2009.04.01 - 2009.04.30

2009 04 28 į Jelgavą

 Jau šį penktadienį t.y. gegužės 1 dieną nemažas būrys mūsų klubo atstovų ruošiasi vykti į Jelgavą (Latvija) dalyvauti Baltijos šalių pavasario ilgų nuotolių pirmenybėse. Šių varžybų pradžia 12 val. Vyrams t.y. gim. 1990 m. ir vyresniems teks rungtyniauti 6000m. nuotolyje, visiems veteranams K-1, C-1 bei moterims  2000m. nuotolis. Daugiau informacijos žiūrėkite skyrelyje "Tvarkaraštis".

2009 04 24 Atminimo taurės varžybos

 Kiekvienais metais nuo 2000m. tradiciškai pirmąjį rugsėjo šeštadienį Kaune, vykdavo Tarptautinės klasės sporto meistro Edmundo Gaigalo atminimo taurės varžybos. Nuo šių metų šios varžybos vadinsis „Atminimo taurės“ varžybos. Jos bus rengiamos Kauno baidarių ir kanojų irklavimo veteranų išėjusių amžino poilsio, garbei atminti.

 Atsižvelgiant į tai kad šių metų rugsėjo mėn. b/k irklavimo veteranams numatyta daug įvairių varžybų Lietuvoje bei užsienyje, „Atminimo taurės“ varžybos Kaune, kurios buvo numatytos rugsėjo 12 dieną, įvyks š/m birželio 6 dieną. Šių varžybų nuostatai bus paskelbti vėliau. 

 

2009 04 18 Klaipėdos irkluotojai Kauno maratone  

 Kauno Lampėdžių karjere baigėsi pirmosios šio sezono oficialios varžybos, kuriose sėkmngai pasirodė ir nemažas būrys Klaipėdos irkluotojų.  

 Lampėdžiai sportininkus pasitiko štorminiu vėju ir didžiulėmis bangomis kurios nemažai sportininkų išvertė iš valčių, oro temperatūra tesiekė 8-9 laipsnius šilumos nors saulė ir švietė, tačiau šilumos ji neteikė, stiprus šiaurės vakarų vėjas kuris ginė didžiules bangas darė savo, vertė iš valčių tiek prieš startą apšilimo metu, tiek distancijoje, tiek po finišo jėgų nebeturinčius sportininkus.   Jau apšilimo metu šaltas vanduo apsėmė mūsų veteraną Arvydą Maciūną taip jam ir neteko stoti prie starto linijos.  

 Sėkmingai veteranų varžybose debiutavo Igoris Šarafutdinovas kuris 5000m. distanciją įveikė atiduodamas nemažai jėgų, tikriausiai dėl šios priežasties kirtęs finišo tiesiają jis atsidūrė šaltame vandenyje, bet tai neaptemdė jo džiaugsmo, laimėjo jis sidabrinį apdovanojimą. Kaip ir tikėtasi šioje kanojų rungtyje nugalėjo Aleksandras Nazarovas.   

 Baidarininkų veteranų grupėje  nugalėjo Sigitas Bulovas kuris nuo pat starto savo varžovus paliko gana tolokai. 

 Tarp pagrindinių sportininkų 10 000 m. nuotolyje nugalėjo kaunietis R. Nekrošius, antras finišavo V.Jusevičius iš Kauno, o Justui Vaičiuliui šį kartą atiteko bronzinis apdovanojimas. 

 Iš Klaipėdiečių didžiausią medalių kraitį susižėrė trenerio Dijonizo Račkausko treniruojami berniukai ir mergaitės, jie įvairiose amžiaus grupėse laimėjo du aukščiausius, du sidabrinius ir vieną bronzinį apdovanojimą.

 Jaunių grupėje aukso medalį 10 000m nuotolyje, labai atkaklioje kovoje iškovojo J.Vaičiulio treniruočių draugas Andrius Jokubaitis. Taip pat aukso medaliu pasipuošė ir kanojinikas Artūras Bastys.  

 Techniniai rezultatai jau skyrelyje “Rezultatai”.

 Nuotraukos nors ir nelabai kokybiškos jau yra skyrelyje "Foto"

2009 04 17 Jūsų parama  

 Iki š/m gegužės 1d. Lietuvos Respublikos piliečiai vadovaujantis Lietuvos Respublikos labdaros ir paramos įstatymu, organizacijoms turinčioms paramos gavėjo statusą gali skirti 2 procentus pajamų nuo sumokėtų mokesčių valstybei. Tokiu būdu galite prisidėti prie baidarių ir kanojų irklavimo sporto šakos propagavimo ir populiarinimo ne tik Klaipėdos mieste, bet ir šalyje bei už jos ribų. Kaip tai padaryti, pateikta informacija skyrelyje „Jūsų parama“.

2009 04 16 Foto

 Skyrelyje "foto" galite peržiūrėti nuotraukas apie vieną ilgaamžiškiausių Lietuvos sportininkų, baidarių ir kanojų irklavimo veteranų, veteraną ir meistrų, meistrą. 

2009 04 15 į Kauną 

 2009 04 18 vyks Kauno miesto maratono varžybos, b/k irklavimo klubui „Rovingas“ šiose varžybose ruošiasi atstovauti baidarininkas Justas Vaičiulis taip pat dalyvaus ir veteranai baidarininkai Sigitas Bulovas ir Arvydas Maciūnas bei kanojininkai Aleksandras Nazarovas ir pirmą kartą dalyvausiantis veteranų varžybose 48-erių metų amžiaus Igoris Šarafutdinovas

2009 04 10 Kauno maratonas

 Kiekvienais metais tradiciškai Lietuvos b/k irkluotojai sezoną pradeda ilgų nuotolių lenktynėmis, balandžio 18 -tą dieną Kauno Lampėdžių karjere vyks Kauno maratono varžybos kuriose suaugusieji ir jaunimas rungtyniaus 10 000m. nuotolyje, o veteranai 5000m. Varžybų pradžia 11 val. Šių varžybų programą skaitykite skyrelyje "Tvarkaraštis"

2009 04 07  Kempenmarathon 2009 

 Š/m kovo 28-29 dienomis Gente (Belgija) vyko b/k irklavimo Blaameersenmarathon 2009 maratono varžybos, o balanddžio 5- tą dieną Belgijos b/k irklavimo mėgėjai jau rungtyniavo kitame  mieste Neerpelte, Kempenmarathon 2009, 15km ilgio nuotolyje,kaip ir kad Gento maratone kartu rungtyniavo jaunimas, suaugusieji, bei gausiausią grupę sudarė b/k irklavimo veteranai, jeigu kam įdomu techniniai rezultatai čia…. 

2009 04 01 Sezoną atidarė Belgijos veteranai

 Š/m kovo 28-29 dienomis Gente (Belgija) vyko b/k irklavimo Blaameersenmarathon 2009 maratono varžybos kuriose rungtyniavo jaunimas, suaugusieji, bei nemažas būrys b/k irklavimo veteranų, jie rungėsi trijose amžiaus grupėse vienvietėmis bei dvivietėmis valtimis 18km. nuotolyje. Šių varžybų rezultatus galite pažiūrėti čia.... ,  nuotraukas apie vieviečių valčių  varžybas čia.... ,o dviviečių valčių varžybas čia....

 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas