2009.06.01 - 2009.06.30

2009 06 30 Veteranų čempionato nuostatai  

 Šių metų Liepos mėn. 11-12 dienomis Panevėžyje vyks Lietuvos Respublikos b/k irklavimo čempionatas, bei Vaidoto Ščiukos atminimo taurės varžybos, šie nuostatai jau paskelbti tinklapyje bki.lt , skaityti juos galite paspaudę čia...

 

 

2009 06 29 Vandens turistų šventė 

  Šių metų birželio 27-28 dienomis Plateliuose vyko tradicinė vandens turistų šventė (rengėjas: Vytautas Egertas), kurioje dalyvavo ir du mūsų klubo nariai, t.y., Sandra Bulovaitė, atstovavusi komandai „Yris ”, bei Arvydas Maciūnas atstovavo „Senų draugų“ komandai.  

  Dvi dienas trukusioje šventėje iš įvairių Lietuvos kampelių suvažiavę vandens turizmo mėgėjai, atkakliai rungėsi įvairiose jėgos, ištvermės, skvarbaus proto bei greitos orientacijos reikalaujančiose komandinėse varžybose, demonstravo savo sugebėjimus orientacinėse estafetėse, atliko gelbėjimo darbus, tvarkėsi su turistine technika, bei lenktyniavo baidarėmis. Entuziastingai nusiteikę dalyviai galėjo kautis ne tik vandenyje, bet ir sausumoje žaisdami tinklinį. Be šių turistams reikalingų įgūdžių komandos turėjo tetralizuotai prisistatyti komisijai ir parodyti savo artistiškumo sugebėjimus, bei atlikti namų ruošos darbus. 

 Susumavus visų užduočių bei rungčių rezultatus buvo nustatyti nugalėtojai, bei prizininkai, jie apdovanoti atminimo medaliais, diplomais, bei suvenyrais.  

  Gal kiek buvo pasigesta šilto bei saulėto oro, tačiau nepristigo geros dalyvių nuotaikos, kurią dar labiau praskaidrino organizatorių dovana – fejerverkai, diskoteka.  

 Statistiniai, bet negalutiniai šios šventės užduočių, bei rungčių rezultatai čia...   

 

 

2009 06 26 Rusijos veteranų varžybos 

 Birželio 20-21 dienomis Rusijos mieste Nižnij Novgorod vyko Rusijos b/k irklavimo veteranų varžybos, Rusijos nusipelnusios trenerės I. A. Sviridovos vardui atminti. Veteranai varžėsi 2 dienas 5000m., 1000m., ir  500m. nuotoliuose, vienvietėmis valtimis. Šių varžybų rezultatus galite pažiūrėti čia  500m  1000m  5000m                                 

                                            

 

2009 06 26 Europos čempionatas

 Šiuo metu Brandenburge (Vokietija) vyksta Europos baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas, su varžybų  rezultatais galite susipažinti paspaudę čia....         

                                                                                                                             

 

2009 06 17 Europos maratonas  

 Ketinantiems išbandyti jėgas šių metų b/k irklavimo Europos maratone (21,5 km.) kuris bus vykdomas Liepos 22-23 dienomis  Ostrodoje (Lenkija) primename, kad reikia paskubėti užpildyti ir išsiusti varžybų organizatoriams preliminarią paraišką (Numerical Entry), tai reikia atlikti iki birželio 19 dienos. Iki liepos 9 dienos reikia užpildyti ir išsiusti  patikslintą paraišką (Nominal Entry). Kaip tai padaryti, galite sužinoti skyrelyje „tvarkaraštis", paspaudę atitinkamą nuorodą. 

  

 

2009 06 15 Artimiausios veteranų varžybos

 

 Kiekvienais metais tradiciškai Panevėžyje vyksta Lietuvos Respublikos b/k irklavimo veteranų čempionatas, bei Vaidoto Ščiukos atminimo taurės varžybosŠiais metais minėtas varžybas numatyta pravesti Liepos 11 dieną.

 

 Kilus abejonių ar šios varžybos bus vykdomos, varžybų organizatoriai patvirtino kad Lietuvos veteranų čempionatas bus vykdomas kaip ir kad numatyta b/k irklavimo varžybų kalendoriuje.  Šių varžybų programa bus paskelbta tinklapyje www.bki.lt , o nuostatai išplatinti Lietuvos Respublikos b/k irklavimo čempionato metu, Trakuose. Daugiau informacijos apie šias varžybas šiuo metu neturime.

 

2009 06 08 Merkio maratonas  

  Baigėsi vandens sporto, turizmo ir kelionių mėgėjų maratonas Merkio upe. ~30 km ilgio trasą ryžosi įveikti daugiau kaip 100  dviviečių baidarių vyrų, moterų ir mišrių įgulų, bei vienviečių baidarių ir pripučiamų plaustų. Varžybų dalyviai startavo Senojoje Varėnoje, o finišavo Puvočiuose, Grūdos ir Merkio upių santakoje.   

 Oro sąlygos butų buvusios gana palankios, jei ne šiek tiek vėsus oras bei protarpiais padulksnojantis lietus, kuris, nenuslopino nei geros dalyvių nuotaikos, nei ryžto pasiekti finišą. Maratonas vis gi tai daug jėgų ir atkaklumo bei stiprios valios reikalaujančios varžybos, jų dalyviams teko pakovoti ne tik su nuovargiu, bet ir su plaukimą vietomis paįvairinančiais mašalų spiečiais kurie be gailesčio atakavo varžybų dalyvius. 

 Šiose varžybose didelių netikėtumų nebuvo, nugalėjo labiausiai patyrę. Tarp vyrų dviviečių pirmavo Juozas Gurevičius ir Arūnas Dubauskas, gal kiek nelauktai mišrių valčių klasėje nugalėjo šių varžybų debiutantai, komandai “Prie šaltinio” atstovavusi mūsų klubo atstovė Aida Vilimienė, bei klaipėdietis Aidas Pelešinas, tačiau atsižvelgiant į jų kaip irkluotojų patirtį prie netikėtumų jų pergalės priskirti nebūtu galima. Kita mūsų klubo atstovė Sandra Bulovaitė poroje su Jonu Ragausku iš Visagino atstovavę Kauno “Yriui” finišavo antri. Tarp vienviečių baidarių stipriausias šį kartą buvo Arūnas Tuminauskas iš Alytaus, o plaustą greičiausiai atplukdė Gedimino Jakavonio komanda.   

 Susumavus rezultatus, komandinėje įskaitoje pirmą ir antrą vietą, kaip visada pasidalino daugelį metų iš eilės nenugalimos Kauno Yrio komandos, o trečioje vietoje liko Artūro Vietos sporto klubas.   

 Šį renginį organizavo Lietuvos keliautojų sąjunga.   

 Skyrelyje “Rezultatai” jau galite susipažinti su šio maratono dalyvių pasiekimais.

 

 

 

2009 06 07 Nuotraukos iš Merkio     

 Skyrelyje “Foto” jau galite pažiūrėti užfiksuotų akimirkų iš Merkio maratono. Daugiau informacijos apie vakarykštį renginį Merkio upėje, šiuo metu neturime.

 

2009 06 07 Meistrų atminimo taurė    

Vakar į Kauno Lampėdžių irklavimo bazę iš įvairių Respulikos kampelių, bei kaimyninės šalies Latvijos susirinko parungtyniauti ir pagerbti anapilin iškeliavusių b/k irklavimo tarptautinės klasės sporto meistrų Pasaulio  vicečempionų Petro Grigonio, Vygando Čekaičio taip pat garsių sportininkų Edmundo Gaigalo ir Viliaus Sasnausko atminimą, b/k irklavimo veteranai.

 Per visą  Lietuvos b/k irklavimo istoriją P.Grigonis ir V.Čekaitis buvo pirmojo ryškumo žvaigždės, deja pagerbiant jų atminimą nesimatė nė vieno kostiumuoto vyriuko, nei iš Lietuvos b/k irklavimo federacijos, nei iš už Kauno sportą atsakingų veikėjų.  

 Lampėdžiai taip pat tarsi atiduodami pagarbą amžino poilsio atgulusiems meistrams, varžybų dalyvius pasitiko permainingu oru, per labai trumpą laiką pakėlė šaltoką vėją kuris pašiaušė didžiules bangas, trumpam iš po debesų  pašvietė kaitri saulutė, nulijo ir vanduo sužvilgo kaip stiklas.  Varžybos prasidėjo pučiant lengvam vėjaliui.

 Dalyviai rungėsi trijose amžiaus grupėse 1000m ir 200m nuotoliuose vienvietėmis valtimis, bei 200m nuotolyje dvivietėmis.1000m nuotolyje kiekvienos amžiaus grupės dalyviai startavo bendru startu, po finišo prie kiekvieno dalyvio laiko buvo pridedama po 1 sekundę už vienus metus, nuo vyriausio tos grupės dalyvio amžiaus ir tokiu būdu buvo fiksuojamas galutinis rezultatas.

 Iš visų dalyvių labiausiai pažymėtini pirmą kartą veteranų varžybose dalyvavusių Mindaugo Sadausko, Vaido Krušnausko bei senokai veteranų varžybose matyto Ričardo Adomaičio startai.

 Šios Atminimo taurės varžybos buvo pravestos Antano Gaigalo entiuziazmo, bei Romualdo Kudirkos ir Arūno Tomkevičiaus dėka. 

 

 Su šių varžybų rezultatais ir užfiksuotomis akimirkomis, jau galima susipažinti atitinkamuose skyreliuose.

 

 

2009 06 05 Šeštadienio varžybos   

 Šį šeštadienį tai yra rytoj, Kaune, vyks b/k irklavimo veteranų  Atminimo taurės varžybos, šiose varžybose ruošiasi dalyvauti ir mūsų klubo atstovai S.Bulovas, A.Keselman, A.Maciūnas, K.Bortelis, A.Nazarov ir R.Samuolis. Šių varžybų pradžia 13 val. Registracija iki 12 val.

 

 Tą pačią dieną vyks ir turistinio sporto, baidarių maratonas Merkio upe, šiame 30 km.maratone taip pat dalyvaus mūsų klubo atstovai A.Vietaitė-Vilimienė bei S.Bulovaitė. Aida ruošiasi atstovauti komandai “Prie Šaltinio”, o Sandra Kauno “Yriui”.

  Merkio maratono nuostatus galite surasti čia….

 

 

2009 06 04 Irklavimas ir mityba

 

 Kaip maitintis ir ką valgyti – ne retai, dažnas užduoda sau klausimą, o kai yra didžiulis pasirinkimas įvairiausių maisto produktų, daugeliui, tuo labiau sportuojančiam žmogui, sunku išsirinkti tinkamą maistą. Siūlome paskaityti straipsniuką apie irklavimo sportą ir mitybą rusų kalba. Spauskite čia...

 

 

 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas