2009-08-01 - 2009-08-31

2009 08 31 Preliminarūs starto protokolai   

Pasaulio b/k irklavimo meistrų sprinto čempionato oficialiame tinklapyje jau galite pamatyti preliminarius dalyvių sąrašus pagal rungtis, tai galite padaryti paspaudę čia....

 

 

 

2009 08 30 Be komentarų   

Gal kas norite sudalyvauti jūrinėje regatoje……   Spauskite čia…

 

 

2009 08 29 Lietuvos Rytas  

Siūlome paskaityti straipsnelį nesusijusį su veteranų irklavimu, Spausti čia...  

 

                                           

2009 08 28 Belgijos veteranų čempionatas 

 Neseniai baigėsi Belgijos b/k irklavimo veteranų čempionatas kuriame sėkmingai dalyvavo mums gerai žinomas kanojininkas Ričardas Balčiulis. Jis kartu su rusu Igoriu Frolovu turinčiu Belgijos pilietybę nugalėjo C-2 1000m rungtyje, o C-1 plaukime užėmė antrąją vietą, nugalėjo jau minėtas Igoris Frolovas.  

 Beja R. Balčiulis ruošiasi dalyvauti ne tik 1-ajame pasaulio meistrų čempionate Čekijoje, bet ir su Igoriu Frolovu atstovauti Belgijai Pasaulio maratono čempionate Portugalijoje, C-2 21,5km. rungtyje.      

 

 

2009 08 28 Į Pasaulio čempionatą   

 Į pirmąjį Pasaulio b/k irklavimo meistrų čempionatą kuris vyks š/m  rugsėjo 4-6 dienomis Račicės kanale (Čekija) ruošiasi vykti ir labai gausi meistrų delegacija iš Lietuvos.  

 1-ajame meistrų čempionate Lietuvos Respulikai atstovaus  mūsų b/k irklavimo klubo atstovai  Sigitas Bulovas, Artūras Keselmanas, Aida Vilimienė, Aleksandras Nazarovas, Aleksandras Šarafutdinovas, Kestutis Bortelis, Rolandas Samuolis ir Romualdas Kudirka.

 Be to mūsų turimomis žiniomis taip pat dalyvauti ruošiasi Klaipėdos baidarių irklavimo klubo „Gabaja“ atstovai Andrejus Babachinas, Gintautas Šiaškus ir Algimantas Jonauskas. 

 Klaipėdietis Romas Daugnora.

 Panevėžio irklavimo veteranų klubo „Avrora“  atstovai Pavelas Bespalovas ir Aleksandra Čechova. Panevėžietis šiuo metu Belgijoje gyvenantis ir atstovaujantis Niuvporto NKKC klubą Ričardas Balčiulis 

 Vilniaus klubo „Baidarių ir kanojų irklavimas“ atstovai Saulius Svaldenis, Jevgenijus Sokolovskis ir Gintaras Švenčionis.

 Kauniečiai Vidas Kupčinskas ir Antanas Gaigalas. Vadimas Čižys iš Visagino ir Raida Normantienė iš Plungės.

 Į Čekiją ruošiasi vykti ir nemaža, sirgalių bei varžybų dalyvių palaikymo  komanda. Tikimės kad ši gausi dalyvių delegacija iš Čekijos grįš netuščiomis.

 Be to „Rovingo“ atstovai Sigitas Bulovas ir Aleksandras Nazarovas iš Čekijos planuoja vykti į Portugaliją dalyvauti rugsėjo 15-17 dienomis vyksiančiame Pasaulio maratono čempionate. Norintys bei galintys išbandyti jėgas Pasaulio maratone dar gali užsiregistruoti dalyvavimui, kaip tai padaryti skaitykite skyrelyje „Tvarkaraštis“ esančioje nuorodoje.  

 

 

 2009 08 27 Lenkijos veteranų čempionato rezultatai   

 Šio mėnesio 22 dieną vykusio Lenkijos b/k irklavimo veteranų čempionato rezultatus galite pamatyti čia…

 

 

      

2009 08 25 Galvės regata   

 Kiekvienais metais Trakuose vykstančios Tarptautinės Galvės regatos metu būdavo vykdomi ir veteranų plaukimai. Taip jau sutapo kad šiais metais Galvės regata organizuojama tuo pačiu metu kaip ir kad 1- asis Pasaulio meistrų čempionatas Čekijoje.

 Nežiūrint į tai, kad daugelis pajėgiausių Lietuvos meistrų išvyks atstovauti Lietuvos Respublikai 1-ajame pasaulio meistrų čempionate, veteranų plaukimai Galvės regatos metu bus vykdomi kaip ir kiekvienais metais. Kad būtu vykdomos šios varžybos vilnietis Darius Čereška nevyks į Pasaulio čempionatą, o organizuos šias jau tradicija tapusias varžybas.

 Šiais metais, beje kaip ir ankstesniais metais Galvės regatos metu veteranai varžysis 200m nuotolyje vienvietėmis valtimis iki 45 metų ir virš 45 metų amžiaus grupėse. Esant pakankamai dalyvių plaukimai bus vykdomi ir keturvietėmis valtimis. Taip kad visi veteranai kurie abejodavo dalyvauti, įvairiose varžybose, gali ruoštis sudalyvauti rugsėjo 4 dieną Trakuose vyksiančioje Galvės regatoje.

 Varžybų dalyvių registracija bus vykdoma rugsėjo 5 dieną iki 12 val. Dalyvio mokestis 10 Lt. Varžybų pradžia apie 12 val. 30 min. 

 

 

  

2009 08 24 Maskvos miesto čempionatas   

 Siūlome pažiūrėti Maskvos miesto čempionato rezultatus, siūlome pažiūrėti dėl to kad tarp sportininkų rungtyniavo ir nemažai veteraniško amžiaus irkluotojų kurie pasiekė neblogų rezultatų, tapo ne tik prizininkais bet ir nugalėtojais. Tėvas su sūnumi K-2  10 000m nuotolyje aplenkė visus varžovus. Taip kad Rusijos veteranai savo pozicijų paprastai neužleidžia, jaunimui reikia nemažai prakaito išlieti kad įrodytu savo pranašumą prieš kur kas vyresnius ir labiau prityrusius. Be to Maskvos miesto irklavimo lygis ko gero gali būti aukštesnis negu mūsų visos Lietuvos. Rezultatus žiūrėkite čia...           

 

 

2009 08 18 Artėja Lenkijos veteranų čempionatas  

 Šį šeštadienį t.y. rugpjūčio 22 dieną Lenkijos mieste Bydgozsz vyks Lenkijos veteranų čempionatas, kuriame bus varžomasi 500m nuotolyje trijose amžiaus grupėse vienvietėmis, dvivietėmis bei keturvietėmis valtimis. Lenkijos varžybų kalendoriuje minima kad šios varžybos atviros t.y. leidžiama dalyvauti ir užsienio šalių veteranams.

 Norintiems plačiau sužinoti apie šias varžybas bei gauti daugiau informacijos Spauskite čia...              

 

                       

2009 08 16 Lietuvos kanojininkai vieni stipriausių Pasaulyje  

 Halifakse (Kanada) pasibaigusiame b/k irklavimo planetos čempionate aukso medalius iškovojo  Tomas Gadeikis ir Raimundas Labuckas, jie dviviete kanoja greičiausiai įveikė 200m. nuotolį, antri liko rusai, treti vokiečiai. Tame pačiame nuotolyje vienviete kanoja startavęs Jevgenijus Šuklinas nežymiai nusileidęs Azerbaidžano ir Rusijos atstovams iškovojo bronzinį apdovanojimą.

 Sveikiname Lietuvos kanojininkus ir jų trenerius su aukštais pasiekimais ir puikiomis pergalėmis.

 Rezultatus galite žiūrėti bei sužinoti kaip sekėsi kitiems Lietuvos atstovams apsilankę oficialioje  pasaulio čempionato svetainėje. Spausti čia…

 

 

2009 08 13 Astūrijos veteranų pirmenybės 

  Siūlome pažiūrėti Astūrijos (Ispanijos provincija) veteranų pirmenybių 1000m.nuotolio rezultatus, ypač atkreiptinas dėmesys į vyrų 40-44 metų amžiaus grupėje, pasiektus laikus. Spauskite čia...   

 Norintiems sužinoti daugiau informacijos apie b/k irklavimą bei veteranų dalyvavimą įvairiose Ispanijoje rengiamose varžybose, siūlome aplankyti Ispanijos baidarininko Danieliaus Durano svetainę. Skyrelyje kalendorius rasite daug informacijos apie varžybas ir šių varžybų rezultatus. Spauskite čia…       

  

2009 08 13 Rusijos veteranų čempionato rezultatai 

 Rugpjūčio 8-9 dienomis vykusio Rusijos b/k irklavimo veteranų čempionato rezultatus galite pažiūrėti čia..

 

 

2009 08 12 Pasaulio čempionatas 

 Šiomis dienomis Halifakse (Kanada) prasidės Pasaulio b/k irklavimo čempionatas. Naujienas iš šių metų pasaulio čempionato, bei apie tai kaip seksis Lietuvos atstovams galite sužinoti oficialiame šio čempionato tinklapyje paspaudę čia.... 

 

2009 08 11 Papildyta Minijos žemupio regatos foto galerija 

 Papildyta Minijos Žemupio regatos 2009 foto galerija. Šias nuotraukas, kuriose užfiksuota keletas vaizdelių iš pirmos varžybų dienos, atsiuntė šios regatos dalyviai.

 

                      

2009 08 11 Rusijos veteranų čempionatas       

 Rugpjūčio 8-9 dienomis Rusijos mieste Puškine baigėsi dvi dienas trukęs Rusijos b/k irklavimo veteranų čempionatas. Trumpą aprašymą apie šias varžybas ir peržiūrėti foto iš šio čempionato galite paspaudę čia...

 

 

2009 08 10 Minijos žemupio regata 2009       

 Baigėsi dvi dienas trukusi Minijos žemupio regata 2009, kurią organizavo Klaipėdos raj. savivaldybė bei Gargždų miesto turizmo ir informacijos centras.   

 Gausiai iš Klaipėdos miesto bei apylinkių susirinkusius regatos dalyvius “Raganaitės slėnyje” pasveikino ir palinkėjo gerai praleisti laiką varžybų organizatoriai, Klaipėdos rajono meras, bei seimo narys Vytautas Grubliauskas.   

 Šeštadienį apie 13 val buvo duotas startas regatos dalyviams. Visi dalyviai pagal nuotaikas galėjo pasirinkti siekti rezultatų ir apdovanojimų ar šiaip praplaukti ir pasigrožėti Minijos upe.  Po kelių valandų įveikę apie 14 km ir vadinamają Gargždų pylą visi varžybų dalyviai finišavo Gedminų kaime.    

 Tarp baidarių vienviečių greičiausias buvo Arnoldas Valčiukas. Dviviete baidare nuotolį greičiausiai įveikė “Prie Šaltinio” komandos atsovai Artūras Daniusiavičius ir Sigitas Tachtarovas. Absoliučiai geriausią rezultatą šioje regatoje pasiekė mišri dvivietės baidarės įgula Sandra Bulovaitė ir Aidas Pelešinas iš komandos “Prie Šaltinio”.    

 Baidarių ir kanojų slalomo varžybose niekas negalėjo prilygti Aidui Pelešinui ir Artūrui Daniusiavečiui kurie įveikė visus varžovus vienvietėmis bei dviviete baidare.   

 Šioje regatoje pramogaudamas dalyvavo senokai irklavimo trasose nematytas, praeityje žinomas irkluotojas Verneris Šermokas, kuris liko patenkitas savo pasirodymu ir ateityje žada dažniau paimti irklą į rankas.   

 Be irklavimo rungčių regatos dalyviai varžėsi futbolo, tinklinio, rankų lenkimo, batų metimo ir kt. rungtyse. Mums žinomi irkluotojai savo jėgas išbandė ir kitose rungtyse. Aidas Pelešinas toliausiai švystelėjo sunkų ir didelį žvejo batą,  Sandra Bulovaitė iškopė į moterų rankų lenkimo finalą, kuriame liko antra. Tarp 30 moterų, kurios ryžosi skraidinti tapkes Sandros rezultatas taip pat antras. “Prie šaltinio” komandos monstrui, lyderiui ir sielai Artūrui Daniusiavičiui rankų lenkimo rungtyje burtai lėmė jau antroje kovoje išbandyti jėgas su būsimuoju nugalėtoju.    

 Regatos dalyviams padėkojo už dalyvavimą, nugalėtojams bei prizininkams apdovanojimus įteikė bei palinkėjo sėkmės Klaipėdos rajono meras.  

 Skyrelyje “Foto” galite pažiūrėti vaizdelių iš šios regatos dalyvių antros dienos rungčių.

                           

 

2009 08 07 Artėjant pasaulio meistrų čempionatui       

 BKIK „Rovingas“ pasaulio meistrų čempionatui papildomai užregistravo Aleksandro Šarafutdinovo ir Romo Daugnoros  dvivietės kanojos įgulą.

 Šiuo metu rungtis dėl  stipriausių Pasaulio meistrų titulų, jau užsiregistravo 370 dalyvių. Gausiausiai ruošiamasi atstovauti Vokietijos, Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos šalių komandas. Šiuo metu dar priimamos paraiškos dalyvavimui šiame čempionate, abejojantiems dalyvauti ar ne, laiko apsisprendimui dar yra.

 

 

2009 08 07 BKIK „Rovingas“ stiprina savo gretas      

 Rugsėjo mėnesį vyksiančiame pasaulio b/k irklavimo meistrų sprinto čempionate Čekijoje ruošiasi dalyvauti apie 20 meistrų iš Lietuvos.  

 Mūsų b/k irklavimo klubui šiame čempionate ruošiasi atstovauti baidarininkai - Sigitas Bulovas, Artūras Keselmanas ir Aida Vilimienė. Kanojininkai - Kęstutis Bortelis, Aleksandras Nazarovas, Rolandas Samuolis, Aleksandras Šarafutdinovas ir šiuo metu mūsų klubo gretas papildęs, praeityje garsus sportininkas,  šiuo metu vienas iš stipriausių Lietuvos meistrų, kuris jau yra pasižymėjęs tarptautinėje arenoje, Romualdas Kudirka iš Kauno.

 

 

2009 08 06 Jūros šventės varžybų atgarsiai     

 Vakarų ekspreso dienraštyje publikuojamas straipsnis apie Jūros šventės metu vykusias b/k irklavimo meistrų varžybas, skaityti apie tai galite skyrelyje „Spauda“ arba paspaudę čia... 

 

 

2009 08 05 Rusijos prezidento Dmitrijaus Medvedevo pomėgiai    

 Neseniai Rusijos sostinėje Maskvoje Krylatskojės kanale baigėsi Pasaulio b/k irklavimo jaunių čempionatas. Apie Lietuvos atstovų pasirodymą skaitykite tinklapyje www.bki.lt 

 Mes siūlome paskaityti straipsnelį rusų kalba apie Rusijos prezidento Dmitrijaus Medvedevo apsilankymą Maskvos Krylatskojės kanale Pasaulio jaunių čempionato metu, bei apie tai kaip Rusijos prezidentas įteikė apdovanojimus šių varžybų nugalėtojams bei prizininkams. Daugelis gal dar nežino kad  Rusijos prezidentas yra baidarių irklavimo veteranas, jaunystėje jis lankė baidarių irklavimo treniruotes, turėjo kandidato į TSRS sporto meistrus atskyrį. Straipsnį skaitykite čia.....

 

 

2009 08 04 Jūros šventės nuotraukų galerija jau papildyta   

 Gauta labai daug ir puikių nuotraukų iš Jūros šventės b/k irklavimo meistrų varžybų. Žiūrėkite Jūros šventės nuotraukų galeriją, kuri yra atnaujinta Andrejaus Babachino, Aleksandros Čechovos, Arvydo Miežiečio ir Pavelo Bespalovo užfiksuotomis akimirkomis.  

 Su šių varžybų rezultatais galite susipažinti www.bki.lt arba tiesiog paspaudę čia....

 

 

2009 08 03 Papildyta Jūros šventės nuotraukų galerija  

 Jūros šventės nuotraukų galerijoje, galite rasti naujų nuotraukų iš kanojininkų startų, šias nuotraukas atsiuntė Romas Daugnora.    

 

 

2009 08 03 Jūros šventės varžybos  

 Š/m rugpjūčio  1 dieną Klaipėdoje vyko  Jūros šventė, kurios metu tradiciškai parungtyniauti į uostamiestį susirinko b/k irklavimo meistrai iš įvairių šalies vietovių bei svečiai iš Latvijos.   

 Trečius metus iš eilės gausiai susirinkę dalyviai šį kartą varžėsi tik 200m. nuotolyje vienvietėmis bei dvivietėmis valtimis iki 45 metų ir virš 45 metų amžiaus grupėse. Baidarininkų iki 45 metų amžiaus susirinko itin daug, todėl organizatoriai pakoregavo nuostatus išskyrė juos į 30-39 metų ir 40-44 metų amžiaus grupes.  

 Aštrių ir itemtų kovų dėl Jūros šventės nugalėtojų vardų netrūko. Kaip visada atkaklios kovos vyko tarp baidarininkų vyrų iki 39 metų amžiaus grupės rungtyje. Šį kartą pergalę šventė Vadimas Čižys iš Visagino. 2- as Vidas Kupčinskas (Kaunas), 3-as Saulius Svaldenis (Vilnius).Tarp 40-44 metų amžiaus vyrų triumfavo Pavelas Bespalovas iš Panevėžio, 2-as Vytautas Gedminas (Birštonas), 3-as Darius Čereška (Vilnius). Virš 45 metų amžiaus grupėje Sigitą Bulovą paspausti bandė svečiai iš Latvijos Konstantinas Udovičenko ir Ivanas Suchorukovas. 

 Tarp kanojininkų iki 45 amžiaus savo pozicijų niekam neužleido Aleksandras Nazarovas, 2-as Algimantas Jonauskas (Klaipėda), 3-as Jonas Greičius.  Virš 45 metų amžiaus grupėje visi turėjo pripažinti kauniečio Romualdo Kudirkos pranašumą. 2-as Kęstutis Bortelis (Klaipėda), 3-as Valdas Ramoška (Klaipėda).

 Tarp moterų stipriausia buvo Raida Normantienė iš Plungės. 

 Su nekantrumu visi laukė dviviečių valčių lenkynių. Tačiau 200m. atkarpoje ypač nesisekė baidarininkams iki 45 metų vyrams, kurių tik dvi įgulos iš penkių pasiekė finišą. Nugalėjo Andrejus Babachinas ir Pavelas Bespalovas. Virš 45 metų amžiaus grupėje pergale džiaugėsi klaipėdiečiai Gintautas Šiaškus ir Artūras Keselmanas.

 Tarp vyresnių kanojininkų lygių sau neturėjo Romualdo Kudirkos ir Kęstučio Bortelio ekipažas, o jaunesniųjų grupėje nugalėjo Aleksandras Nazarovas ir Ivanas Tolpeginas. 

 Mišrių valčių grupėje nugalėtojų vardus laimėjo Raida Normantienė  ir Gintautas Šiaškus.

 Tarp jaunimo panorusių išbandyti jėgas su patyrusiais meistrais nepralenkiami buvo Marius Dainauskas ir Andrejus Babachinas.

 Skyrelyje “Foto” yra jau užfiksuotų akimirkų iš šių varžybų.

 Kas turite neblogų nuotraukų susijusių su Jūros šventės varžybomis ir neprieštaraujate, kad jos būtų patalpintos mūsų tinklapyje, galite siųsti adresu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo automatinių reklaminių žinučių, jums reikia veikiančio Javascript, kad galėtumėte pamatyti adresą

 

 

 

  

 

 

 

 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas