2010.05.01 - 2010.05.31

2010 05 30 Juodosios jūros taurė

              Š/m gegužės 15-16 dienomis Odesoje vyko b/k irklavimo veteranų varžybos. Dėl Juodosios jūros taurės rungtyniauti susirinko Ukrainos veteranai bei keletas meistrų iš Baltarusijos, Rusijos bei Moldovos. Dalyviai varžėsi 200 ir 2000 metrų nuotoliuose vienvietėmis bei dvivietėmis valtimis. Nugalėtojai bei prizininkai buvo nustatyti susumavus abiejų nuotolių rezultatus.

              

               Plačiau apie šias varžybas galite skaityti, peržiūrėti rezultatus, nuotraukas bei video reportažą,  paspaudę čia....

 

 

 

Jie ne tik irkluoja, bet ir greitai bėga bei taikliai šaudo

2010 05 29 Irkluotojai ne tik irkluoja

              Mūsų baidarių ir kanojų irklavimo klubo atstovai ne tik irkluoja, bet dalyvauja ir įvairiuose kituose sportiniuose renginiuose. Ne per seniausiai Klaipėdos raj. Kairių poligone vyko Klaipėdos apskrities policijos pareigūnų biatlono varžybos 2 km. bėgimas su dviejais šaudymo iš tarnybinio ginklo  ruožais. Prie starto linijos išsirikiavo 60 policijos pareigūnų iš Klaipėdos, Šilutės, Kretingos, Palangos, Skuodo, Gargždų, Neringos policijos komisariatų bei studentai iš Lietuvos policijos mokyklos.  Greičiausiai ir geriausiai su šia užduotimi susidorojo bei nugalėtoju tapo buvęs baidarininkas trenerio Kazimiero Rimkūno iš Skuodo auklėtinis, Lietuvos policijos mokyklos studentas Evaldas Žilinskas 6, 05 min. 16- tą vietą užėmė Justas Vaičiulis 6,37 min, o 17-tą vyriausias šių varžybų dalyvis Sigitas Bulovas 6,43 min.

                  Šiemet gegužės 23-čią dieną per Sekmines Klaipėdoje vyko trečioji paramos akcija „Vilties bėgimas“ Šv. Pranciškaus onkologijos centrui paremti. Šių metų „Vilties bėgime“ dalyvavo virš 5 000 bėgančių ir einančių dalyvių iš Lietuvos ir užsienio šalių. Dalyviai bėgo 10 000m. 6000m. ir 3000m.  Bėgančius Klaipėdos gatvėnis buvo galima pamatyti ir mūsų klubo atstovus: Aleksandras Šarafutdinovas 10 000 m. nuotolį ivekė 36 -tas per 43,15 min. tarp vyresnių virš 40 metų amžiaus bėgikų jo rezultatas 10-tas. Aleksandras Nazarovas finišavo 116-tas per 48,27 min. tarp vyresnių bėgikų jo rezultatas 18-tas, o Aida Vilimienė aplenkusi nemažai vyrų užėmė 241-ą vietą jos rezultatas 56,26 min.

 

 

 

2010 05 28 Patikslinta Pasaulio meistrų sprinto programa

                  Š/m rugpjūčio 14 – 15 dienomis Poznanėje (Lenkija) vyks Pasaulio b/k irklavimo meistrų sprinto čempionatas. Šiuo metu varžybų organizatoriai patikslino šių varžybų programą kaip kad ir buvo skelbta varžybos vyks 500 m ir 2000 m. nuotoliuose, K-1, C-1, K-2, C-2, K-4 ir C-4 valčių klasėse. 500 m. nuotolyje vyks atrankiniai plaukimai.

                 Šiuo metu varžybų tvarkaraščio skyrelyje jau yra atnaujinta nuoroda į Pasaulio meistrų sprinto čempionato programą. Ten galite surasti preliminarias paraiškas dėl dalyvavimo čempionate, kurias reikia užpildyti ir išsiusti varžybų organizatoriams iki šio mėnesio 30 dienos. Kaip sumokėti dalyvio, rezervacijos, bei valčių nuomos mokesčius ir kitą reikalingą informaciją galite surasti oficialioje Pasaulio b/k irklavimo meistrų sprinto čempionato svetainėje čia.... , arba skyrelyje tvarkaraštis.

 

 

 

 

Pavelas Bespalovas ir Vidas Kupčinskas

2010 05 23 Lietuvos Respublikos taurė

            Trakuose, baigėsi dvi dienas trukusios Lietuvos Respublikos b/k irklavimo taurės bei Dariaus ir Zbignevo Survutų atminimo varžybos. Dalyviai rungėsi 1000 ir 200 metrų rungtyse. Su stipriausiais šalies sportininkais šiose varžybose nepabūgo pasivaržyti ir sportininkai – meistrai Pavelas Bespalovas iš Panevėžio bei Vidas Kupčinskas iš Kauno.  K-1 1000m rungtyje pusfinalio plaukime Vidas Kupčinskas nuotolį įveikė per 3.51,4min ir liko 4-as, o kitame pusfinalio plaukime 5-tą vietą užėmęs Pavelas Bespalovas nuotolį įveikė per 3.59,1 min. Tai tikrai labai geri rezultatai kaip tokio amžiaus sportininkams. Antrąją varžybų dieną Pavelas ir Vidas dviviete baidare 200 m. rungtyje pakliuvo į finalą. Finaliniame plaukime jie užėmė aukštą 6 vietą.

              Visi stipriausi  šalies baidarininkai jėgas išmėgino naujoje olimpinėje  K-1 200 m rungtyje. Šioje rungtyje  į finalą pateko ir mūsų klubo atstovas Justas Vaičiulis, kuris užėmė 9-tą  vietą.

              Rezultatus galite rasti Lietuvos Respublikos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos tinklapyje arba tiesiogiai paspaudę čia...

              

 

 

2010 05 21 Geriausi pasaulio irkluotojai iš arti

                Š/m birželio 3-6 dienomis Duisburge vyks b/k irklavimo pasaulio taurės 3-ojo etapo varžybos. Vilniaus baidarių ir kanojų irklavimo klubas organizuoja Lietuvos irkluotojų palaikymo komandą.

                Norintys pamatyti gyvai iš arti geriausius pasaulio irkluotojus bei pajausti irklavimo kovinę dvasią, dėl informacijos kreipkitės į Saulių Svaldenį Tel. Nr. 8 685 30093 el.p.  Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo automatinių reklaminių žinučių, jums reikia veikiančio Javascript, kad galėtumėte pamatyti adresą   Lėktuvo bilietų kaina apie 30 Lt. Bilietų skaičius ribotas.

 

 

 

Antanas Mickevičius

2010 05 20  Antanui Mickevičiui “Kalviui” 75-eri

                    Vakar t.y. gegužės 19 dieną, vyriausiajam Lietuvos b/k irklavimo meistrui Antanui Mickevičiui “Kalviui” sukako 75-eri.

               Baidarių ir kanojų irklavimo klubas “Rovingas” sveikina Antaną su gražiu jubiliejumi ir linki geros sveikatos bei dar daug pergalių, vandens takeliuose.

               Paspaudę čia….   galite dar kartą peržiūrėti akimirkas kuriose užfiksuoti Antano Mickevičiaus “Kalvio” startai.

 

 


 

Klaipėdos policininkai Sigitas Bulovas, Ramūnas Šideikis ir Justas Vaičiulis

2010 05 16 “Angelų sargų“ triumfas Minijoje

               Šiandien buvo tęsiamos baidarių irklavimo „Minijos maratonas 2010“  varžybos. Kaip ir buvo numatyta, startas duotas 10 val. ryto Žvelsėnuose.  Priešingai negu diena prieš tai, gamta dalyvius palepinio labai puikiu oru - pirmą kartą šiais metais saulės spinduliai daugelį privertė nusimesti viršutinius apdarus.               

               Baidarių dviviečių įgulų grupėje po pirmosios dienos situaciją galėjo pakeisti tik koks nors nenumatytas stebuklas, kurio neįvyko. Nugalėjo Kauno „Yrio“ komanda - Juozas Gurevičius, Darius Šukevičius, Eglė Pažėraitė, Sandra Bulovaitė bei Tomas Kojis. Antri liko klubo „Prie Žvelsos“ atstovai.                

                Vienviečių baidarių grupėje intriga išliko iki paskutiniojo etapo. Iki finišo likus apie 19 km.  Klaipėdos „Angelų sargų“ persvara prieš  Kauno „Yrio  - Trilogijos“ komandą buvo nedidelė, tačiau „Angelas sargas“ Justas Vaičiulis, boksininkų terminu tariant, nokautavo „Yrio – Trilogijos“ lyderį Marių Butrimavičių, ko pasėkoje „Angelai sargai“ 91 km įveikė 3,30 min. greičiau nei  Kauno „Yrio – Trilogijos“ komanda. Po pirmosios dienos iškovotą trečiąją poziciją išlaikė kita Klaipėdos komanda „Irkluok su žvaigžde“, kurią sudarė Andrejus Babachinas, Julius Gedvilas, Rolandas Samuolis ir Gintautas Šiaškus.                

                Pažymėtina, kad visą Minijos maratono 91 km distanciją įveikė beveik visos startavusios komandos. Tik „Seni draugai“ po pirmosios dienos kovingo pasirodymo nusprendė iš lenktynių pasitraukti.                

                Varžybų nugalėtojai buvo apdovanoti taurėmis, medaliais bei diplomais, o prizininkai galėjo iššauti šampano.

                Varžybų protokolus jau galite matyti skyrelyje "Rezultatai" 

 

 

                                                              

2010 05 15 Minijos maratono 2010 I etapas               

               Kaip ir buvo numatyta, šiandien  Aleksandrave 10 val. ryte startavo Minijos maratono 91 km dalyviai. Irkluotojų susirinko nedaug - tam įtakos greičiausiai turėjo lietingas oras. Atkaklumo, ryžto ir valios įveikiant  pirmuosius 50 km. pakako visiems.

              

              Ypač atkakli kova vyko tarp vienviečių baidarių Klaipėdos „Angelų sargų“ (S. Bulovas, R. Šideikis ir J. Vaičiulis) ir Kauno „Yrio – Trilogijos“ (A. Dubauskas, M. Butrimavičius ir T. Kojis) komandų. Pergalę šventė ir pusantros minutės pranašumą prieš antrąjį etapą įgijo Klaipėdos policininkai. Trečiąją vietą užėmė komanda  „Irkluok su žvaigžde“ (A. Babachinas, J. Gedvilas, R. Samuolis ir G. Šiaškus)

 

                Dviviečių badarių grupėje Kauno „Yrio“ komanda po pirmosios dienos įgijo didžiulį pranašumą prieš „Prie Žvelsos“ klubą.

                Rytoj varžybos tęsiamos - startas 10 val. Žvelsėnuose, finišas - Priekulėje.

                Paspaudę čia....  galite pamatyti ir keletą užfiksuotų akimirkų iš šios dienos varžybų. 

 

 

 

                                                                                                              

2010 05 13 Savaitgalio varžybos

              Š/m gegužės 15-16 dienomis t.y. šį šeštadienį, 10 val. prie tilto per Miniją (kelias Plungė – Kretinga) startuos baidarių irklavimo maratono „Minija 2010“  (Aleksandravas – Priekulė 91 km)  dalyviai kurie varžysis dvi dienas, vienviečių ir dviviečių baidarių klasėse estafečių principu, išaiškinat stipriausias komandas.

             Šiame maratone ruošiasi dalyvauti ir mūsų klubo atstovai: Vienvietėmis baidarėmis varžysis Sigitas Bulovas, Justas Vaičiulis ir Ramūnas Šideikis kurie atstovaus Klaipėdos policijos komandai „Angelai sargai“, Arvydas Maciūnas atstovaus komandai „Seni draugai“. Dviviečių baidarių varžybose, Aida Vilimienė atstovaus klubui „Prie Žvelsos“, o Sandra Bulovaitė Kauno klubui „Yris“

             Pirmąją varžybų dieną dalyviai įveiks 56 km  atstumą: Aleksandravas – Kartena 24 km, Kartena – Raguviškai 14 km ir Raguviškiai – Žvelsėnai 18 km.  Antrąją varžybų dieną 35 km: Žvelsėnai – Gargždai 7 km , Gargždai – Dovilai 9 km, Dovilai – Šernai 6 km ir Šernai – Priekulė 13 km.

 

 

 

 

 

  Ivanas Suchorukovas

2010 05 10 Ivanas Suchorukovas į Belgiją

            Praėjusių metų rudenį gyventi ir dirbti trenerio darbą į Belgiją išvyko visiems mums gerai žinomas, vienas aktyviausių Latvijos b/k irklavimo veteranų, Ivanas Suchorukovas iš Daugpilio. Daugpilyje trenerio darbą dirbęs Ivanas savo karjerą tęs Belgijos mieste, Neuwporte - baidarių irklavimo klube, kurio vienas iš steigėjų yra visiems mums taip pat gerai pažįstamas, buvęs panevėžietis, jau daug metų gyvenantis Belgijoje, Ričardas Balčiulis.

                Mūsų žiniomis, abu jie labai aktyviai ruošiasi šiam sezonui, o tiksliau – Pasaulio b/k irklavimo meistrų čempionatui Poznanėje. Po Naujujų metų kiekvieną dieną jie visą žiemą irklavo Neuwporto kanaluose. Beje, sąlygos irkluoti žiemą ten labai palankios, nes vidutinė žiemos oro temperatūra buvo 5 laipsniai šilumos. Ypatingai kovingai šiam sezonui yra nusiteikęs Ričardas Balčiulis, kuris perduoda linkėjimus visiems kanojininkams ir pažada, kad daugeliui per varžybas teks stebėti jo nugarą.

              Linkime Jiems sėkmės.

 

 

 

   Iš kairės Juozapas Gedminas, Pavelas Bespalovas, Vidas Kupčinskas ir Vadimas Čižys

2010 05 02 Kauno maratonas

             Apie Kauno mieste vykusias atviras, tačiau ypatingai slaptas b/k irklavimo maratono varžybas, žinoma tik tiek, kad 10000 metrų baidarininkų vyrų varžybose nugalėjo Ričardas Nekrošius iš Kauno, antras Jonas Ragauskas iš Visagino.

             Veteranai baidarininkai jėgas išbandė 5000 metrų nuotolyje, -  pirmąją vietą užėmė Vidas Kupčinskas iš Kauno, antras Pavelas Bespalovas iš Panevėžio, trečiają vietą atkaklioje kovoje laimėjo Vadimas Čižys iš Visagino, o 59 – erių metų amžiaus Gintaras Švenčionis iš Vilniaus liko ketvirtas.

              Paspaudę čia...   galite peržiūrėti keletą akimirkų iš šių varžybų, kurias užfiksavo Aleksandra Čechova.

              Svetainėje bki.lt arba paspaudę čia...   jau galite peržiūrėti šių varžybų rezultatus.  Kaip matyti iš varžybų rezultatų protokolų, pirminė pateikta informacija buvo ne visiškai teisinga. Atsiprašome už netikslumus.

 

 

                          
Startuoja Baltijos šalių veteranai
   

2010 05 02 Baltijos šalių pavasario taurė

 

 

                Kiekvienais metais gegužės 1 dieną į Jelgavą (Latvija) renkasi b/k irkluotojai iš Latvijos, Estijos bei Lietuvos. Čia jie rungtyniauja dėl Baltijos šalių pavasario taurės. Šiose varžybose dalyvauja nemažai žinomų bei garsių irkluotojų – pasaulio čempionatų bei olimpinių žaidynių dalyviai Kristaps Zalupe, Ezmalis Mikelis bei kiti daugiau ar mažiau žinomi irkluotojai.                

                 Kaip kiekvienais, taip ir šiais metais irkluotojai rungėsi 6000m, 4000m ir 2000m nuotoliuose.  Vyrai ir jaunimas –  6000m, jauniai, moterys ir merginos – 4000m, o jaunučiai, vaikai ir veteranai – 2000m.                 

                 Šiose varžybose neblogai pasirodė Klaipėdos trenerio Dijonyzo Račkausko treniruojamos mergaitės ir berniukai: antąją vietą mergaičių, gimusių 1994 – 1995 metais, grupėje užėmė Ineta Jocytė.               

                 Tarp baidarininkų veteranų, kurie rungėsi 2000m. nuotolyje, nugalėjo Sigitas Bulovas, nors visą distanciją pirmavo Latvijos sportininkas Oskars Rikters, tačiau jam, finišo spurtui jėgų nebeužteko.  Eugenijus Taparauskas iš Joniškio savo užsibrėžtą tikslą pasiekė, įveikė latvį Eriką Mejersą. O klaipėdietis kanojinikas Algirdas Jonauskas Lielupės upės bangų neiveikė, jį baidarininkų sukeltos bangos pasiglemžė iš karto po starto.             

                 Su šių varžybų rezultatais galite susipažinti skyrelyje „Rezultatai“.              

                 Artimiausiu metu bus galima pamatyti keletą užfiksuotų akimirkų iš šių varžybų.

                 Taip pat tikimasi gauti informacijos apie Kaune vykusias Kauno miesto atviras maratono varžybas.

 

 

 

 

 

 


 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas