko Klaipėdos VPK pareigūnas Justas Vaičiulis (irklavimas), užėmęs 15 vietą.

                 Likusį policijos sportininkų dvidešimtuką galite išvysti čia....


 
2011 01 13 Šių metų pasaulio čempionatas Vengrijoje
 
               Š/m pasaulio b/k irklavimo čempionatas vyks rugpjūčio 17-21 dienomis Szegede (Vengrija). Tuo pačiu metu ten turėtu vykti ir b/k irklavimo meistrų pasaulinės varžybos. Informaciją apie būsimą Pasaulio čempionatą jau galite rasti specialiai tam sukurtoje oficialioje svetainėje, kurioje greitu laiku turėtu pasirodyti informacija ir apie meistrų varžybas viename geriausių pasaulio irklavimo kanalų.
 
                Oficiali b/k irklavimo pasaulio čempionato svetainė čia…

 

2011 01 12 Svetainės rovingas.lt lankomumas

               Svetainė rovingas.lt gyvuoja nuo 2007 metų pabaigos, pirmieji naujienų įrašai joje atsirado 2008 metų sausio 4 dieną. Nuo to laiko sparčiai gausėja šios svetainės lankytojų.
 
               Per 2010 metus svetainę rovingas.lt aplankė 19 937 lankytojai, kurie peržiūrėjo 102 360 puslapių, daugiausiai jų iš Lietuvos. Iš užsienio šalyse gyvenančių šios sporto šakos mėgėjų dažniausiai apsilanko Didžiosios Britanijos bei JAV ir ypač paskutiniu metu kurie labai pamėgo šią svetainę Latvijos gyventojai. Nemažai mėgėjų apsilanko iš Rusijos, Baltarusijos, Estijos, Lenkijos ir Vokietijos. Retkarčiais į šią svetainę užklysta lankytojai ne tik iš Skandinavijos bei Ukrainos šalių, bet ir tokių šalių kaip  Austrija, Ispanija, Portugalija, Prancūzija, Belgija, Airija, Izraelis, Jungtinių Arabų Emiratai, Brazilija, Argentina ir kt.
 
               Daugiausiai lankytojų 1 995 apsilankė gegužės mėn., mažiausiai 1 252 vasario mėn. Daugiausiai per dieną apsilankė 127, mažiausiai 28. Vidutiniškai per dieną apsilanko 55 lankytojai. Labiausiai nuo svetainės gyvavimo pradžios skaitomas „Naujienų“ puslapis, po jo pagal lankomumą seka „Nuotraukos“ „Tvarkaraštis“ „Rezultatai“ „Nuorodos“ ir t.t.
 

               Pagal svetainės Hey.lt duomenis rovingas.lt nuolat yra tarp Lietuvos sporto svetainių TOP100, dažniausiai jo pozicijos svyruoja  40-60 eilutėje. Kitą lietuvišką b/k irklavimo svetainę bki.lt aplanko daugiau lankytojų, tačiau pagal lankomų puslapių skaičių ji ženkliai atsilieka.


 


 2011 01 11 Gauja XXL

 

               Š/m gegužės 13 – 15  dienomis Latvijoje, antrą kartą organizuojamos ilgiausios baidarių ir kanojų irklavimo varžybos Europoje. Dalyviai rungsis 310 km individualiose ir 420 km komandinėse estafetės principu lenktynėse. 420 km komandinės lenktynės Gaujos upe yra įtrauktos į Pasaulio rekordų Gineso knygą. Šių varžybų organizatorius Dzidis Sedlenieks kviečia dalyvauti šiuose renginiuose. Registracija į šias varžybas prasideda vasario 1 dieną.

               Plačiau apie tai skaitykite čia....


 

 

2011 01 10 Transatlantinė kelionė baidare per vandenyną

 

               2010-10-26 Lenkų keliautojas, irkluotojas Aleksandr Doba g. 1946 metais pradėjo kelionę baidare per Atlanto vandenyną. Per savo gyvenimą, Aleksandras irkluodamas įveikė daug kilometrų, įvairiuose vandenyse. 1999 metais apiplaukė Baltijos jūrą. 2000 metais per 101 dieną nuirklavo 5369km iš Lenkijos iki Šiaurės jūros (Naviko), šį sąrašą būtu galima dar tęsti.....

  

               Šiuo metu atkaklusis keliautojas jau 76 dienas iriasi ir su bangomis galynėjasi Atlanto vandenyne.....          

 

               Plačiau apie tai skaitykite čia...


 

2011 01 05 Krepšinio mačai tęsiasi 

 

                Kaip ir praėjusio žiemos sezono metu Klaipėdoje, irkluotojai kartą savaitėje renkasi parungtyniauti krepšinio aikštelėje. Nors šis sezonas gana sunkiai įsibėgėja , tačiau rungtynės, kad ir 2x2 ar 3x3 vyksta panašiu scenarijumi kaip ir praėjusį sezoną, baidarininkai dažniau nuskriaudžia kanojininkus. Nors pasitaiko, kad ir kai kuriems kanojininkams nusišypso laimė ypač kai pakliūna į baidarininkų komandą ir tenka aplošti savus.  Po pirmų šio sezono rungtynių ypatingai švytėjo Romo Daugnoros veidas kai jis rungtyniaudamas baidarininkų komandoje be gailesčio vanojo savus.
 
                 Vakar vyko ypatingos rungtynės į krepšinio aikštelę patikrinti veteranų susirinko Klaipėdos b/k irklavimo elitas Justas Vaičiulis, Andrius Jokubaitis, Arminas Mežietis, Domas Malinauskas, Lukas ir dar vienas sportininkas. Veteranų komandai atstovavo Gintautas Šiaškus, Verneris Šermokas, Sigitas Bulovas, Aleksandras Nazarovas bei Saulius Šajauka.
 
                 Jaunimo komanda rungtynes pradėjo ir aikštelėje skraidė kaip reaktyviniai lėktuvai nė minčių  neturėjo apie tai, kad jie gali pralaimėti. Tačiau vien skraidymo bei noro laimėti jiems nepakako, pirmojo kėlinuko rezultatas 21-16 veteranų naudai, nors rezultato skirtumas ir nelabai didelis, tačiau veteranų pranašumas buvo akivaizdus, tik kėlinuko pabaigoje trys iš eilės Justo taiklūs tritaškiai išgelbėjo jaunimą nuo triuškinančio pralaimėjimo.
 
                 Per pertrauką jaunimas pasitarę nusprendė, kad veteranus reikia uždusinti ir pabandė juos paspausti, tačiau rezultatas augo veteranų naudai 5-2, 9-4 jaunimas grėsmingai priartėjo 9-7, bet tai buvo viskas, ką jie galėjo padaryti, galutinis rezultatas 21-7 veteranų naudai.
 
                 Veteranai po rungtynių greitai išsiskirstė, o jaunimas negalėjo atsitokėti ir dar ilgai sporto salėje aptarinėjo gautas pamokas.
 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas