2009.09.01 - 2009.09.30

2009 09 29 Ūlos maratono rezultatai

                Skyrelyje rezultatai jau galima susipažnti su Ūlos maratono dalyvių pasiekimais.

  

 

2009 09 29 Sezono uždarymo varžybos

                     Šį šeštadienį t.y. spalio 3 dieną vyks varžybos kurias galima pavadinti sezono uždarymo varžybomis. Jelgavoje (Latvija) vyks Baltijos šalių maratonas kuriame tradiciškai dalyvauja Lietuvos, Latvijos bei Estijos irkluotojai, veteranams numatyta 8000m nuotolis. Tą pačią dieną ir tuo pačiu metu Trakuose Artūro Vietos sporto klubas taip pat organizuoja sezono uždarymo varžybas „Trakų regata“, veteranams numatyta 1300m nuotolis, startas pavieniui, intervalu kas 1 min. Taip kad norintiems paskutinį kartą šį sezoną parungtyniauti teks apsispręsti ar vykti į Jelgavą ir varžytis su Latvijos ir Estijos irkluotojais ar važiuoti į Trakus.

 

2009 09 27 Ūlos maratonas (32 km.)

                  Š.m rugsėjo 26 dieną vandens sporto ir turizmo mėgėjai rinkosi į Dzūkiją (Varėnos raj.) dalyvauti tradiciniame Ūlos maratone. Šį kartą į Zervynų kaimą, kur buvo duodamas startas maratono dalyviams, susirinko rekordinis dalyvių skaičius. Apie  200 irkluotojų  į  25 km ilgio trasą Ūlos upe ir 7km  Merkiu susiruošė daugiau nei 100 baidarių,  startavusių po vieną  intervalu kas 1 min.  

                  Šiame renginyje dalyvavo ir mūsų klubo atstovai, kurie gana sėkmingai atstovavo Klaipėdos regiono komandai „Prie šaltinio“ bei Kauno „Yriui“. Mišrių ekipažų grupėje nugalėtojais tapo Aida Vilimienė ir  Aidas Pelešinas („Prie šaltinio“). Kauno „Yrio komandai atstovavę Sandra Bulovaitė ir Sigitas Bulovas, nors ir apsivertė distancijoje du kartus, užėmė trečią vietą. Antri šioje grupėje buvo „Yrio“ atstovai Eglė Pažėraitė ir Edvinas Brazaitis. Garbingai nelengvą distanciją įveikė ir įskaitinius 2 taškus  „Prie šaltinio“ komandai pelnė Arvydas Maciūnas su žmona Danute.  

                 Vyrų dvejetų varžybose nugalėtojų laurus laimėjo Kauno „Yrio“ įgula Darius Šukevičius ir Jonas Ragauskas. Antri - taip pat kauniečiai Arūnas Dubauskas ir Juozas Gurevičius, o  treti -  Artūro Vietos sporto klubo atstovai  Marius Butrimavičius ir Ignas Navakauskas. 

                 Tarp moterų dviviečių pirmavo Kauno "Robinzonados" komandos atstovės Zita Žižiniauskienė ir Liudvika Ambrazevičienė, antros Birutė Petraitienė ir Ilona Tamošauskaitė ("Prie šaltinio"), trečios Skaistė Valaitytė ir Eglė Ciemnolonskytė (4 stichijos - "Ąžuolas")

                 Vienviečių baidarių plaukimą laimėjo Arūnas Tuminauskas iš Alytaus, antras - Linas Semaška, trečias -  

                 Pagal varžybų nuostatus komandinius įskaitinius taškus pelnė tik tos įgulos, kurios įsiteko į keturių valandų laiko limitą. Komandinėje įskaitoje nugalėjo Kauno „Yris“. Antri - Kauno "Robinzonada". Trečioje vietoje - gausiausiai atstovaujama Klaipėdos regiono komanda „Prie šaltinio“, kuriai atstovavo net 16 dviviečių baidarių įgulų. Pažymėtina, kad visos šios komandos įgulos pelnė įskaitinius taškus.     

                  Kai kurie  patyrę meistrai  Ūlos maratoną vertina kaip vieną sudėtingiausių maratonų. Jame nepakanka vien greičio ar ištvermės, bet reikalinga ir greita orientacija bei greitas loginis mąstymas įveikiant  įvairias kliūtis -  užvirtusius medžius, staigius posūkius, seklumas, įvairias sroves ir pan. Patyręs irkluotojas, dalyvavęs pirmą kartą Ūlos maratone, prasitarė, kad per visą gyvenimą neteko įveikti tokių ir tiek kliūčių kaip Ūlos upėje.

                  Vieni stipriausių šio ekstremalaus irklavimo Lietuvoje atstovų  Arūnas Dubauskas ir Juozas Gurevičius jau spalio mėnesį išvyksta į Česky Krumlov (Čekija), dalyvauti  10-tą dieną vyksiančiame viename iš sudėtingiausių ir prestižiškiausių upės maratonų  Europoje. Su šio maratono sąlygomis bei vaizdais iš šio maratono galite susipažinti ir pamatyti paspaudę čia....

                  Šiame maratone rovingas.lt neturėjo savo foto korespondento, todėl kas turite neblogų foto ir neprieštaraujate kad jos būtu patalpintos šiame tinklapyje atsiuskite adresu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo automatinių reklaminių žinučių, jums reikia veikiančio Javascript, kad galėtumėte pamatyti adresą This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

 

 

2009 09 25 Foto

                      Skyrelyje Foto jau galite matyti nuotraukas iš Pasaulio b/k irklavimo maratono.

 

 2009 09 23 Pasaulio maratonas

                  Š/m rugsėjo 15-17 dienomis Crestumoje (Portugalija) vyko Pasaulio b/k irklavimo meistrų maratonas kuriame tarp 370 meistrų iš 30  pasaulio valstybių dalyvavo Sigitas Bulovas, Aleksandras Nazarovas ir Ričardas Balčiulis iš Belgijos.  

                  Kelionė  iš Čekijos į Portugaliją truko keletą dienų. Iš Čekijos išvykome į Belgiją, po dviejų dienų  treniruočių Niewporto kanale aplankę Brugges miestą išvykome į Portugaliją. Dar po dviejų dienų ir nakvynių po atviru dangumi, bei treniruočių Prancūzijoje ir Ispanijoje pasiekėme kalnuotąją Portugaliją. Crestumoje tuo metu oro temperatūra siekė 32 laipsnius karščio, bet vakarais ir rytais šiluma nelepino termometras rodydavo vos 8-10 laipsnių šilumos. Prieš startą reikėjo gerokai pasukti galvą kokią aprangą išsirinkti, varžybų pradžioje  9 valandą ryto termometro stulpelis rodė tik 9 laipsnius šilumos, bet mums  buvo žinoma kad finišuojant jis artės prie 30.

                  Varžybas pradėjo baidarininkai 35-39 metų amžiaus grupėje intervalu kas 5 minutes startuodavo vyreniųjų amžiaus grupės, trečiajame plaukime 45-49 metų amžiaus grupėje  tarp 34 dalyvių startavo Sigitas kuris 5 ratus po 4,3 km. ir 5 perbėgimus iveikęs per 1val 43 min. finišavo 11-tas. Nuo nugalėtojo portugalo atsiliko 6 minutes, antrąją vietą užėmė ispanas, o trečias finišavo Pietų Afrikos Respulikos atstovas. Šį kartą nuotolio neivekė daugiakartiniai maratonų nugalėtojai bei prizininkai ispanai Redondo Vazquez bei Julio Gonzales. Sunkiausias momentas šiose varžybose perbėgimo ruožas kai po kiekvieno įveikto rato reikėdavo apie 150 metrų šlapia medine danga užkopti į gana statoką kalną, o paskui grubiu žvyru leistis tiek pat metrų į apačią. Perbėgimas atimdavo tiek jėgų kad įsėdus į valtį sudėtinga būdavo joje išsėdėti, ne vienas isėdant į valtį atsidurdavo  vandenyje. Žiūrovams tai buvo puikus reginys prie išlipimo tiltelio vienu metu priplaukdavo dešimtys valčių, tarp dalyvių buvo ir apsistumdymų, ir pasiburnojimų vienas kito atžvigiu nors distancija ir ilga dalyvius skirdavo vos viena ,kita sekundė.

                   Tarp 5 kanojinkų 40-44 amžiaus grupėje startavęs Aleksndras Nazarovas iškovojo bronzinį apdovanojimą nuotolį jis iveikė per 2 val. Pirmają ir antrąją vietas užėmė Ispanijos atstovai, beje pirmają vietą užėmęs ispanas pasiekė įspūdingą rezultatą, jis 21,5 km. nuotolį įveikė per 1val. 49 minutes,.

                   Kitą dieną dalyviai varžėsi dvivietėmis valtimis. Dviviete baidare ruošėsi startuoti ir Sigitas Bulovas bei vienas tituluočiausių Rusijos irkluotojų Anatolijus Šarykinas kuris vienviete baidare 55-59 metų amžiaus grupėje užėmė trečiąją vietą, tačiau portugalai nespėjo paruošti valties t.y įtaisyti pompą ir rankenas, be šios įrangos dalyvaujant tokio lygio varžybose pasiekti geresnių rezultatų praktiškai neimanoma, todėl į starto liniją jie nestojo. Šiame plaukime nugalėjo š/m Europos maratono čempionai bei Pasaulio čempionato 2000 metrų nugalėtojai lenkai antri norvegai, treti ispanai.

                   Tarp dviviečių kanojų 40-44 metų amžiaus grupėje bronziniu apdovanojimu buvo apdovanotas Ričardas Balčiulis kuris su Igoriu Frolovu atstovaudami Belgijos Respublikai finišo liniją pasiekė treti.

                   Pažymėtina kad šios varžybos buvo labai gerai organizuotos, ideali ir griežta tvarka, kiekvienam dalyviui buvo išduotos mgnetinės kortelės su kuriomis prieš startą, praeinant valčių kontrolę, reikėdavo atsižymėti. Vienas kanojinkas iš Čekijos šios procedūros neatliko už tai nors ir laimėjo varžybas buvo diskvalifikuotas. Šių varžybų dalyvio mokestis  25 eurai, be to visi dalyviai visas dienas galėjo be papildomo mokesčio pietauti.   

                  Greitai skyrelyje foto bus galima peržiūrėti nuotraukas iš šių varžybų.

 

 

2009 09 23 Svetainės dizainas

                       Pasikeitus rovingas.lt svetainės dizainui siūlome naudotis Mozilla Firefox naršykle arba naujausiaja 9- tąja explorer versija, kitose naršyklėse šiuo metu rovingas.lt svetainėje matoma nemažai trūkumų ir klaidų.

 

2009 09 22 Varžybos Čekijoje

                   Šiais metais Tarptautinė b/k irklavimo federacija pirmą kartą organizavo Tarptautinio lygio b/k irklavimo meistrų varžybas Pasauliniu mastu. Š/m rugsėjo 4-5 dienomis Račicės irklavimo kanale šias varžybas vykdė Čekijos b/k irklavimo federacija. Į taip vadinamąjį 1-ąjį Pasaulio meistrų čempionatą susirinko apie 500 dalyvių iš daugiau kaip 20 valstybių.

                Gausiausiai buvo atstovaujama Rusijos, Ukrainos, Vokietijos, Vengrijos ir kitų rytų Europos valstybių komandoms, dalyvavo keletas dalyvių ir iš tokių šalių kaip JAV, Kanada, PAR.

                Neblogai šiose varžybose pasirodė ir nemaža Lietuvos atstovų delegacija apie jų pasiektus rezultatus jau yra žinoma jie iš karto po varžybų buvo paskelbti oficialiame čempionato tinklapyje.

               Šį kartą norisi paminėti labai prastą kaip tokio lygio varžybų organizavimą, t.y. nuostatų, varžybų reaglamento nesilaikymą bei abejingą požiūrį į pravedamas varžybas. Kaip ir kad kitose aukšto lygio tarptautinių varžybų nuostatuose buvo skelbiama kad 200m nuotolyje visi plaukimai yra finaliniai, jeigu vienoje amžiaus grupėje susirenka daugiau kaip 9 dalyviai vykdomi keli finaliniai plaukimai priklausomai nuo dalyvių skaičiaus, kiekvieno plaukimo nugalėtojai bei prizininkai apdovanojami. Kiekvienas varžybų dalyvis pagal nuostatus per dieną gali startuoti tik dvi rungtis. Atrodo viskas aišku ir paprasta, tačiau begalinis čekų noras pasipelnyti iš varžybų dalyvių (Kuo daugiau rungčių buvo leidžiama startuoti tuo daugiau komandinių valčių buvo nuomojama K-2 80 eurų K-4 100eurų) šias varžybas pavertė į visišką chaosą. Dalyviams buvo leista startuoti neribojant rungčių skaičiaus. Užsiregistravus ir nestartavus nebūdavo diskvalifikuojama, todėl varžybų dalyviai registravosi startuoti net keliose amžiaus grupėse, dvivietėse ir keturvietėse valtyse bei mišriose dvivietėse ir keturvietėse, tačiau startuodavo tik pasirinkdami ten kur jiems palankiau.  Grupės buvo apjungiamos taip kad viename plaukime vienas ar kitas dalyvis būdavo registruojamas po du ar tris kartus. Dėl nesuprantamų priežasčių būdavo  sumaišomos komandinių valčių amžiaus grupės nors visi galėjo startuoti savo amžiaus grupėse. Kai kam toks chaosas išeidavo ir į naudą. 

               Ypač įspūdingas buvo 200 metrų apdovanojimas, labai jau varganą medalį gaudavo tik nugalėtojas, pjedestalas buvo padarytas tik iš 1 vietos, prizininkai nenusipelnydavo nė padėkos.

               Bet tai dar ne viskas, kai kam teko užlipti ant tos varganos aukščiausios pakylos ir gauti medalius, o techninių rezultatų protokoluose savo pavardes matyti kitokiose pozicijose.

              Iš šių varžybų kurių ilgai nesinorės prisiminti užfiksuotas akimirkas jau galite rasti skyrelyje foto, o rezultatus dar kartą peržiūrėti galima paspaudus čia... .

             Jeigu kas turite neblogų foto iš šių varžybų ir neprieštaraujate kad jos būtu patlpintos šiame tinklapyje galite jas siūsti adresu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo automatinių reklaminių žinučių, jums reikia veikiančio Javascript, kad galėtumėte pamatyti adresą This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it   taip pat galite teikti pastabas, pasiūlymus, pageidavimus ir kitokio pobūdžio informaciją dėl b/k irklavimo meistrų judėjimo, tinklapio tobulinimo, dizaino ir kt.

             Neužilgo bus informacija apie Pasaulio maratoną Portugalijoje.

 

 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas