2009.11.01 - 2009.11.30

2009 11 30 Ekonominių problemų sprendimo būdai                

               Siūlome paskaityti Lietuvos Respublikos b/k irklavimo federacijos generalinio sekretoriaus Virmanto Galdiko samprotavimus, sprendžiant šalies ekonomines problemas. Spauskite čia....   

                                                               

2009 11 29 Veteranai nesnaudžia 

               Mūsų klubo turimomis žiniomis b/k irklavimo veteranai šiuo metu labai aktyvūs, įtemtai ir atsakingai ruošiasi naujajam sezonui.

               Vilniečiai Darius Čereška, Saulius Svaldenis, Sergejus Kononenko ir Gintaras Švenčionis irkluoja po 15-20 km.

               Panevėžietiį Pavelą Bespalovą nors gripas ir buvo prikaustęs prie lovos, šiuo metu jis jau gerina fizinį pasiruošimą įveikdamas nemažai kilometrų plaukimo baseine, bei su dideliais krūviais susidorodamas štangų salėje. Ne ką mažiau nuo P.Bespalovo atsilieka ir klaipėdietis Andrejus Babachinas, kuris sistemingai kočiojasi su 130 kg. svorio sverenčia štanga.

                Kiekvieną dieną, Danės upėje bangas kelia kanojinkai Romas Daugnora ir Aleksandras Šarafutdinovas taip pat dažnai Danės upėje matomi ir baidarinikai Aidas Pelešinas bei Aida Vilimienė.

                Anksti sekančiam sezonui ruoštis pradėjo ir kitų šalių veteranai, 55-ių metų amžiaus maskvietis Anatolijus Šarykinas kilometrus skaičiuoja Krasnodare, kartu su Rusijos pagrindine rinktine. Estas Uko Kirge  per savaitę keletą kartų po tris valandas irkluoja jūroje, ruošiasi nugalėti 100 km. Vohandu maratone.

               Apie kitus veteranus šiuo metu jokių žinių neturime, bet galima manyti kad jie taip pat nesnaudžia.

                                              

                  

2009 11 27 Žvelsa                               

               Galite pažiūrėti naujų užfiksuotų akimirkų iš šios dienos ekstramalių pojūčių mėgėjų plaukimo Žvelsos upe. Tai galite padaryti paspaudę čia...   

                              

 

2009 11 27 Senos nuotraukos

 

                 Galite dažniau užsukti į skyrelį „Senos nuotraukos“. Šis  skyrelis bus nuolat papildomas, įdedama įvairių senų nuotraukų iš irkluotojų, dabar jau veteranų gyvenimo. Šiuo metu įdėtas  Arvydo Miežiečio albumas bei Pavelo Bespalovo keletas foto. 

 

 

                                                 

2009 11 26 Česky Krumlov maratonas

               

               Apie reto grožio varžybas t.y. Česky Krumlovo b/k irklavimo maratoną vykusį š/m spalio 10 d. galite pažiūrėti filmuką paspaudę čia....   

 

2009 11 25 Revanšas nepavyko

             Vakar kaip ir buvo numatyta vyko revanšinis meistrų susitikimas krepšinio aikštelėje tarp Klaipėdos baidarininkų ir kanojinkų. Kanojinikai šiam susitikimui ruošėsi gana kruopščiai, ir labai tikėjo kad jiems pavyks nugalėti, nes baidarinikų komanda A.Babachinas, S.Bulovas, G.Šiaškus ir A.Miežietis atrodė susilpnėjusi, o kanojinikams šį kartą vėl atstovavo R.Daugnora, A.Nazarovas, R.Janauskas, O.Chrulevičius bei tėvas ir sūnus Aleksandrai Šarafutdinovai.

             Apšilimo metu kanojinikai atrodė greiti ir energingi, tačiau prasidėjus rungtynėms žaidimas vėl vyko, tarsi į vieną krepšį, po pirmojo kėlinuko kanojininkai pasidžiaugė tik tuom kad pelnė dvigubai daugiau taškų negu praėjusį antradienį, rezultatas 21- 6 baidarininkų naudai. Antrajame kėlinyje kanojinikai nors ir sužaidė šiek tiek geriau, bet nuo pralaimėjimo jie neišsigelbėjo, rezultatas 21-10. Trečiojo kėlinuko pradžioje kanojinikams buvo blykstelėjusi vilties kibirkštėlė, kai jie įsiveržė į priekį 3-0, tačiau nespėjo net atsitokėti kai rezultatas tapo 3-4 ir daugiau intrigos šiose rungtynėse nebuvo. Galutinis trečiojo kėlinio rezultatas 21-14 vėl baidarininkų naudai.

            

             Sekantį antradienį vėl numatytos b/k irklavimo meistrų krepšinio rungtynės, šį kartą kanojinikai apie revanšą garsiai jau nebekalba, tad galimas variantas kad komandų sudėtys keisis. 

                                            

 

 

2009 11 23 Lietuvos b/k irklavimo lyderis

              Straipsnelį apie vieną iš stipriausių baidarininkų  ne tik Lietuvoje, bet ir Pasaulyje t.y. Alvydą Duonelą galite skaityti paspaudę čia....  

 

 

2009 11 23 Ekstramalus irklavimas Žvelsos upe

            Ekstramalaus irklavimo mėgėjai, priešingai nei kitų irklavimo rūšių mėgėjai, laukia jiems palankaus lietingo oro. Kuo daugiau lietaus, tuo daugiau vandens ir upelis Žvelsa esantis šalia Lapių km. Klaipėdos raj. virsta šniokštančia upe.

            Pasigalinėti su Žvelsos upės sukuriais ir joje esančiomis kliūtimis susirenka ne tik Gintauto Rusteikos komanda „Prie šaltinio“, bet ir keletą kartų per savaitę iš Kauno atvyksta tikrieji ekstramalai, Juozas Gurevičius ir jo komanda Kauno „Yris“.

            Kad tai tikrai puiki ne tik laisvalaikio praleidimo forma, bet ir gera treniruotė gerinant įvairias sąvybęs reikalingas irklavimo mėgėjams, gali patvirtinti ir šių eilučių autorius.  

            Paspaudę čia.... galite pamatyti „Prie šaltinio“ komandos vyriukų užfiksuotus vaizdus, apie Žvelsos upėje, vykstančias pratybas.

                                       

                                                     

                       

Vytautas Gedminas – 6-tą kartą iš eilės iškovojo Lietuvos Respublikos prezidento taurę.

 

 

2009 11 21 Irkluotojas - veteranas sveikiausias žmogus

              Š.m Lapkričio 14 d. Kaune, vyko finalinis Lietuvos Respublikos prezidento taurės fizinės sveikatos vertinimo konkursas „Lietuvos sveikuolis – 2009“              

               Sveikuoliai buvo vertinami pagal atliktus testus bei pratimus. 

1. Atliktas sveikatos būklės patikrinimas t.y. Kraujospūdis, pulsas ramybėje, atlikti atropometriniai matavimai ūgis, svoris, nustaytas kūno masės indeksas. 

2. Ivertinta plaštakų dinaminė jėga. 

3. Nustatytas liemens lankstumas, išmatuojant stuburo paslankumą krūtinės ir strėnų srityje lenkiant į šonus. 

4. Per 30 s. sėdant ir gulant įvertinta pilvo raumenų ištvermė. 

5. Pagal pusiausvyra stovint ant vienos kojos, nustatytas motorinis pajėgumas. 

6. Kybant ant skersinio įvertinta funkcinė jėga t.y. rankų ir pečių raumenų ištvermė. 

7. Bėgant 1 km. įvertintos visų dalyvių aerobinės sąvybės.              

               Susumavus visus šių testų rezultatus, malonu pranešti kad amžiaus grupėje tarp 40 – 44 metų vyrų, sveikiausiu žmogumi 6 – tą kartą iš eilės buvo pripažintas irkluotojas – veteranas, Birštono sveikos gyvensenos klubo „Šilagėlė“ vadovas Vytautas Gedminas.

 

 

2009 11 20 Senos nuotraukos

               Nuo šiol, senos nuotraukos bus dedamos ne į skyrelį BKIK “Rovingas” meistrai, o į tam tikslui sukurtą naują skyrelį “Senos nuotraukos”. Jame jau galite rasti  pageltusių, bet dar ižiūrimų foto, kurios buvo darytos prieš keletą dešimtmečių.

 

 

2009 11 18 Krepšinio rungtynės               

               Vakar Klaipėdos b/k irklavimo meistrai susirinko parungtyniauti krepšinio aikštelėje vieną komandą sudarė baidarininkai  R.Šideikis, A. Keselman, A. Babachinas, S. Bulovas, G. Šiaškus bei S. Bulovo ir G.Šiaškaus atžalos, o kitą komandą kanojinikai R. Daugnora, A. Šarafutdinovas, A. Nazarovas, K. Bortelis, O. Chrulevičius, R. Janauskas bei A. Šarafutdinovo įpėdinis. Komandos žaidė tris kėlinukus iki 21 taško skaičiuojant po 1 tašką.               

                Pirmajį kėlinuką, nors R. Daugnora po krepšiais ir grūmėsi kaip liūtas, tačiau kanojininkų tai negelbėjo, jie buvo tiesiog nokautuoti 21-3 .  Antrajame kėlinyje jėgos išsilygino ir vyko permaininga kova tik kėlinio pabaigoje pergalę rezultatu 21-18 vėl šventė baidarininkai, kurie trečiajame kėlinyje dar kartą irodė savo pranašumą 21-16.              

                 Po savaitės R. Daugnoros komanda bandys atsirevanšuoti už šiuos pralaimėjimus, kaip jiems tai seksis padaryti paaiškės jau kitą antradienį.  

 

                                                                   

 

2009 11 17 Bronislovo Ivanausko tragedija                             

              Apie tai kas įvyko Kaune, š/m vasario mėn. visuomenę plačiai informavo Lietuvos žiniasklaida. Vakar Kauno apygardos teismas pradėjo nagrinėti šiurpios šeimyninės dramos bylą, kurios pagrindinis herojus mums visiems gerai pažįstamas Bronius Ivanauskas. 

              Delfi.lt informaciją apie šią tragediją, galite skaityti čia....

 

 

2009 11 13 “Rovingo” meistrai  prieš keletą dešimtmečių              

               Skyrelyje BKIK “Rovingas” meistrai, šiuo metu galima susipažinti su šio klubo nariais, nuo šiol  po truputį  šis skyrelis bus atnaujinamas, jame bus galima patekti į praėjusio amžiaus septintojo ar aštuntojo dešimtmečio laikus.  Pamatyti juodai – baltose foto užfiksuotas dabartinių meistrų gyvenimo akimirkas, esamus ir užmirštus draugus bei senus pažįstamus.           

               Jau šiuo metu, skyrelyje BKIK “Rovingas” meistrai, paspaudę nuorodą Romas Daugnora galite pesrsikelti į praėjusio amžiaus septintojo ir aštuntojo dešitmečio sandūrą.

 

 

Aleksandro Šarafutdinovo ir Romo Daugnoros  triumfo akimirka

2009 11 12 Romas Daugnora papildė „Rovingo“ gretas 

               Po 28 metų pertraukos, šių metų vasarą, irkluoti pradėjo Klaipėdoje gimęs ir augęs, praėjusio amžiaus, aštuntojo dešimtmečio pradžioje, buvęs vienas perspektyviausių Lietuvos kanojininkų Romas Daugnora. Po kelių treniruočių jis pareiškė kad aplenks visus Lietuvos kanojinikus, pasirodė kad Romas šiaip sau žodžiais nesišvaistė. Visų nuostabai 1- ajame Pasaulio meistrų čempionate Račicėje (Čekija) C-2 200m rungtyje su Aleksandru Šarafutdinovu ne tik kad užlipo ant aukščiausios pakylos, bet  boksininkų terminu tariant „nokautavo“ visus varžovus.              

               Tikimės kad tai ne vienadienis laimėjimas, o tik pradžia jo būsimų pergalių, veteranų – meistrų varžybose.

 

 


 

1988 metai. Trakai.  Lietuvos čempionatas. 

Ant aukščiausios pakylos Ričardas Varnas ir Pavelas Bespalovas, antri Vaidas Vaitiekūnas ir Gintaras Jonikas, trečiaisiais liko Nerijus Gedminas ir Vidas Kupčinskas
               
2009 11 10 Lietuvoje veteranai agresyvūs
            
          Veteranai įtemtai ruošiasi sekančiam 2010 metų sezonui. Panevėžietis Pavelas Bespalovas pareiškė kad nuo sekančio sezono veteranams iki 45 metų amžiaus nebebus ką veikti, dviviete baidare su savo porininku Ričardu Varnu duos taip į kaulus, kaip kad davė 1988 metais.               

               Belieka Pavelui palinkėti kad jo žodžiai išsipidytu, taip kaip klaipėdiečio Romo Daugnoros - kaip sakė, taip ir padarė,  davė į kaulus ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulinio lygio varžybose.                                                                                                                                   

                                                                                                           

 

                                                                         

                                                                  

 Vohandu maratono 2008 metų nugalėtojai estai Uko Kirge g.1965 m. ir kur kas jaunesnis jo porininkas Kaubi Turnpuu, 2009 metais jie finišavo antri.

2009 11 08 Vohandu maratonas (100km)             

             2010 metų balandžio 17 dieną Estijoje  vyks 5- asis 100 km. ekstramalus (Didelė srovė, akmenys, įvairios kliūtys) baidarių ir kanojų irklavimo maratonas  Vohandu upe. Pirmą kartą šis maratonas ilgiausia Estijos upe (162 km.) buvo organizuotas 2006 metais, tą kartą nuotolį ivekė 18 įgulų, 2007 metais 31 įgula, 2008 metais 114 įgulų, o 2009 metais iš 252 startavusių įgulų nuotolį baigė 169 valčių įgulos. Pirmieji dalyviai šį atstumą įveikia per 8-9 valandas, paskutinės įgulos laikas 19 valandų tai parodo kad dalyvių pajėgumas labai skirtingo lygio.             

             2010 metais šių varžybų organizatoriai 5-me jubiliejiniame maratone tikisi sulaukti rekordinio  dalyvių skaičiaus. Norintiems išbandyti jėgas ekstramaliame upių supermaratone pats laikas pradėti ruoštis. Tam reikalingas ne tik geras fizinis pasiruošimas, bet ir atitinkamas inventorius bei apranga.          

             Apie dalyvavimo šiame maratone sąlygas bei kitą informaciją susijusią su šiomis varžybomis pateiksime kiek vėliau.

                     

 

 

2009 11 04 Kraupios b/k irklavimo varžybos Pasaulio meistrų žaidynėse                

               Neseniai Australijoje baigėsi pasaulio meistrų žaidynės. Apie b/k irklavimo varžybas žinome tik tiek, kad JAV gyvenantis lietuvis Aleksandras Ambotas tapo nugalėtoju.                

               Siūlome paskaityti ten dalyvavusių Rusijos irkluotojų atsiliepimus apie aukščiausio lygio varžybas, iš ko galima susidaryrti įspūdį, kad jos buvo organizuotos panašiai kaip 2008 metais Kijeve vykęs „Auksinio drakono“ festivalis. Įtarimas, kad ten varžybos vyko gana keistokai jau kilo peržiūrėjus techninių rezultatų protokolus, ypač 200 metrų nuotolyje.                

              Skaudžiausia pranešti tai, kad šiose žaidynėse maratono rungtyje (21 km.) mirė 40-etis Argentinos irkluotojas, o kito Australijos irkluotojo gyvybė užgeso sprinto rungytje OC-1 valčių klasėje.

              Keisčiausia, kad apie tai jokios informacijos nėra oficialioje žaidynių svetainėje.   

              Šių žaidynių dalyvio bei nugalėtojo Nikolajaus Gniedino (Rusija) straipsnį galite skaityti čia...

           

 

 

2009 11 01 Dar keletas foto

               Siūlome peržiūrėti dar keletą užfiksuotų akimirkų iš rugsėjo mėn. 4-6 dienomis Čekijoje, vykusių varžybų, taip vadinamo 1-ojo Pasaulio meistrų čempionato. Spauskite čia…

 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas