2010.10.01 - 2010.10.30

2010 10 30 „Dipolio iššūkio“ 2010 rezultatai

 

                Baigėsi pirmasis Lietuvoje b/k irklavimo supermaratonas Vilnius – Kaunas 163 km. Su šio maratono rezultatais galite susipažinti paspaudę čia... . 


     

2010 10 29 18 va. 10 min. Startavo „Dipolio iššūkio“ 2010 dalyviai
 
 Kaip ir buvo numatyta š/m rugsėjo 29 dieną 18 val 10 min. startavo baidarių irklavimo maratono Vilnius  - Kaunas (170 km.) dalyviai. Į starto liniją stojo 34 dalyviai kurie varžosi K-1, K-2 ir C-1 bei C-2 valčių klasėse.
 
Šiuo metu t.y. 21 val 36 min jau 15 ekipažų praplaukė pirmąjį kontrolinį punktą t.y. iveikė pirmuosius 27 km.
 
Pirmieji, pirmajį kontrolinį punktą  per 2 val 22 min. pasiekė visaginiečiai Jonas Ragauskas ir Vadimas Čižys apie 10 min. nuo jų atsilieka Linas Samaška, Domas Laukevičius bei Deividas Šatikas.
 
Varžybų teisėjai nerimauja dėl vieno dalyvio startavusio vienviete sportine kanoja, paskutinį kartą jį matė prie Grigiškių iki šiolei žinių apie jį nėra.
 
2-as kontrolinis punktas, įveikta 55 km. iki finišo 108 km. Pirmieji 2 - ąjį kontrolinį punktą 22 val. 46 min. pasiekė V.Čižys ir J.Ragauskas, trečias po dviejų minučių L. Samaška, ketvirti kanoją dvivietę irkluojantys  Jurijus Selezniovas ir Jevgenij Blaževič iš Latvijos. Pirmas kontrolinį punktą paliko L.Samaška. J.Ragauskas ir V. Čižys atsilieka 1 min.
 
Latviai J. Selezniovas ir J. Blaževičius yra nuolatiniai Vohandu 100 km. maratono dalyviai jie taip pat yra išbandę jėgas ilgiausiame Pasaulyje b/k irklavimo maratone, Ikono upe 740 km.
 
Oro temperatūra +3, puikus oras, žvaigždėtas dangus.
 
2010-10-30 00 val. 05 min.gauta iformacija kad dingęs kanojinkas Valdas Čižinauskas toliau irkluoja ir planuoja pasiekti 2-ąjį kontrolinį punktą t.y. iveikti 55 km. ir savo pasirodymą baigti.

3- ias kontrolinis punktas – Kernavės miestelis. Nuo starto 70 km. Iki finišo 93 km. Pirmieji šį kontrolinį punktą 00 val. 27 min.pasiekė V. Čižys ir J. Ragauskas po 1 min. L. Samaška kuris išlipo į krantą atlikti gamtinius reikalus. V.Čižio ir J.Ragausko persvara padidėja iki 3 min. 00 val. 30 min. pasirodė dvivietė kanoja iš Latvijos.

5 - as kontrolinis punktas. Jonava. Nuo starto 123 km. iki finišo 40 km. 5val. 07 min. pasirodė V.Čižys ir J.Ragauskas už 5 min. Linas Samaška, po jų Latvių kanoja dvivietė, penktoje vietoje Andris Stavro iš Latvijos.

FINIŠAS  8 val. 25 min. Kaune, distancijoje sugaišęs 14 val. 15 min. finišavo K-1 JONAS RAGAUSKAS. Pirmieji jo žodžiai išlipus į krantą "Ant galo net vaidentis pradėjo".

8 val. 39 min. antras finišavo K-1 VADIMAS ČIŽYS jo laikas 14 val. 29 min.

9 val. 05 min. trečias finišavo K-1 LINAS SAMAŠKA laikas 14 val. 55 min.

9 val. 29 min. ketvirta vieta C-2 JURIJUS SELEZNIOVAS ir JEVGENIJUS BLAŽEVIČ laikas 15 val. 19 min.

9 val. 40 min. penktas K-1 DEIVIDAS ŠATIKAS laikas 15 val. 30 min.

9 val. 41 min. šeštas K-1 DOMANTAS STEIKŪNAS laikas 15 val. 31 min.

9 val. 44 min. septintas K-1 ANDRIS STAVRO laikas 15 val. 34 min.

10 val. 41 min. aštuntas K-1 DOMANTAS LAUKEVIČIUS laikas 16 val. 41 min.

11val. 48 min. devinti K-2 MANTAS GRIGONIS ir LINAS VAINIUS laikas 17 val. 48 min.

Šiuo metu t.y 14 val. 26 min. varžybos dar tebevyksta.

Varžybų nugalėtojų bei prizininkų apdovanojimų ceremonija 18 val. Po apdovanojimų ceremonijos bus foto bei galutiniai šių varžybų rezultatai.


 

 
 

 

2010 10 27 „Dipolio iššūkis“ 2010 papildoma informacija

 

 

                                         

Kaip kad ir žadėjo Linas Samaška per vieną naktį parengė įspūdingų varžybų kurių startas bus jau šį penktadienį 17 val. Vilniuje, nuostatus.

Varžybų nuostatus galite perskaityti paspaudę čia... 

Su varžybų dalyvių atmintine susipažinti čia....                            

 


 

 

 

2010 10 26 Daugiau apie  „Dipolio iššūkis“ 170 km. (autorius Linas Samaška)

 

 

Sveiki visi susidomeje Dipolio issukis varzybomis.Atsiprasau ,jog taip ilgai kankiname neduodami „platesnes informacijos“.Tikiuosi,kad bent „razumnesni“ is Jusu supras,kad tokio tipo projekto paruosimas uzima nemazai laiko ir norisi ji padaryti kuo geresni net ir susiduriant su realybe,kad startuojanciu nebus daug.O laiko kaip visada truksta. Todel ir slepdamasis uz kaukes ir del auksciau isvardintu realiu faktu „reziu „ jums sitaip:

 

Mielieji, nuo to ,kad bus prirasyta aibes puslapiu nuostatu ir taisykliu;       

1. Upe nesutrumpes

2.Plaukimo irenginiu vistiek reikes

3.Be aprangos neissiversit

4.Blaiviai mastantis liemene ir salma vistiek desis

5.Valgyt ir gert tikrai noresit

 

 

Manau ,kad auksciau isvardinti  punktai yra esminiai. Visa kita tik detales. Bet kokiu atveju i si laiska itraukiau populiariausius jusu klausimus.Trumpai drutai i juos atsakysiu siandien.na o nuostatus pazadu uzbaigti sia nakti ir rytoj juos galutinai apdorojus Jum issiuntineti.

1.Starto mokestis zmogui 100,-lt.I startini paketa ies „teisingos“ dovanos kaip ;galvos prozektorius,mirksiukai kuriuos galesit tvirtinti prie svarbiausiu daiktu ,kuponas dovana su kuriuo galesit nemokamai atsiimti po projekto sukurta filma su jusu „snukeliais“ ir t.t. Taip pat prizinis fondas,susidarius atitinkamam dalyviu skaiciui loterijoj baidare ir t.t. Reiskai kuo anksciau uzsiregistruojat- zmogui dovanu nuo  200 iki 3000,- lt

2.Plaukti galima vienkemis,dvojkemis,ir kanojomis.

3. 16,17 metu dalyvauti galima su tevu ar globeju leidimu.

4. Ekstra atveju jusu baidares mes galime pergabenti  is kauno i vilniu pries starta ir po finiso.

5.kontroliniai laikai bus norintiem „nusipaisyti“ anksciau is trasos.Kadangi bus galimybe ekstar atveju kontroliniuose punktuose mesti baidas i teiseju gabenamas priekabas,persirengti siltais rubais ir griuti i palatke ar automobili.Miegmaisiai bus,kilimeliai irgi.

6.Baidares gali buti jusu,skolintos ar nuomotos.Taip pat galite issinuomoti ir pas mus. Ir vienvietes ir dvivietes.Privalumai kad su sijonais ,kad nereikes transportuoti ir daugelis kitu.Taip pat galite issinuomoti ir kita svarbu jums inventoriu; irklai karboniniai ir paprasti,liemenes,salmai,hidro pokai,prozektoriai, Skyscio turio gertuves- „camelbac“ ir t.t. Rasykit ,klauskit ,skambinkit bus greiciau,atsakysim.Kontaktai zemiau.

7.Varzybu laikas nestabdomas. Kiekvienas pasirenka savo sustojimus ir poilsio laika.Butinas tik atsizymejimas KP ,del sveikatos.teoriskai projektas tesis 24 val.Bet esant sudetingom salygom kaip rukas ir t.t. del kuriu matomumas gali buti apskritai nulinis,projekto laikas pratesiamas.

8.Po finiso galimybe pernakvoti kaune nemokamai siltose sandeliavimo patalpose ant storu ciuziniu.Esant reikalui galima uzsakyti pirti. Netgi manau jei bus noro ir sveikatos „pasitusinsim“ visi.

9.Starto laikai: baltas tiltas –zalia zona-smelio papludimys .Registracija 15:30-16:30 .16:30 svarbi paskutine informacija .17:00 startas. Finisas kaune prie senamiescio Vilijampoles tilto Dailes verslo centro aiksteleje.

10 I techninius klausimus apie sedejima ant bangos,kiek apskritai bus laukiama siaip sau plaukianciu kokie galimi persedimai ar ekipazo nariu keitimai rytojaus dataliuose nuostatuose.

11.Registracija iki treciadienio 24:00 tiem kas nori daugiau dovanu ir apskritai tureti . Na o visiem likusiem iki penktadienio 16:30 val.Emailu:Jzemelapi   Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo automatinių reklaminių žinučių, jums reikia veikiančio Javascript, kad galėtumėte pamatyti adresą Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo automatinių reklaminių žinučių, jums reikia veikiančio Javascript, kad galėtumėte pamatyti adresą   kontakt.tel. +370 610 07366 begin_of_the_skype_highlighting              +370 610 07366      end_of_the_skype_highlighting Linas Samaska

               

 

Atleiskit ,bet i tokius klausimus kiek ten uzsiregistravusiu dalyviu,kaip ten reikes irkluot ir panasius neatsakinesiu.Dipolio issukis –issukis visiem kartu varzybinej erdvej ir kiekvienam atskirai.Kiekvienas irodines sau ir kitiem skirtingus dalykus skirtinguose lygmenyse.Bet kokiu atveju tiek dvasiniais tiek materialiniais prizais vienaip ar kitaip bus pamaloninti visi.Isbandyk save ir papasakok kitiems.Belieka paklausti : Tu dar neuzsiregistravai??????????

             

Dipolio issukis 2010-ar tu priimsi ji???

          

DALYVAUJANTYS:

vienkes

1.Linas Samaska                 - Robinzonada-ant briaunos

2.Alfredas Steckevicius   - Robinzonada-ant briaunos

3.Domantas Steikunas    - Robinzonada-ant briaunos

4.Arunas Maciulevicius    - Robinzonada-ant briaunos

5.Deividas Satikas               - Robinzonada-ant briaunos

6.Jonas Ragauskas             -

7.Dainius Jaraminas           - Robinzonada-ant briaunos

8.Domantas Laukevicius   -Del taves

Ir t.t. Taves dar cia nera? Kodel?

            

Dvojkes:1. Ričardas Kelpšas             -operatorius.lt   

Deividas Simonovičius

2.Mantas Kukenys               -Geek‘ai   

Aivaras Sakalas

                     

Ir t.t. Tu dar nepatekai i si sarasa? Buksuoja tavo draugas? Gal jis tau ne draugas? Truksta baidares? Rasyk ,skambink ,skelbkis-padesim.

                             

Nepraleisk progos padeti savo parasa ekstremalaus sporto istorijoje.

                          

                         

Jusu ir Musu Linas 

                                

Video kvietimas čia....


 

 

2010 10 21 „Dipolio iššūkis“ 170 km.

 

               Atsitiktinai buvo sužinota kad š/m spalio 29-31 dienomis, vandens sporto ir turizmo entuziastas Linas Samaška labiau žinomas kaip „Robinzonas“ meta iššūkį nuotykių ieškotojams, keliautojams, irkluotojams, sportininkams ir visiems kitiems, kurie negali gyventi nelaužydami gyvenimo stereotipų.

 

               Dipolio iššūkis 2010. Tai apie 170 km vandens, šalčio, akmenų, slenksčių ir rėvų. Tai apie 24 val. psichoemocinių ir fizinių išbandymų: netikėtai išnyrančių bebrų, neramios vienatvės ir stingdančios nakties tamsos. Tai du miestai – Vilnius ir Kaunas. Tai Neris nuostabiais šlaitais ir, rodos, niekada nesibaigsianti. Tai laikas, kurį Jūs gyvensit ir išgyvensit

 

               Renginio vieta ir laikas: 2010 m. spalio 29–31 d. Startas – 2010 m. spalio 29 d. 17:00 val. Vilniuje nuo Baltojo tilto žaliosios zonos smėlio pakrantės. Finišas – ten, kur pasiduosit ,bet ne toliau nei Kauno senamiesčio ir Vilijampolės tiltas.

 

              Apie šį renginį sužinota atsitiktinai iš nuogirdų. Daugiau informacijos bei Lino Semaškos video pristatymą galite rasti apsilankę svetainėje  http://operatorius.lt/ arba tiesiog paspaudę čia....  


 

 

2010 10 11 Europos meistrų žaidynės

 

 

              2011 metais rugsėjo mėn. 10-20 dienomis Lignano Sabiadoro (Italija) vyks Europos veteranų žaidynės.              

 

              

              Baidarių ir kanojų irklavimo meistrai rungtyniaus rugsėjo 10-15 dienomis San Giorgio di Nogaro mieste, 8-iose amžiaus grupėse 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69 ir per 70 metų amžiaus grupėse.              

             

              Nuotoliai 200 metrų ir 1000 metrų K-1, K-2, K-4, C-1, C-2 ir C-4 valčių klasėse bei maratono rungtis 10 jūrinių mylių t.y 18 520 metrų K-1, K-2, C-1 ir C-2 valčių klasėse.              

             

              Vienas dalyvis galės varžytis ne daugiau kaip 3-jose rungtyse 200 metrų nuotolyje, ne daugaiu kaip 2-jose rungtyse 1000 metrų nuotolyje ir maratone.              

             

               Komandinių valčių klasėse amžiaus grupė bus nustatoma pagal jauniausiojo dalyvio metus.


 

 

 

2010 10 01 Ūlos maratono rezultatai

 

 

              Varžybų rezultatų skyrelyje galite rasti praėjusį savaitgalį Dzūkijoje vykusio maratono rezultatus, nuotraukos iš šių varžybų jau yra foto skyrelyje.

 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas