Viešoji įstaiga sporto klubas"Sportuok su Sigitu"
VšĮ SK "Sportuok su Sigitu" -  ISTORIJA 

                                                           

2005 metai

             

2005 m . klaipėdietis Sigitas Bulovas kartu su vilniečiais Gintaru Švenčioniu, Dariumi Čereška ir Sauliumi Svaldeniu dalyvavo pirmajame Europos baidarių ir kanojų irklavimo meistrų (veteranų) čempionate Szegede (Vengrijoje), į kurį susirinko apie 200 irkluotojų iš Vengrijos, Rusijos, Vokietijos, Lenkijos, Ukrainos, Makedonijos, Moldovos, Baltarusijos, Švedijos bei keturi baidarininkai iš Lietuvos. Tarptautinėje arenoje profesionalūs sportininkai bei sportininkai mėgėjai  baigę sportines karjeras, tačiau toliau palaikantys sportinę formą ar pradėję treniruotis po keleto metų pertraukos ir dalyvaujantys jiems rengiamose varžybose vadinami meistrais. Meistrų varžybose leidžiama dalyvauti po sportinės karjeros praėjus 2 metams ir per tą laikotarpį nedalyvavus jokiose oficialiose tarptautinėse varžybose bei nacionaliniuose čempionatuose. Pagal tarptautinės baidarių ir kanojų irklavimo asociacijos meistrų taisykles sportininkai skirstomi į amžiaus grupes 30-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70-74, 75-79 ir per 80 metų amžiaus.

             

Pirmuosius medalius šiame čempionate iškovojo Saulius  Svaldenis ir Darius Čereška irkluodami dviviete baidare 1000 m. distancijoje, 35-39 m. amžiaus grupėje. Nežymiai nusileidę Lenkijos irkluotojams užėmė antrąją vietą. Sigitas Bulovas 40-44 m amžiaus grupėje bei Gintaras Švenčionis 50-54 m. amžiaus grupėje 1000 m distancijose irkluodami vienvietėse baidarėse užėmė ketvirtąsias vietas.

         

200 m. nuotolyje vienviete baidare Gintaras Švenčionis laimėjo bronzinį      apdovanojimą. Vienviete baidare šiame nuotolyje gerai startavęs Sigitas Bulovas būdamas tarp lyderių finišuojant neišlaikė lygsvaros ir distancijos nebaigė.

        

200 m. keturviečių baidarių lenktynėse S.Svaldenis, D.Čereška, S.Bulovas ir G.Švenčionis laimėjo bronzinius apdovanojimus, pirmąją vietą užėmė rusai, antri liko vokiečiai.

        

Po šių varžybų su tikslu populiarinti baidarių ir kanojų irklavimą kilo mintis įsteigti baidarių ir kanojų irklavimo klubą, kuris vienytų visus Klaipėdos miesto buvusius irkluotojus bei sudarytų sąlygas įgyvendinti bendrus interesus organizuojant ir dalyvaujant respublikinėse bei tarptautinėse meistrų varžybose, rodyti pavyzdį jaunimui garsinant Klaipėdos miesto vardą šalies mastu bei už jos ribų.

       

2005.09.12 Juridinių asmenų registre įregistruotas baidarių ir kanojų irklavimo klubas - „Rovingas“, kurio teisinė forma - asociacija. Klubo pavadinimas kilo iš angliško žodžio „rowing“ (irklavimas).

Nuo 2010 metų Baidarių ir kanojų irklavimo klubas „Rovingas“ yra Lietuvos Respublikos sporto veteranų asociacijos „Penki žiedai“ narys.

2011 metais įsteigtas baidarių sporto klubas „Angelai“ kurio teisinė forma – viešoji įstaiga. Šio klubo pagrindiniai tikslai - ne tik populiarinti baidarių ir kanojų irklavimą kaip sporto šaką, bet ir organizuoti aktyvų poilsį ir laisvalaikį, dalyvauti įvairaus masto sporto ir turizmo varžybose, įvairiuose maratonuose bei žygiuose,   propaguoti sveiką gyvenseną, teikti metodinę pagalbą siekiant pradėti aktyvų bei sportišką gyvenimo būdą ir t.t.

2014 metais baidarių sporto kubas „Angelai“ priimtas į Lietuvos Respublikos sporto meistrų asociaciją „Penki žiedai“

2019-01-14 Juridinių asmenų registre įregistruotas sprendimas pakeisti juridinio asmens VšĮ Baidarių sporto klubas “Angelai” pavadinimą į VšĮ sporto klubas “Sportuok su Sigitu”.

 


 

 

 
Išbandyk jėgas
Vohandu marathon
Pasaulio sprinto čempionatas
Česky Krumlov
Adigemarathon
Kansai World Masters Games
  Visos teisės saugomos © www.rovingas.lt
Hey.lt - Nemokamas lankytoj skaitliukas