2010.03.01 - 2010.03.28

 Čia tik lengvai burbuliuojanti Žvelsa

2010 03 31 Mėgstantiems ekstramalų irklavimą

              Š/m balandžio 3 dieną VŠĮ Vandens ir turizmo klubas „Prie Žvelsos“ organizuoja b/k irklavimo varžybas Trumpės ir Žvelsos upėmis. Pateikiame šių varžybų nuostatus.

VŠĮ. Vandens sporto ir turizmo klubas "Prie Žvelsos"

Vandens turizmo technikos varžybų "Žvelsa 2010"

NUOSTATAI

TIKSLAS:
Populiarinti vandens turizmą Lietuvoje;
Organizuoti varžybas individualiai ir tarp komandų; išrinkti stipriausius;
Turiningai, prasmingai ir įdomiai praleisti laisvalaikį gamtoje;
Artimiau susipažinti su Trumpės ir Žvelsos upėmis;

VIETA IR LAIKAS:
Varžybų data - balandžio 3 dieną. Starto laikas - 11 val
Varžybos vyks Trumpės ir Žvelsos upėmis, dvivietėmis ir vienvietėmis baidarėmis bei kanojomis, Lapiuose. Trasos atstumas apie 5 km. numatomas greitas nusileidimas su slalomo vartų įveikimu. Komandos renkasi 10 val. registracijai kaimo turizmo sodyboje „Prie Šaltinio"
Startinis mokestis atskirose klasėse po 10 lt.
Plaukimo priemonės nuoma (neturintiems savo) – 20 lt.

DALYVIAI:
Varžybų metu (plaukimo) privalomos gelbėjimosi liemenės ir šalmai. Jų neturintiems bus parūpinta. Už šio reikalavimo nesilaikymą komanda ar asmuo bus diskvalifikuoti.

VADOVAVIMAS:
Varžybas organizuoja ir rengia VŠĮ. Vandens sporto ir turizmo klubas „ Prie Žvelsos“.

Laimi geriausi.....

 

 

 
 
 
Pavelas Bespalovas su dukra Alina
 
2010 03 29 Pavelas Bespalovas Lietuvos Respublikos duatlono čempionas

               Praėjusį savaitgalį Kaune, centriniame miesto stadione ir Kauno sporto mokyklos baseine, dalyvauti atvirame Lietuvos Respublikos duatlono čempionate rinkosi šios sporto šakos mėgėjai.

               Tarp šios sporto šakos mėgėjų dalyvavo ir Panevėžio b/k irklavimo lyderis Pavelas Bespalovas bei jo dukra Alina.  

               Duatlono mėgėjai varžėsi 5km. bėgimo bei 800m. plaukimo rungtyse.

               Veteranai rungėsi 2km. bėgimo ir 200m. plaukimo rungtyse. Pavelas 2 km. nubėgo per 9 min. 01s., o 200m nuplaukė per 3 min. 13 s. Susumavus šiuos rezultatus Bespalovas tarp 40-50 metų amžiaus vyrų, tapo Lietuvos Respublikos duatlono čempionu. Dideliam Pavelo džiaugsmui jo dukrytė Alina tarp savo bedraamžių mergaičių iškovojo trečiąją vietą.

 

 

 

2010 03 25 Irklavimo sezonas pradėtas

                Klaipėdos b/k irklavimo meistrai – veteranai kaip niekada anksti pradėjo treniruotes ant vandens. Tam, matyt, įtakos turėjo  neblogas oras bei veteranų noras tinkamai pasiruošti artėjančiam sezonui. Ypač aktyvūs kanojinikai - pirmieji kilometrus Danės upėje pradėjo skaičiuoti  K.Bortelis, R.Samuolis, A.Nazarovas, R.Daugnora bei vis dažniau tarp „Rovingo“ klubo narių besisukiojantis A.Janauskas. Iš baidarininkų pirmasis irklavimo sezoną pradėjo S.Bulovas, kuris jau balandžio 17 d. ruošiasi dalyvauti varžybose. A.Maciūnas apsilankęs bazėje nusprendė pradėti irkluoti nuo rytojaus dienos.  

                Kiti baidarininkai kol kas dar nelabai aktyvūs, laukia šiltesnių orų bei ramesnio vandens.  

 

 

 

2010 03 23 Irklavimas miške

                Šiandien Lapiuose, sodyboje „prie Šaltinio“, eilinį kartą rinkosi aštrių pojūčių mėgėjai iš Kauno „Yrio“, Klaipėdos raj. „Prie Žvelsos“ bei „Rovingo“ klubų.

                Oras vėl gi nelepino irkluotojų.

                Šį kartą irkluotojai galinėjosi vien tik su Žvelsos vandeniu. Dėl ledų sąngrūdos Žvelsoje irkluotojams teko išlipti iš valčių ir porą šimtų metrų klampoti sniegu. Smagiausia buvo irkluoti miške - išsilieję Žvelsos vandenys nemažu greičiu nešė kajakėius tarp medžių ir kelmų, svarbiausia buvo išlaviruoti tarp jų.  

                Nors Žvelsos vanduo šį kartą buvo kur kas labiau pasišiaušęs, tačiau maudynių daug nebuvo - į vandenį krito  „Yrio“ ir „Rovingo“ atstovai. Svarbiausia, kad išvengta kur kas pavojingesnių momentų - būti prispaustam po nuvirtusiu medžiu ar, dar blogiau, būti srovės pakištam po ledu.

               Vienu nusileidimu Žvelsos upe įveikiamas 9 km. atstumas. „Prie Žvelsos“ klubo lyderiai Aidas Pelešinas ir Artūras Danusevičius bei dar keletas jų atstovų per dieną nusileidžia po tris kartus. Kauniečiai atvykę kiek vėliau, Žvelsą nugalėjo du kartus, o „Rovingo“ atstovas kartą nusileidęs išskubėjo į Danės upę. Nors Danės upės vanduo taip pat pakilęs ir sraunus, tačiau po Žvelsos, Danės vanduo atrodo kaip stiklas.

 Greitai turėtų būti foto iš Žvelsos.

 

             

2010 03 22 Maudynės Trumpėje ir Žvelsoje

               Vakar į sodybą „prie Šaltinio“ Lapiuose Klaipėdos raj. sugužėjo daug vandens pasiilgusių irkluotojų iš Kauno bei Klaipėdos.

               Trumpės bei Žvelsos upeliai nuo vandens gausos tiesiog šniokštė ir kunkuliavo, lengvus kajakėlius nešė ir mėtė į visas puses. Į akis taškėsi ne tik vanduo, bet ir ledų gabalėliai. Įvairiausi pavojai tykojo pačiose netikėčiausiose vietose,  klastingi Trumpės bei Žvelsos vandenys nedovanojo net menkiausių irkluotojų padarytų klaidų. Atsidurti šaltame vandenyje - ne pats blogiausias variantas, palyginus su atsitrenkimu į nuvirtusių medžių šakas. Ne vieną kartą virto ne tik irkluotojai, turintys mažiau patirties, bet ir labiau patyrę, net tie, kurie ruošiasi plaukti per jūrą. Neapsieita ir be traumų - veidą į medžių šakas susižalojo labiausiai patyręs ir geriausiai šiuos vandenis žinantis Gintautas Rusteika.

               Neišvengė virtimo dviviečiu kajakėliu irklavę Sigitas Bulovas ir Juozas Gurevičius, kuriems tai buvo puiki treniruotė prieš balandžio 17 dieną Estijoje vyksiantį 100km maratoną.

              Nors įkyriai dulksnojo lengvas lietutis, tačiau azarto įkarštyje nesijautė nei lietaus, nei vėsokos oro temperatūros, kuri siekė tik  +5 laipsnius.

 

                                                                         

 

2010 03 21 Vidas Kupčinskas žaidė krepšinį

              Šiais metais Vilniaus krepšinio sąjunga organizavo krepšinio turnyrą, kuriame dėl Gydytojo žurnalo taurės žaidė 6 komandos. 
             
               Vienai iš jų, Sanofi-Aventis/Zantiva, atstovavo mums gerai žinomas Lietuvos b/k irklavimo meistrų - veteranų lyderis Vidas Kupčinskas.
             
               Vido komanda sužaidė 5 rungtynes ir visas pralaimėjo.
              
               Per 5 rungtynes Kupčinskas savo komandai pelnė 11 taškų (vidutiniškai 2,2 taško per vienerias rungtynes), įmetė 3 baudas iš 6, pataikė 4 dvitaškius iš 22 (18 procentų taiklumas), o visi 6 mesti tritaškiai skriejo pro šalį. Be to, jis atkovojo 21 (vidutiniškai 4,2 per vienerias rungtynes)  kamuolį, atšokusį nuo krepšio bei atliko 5 (vidutiniškai 1 per vienerias rungtynes) rezultatyvius perdavimus. Pasiekė naudingumo koficiantą -1,6.
              
               Plačiau apie šį turnyrą galite skaityti čia... 
                                           
                                         

 

 

                      

2010 03 20 Naujos rungtys

              Š/m vasarą Klaipėdoje, Jūros šventės metu, tarptautinėse b/k irklavimo meistrų – veteranų varžybose, numatytos naujos rungtys K-1 100m ir C-1 100m meistrams, tik tiems kurie sveria daugiau kaip 100kg. Viena amžiaus grupė. Šiose rungtyse negalės dalyvauti meistrai kurie yra  Lietuvos veteranų čempionatų bei kitų oficialių veteranų varžybų, nuolatiniai dalyviai.             
               Registracija į šias varžybas jau vykdoma.
                                         

 

                                            

 
2010 03 20 Baltarusijos irklavimo veteranai 
             
                 Paspaudę čia... , galite skaityti puslapį, apie Baltarusijos, Rusijos bei Ukrainos b/k irklavimo meistrų – veteranų entuziazmą, jų treniruotes bei dalyvavimą įvairiose varžybose.

 

 

2010 03 16 Geriausias treneris

              Baltarusijos trenerio Vladimiro Šantarovičiaus auklėtiniai 2009 metų Pasaulio čempionate iškovojo 7( visi aukso), Europos čempionate 6 ir Pasaulio taurės etapuose 14 apdovanojimų. Jis pripažintas geriausiu treneriu ne tik Baltarusijoje, bet ir pasaulyje.  

             

              Apie tai su kokiomis problemomis susiduria geriausias treneris pasaulyje galite skaityti čia....

 

 

2010 03 15 Vohandu maratonas

                Š/m balandio 17 dieną Estijoje vyks jubiliejinis 5-asis 100km. maratonas Vohandu upe. Vohandu maratone dalyvauti ruošiasi ir keletas Lietuvos atstovų, dviviete baidare įveikti šį nuotolį bandys Sigitas Bulovas ir Juozas Gurevičius, vienviete baidare Jonas Ragauskas. Dalyvauti šiame maratone ruošiasi ir  Marius Butrimavičius, Arūnas Dubauskas bei Edvinas Brazaitis.

 

                 Nors šiuo metu orai  neleidžia tinkamai ruoštis varžyboms,  tačiau keli entuziastai Kaune, jau išbandė ne tik Nemuno sroves, bet kai kam teko atsidurti ir šaltame vandenyje. Nežiūrint į tai, tai neatvėsino noro ir ryžto įveikti 100km, Vohandu upe.

 

                Registracija į Vohandu maratoną vykdoma iki Kovo 31 dienos. Šiuo metu jau užsiregistravo 230 įgulų.  Visą informaciją apie šį maratoną galite rasti skyrelyje „tvarkaraštis“ arba tiesiog paspaudę čia....

 

 

2010 03 08 Pasaulio kvadratlono taurė

                Š/m Liepos 24 Kijeve, Tarptautinė, Europos bei Ukrainos b/k irklavimo federacijos organizuoja Pasaulio taurės kvadratlono varžybas kurių programoje 1 km plaukimas, 5 km irklavimas baidare, 25 km važiavimas dviračiu ir 5 km. bėgimas. Numatytos ir meistrų amžiaus grupės.  Anksčiau kiekvienais metais šios varžybos vykdavo Čekijos miestelyje Tyn nad Vltavou.               
                Plačiau apie tai skaitytkite čia....

 

 

                                  

2010 03 06 Tarptautinis maratonas „Rusanovskoje kolco“

                Š/m spalio 1-3 dienomis Ukrainos b/k irklavimo federacija Kijeve, organizuoja tarptautinę maratono regatą  „Rusanovskoje kolco“ . Šiame maratone dalyviai varžysis 18-29, 30-39 ir per 40 metų amžiaus grupėse. K-1 ir C-1 18 km nuotolyje. Pirmą dieną vyks komandinės varžybos, komandos sudėtis 3 dalyviai. Antrą dieną individualios lenktynės.

                Plačiau apie šias varžybas galite rasti informaciją skyrelyje „Tvarkaraštis“ arba tiesiog paspaudę čia... .

 

 

 

2010 03 05 Rusijos prezidento D. Medvedevo taurė 

 

                Š/m gegužės 27-30 dienomis Sankt Peterburge organizuojamos akademinio irklavimo, bei baidarių ir kanojų irklavimo varžybos kuriose irkluotojai kovos dėl taurės, kurią įsteigė pats Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas. Be pagrindinių sportininkų, prezidento taurę sieks iškovoti ir sportininkai – studentai, veteranai ir invalidai.

 

                 Plačiau apie Rusijos prezidento taurės varžybas galite paskaityti čia...  arba oficialiame Sankt Peterburgo b/k irklavimo federacijos puslapyje. Spausti čia...

 

 

 

 

2010 03 04 Su baidarėmis per Baltijos jūrą 

 

                Apie drąsių vyrukų užmojus, galite paskaityti  Vakarų ekspreso straipsnį. Apie tai ant kiek realūs šių vaikinų ketinimai, ten pat galite išreikšti savo nuomonę. Spausti čia... 
 
                                            
                                  
                                                            
2010 03 02 Pasaulio maratonas 
                                    
                  Su, š/m rugsėjo 21-23 dienomis Baynoles (Ispanija) vyksiančio Pasaulio b/k irklavimo meistrų maratono nuostatais, galite susipažinti, paspaudę čia...
                            
                                
                                     
                            
.

 

 


 


 


 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas