2009.05.01 - 2009.06.01

2009 06 01 Nathan Baggaley nuteistas 9 metams laisvės atėmimo  

 Š/m gegužės 29-tą dieną Australijos teismas Nathanui Baggaley skyrė 9-erių metų, o jo broliui 12 metų laisvės atėmimo bausmę t.y. mažiau negu numato Australijos įstatymai. Bausmė sportininkui buvo sumažinta už tai kad jis prisipažino kaltu, dėl nusikaltimo padarymo ir padėjo atskleisti visas aplinkybes. Pagal galiojančius Australijos įstatymus Nathan Baggaley už gerą elgesį į laisvę gali išeiti po 5 metų, taip kad 2012 metų rudenį jis jau gali būti laisvėje.

 

2009 05 31 Nathan Baggaley        

 Jau pusantrų metų 3 kartus Pasaulio čempionas, bei Atėnų olimpiados vicečempionas, baidarininkas iš Australijos Nathan Baggaley, kartu su savo broliu, laiką leidžia už grotų. Jie įtariami narkotikų prekyba ir gamyba. Policija jų namuose konfiskavo 28000 ekstazio tablečių ir apie 1 kg miltelių, skirtų narkotikams gaminti bei pramoninį presą skirtą tabletėms gaminti, jų vertė juodojoje rinkoje 2,5 milijono dolerių. Taip pat aptiktos ir išimtos didžiulės pinigų sumos gautos už parduotus narkotikus. Šiuo metu jau prasidėjo, jų baudžiamosios bylos nagrinėjimas teisme. Už šiuos nusikaltimus Australijos įstatymai numato nuo 10 iki 20 metų nelaisvės, už vieną epizodą Nathanui Baggaley prokuroras jau pasiūlė 10 metų nelaisvės. Už visas veikas kuriomis įtariamas Pasaulio čempionas bei Olimpinių žaidynių vicečempionas, gresia 55 metų laisvės atėmimo bausmė.     

 

2009 05 27 Artimiausios varžybos 

 Artimiausios varžybos kurios yra skirtos Kauno b/k irklavimo veteranų Edmundo Gaigalo, Petro Grigonio, Vygando Čekaičio ir Viliaus Sasnausko išėjusių amžino poilsio, garbei atminti, numatytos birželio 6 dieną Kaune. Varžybų pradžia 13 valandą. Registracija iki 12 valandos.  

 Taip jau sutampa kad šiais metais ne ką mažiau intriguojančios varžybos, vandens turizmo maratonas Merkio upėje vyks tuo pačiu metu ir tuo pačiu laiku. Šį kartą mėgėjams rungtyniauti vienose ir kitose varžybose teks apsispręsti, kuriose iš jų dalyvauti.  

 Dvejus metus iš eilės Skuode rengiamose varžybose, buvo organizuojami ir veteranų plaukimai, šiais metais b/k irklavimo klubas „Rovingas“ minėtose varžybose, kurios vyks jau šį šeštadienį, nedalyvaus.   Š/m liepos 22-26 dienomis Ostrodoje (Lenkija) vyks Europos maratono čempionatas, jame ruošiasi dalyvauti ir keletas mūsų klubo atstovų, dėl šios priežasties, Klaipėdoje, Jūros šventės metu, veteranų varžybų mūsų klubas neorganizuos.     

 

2009 05 25 Lietuvių startai Lenkijoje  

 Poznanėje baigėsi Pasaulio taurės 2-ojo etapo b/k irklavimo varžybos, kurios nelabai sėkmingai susiklostė Lietuvos atstovams. Šį kartą pripažintiems Lietuvos b/k irklavimo lyderiams nepavyko įveikti pusfinalių barjerų. Tarp planetos finalininkų rungtyniavo tik vienviete kanoja startavęs J. Šuklinas ir dviviete kanoja  T. Gadeikis ir R. Labuckas,  bei keturvietė baidarė. Visi rezultatai yra oficialiame pasaulio taurės tinklapyje.    

 Tuo pačiu metu Lenkijos mieste Gdynėje vyko kitos, tarptautinės baidarių kroso irklavimo varžybos, kuriose 40 km. distancijoje (iš jų 3 km. krante), sportinėmis ir turistinėmis baidarėmis, jėgas  išbandė, Kauno „Yrio“ komanda. Varžybos vyko vėjuotu oru, gana ekstremaliomis sąlygomis, ežere. Pučiant stipriam šoniniam vėjui teko įveikti apie 12 km. ne kartą išlipant į krantą, išsipilti vandenį.   

 Nelengvą 40 km. atstumą, greičiausiai įveikė vienviete sportine baidare startavęs Jonas Ragauskas, antras finišavo Marius Butrimavičius. K- 2 valčių klasėje sidabrinius apdovanojimus pelnė kauniečiai Andrius Čeponis ir Paulius Narkevičius. T-2 valčių klasėje nugalėtojų vardus apgynė Arūnas Dubauskas ir Juozas Gurevičius, T-2 mišrių valčių klasėje pirmavo klaipėdietė Aida Vietaitė-Vilimienė ir Edvinas Brazaitis, o T-1 valčių klasėje antrus metus iš eilės nenugalimas buvo Darius Šukevičius, trečiąją vietą užėmė Tomas Kojis.  

 Visi nugalėtojai ir prizininkai apdovanoti medaliais ir vertingomis dovanomis.   

 Bendroje komandinėje įskaitoje, antrus metus iš eilės Kauno „Yrio“ komanda tapo nugalėtoja. Už komandinę pergalę, jie apdovanoti taure ir Prancūzų gamybos vienviete, turistine baidare.  

 Su šių varžybų rezultatais jau galite susipažinti skyrelyje "Rezultatai"    

 

2009 05 22 2-asis Pasaulio taurės etapas  

 Šiuo metu Poznanėje (Lenkija) jau prasidėjo, Pasaulio taurės 2- ojo etapo b/k irklavimo varžybos, rezultatus ir naujienas iš šių varžybų, bei apie tai kaip sekasi Lietuvos sportininkams, galite sužinoti paspaudę čia...     

 

2009 05 21 Startuoja Rusijos veteranai  

 Šio mėnesio 10 dieną savo jėgas pirmose oficialiose varžybose, išbandė Rusijos b/k irklavimo veteranai, apie Maskvoje vykusias Rusijos b/k irklavimo veteranų varžybas galite paskaityti Čia….   

 

2009 05 20 Tarptautinis maratonas Lenkijoje  

Šio mėnesio 23-24 dienomis t.y. jau šį savaitgalį, Lenkijos mieste Gdynėje vyks tarptautinis baidarių maratonas.Kuriame dalyviai varžysis 40 km. ilgio trasoje vienvietėmis ir dvivietėmis, sportinėmis bei turistinėmis baidarėmis. Šiame maratone, Lietuvai atstovaus ir bandys apginti praėjusiais metais iškovotas pozicijas, Kauno vandens slalomo ir turizmo klubo „Yris“ komanda.  

„Yrio“ komandos sudėtyje, šiame nelengvame maratone kur dalyviams teks įveikti 40 km. ne tik vandenyje, bet ir 3 km. krante, su apie 30 kg .sveriančiomis valtimis dalyvauti ruošiasi Juozas Gurevičius, Arūnas Dubauskas, Edvinas Brazaitis, Artūras Sragauskas, Marius Butrimavičius, Andrius Čeponis, Darius Šukevičius, Tomas Kojis ir Jonas Ragauskas.  

 Linkime sėkmės ir laukiame žinių iš Lietuvos atstovų pasirodymo tarptautiniuose vandenyse.        

 

2009 05 19 Vandens turizmo ir sporto mėgėjams  

 Vandens turizmo mėgėjams bei mėgstantiems pasivaržyti ilgesniuose nuotoliuose, įvairiomis baidarėmis ir kanojomis, siūlome sudalyvauti viename iš įspūdingiausių renginių Europoje, Česky Krumlov maratone (Čekija) kuris vyksta reguliariai, rudenį, kiekvienais metais. Tai vienas iš trijų, Europos maratono etapų. Antras ir trečias etapas vyksta atitinkamai Italijoje ir Prancūzijoje. Šių maratonų prizinis fondas 9000 eurų. 

 Plačiau sužinoti apie šiuos renginius galite paspaudę Čia....  arba skyrelyje „Tvarkaraštis“ nuorodą, Upių maratonas.                

 

2009 05 18 Minijos maratonas

2009  Baigėsi dvi dienas trukęs baidarių irklavimo maratonas Minijos upe, skirtas Lietuvos vardo tūkstantmečiui pažymėti. Puikus pavasariškas oras pritraukė nemažai dalyvių iš įvairių Lietuvos kampelių. Savo jėgas išbandyti pirmą kartą organizuojamame tokiame maratone bei praleisti laiką gamtoje užsiregistravo net 21 komanda iš kurių startavo 16.

  Varžybų organizatoriai Gintautas Rusteika ir Vytautas Egertas bei  rėmėjai Gargždų geležinkelis, UAB „Mars“,               dienraštis „Banga“ ir šio  renginio globėjas Petras Gražulis pasistengė kad viskas vyktu sklandžiai. Tiek tarp dalyvių,    tiek tarp gausiai susirinkusių žiūrovų bei dalyvių palaikymo komandų, vyravo šventinė ir pakili nuotaika. 

 Komandos startavo burtų tvarka, nustatyta eile, pavieniui kas 1 minutę. Ekipažai keitėsi iš anksto numatytose pasikeitimo vietose. Pirmą dieną teko iveikti 74 km. atsumą nuo Stonaičių iki Žvelsėnų. Antrą dieną kaip ir kad buvo numatyta, distancija buvo sutrumpinta, dalyviai finišavo Priekulėje. 

 Iš visų komandų išsiskyrė Kauno „Yrio“ I -oji kuriai atstovavo sportinių  baidarių irklavimo duonos ragavę ir šiuo metu aktyviai dalyvaujantys įvairiuose renginiuose Lietuvoje, bei už jos ribų, šios sporto šakos mėgėjai Juozas Gurevičius, Arūnas Dubauskas, Darius Šukevičius, Sandra Bulovaitė, Sigitas Bulovas ir Saulius Urbutis,  bei „Yrio“ II –oji komanda Edvinas Brazaitis, Artūras Sragauskas, Kristina Burakovsytė, Sigitas Baltokas, Mindaugas Marčiulionis, Paulius Andriuškevičius, Ramūnas Lisauskas ir Aurimas Baravykas. 

Varžybų organizatorių komanda „Prie šaltinio“ kuriai taip pat atstovavo buvę sportininkai Aidas Pelešinas ir Aida Vietaitė finišavo trečia. 

 Mišrių ekipažų etape, komandos KJS sudėtyje, garbingai rungtyniavo dar du mūsų klubo atstovai Aurelija Šaduikyė ir Rolandas Samuolis kurie užėmė 5-ą vietą.  

 Be apdovanojimų neliko ir kitos, visos komandos kurios vertos pagyros žodžių vien už tai, kad sugebėjo įveikti ir garbingai pabaigti 109 km. atstumą nuo Stonaičių Plungės raj. iki Priekulės. 

 Varžybų organizatoriai tikisi ir planuoja rengti panašias varžybas kiekvienais metais. 

 Užfiksuotas akimirkas iš šių varžybų, jau galite rasti skyrelyje „Foto“   

 Su šių varžybų rezultatais, galite susipažinti skyrelyje „Rezultatai“    

 

2009 05 18 Lietuvos Respublikos,  D. ir Z. Survutų atminimo taurė   

 Praėjusį savaitgalį Trakuose vyko Lietuvos Respublikos bei Dariaus ir Zbignevo Survutų taurės varžybos, kuriose tuo pačiu buvo vykdoma ir atranka į Europos b/k irklavimo čempionatą. Šiose varžybose startavo mūsų klubo atstovas Justas Vaičiulis kuris K-1 1000m nuotolyje užėmė 3-ią  vietą, o 500m nuotolyje finišavo 5-as.

 Su šių varžybų rezultatais galite susipažinti Čia....   

 

2009 05 13 Savaitgalio varžybos  

 Šį savaitgalį  t.y. gegužės 16-17 dienomis keletas mūsų klubo atstovų ruošiasi dalyvauti   varžybose. Atsakingi startai laukia Justo Vaičiulio kuris ruošiasi startuoti Trakuose vyksiančiose Lietuvos Respublikos taurės bei Zbignevo ir Dariaus Survutų memorialo varžybose vienviete baidare 500m ir 1000m nuotoliuose.  

 Taip pat tomis pačiomis dienomis vyks baidarių maratonas Minijos upe (Stonaičiai Plungės raj.- Mingės kaimas atstumas 134 km.) estafetės principu, skirtas Lietuvos vardo 1000-mečiui pažymėti. Šiame maratone Gargždų komandai atstovaus Aida Vietaitė, o Sigitas Bulovas ir Sandra Bulovaitė ruošiasi atstovauti Kauno klubui “Yris”.   

 Šio maratono nuostatus bei maršruto žemėlapį galite rasti Čia….  

 

 

2009 05 11 Preliminarios paraiškos iki gegužės 15 d.

 

  2009 09 04-06 Račicėje (Čekija) vyks pirmasis pasaulio meistrų čempionatas, primename kad preliminarios paraiškos (Prelininar entry) dėl dalyvavimo šiose varžybose, viešbučių rezervavimui bei valčių nuomai  turi būti paduotos iki gegužės 15 dienos. Ketinantiems nuomotis valtis iki gegužės 15 dienos turi būti sumokėtas ir mokestis už valčių nuomą. Patikslintos paraiškos (Nominal entry) turi būti paduotos ir startinis dalyvio mokestis 60 eurų (Pageidaujantiems dalyvauti šventiniame vakarėlyje +30 eurų) turi būti sumokėta iki Liepos 20 dienos. Daugiau informacijos ieškokite skyrelyje "tvarkaraštis" nuoroda 1-asis Pasaulio meistrų čempionatas.

 

 

 

 

 

2009 05 09 Pasaulio taurės 1-as etapas

 

 

 Šiuo metu Čekijos mieste Račice vyksta 1-as Pasaulio b/k irklavimo taurės etapas kuriame labai sėkmingai rungtyniauja Klaipėdiečiai Rokas Malinauskas ir Andius Olinik 1000m nuotolyje dviviete baidare pasiekę įspūdingą rezultatą ir pusfinalyje užėmę antrą vietą jie pateko į finalą. Dar įspūdingiau Rokas Malinauskas pasirodė K-1 500m pusfinalio lenktynėse aplenkęs net Pekino olimpinių žaidynių čempioną australą Ken Wallace bei nemažai kitų garsių sportininkų pateko į finalą. Sekite šių varžybų rezultatus Čia...  

 

 

 

 

2009 05 06 Europos maratonas

 

 

  Š/m liepos 22-23 dienomis Lenkijos mieste Ostrodoje vyks Europos maratonas. Ketinantiems išbandyti jėgas šiose 21,5 km. prestižinėse lenktynėse siūlome  perskaityti Europos Maratono nuostatus, esančius šių varžybų tinklapyje. Nuorodą į jį rasite skyrelyje „Tvarkaraštis“. Primename kad iki birželio 7 dienos reikia išsiūsti varžybų organizatoriams preliminarią paraišką (Numericial entry masters form).                                                                 

 Tai gana rimtas jėgų išbandymas prieš šių metų Pasaulio Maratono čempionatą vyksiantį rugsėjo 15-17 dienomis Portugalijos mieste Crestumoje.

 

2009 05 04 Sporto klubas "Avrora"  

Š/m gegužės 20 d. juridinių asmenų registre įregistruotas sporto klubas „Avrora“ kurio steigėjai yra Panevėžio irklavimo veteranai, Pasaulio čempionas Petras Šiurskas bei Pavelas ir Aleksandra Bespalovai. Šiam klubui vadovauti pasiruošusi Aleksandra Bespalova – Čechova, o klubo garbės prezidento vardas suteiktas Petrui Šiurskui. Pagrindinis sporto klubo  tikslas populiarinti ir propaguoti baidarių ir kanojų irklavimą, prioritetą suteikiant irklavimo veteranų (meistrų) judėjimui.   

 Baidarių ir kanojų irklavimo klubas „Rovingas“ sveikina kolegas ir bendraminčius bei linki sėkmės, plėtojant ne taip jau ir lengvą mūsų sporto šaką.   

  

 2009 05 04 Kauno meistrų atminimo taurės varžybos

 Š/m birželio 6 dieną Kaune, Lampėdžių irklavimo bazėje vyks Kauno meistrų atminimo taurės varžybos. Šių varžybų pradžia 13.30 val. Atvykimas ir dalyvių registracija bus vykdoma iki 12 val.

 Varžybų programoje numatyta K-1 ir C-1 200m ir 1000m nuotoliai  bei K-2 200m nuotolis. Plačiau apie šias varžybas skaitykite nuostatuose, kuriuos rasite skyrelyje „Tvarkaraštis“.

2009 05 02 Varžybos Jelgavoje

 Baigėsi š/m Baltijos šalių pavasario ilgų nuotolių pirmenybės, tai vienos masiškiausių ir įspūdingiausių b/k irklavimo varžybų Baltijos šalių regione. Varžybų dalyvius Jelgava pasitiko tikru pavasarišku  oru, nors ir pūtė žvarbokas vėjas, tačiau šilti saulės spinduliai ir sportininkų azartas distancijoje suteikė šventinę nuotaiką žiūrovams, bei patiems dalyviams.

 Varžybas prasidėjo įspūdingu baidarininkų plaukimu, prie starto linijos išsirikiavo apie 70 vyrų bei jaunuolių kurie rungėsi 6000m nuotolyje. Šiame plaukime nugalėjo  Pekino olimpinių žaidynių finalininkas latvis Kristaps Zalupe, konkurenciją  bandė sudaryti Estijos irkluotojai, tačiau meistriškumu  ir pasirinkta taktika, vienam tituluočiausių sportininkų jie neprilygo.

 Be apdovanojimų neliko ir Lietuvos sportininkai, ant pakylos lipo jaunieji baidarininkai iš Visagino bei merginos iš Panevėžio.

 Veteranų amžiaus grupėse dominavo Lietuvos atstovai, tarp baidarininkų vyrų ir moterų bei kanojininkų, triumfavo mūsų klubo atstovai. Prizininkais tapo ir Panevėžio bei Visagino veteranai.  

 Rezultatus žiūrėkite skyrelyje „Rezultatai“

 Užfiksuotos akimirkos skyrelyje „Foto“

 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas